Formula 1 team - Williams Racing [FW44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Formula 1 team - Williams

Post Postao/la Dani »

Bez bodova nisu ostali zbog kvarova ili sudara vec loseg bolida. Trenutno ih izvlaci mercedesov motor. Do kada? Imaju srecu sto rb, tr i mclaren imaju deficit snage.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Je Mercedes puno ispred njih, ali do ove utrke je RBR i STR bio iza Williamsa, nažalost nemaju love kao Ferrari, Merc i RBR, tako da ništa čudno da ih stižu
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Zašto ovi u Williamsu nenađu nekog proizvođača koji će im davat motore i uložit love u tim?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:Zašto ovi u Williamsu nenađu nekog proizvođača koji će im davat motore i uložit love u tim?
jer je to hebeno skupo i neisplativo?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Hondi nije skupo ulagat u Mclaren? neznam jel Renault ulaže u RBR, ali ako ulažu kako im to nije skupo?
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Hondi nije skupo ulagat u Mclaren? neznam jel Renault ulaže u RBR, ali ako ulažu kako im to nije skupo?
Zato jer Williams od kada je BMW otišao nema više ni jakih sponzora (otišli za BMW-om tih par sezona u Sauber) pa nema ni novaca da si priušti nešto moćnije. Vozili su 2006. sa Cosworthom jer je bio najjeftiniji, vozili su sa Toyotom kasnije do kraja 2009. jer iako je bio nešto skuplji motor od Coswortha bio je pouzdaniji. Vratili su se Cosworthu ponovno jer je bio najjeftiniji, ali je sada već toliko zaostao sa razvojem u odnosu na ostale da su uzeli slijedeći najjeftiniji - Renault. Prešli su na Mercedes, vjerojatno su dobili nekakav popust na račun Wolffa.

Proizvođači nisu baš u stanju ulaziti u F1 jer je razvoj PU od nule skup i težak (dokaz Honda koja ima masivne resurse pa muku muči ove sezone). Audi je već odbio ulazak u F1 (iako ih je RB mamio) tako da očito to nije samo tako. Uz to, od 2003. na ovamo Williams i nema baš neke rezultate da bi netko htio uložiti u njih.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Ma jasno je da imaju probleme sa lovom od odlaska BMWa, ali zar nisu mogli odma ugrabit neke motore, a evo ove i prošle sezone su pokazali da mogu biti dobri kada se uloži malo love u njih, pogledaj da su prošle sezone imali 2 najbrži bolid, a sada imaju 3 što je i dalje dobro
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zato jer su prošle godine McLaren i Ferrari gadno kiksali, a RB je imao problema sa Renaultom. I prošle je godine Williams imao problema gdje god je trebao veći downforce, a čini se da se to nastavlja i ove godine. Samo, prošle godine su ostali bili puno lošiji, ove godine su prošlogodišnji kikseri svoje nedostatke ispravili i sada je Williams zapeo iza njih.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Jasno da su oni bili kiksali prošle sezone, ali ih je samo Ferrari prestigo ove sezone za sada, jeste da je RBRu najveći problem Renault, ali su i dalje iza Williamsa. Druga stvar je da Williams sigurno ima puno manji budžet od ostalih vodećih timova i normalno je da će ih prestić kad tad, ali da imaju love kao oni nevjerujem da bi bili iza njih
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

lova nije garancija uspjeha...pogledaj koliko su nekad u F1 Honda i poooosebno Toyota ulagali, pa što su imali? Ništa nego se povukli u razmaku od godine dana i jedni i drugi

