P&O - Listopad 2007

Mladen Jergović odgovara na vaša pitanja...
Zaključano
LeoZGB
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la LeoZGB »

Mladene sta mislite s obzirom na situaciju dal je kimiju skoro pa zagarantiran naslov za sljedecu godinu pod uvjetom da ferrari napravi pouzdan bolid, jer Hamilton koliko god da je vrhunski vozač mislim da mu fali iskustva u razvoju bolida pa bi mclaren sljedece godine ipak mogao malo previse lutati, a Alonso i ako ode u renault vjerojatno nece moc napravit cudo i odma prve sezone ih vratiti nazad na pobjednicki put a za BMW ste i sami rekli da je najteze dobiti ovih pola sekunde koje im fale tako da vjerojatno nece ni oni igrat neku vazniju ulogu u prvenstvu bar sto se najvise stepenice tiče.

I druga stvar sta mislite o nastavku Alonsove karijere jer koliko god je vrhunski vozač dal mislite da sa ovim mjenjanjima momcadi zapravo moze dobiti ista korisno jer ako ne uspije u sljedecih 2 god nesto napravit sa renaultom vjerojatno ce u ferrari pa onda opet prilagodba na novi bolid i dal je ovo sada zapravo moguci pocetak kraja Alonsa i tu ne mislim da ce odjednom zaboravit vozit nego da ce mu se pocet dogadzat stvari kao kimiju da je uvijek tu negdje ali nikad vise svjetski prvak naravno to je sve šta bi bilo kad bi bilo ali mi malo smrdi na takav rasplet.

Hvala i pozdrav.
Sex is like hacking...U go In..U go out...and U pray that U didn´t left something behind

Bolje proliti malo s Parkinsonom, nego zaboraviti popiti s Alzheimerom.
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

marko je napisao/la:Gosp. Jergović imam pitanje koje se odnosi na vozačunutar istog tima.Evo sad sam čuo Flavia kako nije dobro imati dva vozača sa jednakim statusom da to destabilizira momčad,unosi nemir u rad momčadi i tako dalje...Flavio nije prvi koji je takve stvari govorio evo i vi ste u prijašnjim kolumnama govorili baš o tome.E sad pitanje, kako to da u Mclarenu ima toliko problema sa statusom vozača, a ferrari bez problema prolazi kroz sezonu,dobro sad su dali prednost kimija ali pred sami kraj?
Ako smijem odgovorit na ovo, mislim da nije toliki problem imati dva jednako dobra i vrhunska vozaca kao McLaren, nego je u ovom slucaju problem sto je McLaren ocito obecao Alonsu status No. 1. Mladen je vec govorio o tome u par navrata. Da je Alonsu odmah receno da ce biti ravnopravan sa kolegom u timu, vjerojatno ne bi ni presao u McLaren. Tako veli Briatore.
Glede Ferrarija, Kimi je i trebao biti No. 1, ali je imao problema sa prelaskom na Bridgestone gume i Ferrari bolid. Tek iduce godine ce se Kimi "odlijepit" od Masse.

Pitanje za Mladena: ako Hamilton osvoji titulu ove godine, a vjerojatno hoce, koliko ce to utjecat na odluku McLarena kojeg ce vozaca zadrzati?
Meni se cini ipak najvjerojatnijim da ce Alonso ostati u McLarenu, a ono sto se govorka na relaciji McLaren-Prodrive cini mi se nemogucim. Tesko je uopce zamislit da bi se moglo desiti da Prodrive bude identicna kopija McLarena.
ViKi

Post Postao/la ViKi »

Rekli ste u nekom prije postu kako niste sigurni da ce Ferrari sa sadasnjom postavom moći napravit bolji auto.,malo prfermulirano,al misim da je to bit.
Imam za vas dva pitanja:
1. Hoće li Kimi(pod pretpostavkom da ce voziti jos sezonu 08.09.)osvojit vozačku titulu?
2. Ima li Montezemolo iakvih planova da makne Todta što prije ?Ja sam uvjerenja da je on kamen spoticanja za Rosa Browna.
stipest

