Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
McLewis
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren i Mercedes

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la McLewis »

F1NAC je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:Nece biti ni sponzora...malo para malo muzike..kakav kraj za dva ponajbolja vozaca..ko bi rek'o jbt
Mislis? Šeicima je to najmanji problem valjda.
Puno puta se vec pokazalo da pare nisu sve u F1... treba znat vodit i investirat ih.... pogle ferrari, sigurno im pare nisu problem, sjeti se toyote.... do sada sam vjerovao, al nakon ovoga mislim da je pocetak kraja...
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

McLewis je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:Nece biti ni sponzora...malo para malo muzike..kakav kraj za dva ponajbolja vozaca..ko bi rek'o jbt
Mislis? Šeicima je to najmanji problem valjda.
Puno puta se vec pokazalo da pare nisu sve u F1... treba znat vodit i investirat ih.... pogle ferrari, sigurno im pare nisu problem, sjeti se toyote.... do sada sam vjerovao, al nakon ovoga mislim da je pocetak kraja...
Pa Ferrari ako se ne varam trenutno najmanje ulaze u odnosu na Red Bull i Mercedes. Plus sad im Marchionne pocinje kresat proracun. A toyota... eh
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

F1NAC je napisao/la:
McLewis je napisao/la:
F1NAC je napisao/la: Mislis? Šeicima je to najmanji problem valjda.
Pa Ferrari ako se ne varam trenutno najmanje ulaze u odnosu na Red Bull i Mercedes. Plus sad im Marchionne pocinje kresat proracun. A toyota... eh
Eh ja sam
Neki dan procitao da imaju naj veci budzet u F1, i da ce im to Marchionne srezat... na tome
Temeljim svoju izjavu, ak lazu oni lazem i ja ;)
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

McLewis je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:
McLewis je napisao/la: Puno puta se vec pokazalo da pare nisu sve u F1... treba znat vodit i investirat ih.... pogle ferrari, sigurno im pare nisu problem, sjeti se toyote.... do sada sam vjerovao, al nakon ovoga mislim da je pocetak kraja...
Eh ja sam
Neki dan procitao da imaju naj veci budzet u F1, i da ce im to Marchionne srezat... na tome
Temeljim svoju izjavu, ak lazu oni lazem i ja ;)
Eto ti. Ovo je iz 2015. Sumnjam da je nesto drukcije ove godine
F1 2015 team budgets:

1. Red Bull Racing (€266m + €35.7m + €167m) = €468.7m
2. Mercedes (€122m + €212.4m + €133m) = €467.4m
3. McLaren Honda (€144.5m + €216.5m + €104m) = €465m
4. Ferrari (€208.5m + €34.5m + €175m) = €418m
5. Williams (€52.5m + €22.9m + €111m) = €186.4m
6. Lotus (€69.5m + €13.6m + €56m) = €139.1m
7. Toro Rosso (€68m + €9.45m + €60m) = €137.45m
8. Force India (€49.5m + €12.2m + €68m) = €129.7m
9. Sauber (€44m + €9.25m + €50m) = €103.25m
10. Manor (€0.5m + €32.5m + €50m) =88
Jos ako uzmes u obzir da RB ne razvija svoj motor onda znas koliko ide na sasiju
slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Ok, onda za tunparalelu oko budzeta mogu povuci upravo McLaren :) nije u soldima sve ... je da je dosta toga al nije sve...
McLaren u <3
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

McLewis je napisao/la:Raspadamo se al totalno....
Prokletstvo novca. Koja đubrad. Ovo je prokletstvo novca.

