Utrke 2016 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
King iCool
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: VN Austrije, Red Bull Ring, 1.-3. srpnja 2016.

Post Postao/la King iCool »

Causing a collision - investigation je u tijeku...možda rosberga i neka kazna jos ceka.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ma nema kazne, sam se kaznio. Što sad ovi šviču?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Ma kakva kazna, čisti trkaći indicent, dovoljna mu je kazna da je pao 3 mjesta
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Koja komedija s intervjuima ove Movistarke....
Čemu booanje?
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Koji si ti lauda seronja nis drugo
Darkness rises when silence dies
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Tako hebeni finiš trke i oni stave tu španjolku koju ni sam Bog ne kuži što govori.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

šta je rekao lauda?
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da, Rosberg si je sam kriv. Dobio što je zaslužio. S druge strane, razumijem ga. Do sada su ga kritizirali što nije žestok i ne ide na silu, kaoo idu prvaci.
Da nisu Pirelli and Fia and company napravili političko sranje od trke, imali bi pravu trku. Borba mercedesa i vettela za vrh. Ovako.. više manje jadno.
Max - više cijenim ovo drugo mjesto nego onu pobjedu.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Citajuci talijanske medije, Rosberg je popio 10 sekundi kazne i 2 kaznena boda. Svejedno ricciardo je predaleko pa ne mijenja poredak
slika
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Može li mi netko objasnit po kojoj su to logici svi ustvrdili da bi Vettel završio jako visoko danas da nije bilo odustajanja? U trenutku nesreće je bio 9sec ispred Verstappena i 12sec ispred Riccija i Kimija, što znači da bi se na istim gumama vratio u najmanju ruku 12-13sec iza Kimija, uz napomenu da su imali jednaki pace tijekom prvih 20 krugova dok su bili na istim gumama, znači nije da je Seb radio neku razliku u odnosu na njega, pa ako može malo pojašnjenje nekoga tko je upućeniji, bio bih jako zahvalan. :)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

jednakost u pace-u na početku...pa možda je vettel više čuvao gume jer je planirao dosta duže od kimija voziti na istim. a ne sumnjam da bi vettel bi tih 15ak sekundi s novijim gumama bez problema skinuo raikkonenu, pogotovo jer se ovaj od 30. do 57. kruga vozio iza Ricciarda. a ferrari je definitivno brži bolid od red bull-a i vettel bi bio na raikkonenovom repu. a vjerojatno bi ga Kimi morao i pustit jer bi imao novije gume i puno bolje šanse da napadne verstappena...
ali šbbkbb
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Uspio sam napokon pogledati utrku i moram reć da je bila jedna od boljih ove sezone.

Malo me Ferrari zbunio sa Kimijem da nisu pokrivali što radi RB nego su gledali samo u Hamiltona ispred. Iako, da je možda bio krug više uspio bi Kimi i Verstappena proć.
Vettelova guma mi je stvarno čudna. Brundle je za vrijeme SC-a rekao kako su njima komentatorima iz Pirellija rekli da bi Super Soft guma performanse trebala zadržati najmanje 30 krugova (a po Vettelovim vremenima se to i vidjelo), dok bi sama guma trebala i dulje izdržati. Također za vrijeme utrke u intervjuu za Sky Vettel je rekao kako su mu iz momčadi rekli da nije na telemetriji bilo nikakvih naznaka da je neki problem sa gumom niti da je on izašao van staze. Uz to Grosjean je odradio isto 26 krugova na tim gumama kao i Vettel, a Nasr čak i krug više pa nisu imali problema.

Wehrlein za mene vozač vikenda na VN Austrije.

A ovi dvoje u Mercedesu...njima je najveći problem što oboje imaju ego toliko velik da ga se mjerit ne može i jednostavno si ne mogu dopustiti da je ovaj drugi bolji. Radije će utrku završiti sudarom nego da kolega iz momčadi završi ispred.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Cuky je napisao/la: A ovi dvoje u Mercedesu...njima je najveći problem što oboje imaju ego toliko velik da ga se mjerit ne može i jednostavno si ne mogu dopustiti da je ovaj drugi bolji. Radije će utrku završiti sudarom nego da kolega iz momčadi završi ispred.
hvala Bogu na ovom,inače ove zadnje tri godine bi bile smeće od sezona. ovako je bar malo začine
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Nadam se da ce onda suci bit dosljedni i kaznjavat takoder Hamiltona kad ovako siroko bude gurao Rosberga.
slika
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la marcus »

Toto Wolf je u prvoj izjavi nakon utrke skroz pop...io (ne znam na koga). Činilo se samo na jednog vozača, a ne na obojicu.
Mercedes kao ekipa je sam kriv što je do sudara došlo. Zabrljali su sa strategijama, i to je to. Nije se smjelo dogoditi da budu tako blizu. Skoro su poklonili Rosbergu pobjedu.
Sad će se svi dignuti na noge i reći da je Lewis imao jedan izlazni krug u kojem je mogao prestići Rosberga i da je zabrljao u čini mi se Turn 2. Jest malo izletio, ali tu je izgubio možda pola sekunde. Dali su mu samo jedan izlazni krug na soft gumama kojima treba dulje da dođu na pravu temperaturu nego supersoft koje je dobio Rosberg. Također taj drugi boks za Lewisa je bio sramotnih 4.5s, a Rosbergov mi se činio strašno brz.
Malo vezano i uz druge trke - kako to da za zadnji, relativno kratki stint nisu koristili ultrasoft gume? Ako je Lewis sa punim bolidom odvezao 21 krug zašto sa skoro praznim ne bi mogli 17?
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Zato jer bi ih brzo istrosio. Mogao si vidjet Rosbergove gume sto je i jedan od razloga zasto mu se priblizio.
slika
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la marcus »

