To je s ovog linka, lik nakon svake endurance utrke postavi te prosjeke.
Al hebeš to kad su ovi ostali u Toyoti očito namjerno puštali gas...
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Mislim da F1 nece voziti sledece godine. Prece u IndyCar.speedy56 je napisao/la: 12 lip 2018, 12:54Vozi i Le Mans iduće godine, potpisan je za cijelu super sezonu, pitanje ako i koliko će biti križanja WEC-a i F1 isti vikend sljedeće godineF1NAC je napisao/la: 12 lip 2018, 10:58 Bit ce ili kljuc u bravu ili mix indy car i F1 ako ne i full sezona u indyju. Ali definitivno ako osvoji iduci vikend Le Mans vjwrovatno ce McLaren nastojat finalizirat deal za indy iduce godine.
S vremenskim odmakom od tjedan dana od mog citiranog posta, moram se složiti.
A sta ce vise u F1 obavio je svoju misiju zavrsio svoju pricu a i prema njegovim recima danasnja F1 mu se ne svidja i gadi mu se. Tako da IndyCar i osvajanje Indija 500 dok je jos u ovim trkackim godinama je pravi potez. E da pitam posto ce Alonso vrlo verovatno biti sampion WEC-a, da li neko ima titulu F1, WEC i IndyCara? Pretpostavljam da je i to cilj Alonsa posle tripl krune. Onda mu jos samo ostaje Dejtona 500 i Nascar
Hoces reci da tu trku pobedjuje najsrecniji a ne najbolji? Ne bih se slozio.F1NAC je napisao/la: 19 lip 2018, 22:18 (Mada indy500 neće tako lako osvojit, pošto je cijela trka praktički jedna velika lutrija),
Tako je. Slozio se ti ili ne.popeye je napisao/la: 19 lip 2018, 22:41
Hoces reci da tu trku pobedjuje najsrecniji a ne najbolji? Ne bih se slozio.
yea najbolji...“The race depends on how strategy feeds out.
Onda pobjeđuje najspretniji od te skupine najsretnijih.popeye je napisao/la: 19 lip 2018, 23:24 I da sta kad se nekoliko vozaca nadje na istoj strategiji (a takvih je slucajeva vise nego kad se samo jedan vozac izdvoji sa drugacijom strategijom), sta onda, pobedjuje najsrecniji daj nemoj me zavitlavati.
Znaci Alonso je ako se dobro secam skoro celu trku dok mu nije prdno motor bio u top10 jer je imao srece a ne jer je bio brz?speedy56 je napisao/la: 20 lip 2018, 11:27
Al velim, trebaš imati puuno sreće da si nakon 470 milja i dalje napred na čelu utrke.
Alonso je recimo prošle godine bio u toj poziciji kad mu je prdnuo motor. Ne sjećam se više koja je točno pozicija bila, ali negde oko 5-7.
Jedno je top 10, drugo je samo čelo utrke (vodeće pozicije).popeye je napisao/la: 20 lip 2018, 11:40 Znaci Alonso je ako se dobro secam skoro celu trku dok mu nije prdno motor bio u top10 jer je imao srece a ne jer je bio brz?
Kod tebe je uvijek ili crno ili bjelo.popeye je napisao/la: 20 lip 2018, 11:40Znaci Alonso je ako se dobro secam skoro celu trku dok mu nije prdno motor bio u top10 jer je imao srece a ne jer je bio brz?speedy56 je napisao/la: 20 lip 2018, 11:27
Al velim, trebaš imati puuno sreće da si nakon 470 milja i dalje napred na čelu utrke.
Alonso je recimo prošle godine bio u toj poziciji kad mu je prdnuo motor. Ne sjećam se više koja je točno pozicija bila, ali negde oko 5-7.
Pa niko ne kaze da nije nikad pobjedio najbolji, nitko ne kaze da nikad nije pobjedio osrednji vozac itd.popeye je napisao/la: 20 lip 2018, 15:18 Jel Power pobedio jer je imo srece a nije bio najbolji? Sato? Cak i da je neko pobedio strategijom sto kaze Finac i to je deo trkanja toga ima i u F1.
