Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la vidc »

Kenny je napisao/la:Moram da te još jednom pitam, vidim da nemaš odgovor na ovo
Kenny je napisao/la:
Dani je napisao/la:Tada se radi stopanje bolida iza sebe kako bi zamjena guma bila nesmetana sto Rosberg ocito nije napravio.
Zašto bi to on napravio, prije par utrka je Hamilton usporavo Rosberka i reko je da ga nezanima Rosbergova utrka i što je skoro izgubio mjesto od Vettela zbog toga. Pa zašto onda da Rosberg njemu pomaže?
Pa Rosberg bi u tom slučaju to morao napravit da sačuva svoje mjesto od Vettela. mada mislim da je razmak bio dovoljan da nije bilo potrebno stopanje čak i da je mercedes pozvao Rosberga u boks
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ma pustite gdje bi izašao i šbbkbb.
Najveći štos je da potrebe za pitom nije bilo, kak god se okrene i koja varijanta se gleda.
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Dani je napisao/la:Mozes stopati u dozvoljenom razmaku od sc-a. I da Sauber nije prolazio ta 1 sekunda ne bi bila dovoljna jer je izasao dosta iza Vettela i onda nabio gas kod izlaska.

bila bi dosta jer se, Dani, ne gleda gdje su na liniji gdje prestaje ograničenje brzine u boksu nego se gleda gdje su na onoj SC liniji na kraju crte koju ne smiju prijeći, a koja se u Monaku nalazi nakon T1. A na tom mjestu su bili razmaka pola bolida
slika

Na slici vidiš na kraju žute linije bijelu liniju koja je okomita na nju...tu se gleda gdje su jedan u odnosu na drugog jer tu pit službeno završava. (Ista situacija i kad je u Valenciji ako se ne varam 2010. Hamilton dobio kaznu jer je pretekao SC nakon te linije)
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ali opet ne bi bilo dovoljno .
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

kako nebi bilo dovoljno? Čak je i Vettel ubrzao da se približi Rosbergu i jedva je za pola bolida bio ispred Hamiltona koji je kroz taj dio gdje se izlazi iz boksa mogao brže voziti. Da je sekundu ranije izašao iz boksa bio bi bez ikakve dvojbe ispred Vettela i jako jako blizu Rosbergu

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

dobro si rekaojako, jako blizu. Ali tko ima prednost kod jako jako blizu, ovaj na stazi ili ovaj u boksu jer sumnjam da se može samo tako ubaciti pogotovo pod sc-om. Sjeti se montoye u kanadi i njegove ludosti.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

prednost ima onaj koji prvi prijeđe tu liniju. Da je Hamilton nosom svog bolida prešao liniju prije nego nos Vettelovog bolida onda bi on bio taj koji bi bio u prednosti i Vettel bi njemu morao prepustiti poziciju. Isto bi bilo da je umjesto Vettela bio blizu sa Rosbergom

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
Dani je napisao/la:Tada se radi stopanje bolida iza sebe kako bi zamjena guma bila nesmetana sto Rosberg ocito nije napravio.
Zašto bi to on napravio, prije par utrka je Hamilton usporavo Rosberka i reko je da ga nezanima Rosbergova utrka i što je skoro izgubio mjesto od Vettela zbog toga. Pa zašto onda da Rosberg njemu pomaže?
Pa Rosberg bi u tom slučaju to morao napravit da sačuva svoje mjesto od Vettela. mada mislim da je razmak bio dovoljan da nije bilo potrebno stopanje čak i da je mercedes pozvao Rosberga u boks[/quote]