@f1nac - mislim da je velika razlika je li bolid koji pretječe ispred, na pola ili iza. Ovdje je Lewis bio naprijed i ostavio barem 2 širine bolida "fore" Rosbergu. Suci su pričali sa obojicom, sa ekipom, pogledali telemetriju i snimke i tek nakon sat-dva donijeli odluku.
Vjerojatno je u ovom slučaju presudila "namjera".
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

hmmm...zanimljiva stvar je da Hamilton s novijim gumama (najbrži osobni krug postavljen u 67. krugu na 12 krugova starim gumama) u zadnjem stintu nije bio puno brži, samo 4 desetinke od recimo Raikkonena na puno starijim gumama (najbrži osobni krug postavljen u 66. krugu na 44 kruga starim gumama). možda nove procedure mjerenja tlaka guma ipak malo štete mercedesu i da su izgubili malo svoje prednosti...
nadam se :D
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

marcus je napisao/la:@f1nac - mislim da je velika razlika je li bolid koji pretječe ispred, na pola ili iza. Ovdje je Lewis bio naprijed i ostavio barem 2 širine bolida "fore" Rosbergu. Suci su pričali sa obojicom, sa ekipom, pogledali telemetriju i snimke i tek nakon sat-dva donijeli odluku.
Vjerojatno je u ovom slučaju presudila "namjera".
ne razumijem ovo Hamilton ostavio prostora...ono "eto ti prostora tamo, bolje ga koristi jer ja skrećem i pokupit ću te"? ostavili su obojica dovoljno prostora jedan drugom, to nije upitno. po meni je jedino upitno da li je Hamilton namjerno udario u rosberga, mada ne bih rekao da jest jer on je taj koji zaostaje u bodovima i nije mu u interesu izazivat sudar i riskirat.

kad se sve pogleda,trkaći incident. suci su pogriješili i počeli su kažnjavat stvari koje su poželjne a to je nadmudrivanje i utrkivanje na rubu.
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la marcus »

Iz odluke sudaca:
"Car 6 did not allow Car 44 "racing room" and hence the driver of Car 6 was responsible for the collision."

Neka pravila se ipak moraju poštovati. Ako bi se svi ponašali kao Rosberg imali bi samo DRS pretjecanja, a u zavojima bi se lupali kao budale.
Lewis nije pokušavao pretjecanje u ovom zavoju već se namještao za drugu DRS zonu i zavoj 3 gdje bi ga sigurno i bez opasnosti ulovio. Namjerno nije lovio apex, a Rosberg je napravio što je napravio - bilo zbog kočnica ili usijane glave nećemo znati.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

marcus je napisao/la: Neka pravila se ipak moraju poštovati.
kaže Lewisov navijač, a Lewis je nebrojeno bezobrazno izgurao Rosberga sa staze i Rosberg je bio taj koji je izbjegavao kontakt. a ovdje je Rosberg do kontakta Hamiltonu ostavio puno prostora, i više nego je dužan realno
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la marcus »

Ne skrivam za koga navijam. Zar je to grijeh? Svako ima nekog svojeg vozača ili ekipu inače nema smisla pratiti.
Imali su oni možda već i 10ak svojih situacija. Obojica imaju svoje svjetlije i ružnije trenutke. Ali nećemo valjda kao u Saboru o ustašama i partizanima. Što je bilo lani ili prije je davno prožvakano. Svaka sezona ima svoju pozadinu.
O ovoj situaciji će se pričati još možda sutra i onda nastavljamo za vikend sa novom utrkom. Ako već nisu kaznili Rosberga za Španjolsku (a mogli su) morali su ovaj put. Kao i u nogometu - sudac će pustiti jedan-dva prekršaja, ali u jednom trenutku i oni moraju reći dosta. Ovaj put je kaznu (zasluženo) dobio Rosberg. Da im je ovo prvi sudar u sezoni vjerojatno bi prošlo kao racing incident.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

marcus je napisao/la:Iz odluke sudaca:
"Car 6 did not allow Car 44 "racing room" and hence the driver of Car 6 was responsible for the collision."

Neka pravila se ipak moraju poštovati. Ako bi se svi ponašali kao Rosberg imali bi samo DRS pretjecanja, a u zavojima bi se lupali kao budale.
Lewis nije pokušavao pretjecanje u ovom zavoju već se namještao za drugu DRS zonu i zavoj 3 gdje bi ga sigurno i bez opasnosti ulovio. Namjerno nije lovio apex, a Rosberg je napravio što je napravio - bilo zbog kočnica ili usijane glave nećemo znati.
Znači po tome je trebao Hamilton dobit kaznu u Suzuki 2015.?
slika
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la marcus »

Kako sam znao da će se izvući baš ta situacija.
Donekle slično Barceloni ove godine. U obje utrke je Hamilton u trenutku "izguravanja" bio brži bolid. Ako nije bilo kazne u Španjolskoj niti u Japanu onda je valjda trkaći incident. Agresivno i od jednog i od drugog.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

marcus je napisao/la:Kako sam znao da će se izvući baš ta situacija.
Donekle slično Barceloni ove godine. U obje utrke je Hamilton u trenutku "izguravanja" bio brži bolid. Ako nije bilo kazne u Španjolskoj niti u Japanu onda je valjda trkaći incident. Agresivno i od jednog i od drugog.
Pa jel pustio prostor rosbergu po cemu se ti i referiras postajuc dio iz pravilnika? Nije. Nema smisla ic u raspravu s utucanim fanboyima. Normalno da nikad onda Hamilton nije kriv.
slika
Zaključano