Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
zonelsk
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: FA

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la zonelsk »

Jok, nisu to stavili za minimum, nego im je cilj (ili nadaju se ) da ce bit na razini zadnje verzije Mercove 2016 PU.
I tako je manje vise od kad su poceli komenitrati 2017 motor od kraja sezone.

EDIT: jos su naglasavali da nemogu procjeniti kolko ce Ferrari i Merc napredovati ove godine i da bi to mogel biti problem.
I like to race, not to do laps alone.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ok, krivo sam se izrazio. "Minimum minumuma BI bio ... "
Samo neka se trkaju.
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Ma skuzio sam manje vise kaj si htio reci samo sam htio potvrditi što sam uspio iscitati sa f1 tehcnicala i ekipe iz Honde tj njihovih intervjua.

Vjerujem da ce doci sljedeci tjedan sa malo boljim bolidom i odraditi dobar posao na testiranju.
A do australije i q3 ne otpisujem niti uzdizem nikoga.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Alonso-champ je napisao/la:Mene su toliko razocarali da vi pojma nemate..ja sam bio ubedjen, al bas ubedjen, da ce se ove godine boriti par za postolje...

I necu ih vise komentirati jer sam stvarno razocaran i nakon ovog sranja za ova tri dana testiranja siguran sam da od njih nece biti nista..neko je postavio video kako Alonso ne moze preci Sauber..pih
Ja sam istog dojma..... žao mi je Fernanda Alonsa - ovo nije zaslužio, koliko god ga drugi ne volili, ili mrzili. Ili podcjenivali.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
dmarijon
Legenda
Legenda

Ni ja uz najveći optimizam ne vjerujem da će biti nešto od ove godine (bio bi najsretniji da me Fernando demantira, ali ... ). Makar, mislim da ovaj video puno ne govori., Tj. ne govori ništa. Zašto bi prešao Sauber? I to još po zavojima, i to još ove godine kad je teže preticanje. Pa nije Sauber baš toliko sporiji
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

dmarijon je napisao/la: Tj. ne govori ništa. Zašto bi prešao Sauber? I to još po zavojima, i to još ove godine kad je teže preticanje. Pa nije Sauber baš toliko sporiji
I to u ulaznom krugu... vidi se na videu da je ušao u pit lane
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Gary kaže da nije sve do motoru:
Gary Anderson continues praising Ferrari, excerpt from the 'How much trouble is McLaren-Honda in?' article:

"I was concentrating on Turns 1, 2 and 3," says Autosport's technical consultant Gary Anderson. "It's a complex, so if you get Turn 1 right then Turn 2 becomes easier, which in turn makes Turn 3 easier.

"The Ferrari, for me, is without doubt the most stable car - millimetre precise and never really seeming to change line. You wouldn't know if it had five-lap old tyres or 25-lap old tyres on it, and it's good on both the soft and the medium compound.

"The Mercedes looks pretty reasonable on the soft tyres - still moving and with more understeer than the Ferrari - but not so good on the medium tyre, just no grip.

"Through that complex, the McLaren never looked good. Alonso couldn't get hard on the throttle out of Turn 2 - the car just starts moving - and I never saw him go into Turn 3 flat on the throttle.

"He's either having to lift big time beforehand, or just as he's coming into the corner. It's not understeer, just a lack of grip.

"McLaren can't really complain about Honda's engine, because there are still horses left in there that they're not using at the minute. It looks OK on the very softest tyres, but on softs and mediums - the most relevant tyres for this track - it's just not there."

McLaren's issues are not confined to the first complex, either.

"Up at Turn 9, the same thing," Anderson adds. "The Ferrari can commit properly on the way in, with barely a lift off the throttle. The McLaren can't do that. Obviously I don't know what the fuel loads are, but if Alonso doesn't lift and slow the car down on the way into the corner significantly, it won't go round properly. It doesn't look like it's got a horrendous balance problem, but it does look like it's got a grip problem
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Mislim da nisu zapravo isli na aero na ovom testu, i vjerujem da difuzor, i pod budu jos dorađivani. Također valjda vidjeti t krilo itd itd.
Mislim da cemo tu vidjeti jos toga. Bez obzira na motor mislim da to nije sve od šasije....

Meni se cini da su na ovom testu pokusavali sloziti motor-šasiju i uciti na novoj platformi, i tu ih je malo zeznuo motor prva dva dana.