Znači Rosberg mora da ide sporije da bi izašo ispred Vettela? ja tu nevidim nikakvu logiku
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Kenny je napisao/la: Znači Rosberg mora da ide sporije da bi izašo ispred Vettela? ja tu nevidim nikakvu logiku
pa da... rosberg je iza vettela, hamilton ispred rosberga. zasmislimo situaciju da sva trojica idu u boks... hamilton ulazi prvi i mijenja gume... zatim rosberg i vettel. ali rosberg mora doć iza hamiltona i čekat da se njegove gume zamijene a vettel može odmah zamijenit gume, tj.ne mora čekat. i dok rosbergu mijenjaju gume, vettel je već prošao. to je pod uvjetom da rosberg nije ostavio dovoljno razmaka između sebe i hamiltona.pod dovoljno se podrazumijeva da može bez čekanja zamijenit gume
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:
Kenny je napisao/la: Znači Rosberg mora da ide sporije da bi izašo ispred Vettela? ja tu nevidim nikakvu logiku
pa da... rosberg je iza vettela, hamilton ispred rosberga. zasmislimo situaciju da sva trojica idu u boks... hamilton ulazi prvi i mijenja gume... zatim rosberg i vettel. ali rosberg mora doć iza hamiltona i čekat da se njegove gume zamijene a vettel može odmah zamijenit gume, tj.ne mora čekat. i dok rosbergu mijenjaju gume, vettel je već prošao. to je pod uvjetom da rosberg nije ostavio dovoljno razmaka između sebe i hamiltona.pod dovoljno se podrazumijeva da može bez čekanja zamijenit gume
alo 20 sekundi je bilo između Rosberga i hamiltona, dovoljno da promjene gume bez da ovaj ceka
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F1NAC je napisao/la:
vidc je napisao/la:
alo 20 sekundi je bilo između Rosberga i hamiltona, dovoljno da promjene gume bez da ovaj ceka
pa da...tako da ova neka Danijeva teorija otpada (Rosberg nije morao stopat Vettela jer je razmak bio i više nego dovoljan).
Mercedes je vjerojatno očekivao da će Vettel u boks i planirali su oba vozača zvati također u boks. kad su vidjeli da ferrari ne šalje mehaničare s gumama, odustali su od Rosbergovog ulaska u boks a za Hamiltona je bilo prekasno.
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la marcus »

Yeah, it was not the easiest of races. But, you know, the team has done amazing all year long and we win and we lose together, so I'm just grateful for the job that I did and congratulations to Nico and Sebastian.

Q: How bad is it? How bad do you feel now? You've lost the Monaco Grand Prix, it has been taken away from you. What's going through your mind?
LH: Come back to win the next one.

Kada je stao u onom zavoju pomislio sam kako se neće niti pojaviti na ceremoniji......svaka mu čast na ovih nekoliko rečenica. Ostao je pobjednik čak i u porazu. Toto je u kasnijim razgovorima nekoliko puta ponovio Lewisovu krilaticu (stoji nekoliko godina na lewishamilton.com) "We win and lose together".

Znam da ga većina "pratitelja" Formule 1 ne voli.....ajmo biti iskreni i reći da ga većina mrzi, ali da nema Lewisa i njegove osobnosti (na i izvan staze) tko bi još gledao ovakvu "bezokusnu" Formulu kakva je zadnjih godina.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la marcus »

Ako nisu mislili uopće zvati Rosberga u boks, zašto su zvali Lewisa? Pa to je sve jedna ekipa. Valjda. Vide da ne pripremaju gume za drugog vozača momčadi.....vide da Ferarijevi mehaničari ne izlaze van.....jednostavno neshvatljiva odluka.

Nitko nije ni Rosberga niti Wolfa pitao: "a kada ste odlučili da on ne ide u boks"?
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

zvali Luisa jer su mislil da ce svi u box?

Odusali od Nice kad su vidli da ferrari nejde?

Kak znas da nije pital na brifingu poslije trke?
I like to race, not to do laps alone.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

marcus je napisao/la:Ako nisu mislili uopće zvati Rosberga u boks, zašto su zvali Lewisa? Pa to je sve jedna ekipa. Valjda. Vide da ne pripremaju gume za drugog vozača momčadi.....vide da Ferarijevi mehaničari ne izlaze van.....jednostavno neshvatljiva odluka.

