imas nesto o tome pod temom tehnologije...sepulctorovi su ti postoivi...mislim da ces naci nesto sto te zanima*PLONKER* je napisao/la: pitanje ili nova tema za sve ostale
ima li možda netko kakvih saznanja, koja bi razlika u brzini bila između ( u jednom krugu ) F-1 sa turbo motorom (cca.1500HP) i današnje F-1. Ako nema takvih podataka, interesiraju me i neka usporedna vremena iz drugih vremena...
...npr. McLaren Honda (v12,manualni mj., full slick...) iz '89 sa današnjom ili prošlogodišnjom F-1!
Jesam, provozao sam se puno puta. Svake godine, kad bismo išli pokrivati Nurburgring našao bih nekakvu ispriku i užicao direktora staze da me pusti (mukte, jasno) da se malo vozikam. Vozio sam tamo svašta, od Opel Corse od 1000 ccm, do Porschea 911 targa. Jednom riječju: čarobno. (Osim u maloj Corsi koja se jedva uspentrala po uzbrdici na Bergwerku.) Ta je staza nešto što treba probati svatko tko ima benzin umjesto krvi. Čisto čudo. Jedino čovjek treba paziti na lude Njemce na motorima (koji plaćaju i voze po Ringu ko sumanuti).Lord of the Ring je napisao/la:pitao bih ga je li se provozao tom stazom ili ako je bio blizu nje(kada je radio na utrkama) da opise iskustva...jer mislim da je to neprocijenjivo...i da jos podpitanjce:koja mu je najdraza staza iz sadasnjeg kalendara, a koja onako svih vremena? Thanks!
Razgovarao sam s Michaelom dosta puta. Normalan, vrlo inteligentan čovjek. Ispočetka malo oprezan, ali kad skuži da imaš pojma, onda se razgali i čak se i vrlo fino zeza. Vrlo OK.majstor iz maranella je napisao/la:Htio bih pitat Mladena je li ikad razgovarao s i kako je to razgovarati sa Michaelom Schumacherom?
Meni je najdraže razdoblje ono u kojem sam se, kao klinac, uhvatio svega ovoga. Dakle sedamdesete. Konkretno, sezona 1973. mi je slaba točka. Auti su izgledali čudesno, vozači su morali biti pravi majstori da bi ih uistinu dobro vozili. Skoro svi motori bili su V8 Cosworthi, koji su sjajno zvučali. To je bilo odlično doba. Vozač? Ronnie Peterson. On je bio vanzemaljac. Kad sam ga krajem 1975. sreo u Zagrebu na nekakvom sajmu auta (bio sam klinjo i drhteći sam tražio autogram) nisam spavao tjedan dana nakon toga.*PLONKER* je napisao/la:koje razdoblje formule (gledano po specifikacijama motora i drugim tehničkim ograničenjima), Vam je ostalo urezano u pamćenje kao najatraktivnije. Pretpostavljam da ste aktivno u F-1 od ere TURBO motora (možda i ranije), pa nadalje V12, V10 i sve do današnjih V8 motora. Isto tako, razvojem motora i šasija, paralelno su se razvijali i ostali elementi formule(gume, el.pomagala, mjenjači, aerodinamika...). Dakle, interesira me Vaše mišljenje, koja faza ili sezona (modernijeg doba cca. 1975 - 2007) je po Vama bila najinteresantnija i možda da izdvojite nekog pilota iz tih vremena.
