a što ti zweki, nisi nešto usliko? hmmmmm? ja znam odgovor, a ti podijeli sa drugima, hahahahah
Yeah, what he saidZweki je napisao/la:Stvar je u tome da treba staviti otvor blende da dugo upija svijetlost ili vam ga da bude dugo otvorena i onda recimo unutat 30s će vam sigurno par puta bljesnuti i sve će biti uhvaćeno u slici. Samo pitanje je da li vam fotići imaju tu mogućnost podešavanja.
to san čeka da ti izađešred_devil je napisao/la:To je makro, ako sam u krivu neka me @fortisevn ispravi![]()
btw. vidi se moja zgrada![]()
hehe, vidiš, možda i budem ovih dana47 je napisao/la:Možeš ti otvorit poseban topic pa nam ispričati sve i polijepiti slike
savjet, ako može, dok copy-pejstaš link sa imegeshacka, copiraj onaj red koji piše ''Hotlink for forums (1)'', tako da ne dobijemo samo thumbnail, i da ne moramo linkati slikea prije toga, dok uploadaš sliku, stavi nek ju imageshack kompresira na 800x 600, tako da ne bude prevelika
ako ti nije jasno, pitaj Reda
Slike su dobre, super mi je ona Knina
A to što ti želiš, i što te muči na drugoj slici je vjerovatno auto-focus.
De ti nama reci kakav imaš fotić pa da ga ja I Zweki mali izseciramo i proučimo
To mogu bit dobri efekti, kad je fokus na dalje, a bliži objekt je mutan. ali treba malo paziti, jer na malom displayu to sve isto izgleda. možeš malo zumirat sliku pa ju pregledat kad ju uslikaš, to ja radim
@Red: moram te ispravit, ona slika nije macro, više panorama, macro je baš dok se približiš subjektu. najčešći primjer ti je cvijeće, npr. one dvije moje slike na stranicama prije
uf, ajmo polako, jedno po jednoALONSO je napisao/la: jučera san nešto prčka oko podešavanja![]()
aj mi malo pojasnite šta je slikanje za šta:
movie
landscape (jel to slika prirode)
landscape + potrait
potrait (to bi triba bit potret? jel to onda za slikanje iz bliza?)
onda san još malo prčka i doša do nekih opcija u "pixeling maping" di je napisano "auto" i nacrtano:
nešto kao "oko"
munja
nešto kao "zemlajska kugla i munja"
e, dam ti par linkova dok se dokopam kompa na poslu, nisam vidio neta dva danaALONSO je napisao/la:47 ti si moj idol uzor, kralj, stvarno svaka čast, imaš bačvicu pive kada budeš dolazija u split![]()
![]()
a sada bi pita ako još netko zna po neki link di bi moga nač korisne savijete, tehnike, objašnjenja nekih funkcija i svega ostalog šta bi mi kao korisniku moglo pomoč oko savladavanja barem osnivnih stvari slikanja jer san se "zapalija za to"