P&O - Listopad 2007
- tvojnov2
- Početnik
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari i Gazdu
Kako vam se onda mladene čini za ferrari postava za iducu godinu.Naravno objektivno gledajuci bi bilo sjajno vidjeti alonsa i raikonnena u istoj ekipi ali vjerojatno bi doslo do katastrofe ravne ovoj kakva se događa u mclarenu.Jednostavno je tako kada u ekipi imate dva vrhunska vozaca.Spojiti alonsa i raikonena u istu ekipu je jednostavno nemoguce iako bi bilo sjajno.Massa nije vrhunski vozač i onda naravno to odgovara ferrariu.
Moze vas komentar?
Hvala unaprijed
Moze vas komentar?
Hvala unaprijed
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
-
Po Vama Mladene, kakve su šanse za Ralfa da dođe u McLaren ako Alonso ode, najnovije glasine tako kažu.
Spominjani vozači dosad kao zamjena za Alonsa imaju valjane ugovore, (Rosberg, Button) Ralf je slobodan, ima li ikakve šanse, ili su to samo bezvezna naklapanja.
Raspitajte se malo sa F1 insajderima (Winsor i kompanija)
Spominjani vozači dosad kao zamjena za Alonsa imaju valjane ugovore, (Rosberg, Button) Ralf je slobodan, ima li ikakve šanse, ili su to samo bezvezna naklapanja.

-
- Svjetski prvak
Da, znam. Zato ja svima trubim: ne pušite novinare, bar ne sve. Ima tu svačega, i ja stvarno cijenim samo dva-tri, one za koje pouzdano znam da ne rade mutne stvari zbog kojekakvih drugih interesa.!!!ThunderBoy!!! je napisao/la:OK, my bad oko zareza.Mladen Jergović je napisao/la:
Ne bih se tu puno pleo, jer je F1 Racing iz 2006. bio moj, a ovaj posljednji napravili su neki drugi ljudi.
Međutim, niste pazili, sjedi jedan.
Ja nisam napisao u onom naslovu (a ja sam ga osobno stavio tamo) ˝Michael, šuti i vozi˝, nego ˝Michael šuti i vozi˝. Razlika je mala, jedan zarez, ali je zapravo velika. Ja sam htio reći da Michael nastavlja voziti i ne obazire se na galamu, što je, po meni, bilo jedino pametno rješenje. Ja sam oko tog Monaka i pristupa britanskog F1 Racinga imao veliku prepirku s Mattom Bishopom (britanskim glavnim urednikom). On se s puno mojih argumenata složio - imam i danas njegove mailove, kao dokaz (ha ha) - ali mi je rekao da će britanska verzija svejedno razvaliti Michaela, radi komercijalnih razloga. Ali, savjetovao mi je da na naslovnu stavim naslov kakav želim, i da unutra mogu promijeniti što hoću. Ja sam ostavio njegov originalni tekst, ali sam u mojem uvodniku jasno naznačio da se sa službenim stavovima britanskog izdanja ne slažem.
A inače, što ste vi htjeli reći ovom usporedbom, nemam pojma. Pretpostavljam da nakon ovog objašnjenja nije važno.![]()
A što sam htio reći? Pa, mislim da ste to sami shvatili ponudivši mi stav Bishopa o razvaljivanju Michaela radi komercijalni razloga. Hvala na pomoći. Žao mi je što nemam naslovnicu britanskog izdanja, ali sam siguran da je okrutna, no također sam siguran da je u izdanju u kojem se spominje špijunska afera taj dio na naslovnici mizeran, baš kao u našoj verziji.
I na taj način se formira mišljenje javnosti o vozačima, momčadima, etc. Fino.
-
- Svjetski prvak
Hamilton je startao s 300 tisuća funti, plus neke sitne premije na bodove. To se promijenilo, ali ne drastično, nakon Silverstonea. Ako osvoji naslov prvaka, iduće godine doći će bar na 10-15 milijuna dolara/eura samo za ugovor, plus još dva puta toliko od sponzora. To je vrlo konzervativna procjena.raikkonen je napisao/la:evo jedno pitanj vezano za lovu.
