Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
McLewis
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren i Mercedes

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la McLewis »

Magnussenu svirno motor na putu do grida!!!! Precjenio sam ih... Mislio sam da budu vozili desetak krugova....
Zadnja izmjena: McLewis, dana/u 15 ožu 2015, 06:54, ukupno mijenjano 1 put.
McLaren u <3
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Bravo Jenson! S ovom kutijom i tim tupim motorom se bori kao lav! Svaka mu čast na tome! =D> =D> =D> =D> =D>
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

King iCool je napisao/la:Bravo Jenson! S ovom kutijom i tim tupim motorom se bori kao lav! Svaka mu čast na tome! =D> =D> =D> =D> =D>
Dapace Jensona nikad nisam vidio tako borbenog!!!! Bas nije htio dozvolit perezu da ide naprijed!
McLaren u <3
ivancina
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivancina »

najveći problem je što su ovo trebali vozit prije mjesec dana. mislim da postoji veliki potencijal samo treba riješit dječje bolesti
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

ivancina je napisao/la:najveći problem je što su ovo trebali vozit prije mjesec dana. mislim da postoji veliki potencijal samo treba riješit dječje bolesti
Da je neznam kakav potencijal sumnjam da ce ubrzat bolid dva kruga u utrci hahahhahahah
McLaren u <3
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Zanimljiva mi je ova Hondina reklama na Skyu
Prvo zvuk - bubumčaga-BUM! - i tekst - "This is the year" :biggrin:
slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

speedy56 je napisao/la:Zanimljiva mi je ova Hondina reklama na Skyu
Hahahahhaha predobro ;) the power of dreams ;)

El zna netko koliko jako se sasuo Magnussenov/Alonsov motor? Jel koliko je dima bacio mislim da od njega nista...
McLaren u <3
speedy56
Legenda
Legenda

McLewis je napisao/la:
El zna netko koliko jako se sasuo Magnussenov/Alonsov motor? Jel koliko je dima bacio mislim da od njega nista...
Ne znaju još (ili nisu rekli), ali prema Kravitzu ostali su bez tog motora, dakle auto 14-20 (ovisi tko će voziti) ima još 3 ICE do kraja sezone
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

McLewis je napisao/la:
speedy56 je napisao/la:Zanimljiva mi je ova Hondina reklama na Skyu
Hahahahhaha predobro ;) the power of dreams ;).
Prije bih rekao "the power of nightmares"
Alonsista hasta la muerte..
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

ivancina je napisao/la:najveći problem je što su ovo trebali vozit prije mjesec dana. mislim da postoji veliki potencijal samo treba riješit dječje bolesti
Pa dokle vise djecje bolesti? Mislim da nakon toliko vremena u problemima 'djecje bolesti' nije pravi izraz za ovo. Djecje bolesti su svi timovi rjesili prosle sezone prije prve utrke, ovo je cista glupost sta se desava.
Inace, svaka cast Buttonu, cinio se bas motiviran u onim duelima sa Perezom.
slika
ivancina
Početnik
Početnik

mrd je napisao/la:
Pa dokle vise djecje bolesti? Mislim da nakon toliko vremena u problemima 'djecje bolesti' nije pravi izraz za ovo. Djecje bolesti su svi timovi rjesili prosle sezone prije prve utrke, ovo je cista glupost sta se desava.
Inace, svaka cast Buttonu, cinio se bas motiviran u onim duelima sa Perezom.
Upravo je to ono najgore u cijeloj sitauaciji, odnosno imali su sav novac i svo vrijeme ovog svijeta i onda dovedu poluispravan bolid na prvu utrku sezone. Mislim da cijeli paket ima veliki potencijal, ali žalosno je što su oni danas pronašli zadovoljstvo u tome što su uspjeli odvozit 60 krugova sa vožnjom u nekom safe modu, kad su to trebali radit na prvom testiranju. Sve u svemu jadno i amaterski
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

McLewis je napisao/la:
Da je neznam kakav potencijal sumnjam da ce ubrzat bolid dva kruga u utrci hahahhahahah
Molim te reci mi da li ti pratis F1 od utrke do utrke ili ponekad procitas jos nesto? Tvoje prisustvo sugerise ovo drugo, ali tvoji komentari nikako...