Izvini ali Finac mi je potvrdio ovo:zonelsk je napisao/la: 20 lip 2018, 15:31Pa niko ne kaze da nije nikad pobjedio najbolji, nitko ne kaze da nikad nije pobjedio osrednji vozac itd.popeye je napisao/la: 20 lip 2018, 15:18 Jel Power pobedio jer je imo srece a nije bio najbolji? Sato? Cak i da je neko pobedio strategijom sto kaze Finac i to je deo trkanja toga ima i u F1.
Samo kazemo da od svih ostalih utrka u indy500 ti treba i najveca doza sreće.
I kaj tocno tu trebi nije jasno?
Sta je tacno Satu donelo pobedu. Koja to sreca sa strategijom ili je on ono bese koliko se secam neke tamo obisao do prvog mesta?pospani gad je napisao/la: 20 lip 2018, 15:36 Želim se umiješati.
Svakako da su Power, Sato, ( Rossi je isto pobijedio na Indy 500? - podsjetite me ) bili brzi i pobjedili.
Ali faktor sreće je ogroman na Indy 500. Gledao sam cijelu utrku Indy 500, 2017. godine zbog Alonsa i jasno se vidi da su akteri brzi i spretni..... ne sjećam se da je Takuma Sato prošle godine bio puno puta u vodstvu utrke..... ali sreća je odigrala svoje.
Stvarno ne mogu se sad setiti da li je Sato imao svezije gume od tih koje je preteko ali njima niko nije branio da odu u boks pa bi oni na restartu imali svezije gume i prednost.Cuky je napisao/la: 20 lip 2018, 16:42 ima veze zato jer ga do prije kraja utrke nije bilo negdje. Dogodio se neki udes, FCY i vozači ispred njega su ili išli u boks ili su ostali na istrošenijim gumama te ih je on mogao proći. Da nije bilo FCY pred kraj utrke nebi bio ni na podiju (za Satoa pričam)
Rosi je pobedio na taktiku to je tacno ja nisam ni negiro da toga nema ima ali jako malo. Evo reci mi kako je Power pobedio, jel isto na taktiku? Pa sta ce ovo biti da pobedjuju najbolji takticari a ne najbolji vozaci. Idem odma javiti Penskeu da otpusti te njegove skupe vozace i uzme mediokritete a najbolje stratege pa ce svaku pobediti a ustedeti $$$Isto tako i Rossi kad je pobjedio. Pred kraj utrke je bio FCY i nije otišao u boks nego je riskirao, dok su vozači ispred njega otišli u boks po gorivo i gume. Dok su se oni izborili sa vozačima koji su bili između njih i Rossija Rossi je stekao dovoljnu prednost da sa puno puno sporijim krugovima na kraju pobjedi jer je bilo dovoljno malo krugova do kraja i ostao je bez goriva prije nego se uspio vratiti u bokseve nakon utrke. Da nije bilo FCY morao bi otići u boks i završio bi izvan top 10.
Eto to je ta sreća o kojoj se priča. Kad ti se taktika pogodi sa FCY u pravom trenutku da uspiješ nadoknaditi poveći zaostatak koji možda imaš. S druge strane, oni kojima se ne potrefi u pravom trenutku jako puno izgube i umjesto pobjede ili podija imaju borbu za jedva ući u top 10
Eto opet pises sto ne treba. Dokazo sam ti da Sato nije pobedio zbog srece vec zato sto je bio najbrzi. Rosi isto imo je svoju ideju koja je uspela. Power isto nije pobedio jer je imo srece-koje srece gde, covek je pobedio na cistu brzinu. Ja gledam Indi 500 od 2006 ne secam se sad svake trke ali da je neko pobedio jer je imo srece a ne jer je bio najbolji su zesce gluposti.No svejedno ostaje činjenica da je Indianapolis 500 utrka u kojoj prvo i osnovno pobjedu donosi sreća