Znam da Hamilton nema neku plaću godišnju. Možda do nekih pola milliona funti ili čak i manje. Nisam sigruan. Šta vi mislite koliko će se plata Lewisa povećati nakon što postane svjetski prvak.
-
- Svjetski prvak
Nema frke, negdje sam polupao lončiće. 2001. je Ilmor zapravo doživio fatalni šok jer je te godine poginuo Paul Morgan, onaj MOR iz Ilmora, i firma više nije bila ona stara. Možda sam na to mislio kad sam vam odgovarao...Buba je napisao/la:Ova slika je iz 2005.Za Illiena mi jeste rekli da je napustio 2001. samo mi se ne da sada traziti po forumu.a ne bih vas lagao bezveze....Mladen Jergović je napisao/la:Samo jedan odgovor: limit od 19,000 okretaja. Prije toga najviše su stradavali motori, a potom i druge stvari vezane uz motore.Buba je napisao/la:G Jergovicu moze mali komentar na ovogodisnju pouzdanost Mclaren Mercedesa,ni jedno odustajanje ove sezone(ako ne racunamo ALONSOVU gresku u Japanu),ajd ok to sve s okretajima motora,ali mp4/22 je prvi koji nije dizajnirao Newey i ucestvovao u razvoju,a evo sad Red Bull-ovi crkavaju ko da imaju Yuga ispod šasije,niko nece reci ne valja Reno.....malo cudno.
Ranije u jednom pitanju rekli ste mi da je Illien napustio ilmor-woking krajem 2001. a u mnogim vijestima i slikama jos iz 2005. i 2006. se moze naci u boksu Mclarena.
Nisam siguran da sam vam rekao da je Mario Ilien otišao iz Ilmora 2001., ali ako jesam, bio sam u krivu. Koliko ja znam, mercedes je otkupio njegove dionice 2005. i od tada ga više nema u Formuli 1 (jer je to bio jedan od uvjeta kupoprodaje pod izuzetno povoljnim uvjetima). Dakle, sigurno niste vidjeli sliku Iliena u McLarenu iz 2006.
jos jedno pitanjce:Alonso vs Hakkinen(u svoje vrijeme) ko je brzi?
Rekao bih da je Häkkinen možda bio malo brži, ali nije bio toliko dobar kao Alonso u poštimavanju auta.
-
- Svjetski prvak
Sve što velite ima smisla, ali Dennis je vrlo, vrlo čudan čovjek. Prije bi odsjekao onu stvar nego što bi dozvolio takav način razmišljanja. Njemu je McLaren i integritet te firme nešto apsolutno najvažnije u životu. Da, važnije i od žene i djece. Neki ljudi su takvi. Možda to nije poštenje u klasičnom smislu riječi (pošten = bedast). To je poštenje u smislu da mu njegov ego ne dozvoljava da bilo tko dođe u priliku da pomisli kako je on nepravedan ili nepošten. Zato ga je ova cijela afera toliko i pogodila, što je Mosley, naravno, znao i dočekao je da njegova mržnja dođe do svojih pet minuta.Sanel je napisao/la:Gosp. Jergoviću, baš nešto razmišljam sad i zanima me vaše mišljenje.
Znam da govorite kako je Ron nevjerojatno pošten čovjek ili barem to pokušava biti ali zanima me, je li moguće da u McLarenu sabotiraju Alonsa i onemguće ga u osvajanju naslova prvaka? Naime, Alonso vrlo vjerojatno odlazi iz McLarena, čega i Ron postaje svjestan, pa vjerojatno smatra da bi bilo bolje kada bi u McLarenu ostao vozač sa naslovom, što zbog reputacije, a ponajviše sponzorskog novca koji će mu ipak trebati zbog kazne. Možda Ron razmišlja ovako: "Znam da će jedan otići, a to će vjerojatno biti Alonso koji nema marketinški potencijal kao Hamilton, a i ako jedan mora otići, a drugi ostati, radije bi da taj koji ostane bude svjetski prvak."
Dakle,novak u F1, crnac i odmah svjetksi prvak i to najmlađi u povijesti = velika svota sponzorskog novca!