Čovjek koji je stvorio ( nemojmo ići u detalje, o vozačima, inžinjerima, sponzorima,..... izuzev Bruce Mclaren i Teddy Mayera ). Čovjek koji je stvorio McLaren, da se udalji od svoga životnog dijela!!!!!!!!!

http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3469 ... t-mclaren/

Kuda ide ovaj F1 svijet? #-o
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

pospani gad je napisao/la:
McLewis je napisao/la: Čovjek koji je stvorio ( nemojmo ići u detalje, o vozačima, inžinjerima, sponzorima,..... izuzev Bruce Mclaren i Teddy Mayera ). Čovjek koji je stvorio McLaren, da se udalji od svoga životnog dijela!!!!!!!!!
Ovo je i meni jučer ostavilo najgori okus u ustima... :/
McLaren je Bruceovo dijete, ali da nije bilo Dennisa početkom 80-ih danas McLaren ne bi bio McLaren.
Di su ovi iz Bahreina bili devesprv.... mislim... 80ih :biggrin:
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Pa cekajte, zar taj covjek nije sam sebe doveo u tu poziciju? Kako je uopce doslo do toga da on kao stvaralac moze da bude sutnut? Prodao se? Bio naivan?
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Ferrari-BiH je napisao/la:Pa cekajte, zar taj covjek nije sam sebe doveo u tu poziciju? Kako je uopce doslo do toga da on kao stvaralac moze da bude sutnut? Prodao se? Bio naivan?
Ne. Ne, to.
Odlučio je ( s punim pravom ) legalno KUPITI ono što je stvorio. Ali postoji veća sila od njega.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Ferrari-BiH je napisao/la:Pa cekajte, zar taj covjek nije sam sebe doveo u tu poziciju? Kako je uopce doslo do toga da on kao stvaralac moze da bude sutnut? Prodao se? Bio naivan?
Ne. Ne, to.
Odlučio je ( s punim pravom ) legalno KUPITI ono što je stvorio. Ali postoji veća sila od njega.
Ali sta je dovelo do toga da on mora to kupovati? Zar se nije mogao prije obezbijediti, tamo nekad 80ih kada se spojio sa McLarenom?
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ne. Ne, to.
Actually, dionicari mclarena su on sa 25 %, jedna Bahreinska firma sa 50 i jedan njegov frend s 25. Dennis je htio s kinezima izbacit njegovog frenda s 25 i vjerovatno jos koji dio uzet da mogu imat kontrolu. I naravno ovo se nije svidjelo drugim dionicarima i evo pedale
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Ferrari-BiH je napisao/la:
Ne. Ne, to.
Ali sta je dovelo do toga da on mora to kupovati? Zar se nije mogao prije obezbijediti, tamo nekad 80ih kada se spojio sa McLarenom?
Lako je sada u 2016.-oj i unazad par godina biti pametan.
Trebalo je izvesti sve ono u 80-tim. I trebalo je cojones, za izvesti opet ovo sa Hondom.

Prokleti šeici. Prokleti beskrupolozni moćnici. Đubrad.

P.S. Isprike zbog izraza, ali ovo nije u redu. Ne može biti u redu. I neće biti u redu. Šteta. Ovo je velika šteta.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Mclarrrrrren-BiH je napisao/la:Ali sta je dovelo do toga da on mora to kupovati? Zar se nije mogao prije obezbijediti, tamo nekad 80ih kada se spojio sa McLarenom?
...on nikad nije imao dovoljno svojih novaca već je uvijek iza njega "netko" stajao...privatizacija i slični procesi...ni sada nema dovoljno da "kupi" svoj uradak, svoje životno djelo...s njegovim odlaskom će se zatvoriti jedno veliko i dijelom jako uspješno poglavlje..."novi" investitori će ili "uništiti" ime ili ga podići na novu razinu...tako to funkcionira u ovom okrutnom svijetu kapitala i možemo(mogu) naricati nad prokletom sudbinom i nepravdom do besvijesti ali se ovo promijeniti neće (svi samo laprdamo preko tastatura a niko neće izaći na ulice)...tako je kako je...normalno da mi je kao "tradicionalistu" pomalo žao svega ovoga što se događa no nedostatak sponozora (zbog neatraktivnosti i/ili nesposobnosti) te posljednja dekada mraka i preprepreloših rezultata su doveli do ovoga...sumrak momčadi (za koji je i Ron krivac) koja je potonula toliko nisko da neki njeni navijaći (moja malenkost, a vjerojatno i još neki) se i raduju zatvaranju ove knjige i u novim ljudima i novcima traži slamku spasa...jbga tako je to danas...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Ne pametujem da se razumijem, nego se bas zanimam za situaciju. Nije mi jasno da taj covjek nije mogao nekakvim ugovorom, aktom ili cime vec sebi osigurati buducnost u necemu u sto je ulozio cio svoj zivot.
Ovo za Hondu....jos treba da se vidi jesu li cojones ili prvi znaci senilnosti