Post Postao/la stipest »

Poštovani g.Jergović?
Kad će nova kolumna?Ili se odustalo od toga(mislim radi pomanjkanja vremena).
Hvala
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Mladene, da li ove glavešine iz Ferrarija malo previše kukaju na sve ove sezone? Luca izjavljuje ako Mclaren osvoji prvenstvo, neka zahvali ferrariju jer imaju dosta njihovih dijelova ugrađenih u svoj auto. Sada se Todt 2 puta obrušio na FIA-u radi guma. Da li je to sve opravdano ili traže ispriku zato što neće osvojiti prvenstvo? I usput: Mislite li da će Ferrarijev bolid za narednu sezonu biti jednako dobar kao ovaj?
Avanti FER, Avanti!!!
Luky
Kontakt:

Post Postao/la Luky »

Pozdrav.

Da ste Seabastien Bourdais i da ste osvojili 4 Champ Car prvenstva u nizu bi li pristali na kantu od STR - a, koji će navodno novu sezonu početi sa postojećom kantom od bolida?

Po mom mišljenju dečko stvarno jako puno riskira, no mislim kako će biti dobar, jako dobar. Kako stoji sa poznavanjem staza?
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

mladene zanima me koliko dugo traje izrada jedne sasije bolida f1 i koliko traje kompletna izrada bolida? dali na testiranjima momcadi koriste sasije za gp vikend ili posebne za testove?
McLaren u <3
tvojnov2
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari i Gazdu

Post Postao/la tvojnov2 »

Mladene koliko ce kimi po vama jos voziti u f1?Koliki je njegov ugovor za ferrari odnosno koliko ce voziti za ferrari?
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
flying finn

Post Postao/la flying finn »

Pozdrav Mladene. Novi sam tak da imam dosta materijala, evo za početak:

1. Vidim da se dosta spominju vozački statusi. Dakle Massa i Kimi su navodno do nedavno bili jednaki. Kimi je došao u SF kao jedan od najbržih na svijetu, a svi znamo kako se Massa dokopao Ferrarija. No nakon Michaelove penzije Massa je odlučio iskoristit gužvu(i dobro poznatu činjenicu ko mu je menadžer), te se je nakon zimskih testiranja proglasio favoritom za naslov i rekao da će se Kimi dobro pomučiti protiv njega. Jeli Kimi tu imao ikakve šanse protiv terceta Massa-Todt-Todt i mislite li da bi Kimi možda inzistirao na broju 1 da je npr. stigao kao dvostruki svjetski prvak? Kako bi Massa prošao protiv Kimija da su u Ferrari stigli istovremeno?

2. Kovalainen, Rosberg, Sutil, Piquet, Vettel. Što mislite koji od navedenih bi se mogli dokopat bolje "opreme", a koji doživjet Buttonovu sudbinu? Koji je krajnji potencijal ovih vozača?

3. Ima li u juniorskim kategorijama koji novi Finac? Primjetio sam nekog Mustonena u Brit.F3, ali nije nešto spektakularan.

4. Hulkenberg, Buemi, Grosjean, Asmer?
el Torro

Post Postao/la el Torro »

Mladene, probajte nama smrtnicima zornije dočarati brzinu i sposobnosti današnjih vozača kroz jedno hipotetičko pitanje.
Uzmimo npr. Alonsa, jednog izvrsnog vozača - Niku Pulića, i jednog običnog ali nelošeg - recimo mene :roll: . I da meni i Niki daju par dana nekakve probe ... tralala ...
Kako bi izgledala vremena nas trojice po krugu, tj. koliki bi bio naš zaostatak za Fernandom ?
Ukoliko vam je lakše za prikazati, teška srca ću vama prepustiti svoje mjesto u kokpitu ... pa sebe usporedite sa dotičnim dvojcem.

