Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferari

Re: Formula 1 team - Mercedes Grand Prix

Post Postao/la gjoko-mkd »

Luis nije br.1, on ide u pjevače :smijeh:
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

marcus je napisao/la:Cilj opravdava sredstvo. Nažalost. Već sam prije na forumu spominjao politiku 1. i 2. vozača u momčadi. Mercedes je imao "sreću" da su bili toliko dominantni da su mogli imati 2 ravnopravna vozača.
No, ukoliko se pokaže sezona 2017. puno ravnopravnija, između 2-3 momčadi, mislim kako bi im se takva politika mogla obiti o glavu. Možda nije u duhu sporta (bilo kojeg), ali vjerujem kako je i samoj ekipi puno lakše ići kroz sezonu (slagati strategiju za utrke, međuljudski odnosi, medijske izjave) ako se zna tko je Broj 1, a tko nije Lewis.
Ma ne sekiraj se. Nece mu Bottas nis. Overrated driver kako bi rekli. Pa Massa je uspio cak ostvarit pole s willamsom dok ovaj nije ni to.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Sva je sreća da Horner nema blage veze.
Saće Ferrari na čelo, mercedes peti.
http://www.motorsport.com/f1/news/merce ... ll-858612/
Samo neka se trkaju.
popeye
Veteran
Veteran
Navijam za: Mad Max

Post Postao/la popeye »

Skida Horner pritisak sa RB ;) RB je favourite ;)
slika
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la: Ma ne sekiraj se. Nece mu Bottas nis. Overrated driver kako bi rekli. Pa Massa je uspio cak ostvarit pole s willamsom dok ovaj nije ni to.
Nerazumijem čemu konstantno zaboravljanje da je uvjek bio bolji od drugog wozača Williamsa

EDIT:
http://maxf1.net/schumacher-kljucan-za- ... e-uspjehe/
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:
F1NAC je napisao/la: Ma ne sekiraj se. Nece mu Bottas nis. Overrated driver kako bi rekli. Pa Massa je uspio cak ostvarit pole s willamsom dok ovaj nije ni to.
Nerazumijem čemu konstantno zaboravljanje da je uvjek bio bolji od drugog wozača Williamsa

EDIT:
http://maxf1.net/schumacher-kljucan-za- ... e-uspjehe/
A ko mu je bio konkurencija? Maldonado? Massa na zalasku? Pa što će drugo nego bit bolji od njih. Massa je potonuo nakon 2009 i Mađarske, još više (kako je Smedley rekao u jednom intervjuu) nakon Njemačke 2010. Ovog drugog ne treba ni spominjat (makar je imao svojih momenata 2012.). Čak bi se usudio reći da 2015. je Massa bio bolji od njega, ali očito se 2016 vidi da se spremalo za penziju ( u početku sezone bio solidan, pa tamo na sredini sezone se očito pomirio s penzijom)

A za ovaj link vezano za Mercedes šta reći. Brawn + Schumy je strava. Ne čudi da je Sauber osobno (Peter Sauber) 1997 ako se ne varam zamolio MSC-a da "provoza" bolid po Fioranu da dešifriraju probleme vezano sa balansom bolida. Čak ja mislim da sam negdje pročitao da je s tim Sauberom uspio doći unutar sekunde svog kruga sa Ferrarijevim bolidom.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Schumacher je neponovljiv
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

vidc je napisao/la:Schumacher je neponovljiv
Ali ipak su ga zemenuli u Mercedesu. Po meni su najzasluzniji ljudi koji su napravili Mercedesov motor a to ne bi doslo da nije bilo promene pravila motora.
slika
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

popeye je napisao/la:
Ali ipak su ga zemenuli u Mercedesu. Po meni su najzasluzniji ljudi koji su napravili Mercedesov motor a to ne bi doslo da nije bilo promene pravila motora.
Nisu ga zamijenili nego je covjek vidio da se nece skoro borit za naslov. Plus niko nije mogao predviditi ponasanje Pirellica. Cak i zbog toga mislim da je patio u ovom povratku.
slika
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

Gubio je od Rozberga, bio je losiji a Mecka je htela dovesti Hamiltona.
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

popeye je napisao/la:
Ne nego je onda najzaslužniji Renault koji je zahtjevo od FIAe te motore
popeye je napisao/la:Gubio je od Rozberga, bio je losiji a Mecka je htela dovesti Hamiltona.
Pa Rosberg cjelo vrjeme pokazuje da je brz, a to neznači da je Schumacher bio spor
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

Bio je sporiji od Rozberga sve 3 godine.
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

popeye je napisao/la:Bio je sporiji od Rozberga sve 3 godine.
Pa da je Rosberg imo bolje mehaničare 3 godine imo bi manje kvarova ko i Hamilton
slika
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

O cemu ti pricas? Rozberg je nadmasio Sumahera sve 3 godine posteno.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

U ovoj priči nije toliko bitno tko je imao koliko bodova... ne bi Ross Brawn rekao nešto bezveze i napamet hvalio Schumachera...
čak i Alonso tvrdi da mu je najteže bilo protiv Schumachera...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Baš čitam da Bottas već visi u Mercedesovoj tvornici.
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

popeye je napisao/la:O cemu ti pricas? Rozberg je nadmasio Sumahera sve 3 godine posteno.
Ma krivo sam skužio, ali kakve to veze ima što je Schumacher zaslužan za današnju dominaciju Mercedesa?