Moji favoriti danas su Alonso i Raikkonen. Uvijek velim da vozača trebate vidjeti uživo izbliza, recimo u Monte Carlu. Ja sam ih gledao tamo puno puta. Ova dvojica su nešto posve drugo. I naravno, M Schumacher, koji je, po meni, čak bio i za nijansu bolji od obojice. Morate, recimo, stati tik uz stazu na ulazu u kompleks oko plivačkog bazena, i gledati, gledati. I sad mi se ježi koža kad se sjetim.goran007 je napisao/la:Gospodine Jergovicu,rekli ste da medu timovima nemate,ali isto tako da medu vozacima imate svoje favorite...stoga me zanima,tko su i zasto su to bas oni...zanimaju me neke vase anegdote koje ste imali s pojedinim vozacima![]()
piatnje prije je bilo kako je razgovarati s Michaelom,ali mene ipak zanima kako je bilo pricati sa Sennom...ja znam da sam imao priliku da ne bi mogo prozboriti ni rijeci nego bi samo buljio ko hipnotiziran...zanima me da nesto kazete bas o toj karizmi...njega smatram u potpunosti najvecim u F1...pozitiovno "ludim",najbrzim,neustrasivim...Michaela ne dozivljavam tako...njega smatram prije svega proracunatim...iako mu ne umanjujem vozacke sposobnosti....i jos nesto...znam da ste smatrali da je Michael pomalo izguran iz Ferrarija,ali mislite li da je on zatrazio da odvozi sezonu protiv Kimija da ne bi mogo...da li se on ipak prepao tog dvoboja![]()
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima
Za novce Renaulta najbitniji je glavni boss Carlos Ghosn. Onaj Faure je bio über krele, tako da je za Renault svakako bio dobitak dolazak bilo koga drugog. I onda, Dassas je dosta OK, zapravo. Koliko to mogu biti takvi korporativni tipovi.don_vicenzo je napisao/la:Šjor Jergoviću, po vašem mišljenju, je li odlazak Faure-a sa mjesta predsjednika Renaulta i dolazak na njegovo mjesto Alaina Dassasa imalo utjecaj na Renault F1 team u kontekstu da im je smanjena pipa šta se tiče novaca, jer Faure dok je bija na čelu Renaulta je naglašava da ako Dassas postane predsjednik Renaulta da on nema sluha tj. nije zainteresiran za Formulu 1, pa me u tom pogledu zanima vaše mišljenje???
e bas sam i ja to htio pitati, preduhitrio si meDr. DJ je napisao/la:Gospodine Jergoviću....
Zanima mešto vi mislite o napadima Rona Dennisa na Ferrari da je neleguralan...
Imamo tu temu no mi možemo samo nagađati o tome, pa bi me zanimalo vaše strućno mišljenje....
Unaprijed hvala...
Ok, pitanje nije upućeno meni ali ja mislim da je to izuzetno loša ideja. Sama po sebi, ideja nije loša ali kombinirano sa limitiranjem motora je katastrofa. Općenito mi se ne sviđa ideja izjednačavanja bolida, ja bi to ostavio nižim kategorijama natjecanja ali u F1 tomu nema mjesta. Sve ove priče o kresanju troškova su, po meni smješne. Ok, ušparat će na motorima ali će morati pojačati trošenje u svim drugim segmentima kako bi kompenzirali ne dobivanje brzine i od motora. A i na motorima će se svejedno trošiti jer će nastojati izvući maksimum iz postavljenih limita.Williams#1 je napisao/la:Gospodine Jergoviću,da li vi mislite da je dobro to što je sada samo jedan dobavljač guma.
Unaprijed hvala.
Ne vidim zakaj nebi komentirali, pa forum i je tu zato da se mišljenja razmjene i da se potaknu konstruktivne rasprave. Čemu izolirati jednog člana foruma ma ko on bio?Fuc-Q je napisao/la:Sve pohvale za otvaranje ovog topica, siguran sam da ce biti jako koristan.
Uputio bi i kritiku pojedinim clanovima.
Ako imate nesto dodati to radite u odvojenom forumu od ovog, ovaj sluzi samo za postavljanje pitanja gospodinu Jergovicu i njegovo odgovaranje na ista, a nikako za vase komentare na odredjenja pitanja ili odgovaranje na njih. Pustite strucnjaka da to radi.