Jel tebi jasno da je Mclaren vozio utrku sa motorom u "safe mode-u" ili ti na 63% njegove stvarne snage sto je po nekim procjenama preko 3 sekunde po krugu, da sasija osim nekih malih promjena na prednjem krilcu koliko ja znam je nepromjenjena od februara, da tim zbog problema vec poznatih se uopste nije bavio previse optimiziranjem setup-a.

I pored svega toga Button je u zadnja dva kruga, posebice u zadnjem pokazao da ovaj bolid posjedue itekako potencijal odvozivsi na 27 krugova starim medium gumama 1.33.3. Eh sada pogledaj kakvo je vrijeme odvozio sa kakvim bolidom i priupitaj se na sta ovaj bolid moze liciti kada srede gore navedene probleme i nabace downforce-a...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

@sanjaru - bez namjere da branim McLewisa - on je samo onako razočaran i očajan te njegovu izjavu bi trebao više sagledati u takvom duhu...osobno vjerujem da će doći bolid na svoje s vremenom no "pljuvanje i sprdanje" sa trenutnim stanjem od strane navijača je razumljivo...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

_dreamer_ je napisao/la:
McLewis je napisao/la:
Molim te reci mi da li ti pratis F1 od utrke do utrke ili ponekad procitas jos nesto? Tvoje prisustvo sugerise ovo drugo, ali tvoji komentari nikako...

Jel tebi jasno da je Mclaren vozio utrku sa motorom u "safe mode-u" ili ti na 63% njegove stvarne snage sto je po nekim procjenama preko 3 sekunde po krugu, da sasija osim nekih malih promjena na prednjem krilcu koliko ja znam je nepromjenjena od februara, da tim zbog problema vec poznatih se uopste nije bavio previse optimiziranjem setup-a.

I pored svega toga Button je u zadnja dva kruga, posebice u zadnjem pokazao da ovaj bolid posjedue itekako potencijal odvozivsi na 27 krugova starim medium gumama 1.33.3. Eh sada pogledaj kakvo je vrijeme odvozio sa kakvim bolidom i priupitaj se na sta ovaj bolid moze liciti kada srede gore navedene probleme i nabace downforce-a...
Frende pratim F1 od 1999. naravno da ne smatram da su vozili na maximumu, komentar je vise sarkastican, ali smatram da jedna ekipa sa tolikom pozadinom, tehnologijom, resursima nebi smjela kao hrt kruzit po stazi i biti sretna jer su dosli do cilja... Honda? Po meni cisti amaterizam, ne uspijeti rijesiti vecinu problema od 11. Mjeseca prosle godine kad su ili nisu vozili na zadnjem testu... Moze paket imati neznam kakav potencijal, ali sezona se vozi od danas, a mi ne da smo tu negdje pa trebamo poradit da uhvatimo vrh vec se veselimo prolasku kroz cilj sa dva kruga zaostatka.... dok se mi budemo zafrkavali da dodjemo sa 63% na 100% mercedes ce odjuriti dalje nego sto je...
Ne zelim se uopce vise niti nadati niti cekati "otkljucavanje potencijala" jer ga cekam jos od 2012. A vidim bome da svake godine tonemo sve dublje... Za mene je to ne prihvatljivo...
Zadnja izmjena: McLewis, dana/u 15 ožu 2015, 16:58, ukupno mijenjano 1 put.
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