Vidjet cemo na drugom testu novu, Aus spec PU i vjerojatno vise aero detalja i mozda stabilniji bolid.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Chandon na shark finu. Filming day danas
slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

slika

McLarenu je najbolje da potegne u prošlost pa uzme ovu ljepoticu i na nju namontira ove nove gumeskare.
Bolid izgleda deset puta fluidniji nego ova ružna čuda danas. Ker me sprčio ako nebi bili brži nego što jesu i bez turba
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Honda je tijekom 4 dana testiranja koristila 5 motora
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

F1NAC je napisao/la:Honda je tijekom 4 dana testiranja koristila 5 motora
Sta su ih i po noci mijenjali jbte?
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

McLewis je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:Honda je tijekom 4 dana testiranja koristila 5 motora
Sta su ih i po noci mijenjali jbte?
Prve dvije su koristene prvi dan kad je počeo zezat tank za ulje, trećeg su preko noći stavili za Vandoornea sljedeći dan i taj dan je riknuo nakon 29 krugova pa su stavili 4. i 1 je korišten tijekom zadnja dva dana negdje.

Ugl jos nisu sigurni koji specifikaciju ce dofurat u Australiju jer ih muči onaj problem kojem još neznaju uzroka
slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Ja sam cuo da je ova nova specifikacija slabija i od one iz 2016. I jel nije vandoorneu rikno onaj drugi koji su stavili alonsu?
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

McLewis je napisao/la:Ja sam cuo da je ova nova specifikacija slabija i od one iz 2016. I jel nije vandoorneu rikno onaj drugi koji su stavili alonsu?
Za Vandoornea su stavili novi motor i taj je neobjasnjivo riknuo
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

hmmmm, hmmmm, hmmmmm...eto prošao prvi test, skupljaju se dojmovi, razmišlja i odmjeravaju snage...hmmm, hmmmm, hmmmm, a ništa mi drugo nije preostalo...

slika
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
dmarijon
Legenda
Legenda

Ima jednostavniji način. Evo, ja npr. navijam za Mercedes.
Šalim se. Volio bi da Ferrari ove godine napokon sve posloži, ali kako se sliježu prvi dojmovi spuštam se na zemlju. Analize nakon testova kažu brzi su, ali Mercedes je i dalje na tronu.
Mclarenova situacija je ipak neusporediva.
Samo neka se trkaju.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Jel jos ikad iko u povijesti F1 imao ovoliko problema sa PU kao Honda?
Alonsista hasta la muerte..
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Postojala je jedna ekipa početkom devedesetih (Life ili Live) ne da mi se googlati, talijani koji nisu niti jednu trku završili, ako se dobro sjećam na većinu nisu niti startali jer su zaostajali i po 20ak sekundi po krugu - sve je osnovao neki bivši zaposlenik Ferrarija (pa nije ni čudo da su bili loši) i napravio katastrofalan motor i šasiju...plesali su tu jednu sezonu i nikad više...ako ti se da googlati sigurno ima nešto o njima prije Life nego Live...no nije baš za usporedbu, nije tako crno - Mcl je ipak stroj koji se možda i probudi jednom...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

jeste, ovo je ta nesreća, neslužbeno nazvana "najgori bolid u povijesti F1"
slika
Life was a Formula One constructor from Modena, Italy. The company was named for its founder, Ernesto Vita ("Vita" is Italian for "Life").[1] Life first emerged on the Formula One scene in 1990, trying to market their unconventional W12 3.5-litre engine.[1]

The team had a disastrous single season,[1] and failed to make the grid in all 14 attempted starts during the 1990 season, often clocking in laps many seconds slower than their next competitor.

Sve je inače nastalo oko W12 motora kojeg je osmislio još u 60-ima dok je bio u Ferrariju Franco Rocchi ali kojeg nikad nisu proizveli. 1980 je otpušten, a kad su zabranjeni turbo motori pokušao je ponovo progurati tu svoju ideju
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

:lol:
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Meni je ovaj isto brutalan :lol: :lol:
slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Opet mijenjaju motor... znaci vec 6. Motor stavljamo na 5. Danu testiranja... 4 motora po sezoni su dopustena... hmmm mislim da bi mi vec nakon australije mogli pocet dobivat penale
McLaren u <3
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Svjestan si da imaju kompletno redizajniranu PU? da imaju na testiranju nekoliko verzija i da su ovakvi problemi relativno ocekivani? I da je bas ovo poanta njihovog testiranja da dođu sa sto boljim paketom u aus?
Odgovori