Cuky je napisao/la: 14 srp 2019, 21:22
popeye je napisao/la: 14 srp 2019, 18:03
ja znam da ima i ljudi kao Caki koji zele da samo Ferari vozi

Ne, ja ne želim da samo Ferrari vozi. Ja želim da voze svi, da možda ima i 2-3 ekipe više, ali da je Ferrari taj koji svojom snalažljivošću i znanjem stoji na čelu

vidi ne zelim da se bezveze svadjam ali i ja i ti vrlo dobro znamo o cemu smo ne tako davno pricali. a ti me ispravi ako gresim i ja cu ti se odma izviniti bez ikakvog problema jer nemam problema sa tim i nisam kompleksas. dakle ako se ne varam ti si mislim da je to bilo prosle godine ili pocetkom ove dao do znanja da bi voleo da Mercedes ode iz F1 a Red Bul ostane na nivou iz 2018 kako bi Ferari imao cist put do titula. naravno da ja kada sam rekao da zelis da samo Ferari vozi nisam to bukvalno mislio (nisi me valjda to doslovce shvatio

) nego upravo to da Ferari nema konkurenciju i da je uber dominantan nesto kao Tojota protiv privatnika u LMP1.
popeye je napisao/la: 14 srp 2019, 18:24
vo nisam znao ne pratim skijanje znaci tamo odredjena oprema ima prednost nad drugom? a skijasi nemaju para kupiti koju god zele opremu? daj mi ispricaj malo to stvarno ne pratim skijanje.
Tako je, baš kao i u većini sportova, koliko para toliko muzike. Postoje bolji proizvođači opreme, postoje jeftiniji. Ali ni to nije sve, jer na same performanse osim skija utječe i vosak kojim se iste premazuju da bi bolje klizile, a mješavina kojeg i količina te način nanošenja ovisi o ljudima koji rade u timu koliko dobro su "pročitali" u kakvom je stanju snijeg na stazi i to isto pripremili.
ajmo ne mesati babe i zabe. postoji razlika u pripremi pod istim uslovima i razlicitim uslovima. Ti kazes bas kao u vecini sportova. evo idemo redom po popularnosti: fudbal, kosarka, tenis, americki fudbal, bejzbol, hokej, golf, vaterpolo, odbojka, boks itd ne mogu se ni setiti svih sportova ali u svim ovim sto sam nabrojo niko nema prednost jer ima bolje: kopacke, patike, teniski reket, zastitnu kacigu, zastitno odelo, bolje rukavice, bolju bejzbol palicu, bolji stap za hokej, bolji stap za golf, bolje kupace gace, bolje bokserske rukavice itd. Svi imaju isto i pobedjuje zaista bolji individualac ili skupina individualaca (ako je sport timski).
popeye je napisao/la: 14 srp 2019, 17:47
Caki znas sta je tu paradoksalno. sto vi kad nemate najbrzi auto kukate i ne vi nego svi takvi i ustvari svi zele izjednacene trke a ne zele iste bolide. e to je paradoks.
Daj bar kad me već optužiš da kukam za nešto potrudi se da bar točno napišeš za što kukam. Ne želim ja da netko dođe i Ferrariju pokloni najbrži bolid kako bi bili izjednačeni ili ispred Mercedesa. Ja želim da Ferrari napravi posao kako spada i da na taj način budu najbolji. Ja kad kukam kukam zato jer je Ferrari zabrljao, ne zato jer nemaju izjednačene bolide sa suparnicima.
pa naravno da ne zelis da dodje Mecka i da vam isti motor ni oni to ne zele pa nasta bi to licilo ali da li ti razumes sta znaci rec paradoks? ti zelis u najmanju ruku da je Ferari on pari sa Meckom a ne zelis jednak auto. pa u cemu je razlika?

pri ovom "jednak auto" ne mislim da vam Mecka proda njihov vec da vi napravite isti takav. i onda kad imamo dva ista bolida opet te pitam u cemu je razlika kad smo postigli ono sto smo trazili. i zasto onda recimo Dalara ne pravi svima iste sasije kao u Indikaru i dobili bi smo ono sto svi ustvari zelimo (osim kao sto sam reko manufacturera). znas kad bi se pravila skrojila tako da se da ono sto vecina gledalaca zeli a i vozaca (ovih koji nisu u top timovima a njih je vise) ne samo da bi troskovi drasticno pali (ono sto im je i cilj) nego bi i svake godine uzivali u neizvesnoj sezoni i zagarantovanom show-u.
A izjednačene utrke možeš imati bez istih bolida.
da ali kolko puta? za dve decenije kolko ja pratim F1 najvise su 3 tima bila u borbi za naslov (1 ili 2 puta), 2 tima vise, a najvise 1 tim.
Sto je nedavno rekao Zak Braun iz Mclarena nova pravila treba da budu takva da ne sme vise da se desi da jedan tim dominira tolko godina.