_dreamer_
Kako si došao do brojke od 63%?? Jel ti ozbiljno želiš reći da su oni vozili sa više od 300KS manje od suparnika??? Recimo da je prosijek oko 850KS (Merc ima nešto više, Renault nešto manje, Ferrari tako 840-850) to bi značilo da je Honda vožena sa 535KS?? Da je toliko manje snage njih bi cijeli grid prošao za puni krug...pa Merc je prošle godine u Kanadi samo bez ERS-a (što je oko 160KS) gubio 3-4 i više sekundi po krugu i to sa daleko najboljim bolidom.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la:_dreamer_
Kako si došao do brojke od 63%?? Jel ti ozbiljno želiš reći da su oni vozili sa više od 300KS manje od suparnika??? Recimo da je prosijek oko 850KS (Merc ima nešto više, Renault nešto manje, Ferrari tako 840-850) to bi značilo da je Honda vožena sa 535KS?? Da je toliko manje snage njih bi cijeli grid prošao za puni krug...pa Merc je prošle godine u Kanadi samo bez ERS-a (što je oko 160KS) gubio 3-4 i više sekundi po krugu i to sa daleko najboljim bolidom.
...ali prošao ih je cijeli grid za krug, neki i za dva :oops:
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
ivancina
Početnik
Početnik

Pos Driver Team Best Time Gap
1 Lewis Hamilton Mercedes 01:31.645 Lap
2 Nico Rosberg Mercedes 01:31.146 1.3
3 Sebastian Vettel Ferrari 01:33.383 34.5
4 Felipe Massa Williams 01:32.358 38.1
5 Felipe Nasr Williams 01:36.630 95.1
6 Daniel Ricciardo Red Bull Racing 01:36.576 1L
7 Nico Hulkenberg Sahara Force India 01:33.330 1L
8 Marcus Ericsson Sauber 01:32.143 1L
9 Carlos Sainz Jr Toro Rosso 01:35.328 1L
10 Sergio Perez Force India 01:34.997 1L
11 Jenson Button McLaren 01:33.338 2L

šta im bi da su taj zadnji krug išli brže???
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Toon je napisao/la:
Cuky je napisao/la:_dreamer_
...ali prošao ih je cijeli grid za krug, neki i za dva :oops:

Nije ih cijeli grid prošao za cijeli krug... Ako se ne varam svi ispod Nasra su bili u istom krugu sa McLarenom...to što je Button bio 2 kruga u zaostatku, a Perez samo 1 je zato što Hamilton nije dospio Pereza stići za još jedan krug
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda

ivancina je napisao/la: šta im bi da su taj zadnji krug išli brže???
Pretpostavljam da su, kad su već došli do kraja, htjeli vidjeti kolko VETEC (sva prava pripadaju Kennyu :) ) može potegnuti (tako im je bilo svejedno dal će crknut onda ili ne), taj zadnji krug im je i najbrži

2,4s od Hamiltonovog najbržeg kruga u 50. krugu (malo više goriva, ali i malo mlađe gume - 25 krugova su odradile), iako i nije to neki pokazatelj jer je FI sekundu od Merca, a to je bajka
http://www.fia.com/sites/default/files/ ... ps_V01.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Edit:
Evo ovih 63%
-Says they (Honda) did intensive testing on their engine and systems all season long in their factory last season
-Their engines is easily as powerful as Mercedes according to their figures, but still working on driveability and fuel consumpton, 2 things that's not easy to control without a year of experience
-Did not expect so many problems in testing because everything was fine in factory
-Still trying to finetune and change some parts in the car because not everything has been 100% yet (they were surprised by some Mclaren parts)
-They decided to run at approximately 63% engine mapping to ensure they finish this race, but will tune it up and down in the race to further test some key components of the engines + Mclaren parts
Vjerojatno se ne odnosi na 63% ukupne snage PU
slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Evo speedy me je ispravio, sorry na pogresnom izrazavanju, a i komentar koji je postavio je isti onaj koji sam ja procitao.

Malo sam i ja prenaglio u komentaru no poenta je da se od nas trazi strpljenje i ko god je pratio testiranja znao je da nas ovo ceka dok se ne srede problemi. Ajmo im dati sansu jer tvrde da postoji potencijal, od kukanja nema nista...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

_dreamer_ je napisao/la:Evo speedy me je ispravio, sorry na pogresnom izrazavanju, a i komentar koji je postavio je isti onaj koji sam ja procitao.

