Utrke 2020 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
popeye
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mad Max

Re: VN Austrije - Red Bull Ring - 03-05. Srpanj 2020.

Post Postao/la popeye »

vidc je napisao/la: 05 srp 2020, 17:56
Vuksa_KC je napisao/la: 05 srp 2020, 17:33
Cuky je napisao/la: 05 srp 2020, 17:31 Sad sam vidio snimku i kazna za Hamiltona je apsolutno opravdana. Albon je bio ispred njega, Hamilton ga je pogodio i uništio mu utrku.
Meni ipak tak tak, Mislim da je Albon taj koji skreće na Hamiltona, a ovaj ide konstatno desno.
Ali da, trebao je pazit.
Stvar je u tom što je albonov zadnji točak udario u hamiltonov prednji,nije bilo bočnog kontakta. Preticanje je obavljeno u zavoju, teško je pratit putanju drugih vozača. Albon je očekivao da će Lewis odustat, a Lewis nije odustao i držao se svoje putanje ali je ostavio i dovoljno prostora.

Po meni trkaći incident
kako mislis ostavio dovoljno prostora kad ga je zakacio tockom. boze svasta. a albon bio pola auta ispred njega. sto kaze los gubitnik. i ajde to ali bio je i brzi
slika
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

Slash je napisao/la: 05 srp 2020, 18:43 Watched it back several times. Hamilton keeps a lot of lock on and hasn’t got back on the throttle (which would push him wide) before contact. Racing incident. Admirable opportunism from Albon but 10 to go was a little too early to take the risk when you hold most of the cards.

Kaze glenn freeman.
Ja ni sam nisam siguran, bio je ispred Albon, al ne cini se da ga je LH gurnuo van...
pa ne mora da ga izgura ali mora se pomaknuti jer albon nije imao kud. kad bi tako Slash moj svi vozili imali bi 100 sudara.
slika
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

popeye je napisao/la: 05 srp 2020, 20:14
vidc je napisao/la: 05 srp 2020, 17:56
Vuksa_KC je napisao/la: 05 srp 2020, 17:33

Meni ipak tak tak, Mislim da je Albon taj koji skreće na Hamiltona, a ovaj ide konstatno desno.
Ali da, trebao je pazit.
Stvar je u tom što je albonov zadnji točak udario u hamiltonov prednji,nije bilo bočnog kontakta. Preticanje je obavljeno u zavoju, teško je pratit putanju drugih vozača. Albon je očekivao da će Lewis odustat, a Lewis nije odustao i držao se svoje putanje ali je ostavio i dovoljno prostora.

Po meni trkaći incident
kako mislis ostavio dovoljno prostora kad ga je zakacio tockom. boze svasta. a albon bio pola auta ispred njega. sto kaze los gubitnik. i ajde to ali bio je i brzi
slika
Prije i u momentu kontakta prostora je bilo. Mislim da je hamiltona a vjerovatno i albona iznenadilo koliko je ovaj ima bolje ubrzanje.
Nisam za dosadno prvenstvo u kojem će lewis dominirat, al nisam ni za nepotrebne kazne
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

ne mozes tako samo iz tog ugla gledati. to su trke milisekundi u pitanju.
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

popeye je napisao/la: 05 srp 2020, 21:14 ne mozes tako samo iz tog ugla gledati. to su trke milisekundi u pitanju.
Heidfeld na Njemackom
Sky-u je rekao isto race incident...
McLaren u <3
Kranči
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Charles Leclerc

Post Postao/la Kranči »

F1NAC je napisao/la: 05 srp 2020, 19:34 Zanimljivo kako je Bottas pri kraju malo usporio što je rezultiralo time da je i Hamilton usporen te time pao van podija. Coincidence?
Pa šta nisu Mercedesi imali nekakvih problema sa gearboxom?

