Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
pospani gad
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Re: Formula 1 team - Mercedes Grand Prix

Post Postao/la pospani gad »

Ne znam koliko bi Jensona mogli smatrati bržim od Valtterija. Ja osobno sumnjam u to. Ali, netko sa imalo bistrine i klikera u glavi bi trebao "iskoristiti" situaciju i shvatiti da je Jenson vrlo iskusan i vrlo mudar, i vrlo sposoban vozač - jednom riječju ( vrlo ) koristan vozač - F1 vozač sa velikom vrijednosti, a relativno slobodan......

Želio bih u biti da Pascal Wehrlein završi 2017. u paru sa Lewisom u Mercedesu. Ali po meni ( bez obzira na Wolffove izjave da želi dva brza vozača, a ne sistem vodonoša-glavni vozač )....... Po meni, mogla bi se ponoviti situacija iz McLarena 2007. - mislim da je Pascal toliko dobar ( zbog energije, ipak Lewis "zastarjeva"..... ) da bi nadmašio Lewisa ili vrlo rubno parirao - kažem nešto kao 2007. Lewis / Fernando.
Možda se mister Toto boji toga, kao vrag tamjana...... :evil: :evil:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

Bottasova karijera se već sad čini kao da je u padu, u najboljem slučaju stagnira, nije bio puno bolji od Masse koji se zadnju sezonu činio više spreman za penziju od Jensona
slažem se s drugim paragrafom, priča se da je Pascal lajav tip i da je to jedna od prepreka za promociju...Bottas mi je više tip za vodonošu
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

Zasad sve vodonoše pored Hamiltona, slijedeći....
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

jedan dobar post sa F1Technical foruma...
Mercedes owes a great deal for its current place to the three years it spent doing stuff like this
slika

EDIT: vozačku postavi neće objaviti prije nove godine
http://www.f1fanatic.co.uk/2016/12/15/m ... t-january/
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la marcus »

Moram priznati da nisam mislio kako će to biti tako težak zadatak. Stvarno im ga je Rosberg "metn'o"......duboko

Ovo sa mogućim povratkom Masse je zaista Deus ex machina rasplet.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

marcus je napisao/la:Moram priznati da nisam mislio kako će to biti tako težak zadatak. Stvarno im ga je Rosberg "metn'o"......duboko

Ovo sa mogućim povratkom Masse je zaista Deus ex machina rasplet.
Je, točno to
Samo neka se trkaju.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la:EDIT: vozačku postavi neće objaviti prije nove godine
...dali su si vremena za igre daleko od znatiželjnih novinara i ostalih poklonika...vjerojatno i dalje "vrbuju" one koji su javno izjavljivali "ljubav i vjernost" sadašnjim momčadima...vremena imaju, bolid imaju, a ako se sve izjalovi imaju i Bottasa....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Rosberg je zaista bio kukavica, tek sada to vidim. Od japana napred je samo zelio zadrzat prednost, svaki ziheraski bod uzet a pred svaku utrku je govorio drugacije kako se bori na sve.
Dobro je to sto je njemacka momcad dobila njemca prvaka, vjerojatno to njemckoj nesto znaci ta dupla pobjeda samo da je tim znao sta se sprema mislim da bi pomogli lewisu.
Lewis da je pametan sad bi mogao postavit jos visu cjenu ili zaprijetit odlaskom....da sam na njegovom mjestu rekao bi hocu status prvog vozaca ili odlazim. Cak i da pauzira jednu godinu u 2018. Bi opet mogao birat za koga ce vozit, bilo bi to kao povratak Tysona.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Sada postoji jedan potencijalno veliki problem za F1 i 2017.
Vrlo je vjerojatno vrlooooooo da će Merc zadržati uvjerljivu prednost u 2017.
Gotovo je sigurno da će Lewis - tko god mu bude kolega - biti usamljen naprijed.
Samo neka se trkaju.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Rosberg je zaista bio kukavica, tek sada to vidim. Od japana napred je samo zelio zadrzat prednost, svaki ziheraski bod uzet a pred svaku utrku je govorio drugacije kako se bori na sve.
Dobro je to sto je njemacka momcad dobila njemca prvaka, vjerojatno to njemckoj nesto znaci ta dupla pobjeda samo da je tim znao sta se sprema mislim da bi pomogli lewisu.
Lewis da je pametan sad bi mogao postavit jos visu cjenu ili zaprijetit odlaskom....da sam na njegovom mjestu rekao bi hocu status prvog vozaca ili odlazim. Cak i da pauzira jednu godinu u 2018. Bi opet mogao birat za koga ce vozit, bilo bi to kao povratak Tysona.
Bas se i nebi slozio s tobom, merc koliko je jak, imam osjecaj da bi i guttierez bio na vrhu u tom autu.... tako da.... ima lujo dost para
McLaren u <3
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Mislim da sve ovisi o RB i donekle o Renaultu (motor).
I like to race, not to do laps alone.
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la marcus »

