Utrke 2016 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: VN Bahraina - Bahrain International Circuit, 01/02/03 Travanj 2016
pa sa time se slažem... ali kažem da me ljutilo kad bi krug-dva gledali pripremu napada i taman kad do istog dođe on prebaci na vodećeg u boksu, a napad onda moramo gledat u replayu
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Na pocetku superiska, kasnije za spavanje.
EDIT:
Anketa je tu
EDIT:
Anketa je tu

-
- Legenda
Bez obzira na malu frustraciju što je vettel odustao, brzo se to zaboravilo
Ovo je jedna od onih trka koju vrijedi naknadno skinuti u pravoj rezoluciji, pa lagano pogledati sve one borbe,
Vadorne palac eto ti gore. Dokazao si da valjaš.
Ferrari, meni osobno jako veliko iznenađenje što je kimi do kraja držao ritam mercedesa. Hamiton je vjerojatno trpio malo ozbog oštećenja, ali svejedno.

Ovo je jedna od onih trka koju vrijedi naknadno skinuti u pravoj rezoluciji, pa lagano pogledati sve one borbe,
Vadorne palac eto ti gore. Dokazao si da valjaš.
Ferrari, meni osobno jako veliko iznenađenje što je kimi do kraja držao ritam mercedesa. Hamiton je vjerojatno trpio malo ozbog oštećenja, ali svejedno.
Samo neka se trkaju.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Utrka na kraju tak... meni niš posebno, dao sam 6
Dobro je krenulo, ali onda samo pad nizbrdo. Možda bi bilo zanimljivije da je Vettel ostao u igri.
Ovo pravilo s 3 komponente gume mi se sviđa, mislim da bi gledali jako dobre dvoboje da nema DRS-a jer se većina pretjecanja odradila (barem mi je ostao takav dojam) između vozača na različitim stretegijama. To je dovoljna razlika u brzini, još da imamo bolide koje se mogu voziti blizu jedan drugoga bez problema...
Dobro je krenulo, ali onda samo pad nizbrdo. Možda bi bilo zanimljivije da je Vettel ostao u igri.
Ovo pravilo s 3 komponente gume mi se sviđa, mislim da bi gledali jako dobre dvoboje da nema DRS-a jer se većina pretjecanja odradila (barem mi je ostao takav dojam) između vozača na različitim stretegijama. To je dovoljna razlika u brzini, još da imamo bolide koje se mogu voziti blizu jedan drugoga bez problema...

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Kada je u pitanju prenos utrke mene najviše nervira to ponavljanje starta kada je na stazi uzbudljivo, juče režiser daje nekoliko puta snimak starta dok traje borba i probijanje naprijed Kimija i Hamiltona, kada nema uzbuđennja na stazi onda pusti snimak starta.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Vozac dana je opet RG

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- wolfman
- HNL kladionica super velemajstor
- Navijam za: Vettel
jesu opet morali izbaciti Haryanta zbog botovaF1NAC je napisao/la:Vozac dana je opet RG

- F1NAC
- Moderator
VN Kine - Shangai International Circuit 15/16/17 Travanj 2016.

2015 Q

2015 R

2015 POLE POSITION
2016 IZBOR GUMA

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Re: VN Kine - Shangai International Circuit 15/16/17 Travanj 2016.
Proslogodisnja trojka koja je bila na postolju, mogla bi biti i ove. Stovise, siguran sam u to.

-
- Legenda
I to istim redom vjerojatno
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
Vrlo vjerovatno. SS bas nece volit ovu stazu s obzirom da je ova staza "front limited" znači tuta forca opterecenje na prednje gume, lijeva pogotovo. Ako Ferrari zadrzi momentum iz Bahreina i bez bilo kakvih gličeva mogli bi s undercutovima zapaprit mercu. Ko zna kako bi bilo da je Kimi bio odma iza Rosberga na startu. S onom greskom u boksu sigurno bi bilo jako blizu. Vjerovatno ce bit 2 stopa sa taktikom SS-S-S ili mozda agresivnija SS-SS-S-s

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Tek sam noćas pogledo utrku, nije mi se dalo zahebavat sa streamovima, kad mi nerade kako treba
Utrka čisto OK, ništa posebno mi nije bila, početak dosta zanimljiv, ali kasnije nije više bilo toliko zanimljivo. Kazna za Bottasa po meni je totalno glupava, nerazumijem po čemu je on zaslužio tu kaznu? samo je izgubio bolid i desio se trkaći incident. Hamilton koji svaki put izgura vozača dok prestiše nikad nije dobio kaznu, Kvyat je na ovoj utrci u prvom zavoju prestizo Bottasa i izguro ga sa staze, što je po meni više za kaznu nego ono Bottasovo, jedan radi nešto namjerno dok se drugom isto to desi slučajno i samo jedan dobije kaznu
Utrka čisto OK, ništa posebno mi nije bila, početak dosta zanimljiv, ali kasnije nije više bilo toliko zanimljivo. Kazna za Bottasa po meni je totalno glupava, nerazumijem po čemu je on zaslužio tu kaznu? samo je izgubio bolid i desio se trkaći incident. Hamilton koji svaki put izgura vozača dok prestiše nikad nije dobio kaznu, Kvyat je na ovoj utrci u prvom zavoju prestizo Bottasa i izguro ga sa staze, što je po meni više za kaznu nego ono Bottasovo, jedan radi nešto namjerno dok se drugom isto to desi slučajno i samo jedan dobije kaznu

