Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Početnik
- Navijam za: Alonsa
Re: Formula 1 team - McLaren
Nisam pratio FP1 i FP2. Kakvi su bili McH na simulaciji trke? Mada sam misljena da po ovim vremenima jos ne mogu u Q3.
- speedy56
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Kolko sam čitao po netu nije baš dobro, vjerojatno još uvijek ne mogu vrtit PU na maksimumu tolko dugo vremenacanzve je napisao/la:Nisam pratio FP1 i FP2. Kakvi su bili McH na simulaciji trke? Mada sam misljena da po ovim vremenima jos ne mogu u Q3.
Ima ovdje tablica s prosjecima vremena, u long runu su dolje pri dnu negdje oko FI i Saubera, a najbrži krug u fp2 im je 7. najbrži.
Evo i sva vremena s fp2 pa uspoređuj, ne znam tko je bio na kakvim gumama, ali piše gore na linku
btw - i meni je baš ovo s toplinom i taminm bojama prolazilo kroz glavu jučer kad sam vidio Wiliams iz ovog kuta.
U teoriji da, crna bi se više trebala grijati, ali kak se u F1 gleda svaka sitnica vjerojatno momčadi imaju neki poseban premaz koji odbija toplinu i s bijelih i s crnih površina pa na kraju na radi tolku razliku, a i ako radi, vjerojatno je samo "karoserija" (izvana) toplija par stupnjeva, pitanje koliko to dolazi do unutarnjih komponenti.
Vidi se ovdje kod Red Bulla da postoji još jedan sloj nečega ispod pokrova (da je goli karbon bila bi crna unutrašnjost), dok je recimo tu kod Toro Rossa goli karbon, ne vjerujem baš da bi u TR-u ostavili ovako da postoji veća razlika u temperaturi

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Napreduje se ali presporo.Ocekivao sam ovdje konkretniji napredak
...put u raj nije posut ružama...
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
-
- Veteran
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Lol tek ste usli u Q2 vi bi odma u Q3
. Zasad ste presli momcadi koje prakticki ne donose nove dijelove tj nemaju neki budzet. Sad dolaze malo vece ribe

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Veteran
Hajde ti novopečeni vettel-fan ne provocirajF1NAC je napisao/la:Lol tek ste usli u Q2 vi bi odma u Q3

...put u raj nije posut ružama...
-
- Veteran
Kao sto smo se mi zeznuli i ti si se zeznuo,priznaj da si ocekivao Ferrari blize MercedesuF1NAC je napisao/la:Lol tek ste usli u Q2 vi bi odma u Q3. Zasad ste presli momcadi koje prakticki ne donose nove dijelove tj nemaju neki budzet. Sad dolaze malo vece ribe

Alonsista hasta la muerte..
- F1NAC
- Moderator
Kao sto rekoh. Nakon prosle sezone ova je trenutno bomba za mene. Bitno je postavit dobre temelje. Nakon updatea tokenima za nas pocinje lov.Alonso-champ je napisao/la:Kao sto smo se mi zeznuli i ti si se zeznuo,priznaj da si ocekivao Ferrari blize MercedesuF1NAC je napisao/la:Lol tek ste usli u Q2 vi bi odma u Q3. Zasad ste presli momcadi koje prakticki ne donose nove dijelove tj nemaju neki budzet. Sad dolaze malo vece ribe

-
- Veteran
- Bernardinac
- Rezervni vozač
Tokenima?F1NAC je napisao/la:Kao sto rekoh. Nakon prosle sezone ova je trenutno bomba za mene. Bitno je postavit dobre temelje. Nakon updatea tokenima za nas pocinje lov.Alonso-champ je napisao/la:Kao sto smo se mi zeznuli i ti si se zeznuo,priznaj da si ocekivao Ferrari blize MercedesuF1NAC je napisao/la:Lol tek ste usli u Q2 vi bi odma u Q3. Zasad ste presli momcadi koje prakticki ne donose nove dijelove tj nemaju neki budzet. Sad dolaze malo vece ribe
Tolkien-ove bajke za malu djecu su priče o tokenima i za Ferrariste i za McLaren-Hondine fanove.