I još nešto.
Tiče se Raikkonena. OK tip je flegma, no da li je zaista istina da je u Austarliji, na svojoj debi utrci u Formuli 1, 20 min prije starta utrke spavao ko top, da su ga Sauberovi dečki morali buditi ? Mislim ono, trema, znojne ruke, neprospavane noči uoči utrke ... jesu to njemu amputirali ili što ???
Scorpyo
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Dobre utrke

Post Postao/la Scorpyo »

flying finn je napisao/la:.... i mislite li da bi Kimi možda inzistirao na broju 1 da je npr. stigao kao dvostruki svjetski prvak? Kako bi Massa prošao protiv Kimija da su u Ferrari stigli istovremeno?
Evo da se i ja nadovezem na dio pitanja.

Da li postoji pravilo da vozac koji je aktualni svjetski prvak MORA na svom bolidu imati broj 1 u sezoni nakon osvajanja naslova?
DTF

Post Postao/la DTF »

Kako i tko određuje tko će raditi prijenos GP? Jel između ostalog i FIA koristi snimke prijenosa za svoje odluke pa nije baš odgovorno, a u F1 se može raditi i o hrpi novaca, da zbog loše odrađenog prijenosa FIA-ini suci nemaj dokazne snimke. Kako se rješava voda koja padne u F1 auto tijekom utrke i koliko ta voda smeta vozačima?
Zadnja izmjena: DTF, dana/u 04 lis 2007, 18:33, ukupno mijenjano 1 put.
Postoje dvije vrste ljudi; jednima je najvažnije kako izgleda, a drugima istina
a.novak
Početnik
Početnik
Navijam za: K.Raikkonen Scuderia Ferr

Post Postao/la a.novak »

Hy Mladene nešto me jako interesira!!!

1)Šta je sa rossom brownom,zašto je totd izjavio za autosport da misli još biti u f1 najmanje 5 god,dal to znaći da neće u Fijatove svere i da nema mjesta za browna,u slićaju da tako izgube browna i ćini se alonsa to će biti pogubno za ferrari zar ne?

2)Dal bi sljedeće godine mogli imati slick gume?

3)Koja budala u f1 dopušta takva pravila da torro rosso i super aguri mogu imati identićne bolide kao honda i rbr team,pa to se kosi s principima f1,osobno mislim da prodrive team ako misli imat mclarenovu šasiju i motor od ove godine nema šta tražit u f1 jer nisu ni konstruktori kao ni torro ross i super aguri,zašto se oni neizbace i nenađe neko poput aston martina koji po glasinama želi u f1 za par godina jer ovi koji nekonstruiraju vlastiti proizvod ubiru novac na tuđem radu dok oni ćekaju od dobavljaća razvijeni materijal,Zamislite situaciju da je spyker kupio ferrarijevu šasiju,košto su super aguri i torro rosso on ubiru plod rada a nerazvijaju ništa tim teamovima koji su b momćadi se nebi smjeli kontat bodovi u konstruktorima jer to nisu?
a.novak volim jelenu.p
garx
Početnik
Početnik

Post Postao/la garx »

Pozdrav svima, a prije svega Vama, gospon Mladen.javljam se prvi put, nakon sto sam neko vrijeme samo pratio pitanja i odgovore, prevenstveno vezano uz lov na vjestice...navijac sam Mclarena, sto zapravo i nije bitno za moja pitanja...

na nekoliko sam mjesta procitao (bio je link i na ovom forumu za grandprixov clanak, i danas na ITV-u) kako i Stepney ima ponesto za reci o razmjeni podataka sa Coughlanom, i da to nije bio jednosmjeran protok informacija iz Ferrarija...

zanima me Vas komentar, ima li tu neke istine, i mislite li hoce li se ocvali Max pozabaviti i time, jer to je iskaz jednog od optuzenih, i bi li se uopce FIA trebala baviti time, po vasem misljenju.