Malo sam i ja prenaglio u komentaru no poenta je da se od nas trazi strpljenje i ko god je pratio testiranja znao je da nas ovo ceka dok se ne srede problemi. Ajmo im dati sansu jer tvrde da postoji potencijal, od kukanja nema nista...
Dreamer, pratio sam testiranja svaki dan.... Ocekivao sam ovo, ali nakon druge serije testiranja su vec poceli zivcirat... Oni tvrde da potencijal postoji... Tvrdili su i da ce pobjedit u australiji... Tvrdili su i 2013. Da bolid ima potencijal... Bar ste vi cekali sa Alonsom u Ferrariju i uvijek ste imali potencijal ali nikad rezultate... Razocaran sam duboko duboko duboko... Jednostavno ne ocekujem vise nista a te njihove prazne price mi se ne slusaju... Zao mi je stvarno samo Alonsa i Jensona jer obojica nisu zasluzili ovo sta ih ocekuje.... Pravo je Alonso rekao prosle godine u Ferrariju, da u 8. Mjesecu godinu ranije osvajas naslov, na testiranjima malo vec treba proradit a na prvoj utrci realno skuzis da si nigdje... I tako vec trecu godinu za redom... Ali ne da se vidi napredak vec svake godine sve gore.... Alonsu prolaze godine....
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Toon je napisao/la:@sanjaru - bez namjere da branim McLewisa - on je samo onako razočaran i očajan te njegovu izjavu bi trebao više sagledati u takvom duhu...osobno vjerujem da će doći bolid na svoje s vremenom no "pljuvanje i sprdanje" sa trenutnim stanjem od strane navijača je razumljivo...
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Haha dani dobra, al prodje mladost dok ih docekam da naslov osvoje ;) zadnji puta sam tek postao punoljetan kad su ga osvojili haha
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Meni mclaren kao bolid/šasija sam za sebe izgleda vrlo konkurentno. Ono što nedostaje je honda koja će očito morati još pojačati istraživanja i razvoj. Ali ako netko ima dobru elektroniku to su oni i sposobni su za veliki preokret. Znam to iz moto gp-a. Oni su konglomerat koji ima enormne kapacitete. Bolje bi bilo sada malo stati na kočnicu i sve istestirati kako treba , te u nastavku sezone imati motor jednak mercedesu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Dani je napisao/la:Meni mclaren kao bolid/šasija sam za sebe izgleda vrlo konkurentno. Ono što nedostaje je honda koja će očito morati još pojačati istraživanja i razvoj. Ali ako netko ima dobru elektroniku to su oni i sposobni su za veliki preokret. Znam to iz moto gp-a. Oni su konglomerat koji ima enormne kapacitete. Bolje bi bilo sada malo stati na kočnicu i sve istestirati kako treba , te u nastavku sezone imati motor jednak mercedesu.
Nisu se pokazali na startu, bolje reći da su totalno zakazali.
Sjetite se da su oni počeli razvijat ovaj motor 2013 godine i da su došli na testiranja kao teški amateri.
Kakvo istraživanje i razvoj, kakvo stajanje na kočnicu i testiranje kako treba?
To se trebalo odraditi 2013, 2014 i doći u Jerez i treći dan odraditi simulaciju utrke.
Kad oni to "istraže i razviju" u to će doći novo pravilo i .....uzalud vam trud svirači.
Red Bull već pjeni zbog slabog Renaulta a Bernie E. ih podržava, tako da uskoro treba očekivati da će doći do novog pravila gdje će se ići ka izjednačavanju performansi motora.

EDIT:
Bernardinac je napisao/la:Šta ovo bi sa McLarenom i Hondom?
Jel se oni uopće utrkuju ili ....?
Harakiriiiii totalni. #-o
Treba Ron urgirati kod FIA-e da ih zbog "nečega" izbace da se ne brukaju.
FIA-no "priopćenje" bi trebalo da glasi kako je taj njihov bolid "divlja zvijer" i da bi neko mogao nastradati jer je previše snažna i nepredvidljiva. #-o
Ovo sam napisao više iz ljutnje i kao zajebanciju ali ova Hondina PU je fakat opasna i "pljuje" ventile ili šta već: :biggrin:
Odgovori