http://www.skysports.com/f1/news/12433/ ... h-for-2017
Eh, kada bismo samo znali kakva je tu prava istina. Na BBC gossipu čak koriste riječ "pleads".

Ili novinari preuveličavaju, ili Lewis ima nikakav status u momčadi da mora preko medija pustiti takvu priču da mu ostave iste mehaničare. Vjerojatno je istina negdje u sredini.....a novinare plaćaju po učinku.

Ajmo malo dalje....je li tko pozorno slušao Wolfov intervju za Sky gdje govori o tome kako im je Rosberg dao košaricu preko telefona bla bla bla bla koga briga za penzionere bla bla bla. I onda ga ženska pita, otprilike, koliku će odluku (utjecaj) o novom vozaču imati Lewis. Nakon toga Toto započne rečenicu riječima: "It's like many other employees.......". Kao da govori o guljaču krumpira u hospitalitiya, a ne o trostrukom svjetskom prvaku.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Mene pak čudi odakle Lewisu pravo i drskost da određuje išta u momčadi, maltene kao da je on Mercedes. On je vozač, plaćen je da vozi a ne da određuje tko će biti tko u momčadi – ako mu je to želja neka se umirovi osnuje momčad i šefuje i određuje tko će što raditi, tko će mu biti vozač a tko mehaničar a tko glasnogovornik ...ne sječam se da su Kimija pitali da li želi Vettela niti su Rosberga svojedobno pitali da li želi Lewisa u momčadi...tvoj način i sklop razmišljanja mi nikako nije jasan...razumijem ja ljubav prema nekom vozaču i zasljepljenost koja s tim dolazi ali pa zar niti trunka realnosti u svemu tome?
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Rosberg je zaista bio kukavica, tek sada to vidim. Od japana napred je samo zelio zadrzat prednost, svaki ziheraski bod uzet a pred svaku utrku je govorio drugacije kako se bori na sve.
Neka postavi visu cijenu i ovi ce mu se zahvalit na suradnji. Makar nebi on to napravio jer zna da ukoliko zeli osvajat naslove trenutno mu je najbolja opcija Mercedes. A ako se zainati tijekom sezone (2017.) eeeee onda imas 2018. Alonsa free, Vettela free.... Neka bude zahvalan sto su mu omogućili ovako dominatnu mašinu.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la marcus »

Čak i ja koji ne volim Rosberga i mislim da je osvojio prvenstvo, ne na svoju sreću, već na Lewisovu nesreću, ne bih ga nazvao kukavicom.

Koliko god mi je njegovo umirovljenje na prvu vijest, kao i svima, bilo ogromno iznenađenje, sada sa odmakom i pokojom minutom razmišljanja o tome mi uopće više nije tako. Kako je vozio, kako je postao prvak, tako je i otišao. Bezokusno, bljutavo, nit' smrdi nit' miriše......sa jednom, jedinom "eksplozijom", a imao je priliku za puno više.

Sada je samo prvak, a mogao je biti veliki prvak. Ako se razumijemo.......
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Opet se vraćamo na isto, dok su neki vozači kukavice, drugi su za isto to nagrađeni kao pametni, mudri i strpljivi.

