Pogled na instalaciju PU i komponenti za hlađenje iste:

Kokpit bolida za 2014. sa ranim mockupom za 2015. u pozadini

Strukturalni dio nosa

Cijeli model na testu u zračnom tunelu

Pogled na nos u 3D softveru

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Ne brini. Neces vidit standardizaciju dijelova sasije. Tada bi f1 postala spec-serija a to niko nebi zelio pogotovo libertypospani gad je napisao/la:Kada pogledam ova dva posljednja Cuky-jeva posta, dobijem osjećaj..... čovječe - koliko tu ima originalnosti, kreativnosti i pravog inženjerskog rada.
To me podsjeti, i na Manorove uratke za 2017.-u.
Čovječe, ova Liberty media hoće standardizirati neke dijelove. Ja to razumijem kao da hoće ukinuti što više slobode, kreativnosti, originalnosti - ono po čemu je F1 inženjering bio prepoznat.... sjetimo se Colin Chapmana, Adraina Neweya i sličnih.
Ne. pa koja poanta momcadi bi bila ondapospani gad je napisao/la: 27 srp 2018, 17:37 Haas sam dizajnira, a Dallara izrađuje navedene dijelove!?![]()
Zar Dallara ne radi sve od dizajna, pa do izrade i dostave naručenih / proizvodenih dijelova? Haas samo plaća..... navedeno.
Nisam napisao da su Manor i Caterham bili potpuno inženjerski samostalni nego da su konstruirali, tj. bili kreativni i sami dizajnirali dijelove koji si ti naveo u svojim postovima.......
F1NAC je napisao/la: 27 srp 2018, 18:16Ne. pa koja poanta momcadi bi bila ondapospani gad je napisao/la: 27 srp 2018, 17:37 Haas sam dizajnira, a Dallara izrađuje navedene dijelove!?![]()
Zar Dallara ne radi sve od dizajna, pa do izrade i dostave naručenih / proizvodenih dijelova? Haas samo plaća..... navedeno.
Nisam napisao da su Manor i Caterham bili potpuno inženjerski samostalni nego da su konstruirali, tj. bili kreativni i sami dizajnirali dijelove koji si ti naveo u svojim postovima.......![]()
Haas ima svoje inzinjere i dizajnere koji rade dizajn bolida, pretvorba iz CAD-a u model se vrši kod Dallare
Vidim koriste CATIA-u, fora je vidit ovako sketch i kako su radili ove kljove sa loftanjem. Eh
Nope. Sve je inhousepospani gad je napisao/la: 29 srp 2018, 12:12F1NAC je napisao/la: 27 srp 2018, 18:16Ne. pa koja poanta momcadi bi bila ondapospani gad je napisao/la: 27 srp 2018, 17:37 Haas sam dizajnira, a Dallara izrađuje navedene dijelove!?![]()
Nisam napisao da su Manor i Caterham bili potpuno inženjerski samostalni nego da su konstruirali, tj. bili kreativni i sami dizajnirali dijelove koji si ti naveo u svojim postovima.......![]()
Haas ima svoje inzinjere i dizajnere koji rade dizajn bolida, pretvorba iz CAD-a u model se vrši kod Dallare
Vidim koriste CATIA-u, fora je vidit ovako sketch i kako su radili ove kljove sa loftanjem. Eh
Hm...... jesam li ja nešto krivo skužio ili ti studiraš strojarstvo?
Ovako: ako Haas i radi nešto od inženjeringa, onda je to vjerovatno bazni inženjering i sva dokumentacija potrebna za to.
Dallara onda sigurno izrađuje detaljni inženjering na osnovu baznog. Kada Dallara pripremi sebi detaljnu dokumentaciju onda idu u proizvodnju dijelova. Tako bi trebalo biti, zar ne? To mi ima više smisla.
Haas relies on Ferrari for its engine, transmission and rear suspension package, much to the chagrin of several of its rivals, but designs in-house the rest of its car which is then manufactured by Dallara at Varano de' Melegari in northern Italy.
"We can design the car in CFD and in a computer, and that’s working in CFD and that’s working in the wind tunnel, but if we don’t get an actual car that it was what we meant it to be, then it’s not good," adds Magnussen.
Pa proizvode razne male komadice (upright recimo itd) i felge si sami proizvode btw.pospani gad je napisao/la: 29 srp 2018, 14:13 Ono što mi je još uvijek nerazumljivo, da Haas - koji je CNC kompanija, baš ništa proizvodi u svojoj Proizvodnji!?![]()
Reći ću vam i ovo: inženjering je podijeljen između baznog i detaljnog. U baznom se sve definira: konstrukcija, vrste materijala, do različitih proračuna.
Detaljni je priprema za proizvodnju.
Hoću reći: puno je još prostora od bazne dokumentacije do detaljne tehničke dokumentacije, da bi mi ovako, iz naše perspektive mogli razlučiti gdje je Haas-ova utjecaj na ostalu konstrukciju ( osim kupljenoga od Ferrarija ), tj. dokle seže bazni inženjering, a dokle detaljni ineženjering. Treba puno podataka i inofrmacija u oba smjera, iz Haas-a u Dallaru i obratno.
Mislim da ne možemo jednostavno reći da Haas ( in house ) radi svu dokumentaciju. A Dallara bez dorade ili pripreme dokumentacije za svu proizvodnju, da samo uzme Haasovu baznu dokumentaciju.