-
- Svjetski prvak
Teško je reći. Moguće je da bih otišao lijevo, kao i on. Ako bih uspio tako brzo reagirati.igor29 je napisao/la:Mladene sta bi vi napravili da ste u toj situaciji? Mislim na Hamiltona.Mladen Jergović je napisao/la:Sad ste svi malo navalili s tim Kovalainenom. Polako, jedna utrka ne čini proljeće. U ovoj utrci od njega su bili uvjerljiviji Alonso, Webber, Vettel i čak i Sutil. Idemo pričekati još koje pravo postolje. Meni se nije dopao njegov vrlo neuvjerljivi start sezone protiv Fisichelle. Ali, volio sam da me brzo demantira i da se pokaže talentom jednakim kao Rosberg ili Kubica. Hamilton? Ne, tako dobar nije.monza je napisao/la:Mladene, iako jako cijenim Hamiltona, ne mogu se oteti dojmu da bi npr. možda Rosberg i Kubica, ali svakako Heiki bili jednako dobri u Mclarenu. Možda griješim ali čini mi se da Kovalainnen uvijek ugrabi ono što mu Renault dopusti, često i više od toga.
No pitao bih Vas nešto drugo. Prvi zavoj u SPA, kada se Hamilton povukao. Što mislite, koji vozači iz povijesti F1, bi napravili što i Lewis a koji bi rekli; e nećeš obadvojica letimo...
Lijep pozdrav
Ne jako puno. To je bilo vrlo brzo razmišljanje. Čak se i Senna u takvim situacijama znao tvrdoglaviti. Prost bi možda tako reagirao. Vjerojatno Lauda i Reutemann. Nisam siguran za M Schumachera.
-
- Svjetski prvak
Ferrari ostaje s Räikkönenom i Massom, po svemu sudeći. Odnosno, ako ostane po Todtovom.tvojnov2 je napisao/la:Kako vam se onda mladene čini za ferrari postava za iducu godinu.Naravno objektivno gledajuci bi bilo sjajno vidjeti alonsa i raikonnena u istoj ekipi ali vjerojatno bi doslo do katastrofe ravne ovoj kakva se događa u mclarenu.Jednostavno je tako kada u ekipi imate dva vrhunska vozaca.Spojiti alonsa i raikonena u istu ekipu je jednostavno nemoguce iako bi bilo sjajno.Massa nije vrhunski vozač i onda naravno to odgovara ferrariu.
Moze vas komentar?
Hvala unaprijed
Osobno mislim da su trebali sve učiniti da dobiju Alonsa, i onda dobro odraditi domaću zadaću po pitanju psihologije svoja dva vozača.
Druga je stvar hoće li Ferrari nastaviti raditi tako dobar auto kao posljednjih godina. Stvari su već počele malo krckati, osobito po pitanju organizacije ekipe. Volio bih da sam u krivu, ali mislim da je počela lagana vožnja nizbrdo. Ukoliko stvarno ne dođe Ross Brawn, to će se i nastaviti.
Što se Masse tiče, on će biti onoliko dobar koliko je dobar auto. Ali, mislim da je ove godine imao jedinu priliku da bude (u bodovima) bolji od Räikkönena. Iduće godine više neće imati takvu priliku, osobito zbog zabrane traction controla i ostalih pomagala.
-
- Početnik
- Navijam za: Nikoga
Kako bih samo voleo gledati dva potomka nekada velikih vozaca u Wiliamsu, voleo bih videti jedan gotovo potpuno engleski tim de bi Baton konacno dobio konkurentan bolid, voleo bi videti i Sutila u tojoti de bi ipak mogao biti primecen kojim bodom ili cak postoljem, kako bi voleo gledati alonsa u renou pored KOvalajnena da vidimo shta bi tu bilo, da imamo troboj timova uz chak privremeni cetvoro boj zahvaljujuci bmw-u, i na kraju voleo bih videti onu "lepljivu farbu" na tiim asfaltiranim povrsinama, mada bih ipak ostavio metar dva pored ivice staze, chisto zbog tih guranja, a ne da se neko okrene na sljunku ili travi ako je izasao samo jednim tochkom i tako propadne preticanje ili chak trka.