Ma nije valjda da su zajebavali ljude s time? Pa to bi onda bilo nečuveno. :schock:
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

McLewis je napisao/la: 05 srp 2020, 21:29
popeye je napisao/la: 05 srp 2020, 21:14 ne mozes tako samo iz tog ugla gledati. to su trke milisekundi u pitanju.
Heidfeld na Njemackom
hajdfeld nije sudija. gde sedi on iz fotelje. nema uvid kao oni koji treba da imaju i koji su placeni za taj posao i koji mnooooogo vise znaju od mene, tebe i hajdfelda. na kraju ham je kaznjen. izbacio je brzeg koji ga je vec sa pola auta dobio. ali preblaga kazna. a znas kolko sam ja protiv kaznjavanja.
Zadnja izmjena: popeye, dana/u 05 srp 2020, 21:51, ukupno mijenjano 2 puta.
slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

popeye je napisao/la: 05 srp 2020, 20:18
Slash je napisao/la: 05 srp 2020, 18:43 Watched it back several times. Hamilton keeps a lot of lock on and hasn’t got back on the throttle (which would push him wide) before contact. Racing incident. Admirable opportunism from Albon but 10 to go was a little too early to take the risk when you hold most of the cards.

Kaze glenn freeman.
Ja ni sam nisam siguran, bio je ispred Albon, al ne cini se da ga je LH gurnuo van...
pa ne mora da ga izgura ali mora se pomaknuti jer albon nije imao kud. kad bi tako Slash moj svi vozili imali bi 100 sudara.
Mislis svi se drzali trkace putanje, a kojekavi padobranci uletavali di stuginu i zalili se kad izlete?
I like to race, not to do laps alone.
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

isti slucaj ali Noris nije izbacio Sarla

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

popeye je napisao/la: 05 srp 2020, 21:41
McLewis je napisao/la: 05 srp 2020, 21:29
Heidfeld na Njemackom
hajdfeld nije sudija. gde sedi on iz fotelje. nema uvid kao oni koji treba da imaju i koji su placeni za taj posao i koji mnooooogo vise znaju od mene, tebe i hajdfelda. na kraju ham je kaznjen. izbacio je brzeg koji ga je vec sa pola auta dobio. ali preblaga kazna. a znas kolko sam ja protiv kaznjavanja.
Heidfeld zna isto koliko i suci po mome...
kazna pre blaga? A sta bi mu trebalo lupiti zabranu na tri utrke?
Meni se ta kazna scifja samo zato sto je norris 3.
inace po mome nepotrebna kazna.
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Hamilton je za incident sa Albonom dobio i 2 kaznena boda
https://www.racefans.net/2020/07/05/ham ... bon-clash/
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Ovo je trenutak kontakta. Albon ne može očekivat da će bolid iza odmah nestati čim on prođe malo ispred. Hamiltonova obaveza je bila ostaviti dovoljno prostora s lijeve strane i to je i napravio.

Žao mi je Albona al preticanje je bilo rizično jer je s vanjske strane išao i trebao je pretpostaviti da mu se niko neće sklanjat u borbi za podij i da će svako gledat da ostavi samo onoliko prostora koliko mora.

Po mom sudu nije za kaznu, al šta ja znam, suci FIA su uvijek 100% u pravu i oni jedino znaju
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Kranči je napisao/la: 05 srp 2020, 21:34
F1NAC je napisao/la: 05 srp 2020, 19:34 Zanimljivo kako je Bottas pri kraju malo usporio što je rezultiralo time da je i Hamilton usporen te time pao van podija. Coincidence?
Pa šta nisu Mercedesi imali nekakvih problema sa gearboxom?

Ma nije valjda da su zajebavali ljude s time? Pa to bi onda bilo nečuveno. :schock:
Koliko sam ja shvatio problem nije bio mijenjač nego senzor kojem su smetale vibracije pa su preventivno izbjegavali pasice. Inače u jednom momentu su počeli vozit jako brzo da pokušaju nabit 5 sekundi prednosti al onda je možda bottas usporio da hamilton padne još jedno mjesto iza i tako osvoji još manje bodova
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

vidc je napisao/la: 06 srp 2020, 00:32
Ovo je trenutak kontakta. Albon ne može očekivat da će bolid iza odmah nestati čim on prođe malo ispred. Hamiltonova obaveza je bila ostaviti dovoljno prostora s lijeve strane i to je i napravio.