@toon
zaglavila ti tipka "R" :biggrin:

Nije sve u novcima, ima nesto i u ugovorima, zakonu, propisima... Nije mi jasno samo kako je dopustio da neko novcem kupi njegovo mjesto i njegovu pozicijiu u necemu od cega je on napravio brand.

P.S.
jos ti nije kasno da priznas :biggrin:
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Ferrari-BiH je napisao/la:Ne pametujem da se razumijem, nego se bas zanimam za situaciju. Nije mi jasno da taj covjek nije mogao nekakvim ugovorom, aktom ili cime vec sebi osigurati buducnost u necemu u sto je ulozio cio svoj zivot.
Ovo za Hondu....jos treba da se vidi jesu li cojones ili prvi znaci senilnosti
@toon
zaglavila ti tipka "R" :biggrin:
Nije sve u novcima, ima nesto i u ugovorima, zakonu, propisima... Nije mi jasno samo kako je dopustio da neko novcem kupi njegovo mjesto i njegovu pozicijiu u necemu od cega je on napravio brand.
P.S.jos ti nije kasno da priznas :biggrin:
...ma znam ja da ti ne pametuješ (ipak si bosanac a znaš kakav njih glas bije :D ) - Ron je prije svega businessman (poslovni čovjek po naški) i sve ovo ja gledam kroz tu prizmu...i normalno da nije mogao ugovorom aktom ili nečim sličnim osigurati budućnost oko preuzimanja jer se momčad (firma) ne nalazi na našim prostorima pa da nešto kupiš za kunu/marku a poslije ti radnici otplate vlasništvo...honda - za sada loša poslovna odluka (mada sam vjerovao u to, u stvari još uvijek vjerujem) ništa drugo....
...brrrrrrum, brrrrrrum - vidi stvarno zaglavljuje mi se tipka "R"...
...ovo posljednje - okrutan svijet kapitala u kojem živimo...
...i evo priznajem - nadam se da će Ron sada preći u ferrari i nastaviti svoju posljednju petoljetku "uspješnih odluka" primjenjivati i u Italiji...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Gdje ima dima ima i vatre :biggrin:

Jbg zalosno sto se jedan takav lik odbaci kao zadnji papak...kolega Dennis hvala Vam na Vasem vremenu, evo kao znak zahvalnosti set za pecanje, uzivajte.
U Ferrariju (priznaj da si namjerno napisao malim slovom mucki provokatoru) uvijek ima mjesta. Svakako se mijenjaju svako malo tako da i Rona mozemo istrpiti neko vrijeme (mozda mu fali par godina staza do penzije)
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

...ma slažem se ja da je ovo jako žalosno...najviše mi žao pospanog gada koji je najveći nostalgičar na ovom forumu...no svi smo mi zamjenjivi ma kolike naše zasluge bile...nažalost tako je...
...priznajem da sam mučki provokator ali i prava lijenčuga jer sad primjetih da mclaren kod sebe (navija za) imam napisano malim početnim i iz prkosa sada to neću ispraviti...
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Ma svi smo mi ovdje vecinom nostalgicari, oni sto nisu otisli su na druge forume pa se svadjaju ciji instagram profil ima vise followera.
Ja sam nakon 8 godina ispravio ovo "Navijam za" i uklonio gospodina "bule flag" odatle....
A mogao bih komotno i nick promijeniti, bar ovaj drugi dio
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ferrari-BiH je napisao/la: Nije sve u novcima, ima nesto i u ugovorima, zakonu, propisima... Nije mi jasno samo kako je dopustio da neko novcem kupi njegovo mjesto i njegovu pozicijiu u necemu od cega je on napravio brand.
Ma ni niko kupio njegovo misto i poziciju. Jednostavno htio je kupit(maknut ća) ovog svog frenda koji ima 25% (ako se ne varam to je ona TAG grupacija?) i nakraju se ovih 25% i 50% zbrojilo i oduzeli su Dennisu misto.