Nitko nije ni Rosberga niti Wolfa pitao: "a kada ste odlučili da on ne ide u boks"?
Hamilton je bio 20 sekundi ispred a danas se vozača može zvat u boks 2 zavoja prije samog ulaska u boks a mehaničari su za promjenu guma spremni u roku od 10 sekundi. Možda su planirali zvati Rosberga u zadnji tren ali su odustali. nagađamo :D
a s druge strane, čini mi se da se Hamilton žalio na gume (kako će se teško zagrijat na restartu) pa je možda i to prevagnulo da odluče da ga zovnu u boks.
ili jednostavno možemo reći da su namjerno sjebali Hamiltona.kako kome odgovara
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Na kraju ipak mislim da se radi o genuine grešci momčadi, a ne namještaljci. Mislim da bi imali lakših i boljih načina za namještanje bez navlačenja bijesa svih HAM navijača na sebe.

Drugo, ne plaćaju ga tolko kolko ga plaćaju da ga sabotiraju, jednako kao što to nije radio ni McLaren s Alonsom 2007.
Neshvatljiva i glupa greška, ali bože moj idemo dalje. Dobro je naslovio kolumnu Benson ''From dominance to desolation''.

Međutim ono što ostaje Hamiltonu je nek Rosberg bude ponosan na svoj hat-trick, ali svi pravi pratitelji F1 će znat da su od toga 2 pobjede pripadale drugom vozaču. Španjolska 2015 dakle ostaje jedina utrka u kojoj je u ove dvije godine Rosberg pobjedio Hamiltona na stazi fair & sqare.
I ako Lewis nastavi ovako voziti kao do sad, ne može se potkrasti toliko grešaka da mu pobjegne 3. naslov...
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

marcus je napisao/la:Znam da ga većina "pratitelja" Formule 1 ne voli.....ajmo biti iskreni i reći da ga većina mrzi, ali da nema Lewisa i njegove osobnosti (na i izvan staze) tko bi još gledao ovakvu "bezokusnu" Formulu kakva je zadnjih godina.
...da se ne ponavljam kao što su kolege već odgovarale o "mogućim namještaljkama" - samo bih ti ovo malo ispravio - ja sam uvjeren da ga većina ljudi i te kako cijeni kao vozača i da njegovu "osobnost i vještinu" na stazi svi respektiraju, a van staze hmmmm - nešto kao CR7 (poznati nogometaš, to je za Kennya) - il' ti legne ili baš i ne - recimo ja ga silno volim kao vozača ali van staze mi je čista komedija, jad i bijeda sa rijetkim bljeskovima normalnosti i respekta...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Toon je napisao/la:
marcus je napisao/la:Znam da ga većina "pratitelja" Formule 1 ne voli.....ajmo biti iskreni i reći da ga većina mrzi, ali da nema Lewisa i njegove osobnosti (na i izvan staze) tko bi još gledao ovakvu "bezokusnu" Formulu kakva je zadnjih godina.
...da se ne ponavljam kao što su kolege već odgovarale o "mogućim namještaljkama" - samo bih ti ovo malo ispravio - ja sam uvjeren da ga većina ljudi i te kako cijeni kao vozača i da njegovu "osobnost i vještinu" na stazi svi respektiraju, a van staze hmmmm - nešto kao CR7 (poznati nogometaš, to je za Kennya) - il' ti legne ili baš i ne - recimo ja ga silno volim kao vozača ali van staze mi je čista komedija, jad i bijeda sa rijetkim bljeskovima normalnosti i respekta...
Ja ga cijenim kao vozača.
Recimo, totalno sam navijao za Massu kad je bilo najgušće u povijesti... ali na kraju sam priznao - lewis je bolji i brži vozač i više je to zaslužio.
A sve ostalo... ne znam šta reći.
Ljudi su se žalili da je dosadna F1 kad pobjeđuje Vettel u red bullu. Ovo mi je slično, samo 10 puta dosadnije.
Još ove godine nije bilo nekih kvarova... ako ih uhvate u drugoj polovici sezone - što nije nemoguće - moglo bi biti zanimljivo.
Samo neka se trkaju.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Danas ujutro je Mclaren uputio jedan twit koji se meni čini kao lagano "spuštanje" bivšem vozaču...mislim da je možda namjera bila dobra ali je upućena u krivo vrijeme...simpatično ali i zlobno
slika
TEKST: Morning, @LewisHamilton. We'll cheer you up by reminding you that #OnThisDay in 2008 you won the #MonacoGP for us!
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