Žao mi je Albona al preticanje je bilo rizično jer je s vanjske strane išao i trebao je pretpostaviti da mu se niko neće sklanjat u borbi za podij i da će svako gledat da ostavi samo onoliko prostora koliko mora.

Po mom sudu nije za kaznu, al šta ja znam, suci FIA su uvijek 100% u pravu i oni jedino znaju
eno imas iznad primer sam okacio kako su prosli noris i lekler

ovo sto je ham uradio jednostavno nije sportski bilo

tu je kazna a i kazneni bodovi

inace prostora sa leve strane nisam siguran da je bilo kad nemaju pogled odgore ali gledajuci snimak (a ne samo fotku) to se tako brzo odigralo da je utisak da je ham upropastio trku brzem od sebe. i to ostavlja utisak. ajd da su bili iste brzine pa bi razumeo. ali ovako ne
slika
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

Cuky je napisao/la: 05 srp 2020, 23:46 Hamilton je za incident sa Albonom dobio i 2 kaznena boda
tako je, ova recenica je kljucna

Albon “I mean, I was right on the edge. I knew as long as I give him all the space I can give him. It’s up to him if he wants to crash or not.”

ponavljam po treci put gore je primer gde je Noris odabro da ne udari Leklera koji ga je isto tako prestizo

Hamu je mnogo krivo kad izgubi bad loser rekli su vec
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Ili je možda leclerc išao još više prema vanjskoj strani staze da ne udarinu norrisa na ubrzanju. Prostora je bilo, zbog karakteristike zavoja bilo je teško iskoristit taj prostor, ali ga je bilo. Da je Albon malo usporio i uzeo malo širu putanju kontakta ne bi bilo. Riskirao je i nije mu se isplatilo a Hamiltona nepravedno kaznili
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

popeye je napisao/la: 06 srp 2020, 01:33
Cuky je napisao/la: 05 srp 2020, 23:46 Hamilton je za incident sa Albonom dobio i 2 kaznena boda

Albon “I mean, I was right on the edge. I knew as long as I give him all the space I can give him. It’s up to him if he wants to crash or not.”

ponavljam po treci put gore je primer gde je Noris odabro da ne udari Leklera koji ga je isto tako prestizo

Ocem pricas ti?

Hoces par cinjenica?

1. Hamilton je cijelo vrijeme bio na trkacoj putanji!
2. Hamilton je na ulazu u zavoj ostavio i vise nego dovoljno prostora.
3. Taj prostor se sa dolaskom do apexa tog zavoja zatvarao jer je trkaca putanja ide od sredine asfalta prema lijevom rubu. Zbog toga je prostor bivao sve manji i doslo je do kontakta.
4. Hamilton nije pokusavao napraviti nista na silu
5. Hamilton tad nije bio na gasu
6. Hamilton je imamo poprilican lock na volanu bez drasticnih promjena smjera.

I sad pitanje za tebe.
Identicno, ali bas identicno je prosle godine bilo sa Leclercom i Maxom.
Max je manjevise cijelo vrijeme bio na trkacoj putanji, ta putanja se u T3 zatvorila prema rubu staze i izgurao je Leclerca van. I to ti je bilo ok.
Jedia razlika je bila, Albon je u ovom slucaju bio iza - on je taj koji pretječe i treba biti pazljiviji.