Dennis i dalje ostaje vlasnik tih 25%.

Navodno bi Zack Brown trebao doc na njegovu poziciju
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Da prebacim malo na lakše teme... :)
Imam jednu originalnu team 2016 majicu (M veličine) viška, jednom isprobana i vraćena u tvorničko pakiranje (s računom) jer mi ne odgovara.
Ako je netko zainteresiran može se javiti u PM, bezveze da mi doma stoji, a bolje da ju neki pravi fan forumaš uzme, nego neki nepoznati s Njuškala :)
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la: Ma ni niko kupio njegovo misto i poziciju. Jednostavno htio je kupit(maknut ća) ovog svog frenda koji ima 25% (ako se ne varam to je ona TAG grupacija?) i nakraju se ovih 25% i 50% zbrojilo i oduzeli su Dennisu misto.
Dennis i dalje ostaje vlasnik tih 25%.
Navodno bi Zack Brown trebao doc na njegovu poziciju
...da, da nešto slično tome - trenutno stanje je 25% Ron Dennis, 25% njegov partner (poslovni, a možda i ono drugo) Mansour Akram Ojjeh, koji je nekakav COO u TAG-u (grupaciji) a prije je bio vlasnik TAG satova (TAG Heuer watches) a 50% posjeduje grupacija Mumtalakat koja je u stvari u vlasništvu i glavna investicijska kuća bahreinske kraljevske obitelj (tu odmah znaš da nije sve čisto)...kinezi su trebali preko Rona napraviti nekakovo preuzimanje velikog dijela (ilitiga po naški dokapitalizacija) a to se ovima nije svidjelo...Kinezi ne bacaju (daju) novac po svijetu samo tako i ako u nešto zagrizu teško to puštaju pa ja mislim da oni nisu rekli zadnju riječ još u svezi glede svega ovoga - možda i kupe...
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Čovječe i dragi Bože...... gdje nalaze ovakve likove i tko ih uopće usmjerava u F1, gdje ih mi ne trebamo??

http://maxf1.net/zak-brown-preuzima-mclaren/

http://www.zakbrown.com/biography
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

pospani gad je napisao/la:Čovječe i dragi Bože...... gdje nalaze ovakve likove i tko ih uopće usmjerava u F1, gdje ih mi ne trebamo??

ne vidim gdje je točno problem?
čovjek koji zna da je marketing i finacije trenutno najbitnija stavka svega, a i bivši trkač i vlasnik momčadi
puno bolje nego neka kravata kojeg boli cipela za utrkivanje
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

wolfman je napisao/la:
pospani gad je napisao/la:Čovječe i dragi Bože...... gdje nalaze ovakve likove i tko ih uopće usmjerava u F1, gdje ih mi ne trebamo??

ne vidim gdje je točno problem?
čovjek koji zna da je marketing i finacije trenutno najbitnija stavka svega, a i bivši trkač i vlasnik momčadi
puno bolje nego neka kravata kojeg boli cipela za utrkivanje
U cemu je problem??
Pa nije pravi Brown :biggrin:
Alonsista hasta la muerte..
speedy56
Legenda
Legenda

Alonso-champ je napisao/la: U cemu je problem??
Pa nije pravi Brown :biggrin:
Vidiš fakat, opće to nisam skužil, možda su se i zato u žutilu spominjala obojica kao novi CEO :biggrin:

Iskreno, kolko sam malo pratio BrOwna po netu, mislim da je ok lik. Sigurno ima bolju ideju kako F1 funkcionira od Marchionnea i ako ništa drugo prate sav mogući motorsport kolko sam skužio
slika
Odgovori