-
- Svjetski prvak
Zapravo, te šanse navodno i nisu posve minijaturne. Po meni, Ralf je svakako bolji od Fisichelle, a i sgurno je da ne bi tražio strašno puno love. naime, danas je u Formuli 1 sve moguće, pa i to da Mclaren otkupi Rosberga ili Buttona iz njihovih ugovora, ali to ne bi bilo jeftino. A McLaren se nešto istrošio u posljednje vrijeme...Đuro je napisao/la:Po Vama Mladene, kakve su šanse za Ralfa da dođe u McLaren ako Alonso ode, najnovije glasine tako kažu.
Pitao sam ove moje ljude. Nitko još nema pojma.
-
- Svjetski prvak
Baš sve što ste naveli bi bilo jako dobro. I nije posve neostvarivo. Jedino mislim da McLaren sigurno neće htjeti platiti (puno para) da izvuče Buttona iz Honde.Nedja je napisao/la:Kako bih samo voleo gledati dva potomka nekada velikih vozaca u Wiliamsu, voleo bih videti jedan gotovo potpuno engleski tim de bi Baton konacno dobio konkurentan bolid, voleo bi videti i Sutila u tojoti de bi ipak mogao biti primecen kojim bodom ili cak postoljem, kako bi voleo gledati alonsa u renou pored KOvalajnena da vidimo shta bi tu bilo, da imamo troboj timova uz chak privremeni cetvoro boj zahvaljujuci bmw-u, i na kraju voleo bih videti onu "lepljivu farbu" na tiim asfaltiranim povrsinama, mada bih ipak ostavio metar dva pored ivice staze, chisto zbog tih guranja, a ne da se neko okrene na sljunku ili travi ako je izasao samo jednim tochkom i tako propadne preticanje ili chak trka.
- McLarenMercedes
- Navijam za: Alonsa
Mladene, španska Marca danas piše da bi navodno McLaren mogao 2008. da se podeli na dva dela, jedan tim bi se takmičio sa licencom Prodrivea i tu bi bili Dennis i Hamilton, a drugi bi bio Mercedes sa sadašnjom licencom, i sa Alonsom i de la Rosom kao vozačima. Šasije bi se za oba tima proizvodila u Vokingu. Šta mislite o ovome? Hvala.
Dennis je juče pričao kako je McLaren spreman za saradnju sa Prodriveom, tako da neki sličan scenario kao ovaj možda i nije toliko nemoguć.
Dennis je juče pričao kako je McLaren spreman za saradnju sa Prodriveom, tako da neki sličan scenario kao ovaj možda i nije toliko nemoguć.
Zadnja izmjena: McLarenMercedes, dana/u 02 lis 2007, 20:40, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Početnik
Nisam mislio da treba da odgovorite na ovo moje, ali hvala vam, to sam ipak stavio samo kao moje zelje, jer nisam ih mogao zadrzati u sebi. E sada poshto ste spomenuli ovo za Batona, voleo bih znati koliko je Baton placen i koliko bi otprilike kostalo Meklaren da raskine taj ugovor i dovede ga u ekipu, i bi li to bilo skuplje nego dovesti Rozberga???Mladen Jergović je napisao/la:Baš sve što ste naveli bi bilo jako dobro. I nije posve neostvarivo. Jedino mislim da McLaren sigurno neće htjeti platiti (puno para) da izvuče Buttona iz Honde.Nedja je napisao/la:Kako bih samo voleo gledati dva potomka nekada velikih vozaca u Wiliamsu, voleo bih videti jedan gotovo potpuno engleski tim de bi Baton konacno dobio konkurentan bolid, voleo bi videti i Sutila u tojoti de bi ipak mogao biti primecen kojim bodom ili cak postoljem, kako bi voleo gledati alonsa u renou pored KOvalajnena da vidimo shta bi tu bilo, da imamo troboj timova uz chak privremeni cetvoro boj zahvaljujuci bmw-u, i na kraju voleo bih videti onu "lepljivu farbu" na tiim asfaltiranim povrsinama, mada bih ipak ostavio metar dva pored ivice staze, chisto zbog tih guranja, a ne da se neko okrene na sljunku ili travi ako je izasao samo jednim tochkom i tako propadne preticanje ili chak trka.