2. pitanje vezano je uz vozace McM-ov vozacki kadar.ima li Sutil ikakve sanse, i koliko bi to uopce bilo pametno zbog razvoja bolida,imati 2 "klinca"?
Fiorano04

Post Postao/la Fiorano04 »

Budući da u Formuli 1 i oko nje sve vrvi od umišljenih likova da li bi nam Mladene rangirali prvih 10 koji o sebi misle da su najpametniji, najbolji itd. Možete uključiti i one koji trenutno nisu u F1 poput Jackie Stewarta (mislim da će biti pri vrhu vaše liste), vozače jer i među njima sigurno ima takvih i sve ostale koji se vrte oko F1.
Buxer
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Buxer »

Mladen Jergović je napisao/la:
Buxer je napisao/la:Posudit ću link sa jednog drugog topica jer me zanima i vaše mišljenje:.

Već sam rekao u Studiju F1 da vozači, kad je na stazi Safety car, stalno ubrzavaju i koče kako se kočnice ne bi previše ohladile. Hamilton je otišao skroz desno, mislim, upravo zbog toga. Webber je to spazio malo kasno i nikako nije htio izbiti ispred Hamiltona, pa je vjerojatno naglije zakočio. Vettel je možda u tom trenutku pogledao naprijed desno u Hamiltona, i nije uočio da Webber koči. I bum.
Ničija krivica. Vettelu je ovo bila bila prva F1 utrka po kiši, i prva pod Safety carom po kiši. Takve stvari se dešavaju.
Evo nisam mislio voditi polemike ali danas čitam slijedeće:

Article 40.10 of the F1 Sporting Regulations states: "The safety car shall be used at least until the leader is behind it and all remaining cars are lined up behind him. Once behind the safety car, the race leader must keep within 5 car lengths of it."

E sad, na snimci se jasno vidi kako se Hamilton poravnava sa SC-om. Mislite li da to može biti uzrok eventualne kazne?

Evo i cijeli članak ako ga već niste pročitali:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/62978
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna, January, 1989

slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Buxer je napisao/la:
Buxer je napisao/la:Posudit ću link sa jednog drugog topica jer me zanima i vaše mišljenje:.

Već sam rekao u Studiju F1 da vozači, kad je na stazi Safety car, stalno ubrzavaju i koče kako se kočnice ne bi previše ohladile. Hamilton je otišao skroz desno, mislim, upravo zbog toga. Webber je to spazio malo kasno i nikako nije htio izbiti ispred Hamiltona, pa je vjerojatno naglije zakočio. Vettel je možda u tom trenutku pogledao naprijed desno u Hamiltona, i nije uočio da Webber koči. I bum.
Ničija krivica. Vettelu je ovo bila bila prva F1 utrka po kiši, i prva pod Safety carom po kiši. Takve stvari se dešavaju.
Evo nisam mislio voditi polemike ali danas čitam slijedeće:

Article 40.10 of the F1 Sporting Regulations states: "The safety car shall be used at least until the leader is behind it and all remaining cars are lined up behind him. Once behind the safety car, the race leader must keep within 5 car lengths of it."

E sad, na snimci se jasno vidi kako se Hamilton poravnava sa SC-om. Mislite li da to može biti uzrok eventualne kazne?

Evo i cijeli članak ako ga već niste pročitali:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/62978
video je maknut sa youtube-a al evo preveden isti taj clanak...

http://www.f1racing.com.hr/index.php?su ... m=&ucat=2&
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
ferrari-fan
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: ferrari

Post Postao/la ferrari-fan »

Mladene jeli moze biti i hamilton kaznjen tako da bi mu se skinuli bodovi ili ce se kazna koju Fia donese ako ju donese odnosit na sljedecu utrku?
slika
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Mladen Jergović »

McLarenMercedes je napisao/la:Mladene, španska Marca danas piše da bi navodno McLaren mogao 2008. da se podeli na dva dela, jedan tim bi se takmičio sa licencom Prodrivea i tu bi bili Dennis i Hamilton, a drugi bi bio Mercedes sa sadašnjom licencom, i sa Alonsom i de la Rosom kao vozačima. Šasije bi se za oba tima proizvodila u Vokingu. Šta mislite o ovome? Hvala.