- Bernardinac
- Rezervni vozač
Nije šija nego je vrat?Cuky je napisao/la:stvar je u tome da se za downforce nije koristila toplina ispušnih plinova nego njihova brzina i količina... toplina je bila jedan od problema jer su morali podnice učvršćivati da se ne deformiraju

Nije li topliji zrak rjeđi i samim tim brže struji?
Ako je topli, rjeđi, brži zrak niskog tlaka dole(podnica, difuzor) a hladni, gušći, sporiji i višeg tlaka gore(stražnje krilo), proizvodi li možda ta razlika u tlakovima potisak na dole, tj. downforce?
Zanima me još nešto. Zašto su kod svih bolida podnice iza sidepodsa crne. Zašto nijedna momčad nema obojenu podnicu u bojama bolida? Sad tu ne dolaze ispušni plinovi pa da bi to npr. bio jedan od razloga?

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Ali plinovi su išli na rub difuzora... zbog njihove brzine druga su strujanja imala manje utjecaja na njih pa su se usmjeravali tako da naprave "zid" između bočnih djelova difuzora i stražnjih kotača. Na taj način vrtložno strujane sa kotača nije ulazilo u difuzor pa je isti mogao biti agresivnije dizajniran što je davalo veći downforce.
Ova tvoja teorija bi dovela do gubljenja downforcea na difuzoru jer on downforce radi zbog razlike u tlaku iznad (visoki) i ispod (niski) podnice i difuzora.
Što se boje podnice tiče, pogledaš li malo bolje fotke vidjet ćeš da ju ne bojaju u crno nego ostavljaju goli karbon... razlog je ušteda na masi. Iz istog razloga se ne bojaju ni donji djelovi krila (jer se ionako ne vide u normalnim uvjetima), a mnoge su momčadi počele ostavljati i neobojane stražnje djelove pokrova motora i bokova...uštede na boji, a uz to i jedan dio bolida koji dosta utječe na aerodinamiku stražnjeg dijela ostave u jednoj tamnoj boji kojom donekle sakriju finije detalje.
EDIT: Popravljene gramatičke greške (pisao sam originalni post na mobu) i dodana rečenica-dvije na kraju
Ova tvoja teorija bi dovela do gubljenja downforcea na difuzoru jer on downforce radi zbog razlike u tlaku iznad (visoki) i ispod (niski) podnice i difuzora.
Što se boje podnice tiče, pogledaš li malo bolje fotke vidjet ćeš da ju ne bojaju u crno nego ostavljaju goli karbon... razlog je ušteda na masi. Iz istog razloga se ne bojaju ni donji djelovi krila (jer se ionako ne vide u normalnim uvjetima), a mnoge su momčadi počele ostavljati i neobojane stražnje djelove pokrova motora i bokova...uštede na boji, a uz to i jedan dio bolida koji dosta utječe na aerodinamiku stražnjeg dijela ostave u jednoj tamnoj boji kojom donekle sakriju finije detalje.
EDIT: Popravljene gramatičke greške (pisao sam originalni post na mobu) i dodana rečenica-dvije na kraju
Zadnja izmjena: Cuky, dana/u 10 svi 2015, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
Topliji zrak ti ima manju energiju jer ima manju gustocu i samim time proizvodis manje downforcea, uzmi za primjer avione koji tijekom ljetnih vremena moraju postizat veci top speed na pisti zbog nedostatka lifta zbog toplog(rijeđeg) zraka,iz ispuha se iskoristavala iskljucivo brzina plinova kako bi se povecala iskoristivost diffuzora i kao sto je cuky rekao odmakao turbulentan zrak kojeg su proizvodili kotači.Bernardinac je napisao/la:Nije šija nego je vrat?Cuky je napisao/la:stvar je u tome da se za downforce nije koristila toplina ispušnih plinova nego njihova brzina i količina... toplina je bila jedan od problema jer su morali podnice učvršćivati da se ne deformiraju![]()
Nije li topliji zrak rjeđi i samim tim brže struji?
Ako je topli, rjeđi, brži zrak niskog tlaka dole(podnica, difuzor) a hladni, gušći, sporiji i višeg tlaka gore(stražnje krilo), proizvodi li možda ta razlika u tlakovima potisak na dole, tj. downforce?
Zanima me još nešto. Zašto su kod svih bolida podnice iza sidepodsa crne. Zašto nijedna momčad nema obojenu podnicu u bojama bolida? Sad tu ne dolaze ispušni plinovi pa da bi to npr. bio jedan od razloga?

