Caldor je napisao/la:Ova odluka na kraju da nema kazne je apsolutno sra*e. Netko je morao dobiti kaznu. Hami si je isto unistio utrku kad se zapucao U ricc, a dobio kaznu iako Ricciardu nije bilo "ništa ozbiljno".
Upravo pogledah utrku i Hamilton je zasluženo dobio kaznu. Ricciardo mu je bio sa vanjske i pustio je Hamiltonu dosta mjesta na unutrašnjoj, a Hamilton je blokirao prednji desni kotač i produžio ravno u bok Ricciarda. Hamilton je dakle pogriješio, a ta greška je prouzročila sudar koji je bilo moguće izbjeći = kazna opravdana. Također, čini se da je i Hamilton bio svjestan da je on pogriješio jer se par krugova kasnije ispričavao momčadi na radiju.
Nakon toga mi jedna situacija nije jasna:
Ricciardu su na prednjem dijelu desnog boka ona krilca mlatarala uokolo, a nije od strane sudaca poslan u boks da mehaničari to skinu ili pričvrste, nešto što se obično uredno prakticiralo u takvim situacijama. Doduše, otpalo je 5-6 krugova kasnije, ali baš zbog toga što postoji mogućnost da otpadne nešto što nije zamišljeno za otpadanje vozačima se pokaže crno-narančasta zastava koja znači da moraju u boks.
E sad, situacija Rosberg - Ricciardo. Moje osobno mišljenje sad kad sam pogledao snimku utrke i par puta vraćao na tu situaciju je da baš i nije ista kao u slučaju Hamiltona i Ricciarda. Ricciardo je bio opet na vanjskoj strani staze sa dva kotača na rubniku, a Rosberg je izlazeći iz zavoja uletio ispred njega i nije mu ostavio dovoljno prostora. Također se na onboard snimci moglo čuti i da je Ricciardo čak popustio gas u pokušaju da izbjegne Rosberga. Da je samo to bilo onda bi Rosberg vjerojatno dobio DT kaznu baš kao i Hamilton. No do te situacije je došlo nakon što je prethodno Ricciardo otišao široko pa bi zbog toga kazna mogla ić njemu jer je njegova greška dovela do toga da na izlasku iz zavoja on i Rosberg budu u blizini. Meni osobno je ova situacija bila ili kazne obojici ili kazna nijednome. Pošto su oba pretrpili oštećenja (prednje krilo Ricciardu, guma Rosbergu) vjerojatno su zato suci odličili ne kazniti ni jednog jer su se praktično već sami kaznili za svoju grešku (Ricciardo) i nepažnju (Rosberg)