Dennis je juče pričao kako je McLaren spreman za saradnju sa Prodriveom, tako da neki sličan scenario kao ovaj možda i nije toliko nemoguć.
Koliko je meni poznato, sada nije posve nemoguće da Prodrive uopće ne može startati u 2008., s McLarenovim autima. Naime, ako sve ekipe ne potpišu novi Concorde ugovor prije 31.prosinca, onda sa nastavlja primjenjivati stari. A taj stari ne dozvoljava ekipi da kupi gotove aute. Neke ekipe (osobito Williams) protive se tom i takvom novom ugovoru, upravo zato jer ne žele da se Formula 1razvija u tom pravcu.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

zokaf je napisao/la:Zivio Mladene!

Zasto SC ne bi bio neki drugi nego AMG? Tko to odredjuje? Ili nema takve pile ravne AMG-u? (sto sumnjam)
FIA ima višegodišnji ugovor s Daimlerom.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Nedja je napisao/la:
Nedja je napisao/la:Kako bih samo voleo gledati dva potomka nekada velikih vozaca u Wiliamsu, voleo bih videti jedan gotovo potpuno engleski tim de bi Baton konacno dobio konkurentan bolid, voleo bi videti i Sutila u tojoti de bi ipak mogao biti primecen kojim bodom ili cak postoljem, kako bi voleo gledati alonsa u renou pored KOvalajnena da vidimo shta bi tu bilo, da imamo troboj timova uz chak privremeni cetvoro boj zahvaljujuci bmw-u, i na kraju voleo bih videti onu "lepljivu farbu" na tiim asfaltiranim povrsinama, mada bih ipak ostavio metar dva pored ivice staze, chisto zbog tih guranja, a ne da se neko okrene na sljunku ili travi ako je izasao samo jednim tochkom i tako propadne preticanje ili chak trka.
Baš sve što ste naveli bi bilo jako dobro. I nije posve neostvarivo. Jedino mislim da McLaren sigurno neće htjeti platiti (puno para) da izvuče Buttona iz Honde.
Nisam mislio da treba da odgovorite na ovo moje, ali hvala vam, to sam ipak stavio samo kao moje zelje, jer nisam ih mogao zadrzati u sebi. E sada poshto ste spomenuli ovo za Batona, voleo bih znati koliko je Baton placen i koliko bi otprilike kostalo Meklaren da raskine taj ugovor i dovede ga u ekipu, i bi li to bilo skuplje nego dovesti Rozberga???
Kad je Honda prije dvije godine kupovala Buttona iz njegovog ugovora s Williamsom platila je za to 36 milijuna dolara. Kako god okrenete, i Button i Rosberg bili bi vrlo, vrlo skupi.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Fiorano04 je napisao/la:Nadovezao bih se na onih 19. krugova iza Safety car-a na Fujiju. Meni se čini da to i nije bila tako nelogična odluka. Pretpostavljam da je vodstvo utrke htjelo više informacija o stanju na stazi, kontaktirali su s momčadima, možda i sa Maylanderom i prognostičarima da vide da li će se situacija popraviti. Možda su htjeli jednostavno dati vozačima više vremena da se potpuno priviknu na uvjete na stazi, budući da su neki ozbiljno prigovarali kako je nemoguće voziti. Možda težih sudara nije bilo upravo zato jer su vozači imali vremena priviknuti se na nove uvjete. Naravno tu je ključna stvar procjena koliko je staza opasna, ako nije bila ništa opasnija od svake druge kišne utrke onda je odluka bila pogrešna, no mislim da je manja šteta dosadnih 19. krugova nego nečije stradavanje. Probajmo zamisliti što bi se dogodilo da je utrka normalno krenula ili da se Safety car povukao ranije i da je netko stradao, svi bi optuživali FIA-u da je zanemarila prigovore vozača i poslala ih u smrt. Smatram da jedna nepropuštena utrka nije vrijedna smrti vozača, previše ih je već poginulo u ovome sportu. Može komentar?