Dmarijon ja sam čito da je testiro FW40
slika
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

Ma za danasnju dominaciju Mercedesa je zasluzan superioran motor a Sumi ga nije sigurno napravio. Stoga easy...
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

A Ross Brawn je onda glupan koji nema pojma sta prica
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Pored motora mecka ima i druge kvalitete, mecka je imala odlican motor i u atmosferskoj eri samo sto je sve ostalo zaostajalo tada. Po nekoj bi logici hamilton bio najzasluzniji za dominaciju metcedesa jer se on zajebavo zadnju sezonu u mecki prije turbo ere. A moglo bi se rec i da je rosberg najzasluzniji jer je s njima od pocetka, marljivo i strpljivo radi na svemu u cilju cim veceg napredka. Ako se mene pita nema sta tu vozac puno trakeljat, nije to tuning vlastitog auta pa da sam sebe pitas ocu li metnut gewinde ili tvrdje opruge, dali vise performansi donose dvi cjevi ili jedna, ocu li tankat na omw ili shell-u.

Inzenjeri odrade posao a vozac kaze dali se osjeca na 'ti' sa bolidom ili ne, odnosno dali ga obvladava u svakoj situaciji ili ponekad u strahu prolazi kroz neke zavoje, kocenja itd.....onda mu prilagodjavaju ovjes i kocnice, df, da bi se osjecao cim prirodnije u jurilici. Hamilton i slicni ja mislim niti ne sudjeluju previse u zimskim testiranjima niti razvoju guma, njega zanima da mu daju finalni gotov stroj na pocetku sezone a ne neke prototipe koje bi kao on mogao popravljat. Znaci kad Alonso ode u penziju i mcl pocne pobjedjivat bice to sve zasluga i razvoj alonsa.
slika
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

vidc je napisao/la:A Ross Brawn je onda glupan koji nema pojma sta prica
Znaci ti kazes da je Sumi odgovoran za motor? Ros Braun misli da ce Sumiju biti lakse ako cuje da je on zasluzan za ovaj uspeh, mani coveka...
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Kenny je napisao/la:
Pa jasno da ga je vozio u simulatoru tokom sezone, Rosberg je tek par dana nakon zadnje utrke objavio da se povlači i da se time oslobađa mjesto u Mercu, do tada je Bottas već morao voziti novi bolid
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

speedy56 je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
Pa jasno da ga je vozio u simulatoru tokom sezone, Rosberg je tek par dana nakon zadnje utrke objavio da se povlači i da se time oslobađa mjesto u Mercu, do tada je Bottas već morao voziti novi bolid
To da, samo sam shvatio ko da je nedavno testiro bolid
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Branitelj naslova W08 predstavljen ce bit 23.2

slika

BUMP:

Navodno je Mercedes podnesao jos jedan zahtjev za razjašnjenje ovog puta je vezano za Red Bullovu šasiju. Navodno prednji dio šasije prema pravilniku kad se gleda poprečni presjek mora imat pravokutni oblik sa kutovima zaobljenim na 25 mm. Red Bull bez onih usmjerivača ispod šasije (turning vanes), tj. kad nisu montirani zadovoljava pravilnik ali tijekom montaže napravljen je kalup koji se pričvrsti za šasiju nesto tipo kalup koji prikriva grbu na stepenici nosa i taj radijus vise ne iznosi 25 mm.

Ovako izgleda bez montiranih usmjerivača

slika

a ovako sa montiranim

slika

slika

Primjer kod Force Indie (nema nikakvog kalupa nego su direktno zakačeni za šasiju

slika

Prema Charlieju je to ilegalno ali s obzirom na vrijeme i resurse i troškove ovo bi ce uvrstit u raspravu vezano za 2018.
slika
popeye
Veteran
Veteran

Post Postao/la popeye »

Hakinen: Botas može do titule u Mercedesu

Nekadašnji šampion Mika Hakinen veruje da zemljak Valteri Botas može da osvoji titulu u bolidu Mercedesa.

Sada već bivši vozač Vilijamsa će gotovo sigurno zameniti Nika Rozberga u šampionskoj ekipi, a potvrda se očekuje tokom januara.

"Za njega kao vozača, situacija ne može biti bolja. U najboljim godinama prelazi u najbolji tim. Sada će sve zavisiti od njega, kako se razvije kao vozač i kao osoba, ali siguran sam da može do titule", rekao je Hakinen.

Niko Rozberg je samo pet dana nakon osvojene titule objavio šokantno povlačenje, a da bi popunio rupu u Vilijamsu, iz kratkotrajne penzije će se vratiti Felipe Masa.
Mislim da Hak preteruje malo.
slika
Odgovori