I ovaj zadnji komentar.
Bad loser i biti mnogo krivo kad izgubiš nije ni priblizno isto.
Svima njima je mnogo krivo kad izgube, da nije nebi bili tu di jesu.
Bad loser je onaj koji se nezna pristojno i lijepo nositi sa porazom.
Ak na gridu postoji bad loser - onda to nije Hamilton, nego Max Verstapen.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Ja sam također za to da je trkaći incident. Sa vanjske se napada u brzim zavojima gdje zauzmeš trkaću putanju i vozač na unutarnjoj je prisiljen popustit malo gas (primjer Alonso-Schumaher, Japan zavoj 130R).
Na ulasku u spori zavoj sigurno vozač koji se brani neće popustit, prvo ima pravo prekočit se, drugo računa da će sužit vanjsku putanju prema izlazu i zatvorit prostor. Ovdje je mjesta na izlazu bilo dovoljno, pripisao bi to malo i neiskustvu Albona.
Prebrzo mu je zamirisala pobjeda a i želi se sigurno dokazati te opravdati svoje mjesto u drugoj najbržoj momčadi.

Mercedes je trebao bar 1 bolid poslati pri zadnjem SC-u po svježe gume, ovako bi skoro pobjedu izgubili da je Albon prošao napred.
slika
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

evo ovde se najbolje vidi kolko mu je Ham "ostavio" mesta

slika

ako je Ham hteo ovako proci gde je tu bilo mesta za Albona [-X
slika
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

zonelsk je napisao/la: 06 srp 2020, 08:27

Ocem pricas ti?
pa ja ne moram nista pricati sudije su rekle svoje i to 2x

ostalo su navijacki komentari
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

popeye je napisao/la: 06 srp 2020, 09:54 evo ovde se najbolje vidi kolko mu je Ham "ostavio" mesta

slika

ako je Ham hteo ovako proci gde je tu bilo mesta za Albona [-X
mjesta ima i ovako...ali uzeo si sliku nakon kontakta kad su oba bolida malo uzdrmana i nakon što je uslijed kontakta lewisov volan malo trznuo lijevo
https://www.youtube.com/watch?v=EHBgQw5OecA

27. sekunda
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Evo Horner kmeči da se Hamilton mora ''utrkivat drugačije''.

https://www.autosport.com/f1/news/15037 ... e-approach

Možda ga tuže sad na međunarodnom sudu za cestovni promet ili nešto, da ga se izbaci iz prvenstva najbolje.
Po meni kazna od 5 sekundi je još i ok - čisto zato jer je Albon bio naprijed, a ovime mu je upropaštena utrka totalka, dok se Hamiltonu nije desilo ništa...ali 2 kaznena boda za ovo totalni BS...
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Highlights Formula 3
Race 1:

Race 2:

Highlights Formula 2
Feature Race:

Sprint Race:

Highlights Formula 1
Utrka:

Fastest Lap:
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

A očito se teško snalazi u duelima koji nisu jednostavni DRS potezi.
Mladež ga neće štediti ni 5%, isto kak i on nije nekad starije.
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

popeye je napisao/la: 06 srp 2020, 09:57
zonelsk je napisao/la: 06 srp 2020, 08:27

Ocem pricas ti?
pa ja ne moram nista pricati sudije su rekle svoje i to 2x

ostalo su navijacki komentari
Pa onda ocito se ne kuzis u ono o cem pricas, niti mozes neso objektivno sagledat.

Nisam navijac Ferrarija (niti Leclerca), nisam navijac Mercedesa ( niti Hamiltona), nisam navijac RB (niti Max-a). Ko osoba sastrane koja nema emocije prema nikome od njih sam ti dao analizu jucerasneg incidenta i incidenta od prije godine dana.

Umjesto da probas argumentirati, ili nesto pametno kazati - ti si naravno bez rijeci jer neznas sto bi - pa pises ovakve komentare.

Da suci su rekli, i ima prostora dati kaznu Hamiltonu, i da postoji puno ljudi koji se slazu s kaznom i to je ok. Ali problem je kaj su nekonzinstenti i grijese.

A ti ne zelis ni objektivno pogledati te dvije situacije.

EDIT:
I drugiput zaljepi cijeli vidio di se vidi tocna situacija, a ne samo slika koja evo govori u tvoju kroist van kontakta.
Predlazem da takodjer slusas zvuk motora i poziciju hamiltonovog volana prije tokom i nakon zavoja. Mozda primjetis nesto.
Zadnja izmjena: zonelsk, dana/u 06 srp 2020, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.
Zaključano