Drugo bih vas zamolio da nam kratko objasnite što se je točno dogodilo na Fujiju 1976. navodno je Lauda trebao samo ostati u boksu i kasnije odvesti još jedan krug da službeno završi utrku i ne bi izgubio prvenstvo.
Smatrate li da je Laudin potez bio razuman ili kukavički? (moj osobni heroj Gilles Villeneuve vjerovatno ne bi odustao niti da po stazi teče Temza no sasvim ljudski mogu shvatiti Laudu). Ako može i kratak osvrt u par rečenica na Nikija Laudu, kakav je bio vozač, kakav je privatno itd.
Hvala na odgovorima
Ja, kao prvo mislim da 22 najbolja vozača na svijetu uopće ne trebaju Safety Car da bi startali u trci. Mislim, naravno da je opasno i naravno da bi se poslije (nakon što se nešto dogodilo) svi mogli pitati ovo ili ono. Ali, to je uvijek slučaj, bio na stazi Safety Car ili ne. Stvari se uvijek kasnije ispituju. Ali, zašto u Formuli 1 ne bi trebalo biti malo rizika? To nije briškula. Tu se treba znati voziti brzo u svim mogućim uvjetima. Preko 750 utrka u Formuli 1 startalo je bez Sefaty Cara, i sada je to odjednom potrebno. Glupost.
Također, postoji i drugo objašnjenje za 19 krugova. Ferrariju je odgovaralo da SC na stazi bude što duže, McLarenu što kraće. Iz McLarena su vozači pozivali Whitinga da makne SC, jer da je posve moguće voziti i bez njega. Iz Ferrarija je Todt tražio da SC ostane. Zašto? Zato jer su Ferrariji, kako su svi polako morali u boksove, sve više išli prema naprijed. Da je SS ostao na stazi još 7 ili 8 krugova, Ferrariji bi izbili u samo vodstvo utrke. FIA ga je onda ipak povukla, jer bi sve skupa postalo previše očito.
Ne kažem da je ovo moje objašnjenje, ali i ono postoji među prilično uvaženim F1 novinarima.

Nije točno da je Lauda trebao odvoziti još jedan krug. To nema veze. Lauda je trebao završiti utrku, po mogućnosti ispred ili vrlo blizu iza Jamesa Hunta. Prije utrke vodio za 3 boda ispred Hunta. Ali, nakon nesreće u Nürburgringu i povratka utrkama u Monzi samo 6 tjedana nakon te nesreće, on je još uvijek imao velikih zdravstvenih problema. Na primjer, nije mogao posve zatvoriti jedan očni kapak, zbog čega mu je to oko neprekidno suzilo. U uvjetima u tim prvim krugovima utrke u Fujiju, po skoro nikakvoj vidljivosti, Lauda je odlučio da je to za njega preopasno. To nikako nije bio kukavički potez. Dapače, Lauda je cijelom svijetu rekao da ne želi još jednom riskirati glavu, premda je Ferrari ponudio da se izmisli neko drugo objašnjenje, neki tehnički kvar na autu.
Poznajem Laudu. Bio je (osobito do prvog povlačenja 1979.) briljantan vozač, jedan od istinskih velikana. Preporodio je Ferrari 1974. Uvijek je bio bolno iskren i pragmatičan čovjek, bez dlake na jeziku. Jednom sam ga u nekom intervjuu pitao kako uspoređuje aluminijske šasije automobila nekada s ovim modernima, karbonskim. Rekao je: ˝Ako želite ilustraciju razlike između F1 auta nekad i sad, trebate samo pogledati moje lice. Ja ne bih imao ovakvo izgoreno lice da sam sjedio u karbonskoj šasiji u Nürburgringu 1976.˝
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