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
Bottas se gurao tamo gdje prostora nije bilo...da je ostalo na tome prošao bi bez kazne, ali je uz to i poprilično oštetio Hamiltonov bolid te pokvario Hamiltonovu utrku (oštećeni bolid + izgubljeno nekoliko pozicija). Kad je Kvyat pretekao Bottasa on je tada izgubio samo jednu poziciju. I Kvyat ga nije izgurao nego se postavio tako da mu Bottas ne može kontrirati

- Kenny
- Legenda
Kako ga Kvyat nije izguro kad je moro otić sa sva 4 točka sa staze da nedođe do sudara? a da Bottas nije otišo sa staze isto tako bi ga Kvyat lupio i došli bi na isto

- Cuky
- Moderator
jel pričamo o istoj situaciji (51. krug, T4?) Kvyat je Bottasa pretekao u T1 i Bottas je pokušao sa vanjske strane vratiti u T4...Kvyat je bio ispred i na boljoj putanji, dakle njegov je zavoj. Bottas je pokušao izboriti se sa vanjske i nije uspio.
Ništa što nije već prije viđeno, ne samo na tom zavoju nego i drugdje.
Da ne pričam da lupetam bezveze...snimka ovog dvoboja počinje na 3:19 u ovom videu
A pogledaj samo na istom tom mjestu dvoboje Hamilton-Rosberg iz 2014. ili Button-Perez iz 2013...isto je dolazilo do toga da ovaj koji pokuša sa vanjske nešto jednostavno ostane bez staze (jer se ista malo sužava kako se udaljavaš od zavoja) i nikad nije bilo kazni...čak ni prigovaranja (osim Buttona jer je bilo kontakta između njega i Pereza)
Ništa što nije već prije viđeno, ne samo na tom zavoju nego i drugdje.
Da ne pričam da lupetam bezveze...snimka ovog dvoboja počinje na 3:19 u ovom videu
A pogledaj samo na istom tom mjestu dvoboje Hamilton-Rosberg iz 2014. ili Button-Perez iz 2013...isto je dolazilo do toga da ovaj koji pokuša sa vanjske nešto jednostavno ostane bez staze (jer se ista malo sužava kako se udaljavaš od zavoja) i nikad nije bilo kazni...čak ni prigovaranja (osim Buttona jer je bilo kontakta između njega i Pereza)

- Kenny
- Legenda
Ne pričam o ovome na 3:30

Po čemu se take stvari nekažnjavaju kad jedan od vozača mora otić sa staze da se nedesi sudar? po meni je to prljav i glupav potez

Po čemu se take stvari nekažnjavaju kad jedan od vozača mora otić sa staze da se nedesi sudar? po meni je to prljav i glupav potez

- Cuky
- Moderator
pa to je ista situacija...51. krug, T4
Kvyat je pretekao u T1 i Bottas je pokušao sa vanjske strane vratiti u T4. Kvyat je bio na trkaćoj liniji i uz to ispred Bottasa, Bottas je kao i na startu gurao nos bolida gdje mu nije mjesto.
Praktički pri svakom pretjecanju kada se odrađuje u sporom zavoju poput T4 u Bahrainu gdje je ta situacija o kojoj pričamo vozač koji pretječe se trudi postaviti bolid tako da onaj preteknuti ne može kontrirati na izlasku. Razlika je u tome što su neki mlaki pa samo odustanu i pomire se da su preteknuti dok neki, poput Bottasa u ovom slučaju, se ne mire sa porazom i bore se dok ima i najmanje mjesta na stazi, pa čak i koriste okolinu ukoliko zatreba. Najčešće svejedno izgube (dogodi se i da uspiju) ali ih barem nitko ne može kuditi da nemaju žara.
Kvyat je pretekao u T1 i Bottas je pokušao sa vanjske strane vratiti u T4. Kvyat je bio na trkaćoj liniji i uz to ispred Bottasa, Bottas je kao i na startu gurao nos bolida gdje mu nije mjesto.
Praktički pri svakom pretjecanju kada se odrađuje u sporom zavoju poput T4 u Bahrainu gdje je ta situacija o kojoj pričamo vozač koji pretječe se trudi postaviti bolid tako da onaj preteknuti ne može kontrirati na izlasku. Razlika je u tome što su neki mlaki pa samo odustanu i pomire se da su preteknuti dok neki, poput Bottasa u ovom slučaju, se ne mire sa porazom i bore se dok ima i najmanje mjesta na stazi, pa čak i koriste okolinu ukoliko zatreba. Najčešće svejedno izgube (dogodi se i da uspiju) ali ih barem nitko ne može kuditi da nemaju žara.