Rosberg je svima stisnuo jedan lijepi 'thug life', a Hamiltonu 'rekt'. Na kraju će se pamiti ono što je bilo na kraju, a to je pobjeda Rosberga.

Njemu očito dosta, zna se da nije bolji od Hamiltona generalno.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

marcus je napisao/la:Čak i ja koji ne volim Rosberga i mislim da je osvojio prvenstvo, ne na svoju sreću, već na Lewisovu nesreću, ne bih ga nazvao kukavicom.

Koliko god mi je njegovo umirovljenje na prvu vijest, kao i svima, bilo ogromno iznenađenje, sada sa odmakom i pokojom minutom razmišljanja o tome mi uopće više nije tako. Kako je vozio, kako je postao prvak, tako je i otišao. Bezokusno, bljutavo, nit' smrdi nit' miriše......sa jednom, jedinom "eksplozijom", a imao je priliku za puno više.

Sada je samo prvak, a mogao je biti veliki prvak. Ako se razumijemo.......
Veliki prvaci dobiju 2 pehara, ili im se prvenstva računaju duplo? I ko je s tobom sve u toj komisiju? kako ta komisija odlučuje ko nosi kući 2 pehara, a ko samo 1?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Znači Bottas. Ajde čestitamo :)
slika
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la marcus »

@Kenny
Izgleda kako se ne razumijemo.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Dakle, dolazi Bottas. Vjerojatno na 1 godinu i onda povratak u Williams, a Merc peca Alonsa i Vettela u 2018.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Mislim da ako im dođe Bottas da bi mogo iznenadit sa brzinom mnoge
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Kranči
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Charles Leclerc

Post Postao/la Kranči »

Rang Kovalainena. Jednu pobjedu će uhvatiti i to će biti to. Možda i više, ako Hamilton potvrdi naslov u Italiji.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

McLewis je napisao/la:
Bas se i nebi slozio s tobom, merc koliko je jak, imam osjecaj da bi i guttierez bio na vrhu u tom autu.... tako da.... ima lujo dost para
Ne kazem da nebi bio neki manje talentiraniji ili sporiji vozac na vrhu sa ovakvim bolidom samo sto sljedece godine ni sam mercedes nezna hoce li bit na vrhu a dobiti odjenom dva nesikusna ili manje iskusna vozaca u momcad si ne zeli nitko. Tesko je ic sa konja na magarca, odnosno tesko je dovest vozaca koji moze biti brzi od Lewisa a Lewisa gdje god dovedes ce biti brzi od domacina. Tim bi mogao tako razmisljat i dovest vodonosu jer ako im uspije naci nekoh ko ce se tjesno borit s lewisom mora im bit jasno da ce opet jedan napustit momcad, vjerojatno onaj koji za par bodova izgubi prvenstvo. Pod pretpostavkom da ce opet oba bit bez konkurencije. Ako se netko izjednaci sa mercedesom i taj netko ima politiku br1 i 2 u momcadi, mercedes je nagrebusio ako ne prihvati istu politiku.
slika
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la marcus »

Cilj opravdava sredstvo. Nažalost. Već sam prije na forumu spominjao politiku 1. i 2. vozača u momčadi. Mercedes je imao "sreću" da su bili toliko dominantni da su mogli imati 2 ravnopravna vozača.
No, ukoliko se pokaže sezona 2017. puno ravnopravnija, između 2-3 momčadi, mislim kako bi im se takva politika mogla obiti o glavu. Možda nije u duhu sporta (bilo kojeg), ali vjerujem kako je i samoj ekipi puno lakše ići kroz sezonu (slagati strategiju za utrke, međuljudski odnosi, medijske izjave) ako se zna tko je Broj 1, a tko nije Lewis.
dmarijon
Legenda
Legenda

Kenny je napisao/la:Mislim da ako im dođe Bottas da bi mogo iznenadit sa brzinom mnoge
I ja to mislim. Ne očekujem prevelika čuda, ali da bi mogao iznad očekivanja zapaprit Hamiltonu, to da.
Nikako ga ne stavljat u koš drugog vozača tipa kovalainen
Samo neka se trkaju.
Odgovori