novinar amater je napisao/la:pozdrav gosp. Jergoviću! 1. dali znate ima li kakvih novosti o prodriveu novoj momčadi f1.
2. Kolke su po vama šanse da Sutil druge sezone odluči ostat u spykeru, uz uvjet da dobije poziv iz neke druge momčadi...
3. kakvo je vaše mišljenje o Davidsonu iz super agurija, ko bi njega mogo zamijenit druge sezone, Ralf?
4. Alex Wurz, mislite da će ga Frank Wiliams ostaviti i 2008 u funkciji redovnog vozača?
5. Po vama fisico ostaje u renaultu 2008 (u slučaju da alonso ne dođe u renault), ili na njegovo mjesto uskače nelson jr.
Unaprijed hvala, malo je više pitanja ali šta mogu kad me zanima...
1/ Malo gore sam već odgovorio na ovo pitanje.

2/ Sutil ima ugovor sa Spykerom za 2008. To će se promijeniti jedino ako netko plati otkupninu, pretpostavljam.

3/ Meni se Davidson ne sviđa, kao vozač, osobito. Mislim da je prilično tanak u utrkama. Da, Ralf je svakako jedna od mogućnosti.

4/ Ne.

5/ Da ja vodim Renault, Fisichella ne bi bio u ekipi ni 2007. Ali, posve je moguće da ga zadrže, ako ne dođe Alonso. Jedino, ne znam točno što je (ugovorom) obećano Piquetu junioru.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

raikkonen je napisao/la:Mladene kakva su vaša predvidjanja u vezi sa Traction controlom. Da li bi Hamilton mogao tu imati blagu prednost jer je do prošle godine imao takav auto.

Da dodam. Zanima me i šta mislite o dizajnu mclarenovog bolida. Kda gledam slike onako mi izgleda kao da je Mclaren što se dizajna tiče 5 godina ispred ostalih. Šta vi mislite da li je njihov dizajn zaista dosta bolji ili lošiji od dizajna bolida ostalih momčadi.
Ja jedva čekam zabranu traction controla. Mislim da će to osobito pogodovati Hamiltonu i Räikkönenu, koji su malo mekši po stilu nego, recimo, Alonso. Ali, Alonso će se brzo prilagoditi, osobito ako se vrati u Renault koji će raditi sve točno što on želi.

Ne znam, meni su danas svi auti vrlo slični. Osim ako ne mislite na grafički dizajn. Za to se apsolutno slažem.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

alain prost je napisao/la:Kad bi se dozvolila upotreba istih šasija (Prodrive i Mc Laren, Toro Roso i Red Bull) koliko bi to u budućnosti utjecalo na ugled i status f1 kao tehnološki najnaprednije kategorije autosporta? Naime, ekipe u ostalim, nižim, kategorijama imaju takav pristup pri nabavci vozila, te su i zbog toga to niže kategorije. To je zadiranje u osnove funkcioniranja f1 kao natjecanja u kojom sudjeluju i konstruktori, a ne samo vozači.
Posve točno. Slažem se s vama: uvođenje kupovnih šasija (ili čak kompletnih automobila) izravno podriva ono što je Formula 1 danas, i ono zbog čega je najelitniji auto sport na svijetu. Ili čak bilo koji sport uopće. Da, znam dasu se gotovi auti ili šasije nekada mogli kupovati. Ali, to je bilo prije nego što je Formula 1 postala ovo što je danas. Ili bolje rečeno: prije nego što je evoluirala u ovo što je danas.
Zaključano