- Fiorano04
Nadovezao bih se na onih 19. krugova iza Safety car-a na Fujiju. Meni se čini da to i nije bila tako nelogična odluka. Pretpostavljam da je vodstvo utrke htjelo više informacija o stanju na stazi, kontaktirali su s momčadima, možda i sa Maylanderom i prognostičarima da vide da li će se situacija popraviti. Možda su htjeli jednostavno dati vozačima više vremena da se potpuno priviknu na uvjete na stazi, budući da su neki ozbiljno prigovarali kako je nemoguće voziti. Možda težih sudara nije bilo upravo zato jer su vozači imali vremena priviknuti se na nove uvjete. Naravno tu je ključna stvar procjena koliko je staza opasna, ako nije bila ništa opasnija od svake druge kišne utrke onda je odluka bila pogrešna, no mislim da je manja šteta dosadnih 19. krugova nego nečije stradavanje. Probajmo zamisliti što bi se dogodilo da je utrka normalno krenula ili da se Safety car povukao ranije i da je netko stradao, svi bi optuživali FIA-u da je zanemarila prigovore vozača i poslala ih u smrt. Smatram da jedna nepropuštena utrka nije vrijedna smrti vozača, previše ih je već poginulo u ovome sportu. Može komentar?
Drugo bih vas zamolio da nam kratko objasnite što se je točno dogodilo na Fujiju 1976. navodno je Lauda trebao samo ostati u boksu i kasnije odvesti još jedan krug da službeno završi utrku i ne bi izgubio prvenstvo.
Smatrate li da je Laudin potez bio razuman ili kukavički? (moj osobni heroj Gilles Villeneuve vjerovatno ne bi odustao niti da po stazi teče Temza no sasvim ljudski mogu shvatiti Laudu). Ako može i kratak osvrt u par rečenica na Nikija Laudu, kakav je bio vozač, kakav je privatno itd.
Hvala na odgovorima
Drugo bih vas zamolio da nam kratko objasnite što se je točno dogodilo na Fujiju 1976. navodno je Lauda trebao samo ostati u boksu i kasnije odvesti još jedan krug da službeno završi utrku i ne bi izgubio prvenstvo.
Smatrate li da je Laudin potez bio razuman ili kukavički? (moj osobni heroj Gilles Villeneuve vjerovatno ne bi odustao niti da po stazi teče Temza no sasvim ljudski mogu shvatiti Laudu). Ako može i kratak osvrt u par rečenica na Nikija Laudu, kakav je bio vozač, kakav je privatno itd.
Hvala na odgovorima
-
pozdrav gosp. Jergoviću! 1. dali znate ima li kakvih novosti o prodriveu novoj momčadi f1.
2. Kolke su po vama šanse da Sutil druge sezone odluči ostat u spykeru, uz uvjet da dobije poziv iz neke druge momčadi...
3. kakvo je vaše mišljenje o Davidsonu iz super agurija, ko bi njega mogo zamijenit druge sezone, Ralf?
4. Alex Wurz, mislite da će ga Frank Wiliams ostaviti i 2008 u funkciji redovnog vozača?
5. Po vama fisico ostaje u renaultu 2008 (u slučaju da alonso ne dođe u renault), ili na njegovo mjesto uskače nelson jr.
Unaprijed hvala, malo je više pitanja ali šta mogu kad me zanima...
2. Kolke su po vama šanse da Sutil druge sezone odluči ostat u spykeru, uz uvjet da dobije poziv iz neke druge momčadi...
3. kakvo je vaše mišljenje o Davidsonu iz super agurija, ko bi njega mogo zamijenit druge sezone, Ralf?
4. Alex Wurz, mislite da će ga Frank Wiliams ostaviti i 2008 u funkciji redovnog vozača?
5. Po vama fisico ostaje u renaultu 2008 (u slučaju da alonso ne dođe u renault), ili na njegovo mjesto uskače nelson jr.