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Ma naravno da nije, ali opet, ako imaš premalo love mislim da se teško može uspjet, teže je dovest bolje ljude u tim, više ulagat u bolide, a samim time je teže i uspjeti
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ni TR nema puno love pa svejedno imaju bolid bolji od williamsa i rb-a i mclarena.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Sramotan nastup Williamsa kao i Kimija u Monacu.
Ekipa koja je treća na gridu i koja stalno priča kako želi da bude druga ekipa na gridu je u Monacu, kada se sve uzme u obzir, posle Manora bila najgora ekipa na gridu, bez obzira na specifičnosti Monaca, za takav nastup nemaju opravdanje.
Što se tiče novca u mnogo goroj situaciji su Force Indija i Lotus, ne samo kada je u pitanju novac nego i razvoj bolida, još kada se uzme ta posebna veza koju ima Williams sa Mercedesom i zbog kojeg je Williams u boljem položaju od navedene dvije ekipe, rezultat u Monacu je sraman. Ta veza je Wolff.
Ja kao navijač Ferrarija nemam ništa protiv da oni ovaj nastup ponove i u Kanadi, međutim realno je očekivati da Williams bude mnogo bolji u Kanadi i da zaprijeti Ferrariju, posebno Kimiju, ako Kimi bude vozio kao u Monacu, spavao i vozio kao "pussy" sigurno je da će u tom slučaju oba vozača Williamsa biti ispred njega.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Sramotan nastup Williamsa kao i Kimija u Monacu.
Ekipa koja je treća na gridu i koja stalno priča kako želi da bude druga ekipa na gridu je u Monacu, kada se sve uzme u obzir, posle Manora bila najgora ekipa na gridu, bez obzira na specifičnosti Monaca, za takav nastup nemaju opravdanje.
Što se tiče novca u mnogo goroj situaciji su Force Indija i Lotus, ne samo kada je u pitanju novac nego i razvoj bolida, još kada se uzme ta posebna veza koju ima Williams sa Mercedesom i zbog kojeg je Williams u boljem položaju od navedene dvije ekipe, rezultat u Monacu je sraman. Ta veza je Wolff.
Ja kao navijač Ferrarija nemam ništa protiv da oni ovaj nastup ponove i u Kanadi, međutim realno je očekivati da Williams bude mnogo bolji u Kanadi i da zaprijeti Ferrariju, posebno Kimiju, ako Kimi bude vozio kao u Monacu, spavao i vozio kao "pussy" sigurno je da će u tom slučaju oba vozača Williamsa biti ispred njega.
Po čemu su u boljem položaju nego FI i Lotus?
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Pa recimo imaju kao testnog vozača ženu šefa mercedes amg f1 tima. Dovoljno za imati bolju suradnju sa mercedesom.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Imaju bolju suradnju sa Mercedesom kada je u pitanju PU u odnosu na druge dvije ekipe i Toto Wolff ima 5% dionica Williamsa.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

novo stražnje krilo
slika

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Williams je danas imao jedan zanimljivi dodatak koji nije legalan
slika

Tobias Grüner AMuS @tgruener

#F1 Asked engineer from rival team about Williams winglet. Definitely not legal. Maybe just an easy way to test more load on the rear. #AMuS

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

slika

Također zakrivljena podnica a to je legalan dio
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

mislim da su ``suknjice`` odavno zabranenje, mislim još 80-tih kada su to masivno koristili
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Neda mi se cackat po pravilima al mislim da nigdje nis ne pise. Gruener je bio stavio sliku zasto su zabrnjeni ovi wingleti ispred kotaca al san na mobu pa nemogu stavit
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ako se ne varam ispod podnice ne smije biti ništa (osim u sredini bolida gdje je propisano koliko mora biti stepenica).

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Sad gledam scarbsovu izjavu. Mislio sam da se odnosi samo na winglet posto ovu "zavjesu" nisam onda uocio. Nije legalno ni jedno ni drugo.

Mozda neke probe za 2017?
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Za takozvane suknjice je pre 5-6 godina pisao Vaš AutoKlub i lepo je bilo objašnjeno koliko je to mnogo donosilo potisak na bolidu i zato su to zabranili
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Bravo Williams. =D>
Taktika na nivou Branka Ivankovica.
slika
Odgovori