To ti je ono kad nemas ca delat na bolidu i PU odes tvitat
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Slash je napisao/la:Drugo, ne plaćaju ga tolko kolko ga plaćaju da ga sabotiraju, jednako kao što to nije radio ni McLaren s Alonsom 2007.
I ja sam dosad nekako mislio da ga ne sabotiraju i da je to sve slučajno, ali jednostavno je previše tih grešaka ekipe napravljeno na njegovu štetu (a ni jedna na rosbergovu) da bi bilo slučajno. Kako to da baš uvijek pogrijese na hamiltonovu stetu?
A ovo boldano sam čuo vec jedno sto puta, glavni argument ovih koji ne vjeruju u sabotažu. A zapravo vrlo lako za objasnit - u mercu naravno znaju da je lewis brži i bolji vozač od rosberga i isto tako znaju da kad (ako) im se neka ekipa približi ili bude čak bolja u sljedece 3 godine da je lewis taj koji ce izvlacit maksimum iz bolida i donijeti im što bolje rezultate i naslov. Naravno, onda ga nece sabotirat nego ce naravno sve napravit da uzmu naslov. I zato ga naravno žele u svojoj ekipi i daju mu tolike pare. U ovoj situaciji kakva je sad u prošloj i ovoj sezoni u kojoj je merc tolko dominantan da su takoreć osigurali naslov nakon par utrka, onda im je u interesu dat koju pobjedu i pomoć malo svom nijemcu. Nebih se čudio da je to i u malom dogovoru s Berniem, kako bi sezona bila zanimljivija.
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

K1M1 je napisao/la: Nebih se čudio da je to i u malom dogovoru s Berniem, kako bi sezona bila zanimljivija.
To je zapravo jedino zrno sumnje meni. Da nema ovih štucavica, HAM bi do ljetne pauze osigurao naslov, a ovako će opet bit neizvjesno do samog kraja...
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

...urote, opet? Onda su uključili i Hamiltona u sve to - "ti vozi malo se buni i negoduj ali ne brini, na kraju ćeš biti prvak"...a usput će mercedesu oprostiti ili sakriti neku nelegalnost...vjerojatno su isto to radili sa RB dok je bio dominantan pa su Vettela (s njegovim znanjem) malo sabotirali kako bi sezona bila koliko toliko neizvjesna...novi svjetski poredak i kaste....
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Toon je napisao/la:
Nebi znao čiji su inicijali CR7. Ma brz je on vozač, neradi gluposti na stazi kao što je znao da ih radi prije, ali kako ga mogu ovako vidit, kao čovjeka van staze, je sasvim druga stvar

Svi vi koji mislite da je sabotiran Hamilton imam pitanje zašto nisu u Ferrariju mogli poslat mehaničare sa gumama u boks da stoje i tako da ovi automatski šalju Hamiltona?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Mislim, nijednu urotu nije moguće poptuno isključiti, ali objektivno - s dvije noge na zemlji - jako su male šanse za to.
Moguće i da ga puno i plaćaju i sabotiraju, moguće i da je to u dogovoru s berniem, ništa nije isključeno,
1% moguće, ali realno - ne.
Čudno mi je da se tu jako malo spominje to da je sam Lewis veeeelikim djelom kriv za taj kiks. Čuo sam juutros priče laika o tome "kako su ga zeznuli", koji pojma nemaju o cijeloj situaciji. A onda: aaaaaaa
Možda se velik dio odgovora nalazi baš u tome, lewis se smotao u ključnom trenutku. Mogao je reći - bolid mi je dobar nema smisla sad u boks šta vam je - i to bi bilo to.
Čini mi se da se to njemu dešava baš zbog toga: postoje lukavi, veliki vozači (schumi, vettel, alonso)... koji dok voze vide cijelu trku, razmišljaju i sada i unaprijed. Mislim da je lewis ipak tip vozača koji je jako brz, ali od zavoja do zavoja.
Samo neka se trkaju.
Odgovori