- Kenny
- Legenda
Ma ok, ali kako da se događa neka akcija kad se međusobno izguraju sa staze
po meni najbolji odgovor sa tih izguravanja sa staze je napravio ovaj čovjek, ali je nažalost dobio kaznu
po meni najbolji odgovor sa tih izguravanja sa staze je napravio ovaj čovjek, ali je nažalost dobio kaznu

- F1NAC
- Moderator
Dobio je kaznu zato sto je isao van staze i vratio se na nju i izbacio Lewisa koji se drzao putanje. To je moronski napravio i da je bio strpljiv bio bi na podiju vjerovatno

- Cuky
- Moderator
pa dobio je kaznu zato jer je drugome vozaču oštetio bolid i uništio utrku (isti razlog zašto je Bottas u Bahrainu dobio kaznu za sudar na startu).

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Izvrstan primjer Kenny nema šta, vozač koji je toliko loš da mu ni hrpetina petrodolara nije pomogla da ostane u F1, stvarno bi im svima on trebao bit uzor

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
- Legenda
Loš u smislu nepromišljen. Ali da su dan danas u sličnim bolidima, nagledali bi se mi još hrpetine ovakvih situacija
Samo neka se trkaju.
- Kenny
- Legenda
Nije stvar u ničem osim u tome što je čovjek pokazo zube kad ga neko želi izgurat sa staze kao i Webber Vettelu i to se cjeni koji qurac da neko ide sa staze jer neko misli da je staza samo za njegaSlash je napisao/la:Izvrstan primjer Kenny nema šta, vozač koji je toliko loš da mu ni hrpetina petrodolara nije pomogla da ostane u F1, stvarno bi im svima on trebao bit uzor![]()
![]()
treba više, pa da vidimo kako bi bilo ovoga
Da je Rosberg pokazo zube izletili bi oboje sa staze i Hamilton bi samo njega lupio

- Cuky
- Moderator
A jesi našao primjere:
1. Maldonado i Hamilton, Valencija 2012: nije se mogao pomiriti sa izgubljenom pozicijom pa je sebe i suparnika izbacio iz utrke iako bi i ovako pobrao solidan broj bodova.
2. Vettel i Webber, Turska 2010: Voze paralelno, Vettel ga drži uz rub da ima lošiji ulazak u slijedeći zavoj. Webber želi uhvatiti bolju putanju i skreće u Vettela. Rezultat je gubitak 1-2 za momčad
3. Hamilton i Rosberg, SAD 2015: Da je Rosberg bio glup oboje bi ispali iz utrke i Hamilton bi tad u tom zavoju postao prvak. Ovako su oboje preživili i Rosberg je imao priliku da još za jednu utrku održi svoje šanse na životu, ali je kasnije u utrci kiksao i izgubio.
Srećom pa imamo pametnih vozača (Rosberg u zadnjem primjeru, Bottas u Bahrainu i sl.) koji shvaćaju da se utrka i prvenstvo ne odlučuju u tom jednom zavoju, tom jednom pretjecanju pa se ne izbacuju iz utrke nama za gušt
1. Maldonado i Hamilton, Valencija 2012: nije se mogao pomiriti sa izgubljenom pozicijom pa je sebe i suparnika izbacio iz utrke iako bi i ovako pobrao solidan broj bodova.
2. Vettel i Webber, Turska 2010: Voze paralelno, Vettel ga drži uz rub da ima lošiji ulazak u slijedeći zavoj. Webber želi uhvatiti bolju putanju i skreće u Vettela. Rezultat je gubitak 1-2 za momčad
3. Hamilton i Rosberg, SAD 2015: Da je Rosberg bio glup oboje bi ispali iz utrke i Hamilton bi tad u tom zavoju postao prvak. Ovako su oboje preživili i Rosberg je imao priliku da još za jednu utrku održi svoje šanse na životu, ali je kasnije u utrci kiksao i izgubio.
Srećom pa imamo pametnih vozača (Rosberg u zadnjem primjeru, Bottas u Bahrainu i sl.) koji shvaćaju da se utrka i prvenstvo ne odlučuju u tom jednom zavoju, tom jednom pretjecanju pa se ne izbacuju iz utrke nama za gušt

- F1NAC
- Moderator
Mislim da si zamijenio vozačeCuky je napisao/la: 2. Vettel i Webber, Turska 2010: Voze paralelno, Vettel ga drži uz rub da ima lošiji ulazak u slijedeći zavoj. Webber želi uhvatiti bolju putanju i skreće u Vettela. Rezultat je gubitak 1-2 za momčad