Unaprijed hvala, malo je više pitanja ali šta mogu kad me zanima...
- rnrboi
- Početnik
- Navijam za: Kimi
- raikkonen
Mladene kakva su vaša predvidjanja u vezi sa Traction controlom. Da li bi Hamilton mogao tu imati blagu prednost jer je do prošle godine imao takav auto.
Da dodam. Zanima me i šta mislite o dizajnu mclarenovog bolida. Kda gledam slike onako mi izgleda kao da je Mclaren što se dizajna tiče 5 godina ispred ostalih. Šta vi mislite da li je njihov dizajn zaista dosta bolji ili lošiji od dizajna bolida ostalih momčadi.
Da dodam. Zanima me i šta mislite o dizajnu mclarenovog bolida. Kda gledam slike onako mi izgleda kao da je Mclaren što se dizajna tiče 5 godina ispred ostalih. Šta vi mislite da li je njihov dizajn zaista dosta bolji ili lošiji od dizajna bolida ostalih momčadi.
Zadnja izmjena: raikkonen, dana/u 03 lis 2007, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.
McLaren
-
Kad bi se dozvolila upotreba istih šasija (Prodrive i Mc Laren, Toro Roso i Red Bull) koliko bi to u budućnosti utjecalo na ugled i status f1 kao tehnološki najnaprednije kategorije autosporta? Naime, ekipe u ostalim, nižim, kategorijama imaju takav pristup pri nabavci vozila, te su i zbog toga to niže kategorije. To je zadiranje u osnove funkcioniranja f1 kao natjecanja u kojom sudjeluju i konstruktori, a ne samo vozači.
- zborzic@htnet-dsl
- Profesionalni vozač
-
pozdrav g.jergovic
dal mi mozete rec sta se dogodilo sa ovim čovijekom Ted Czapsky dal on jos uvijek radi u f1 i ako da u kojim je jos ekipama bio i sto je posebnog napravio u njima jer upravo citam p&o iz 6 mjeseca i tamo se spominje on da je bio u benettonu i da je bio genijalac sto se tice programiranja
hvala
dal mi mozete rec sta se dogodilo sa ovim čovijekom Ted Czapsky dal on jos uvijek radi u f1 i ako da u kojim je jos ekipama bio i sto je posebnog napravio u njima jer upravo citam p&o iz 6 mjeseca i tamo se spominje on da je bio u benettonu i da je bio genijalac sto se tice programiranja
hvala
- Bruce
Zanimljiv tekst s malo vise detalja o spy-aferi.
http://www.grandprix.com/ns/ns19720.html
Pitao sam vas vec jednom zbog cega Dennis nije isao makar na civilni sud. Ovaj tekst pojasnjava da ima materijala za kontra tuzbu. No dobro, Dennisov izbor, meni je samo zao sto prva vijest nanosi najvise stete i u tome su "crveni" s svojim pomagacima iz Ferrari International Assistance uspjeli.
http://www.grandprix.com/ns/ns19720.html
Pitao sam vas vec jednom zbog cega Dennis nije isao makar na civilni sud. Ovaj tekst pojasnjava da ima materijala za kontra tuzbu. No dobro, Dennisov izbor, meni je samo zao sto prva vijest nanosi najvise stete i u tome su "crveni" s svojim pomagacima iz Ferrari International Assistance uspjeli.
"..I refused to be a fool, dancing on the string held by all those bigshots." - don Vito Corleone
- tvojnov2
- Početnik
- Navijam za: Ferrari i Gazdu
-
- Rezervni vozač
Gosp. Jergović imam pitanje koje se odnosi na vozačunutar istog tima.Evo sad sam čuo Flavia kako nije dobro imati dva vozača sa jednakim statusom da to destabilizira momčad,unosi nemir u rad momčadi i tako dalje...Flavio nije prvi koji je takve stvari govorio evo i vi ste u prijašnjim kolumnama govorili baš o tome.E sad pitanje, kako to da u Mclarenu ima toliko problema sa statusom vozača, a ferrari bez problema prolazi kroz sezonu,dobro sad su dali prednost kimija ali pred sami kraj?