- Cuky
- Moderator
stvarno napredak...oštećeni Lotus brži od McLarena 
I kočnice otkažu u boksu

I kočnice otkažu u boksu

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Sada je jasno da je sezona prdac u vjetar..
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- F1NAC
- Moderator
Dobro jutro. Malo kasnisToon je napisao/la:Sada je jasno da je sezona prdac u vjetar..

-
- Veteran
Gle ove dvojice Toon,opet dosli da se sprdaju...ljudi ne stajte nam na muku,i ovako nam je dosta i bez vas 

Alonsista hasta la muerte..
- Cuky
- Moderator
komentar sa streama:
Žalosno je da jedan Manor bez testiranja i sa praktički 0€ budžetom završava utrke bez kvarova, a McLaren to nije u stanju
McLaren should just buy some Civics and tune them
Žalosno je da jedan Manor bez testiranja i sa praktički 0€ budžetom završava utrke bez kvarova, a McLaren to nije u stanju

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
ništa se ne kasni neznalico provokatorska...pravi znalci daju vremena do Španjolske no vidi se sada da će svaki bod biti malo čudo...bez obzira na napredak koji će biti do kraja...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- McLewis
- Veteran
-
- Veteran
- McLewis
- Veteran
Meni djeluje da na tom autu ne valja nista.... Imamo slab motor al zato aerodinamika nevalja ni k.... Hahhahahhahaha
Edit: tko ima mclaren grupu lajkanj na fejsu neka ode citat komentare fanova hahhaha nesto ala slogan za HŽ...
Ovo sad vec boli jako....
Edit: tko ima mclaren grupu lajkanj na fejsu neka ode citat komentare fanova hahhaha nesto ala slogan za HŽ...
Ovo sad vec boli jako....
McLaren u <3
- Cuky
- Moderator
misliš na stranicu njihovu ili baš grupa u kojoj su fanovi skupljeni?
Jer znam da su čak i na Sky-u kad su u petak nove boje komentirali Croft i Davidson komentirali kako podsjeća na jedan bolid iz 2010. i kad je Croft pokazao sliku Marussije Davidsonu ovaj je rekao "a voze se i na istim mjestima"
Jer znam da su čak i na Sky-u kad su u petak nove boje komentirali Croft i Davidson komentirali kako podsjeća na jedan bolid iz 2010. i kad je Croft pokazao sliku Marussije Davidsonu ovaj je rekao "a voze se i na istim mjestima"

- McLewis
- Veteran
Bas njihova grupa... Uzas.... Ne kuzim samo izjave one napuhane??? Ja se jadan poveselim i krenem ih ocekivat u borbi za bodove kad oni jos gori... A i to je sramota, mi ocekujemo njih u borbi za bodove.... Imam feel da je mp4/30 promasen u svim poljima... Da je jedino volan kvalitetno napravljen.... Uzas totalni.... Osjecam se bas jadno i razocarano...Cuky je napisao/la:misliš na stranicu njihovu ili baš grupa u kojoj su fanovi skupljeni?
McLaren u <3