Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferari

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la gjoko-mkd »

Uporedba stare nove i makine:

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Kenny je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:
Rukovodstvo Ferrarija i navijače Ferrarija.
Da normalno da njih zanima, a sve ostale nezanima
F2004_the_best_ever je napisao/la:Ja ne bih gledo F1 ukoliko ne bi učestvovao Ferrari.
Da se to primjetit kad samo gledaš sve o Ferrariju, a ostale nikako, ili slabo
Samo pogledaj broj komentara po temama na ovom forumu. (ukupni broj komentaras - svih nas)
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

dmarijon je napisao/la: Samo pogledaj broj komentara po temama na ovom forumu. (ukupni broj komentaras - svih nas)
Ma džabe im to sve kada imaju vozača kojeg svi mrze :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Prelaskom u ferrari i dobar dio tih koji su ga mrzili sad vise ne mrze.
a svi znaju da je f1 bez ferrarija nezamisliva
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

vidc je napisao/la:Prelaskom u ferrari i dobar dio tih koji su ga mrzili sad vise ne mrze.

Istina.

Nikad nisam previse volio ferrari, zadnjih par godina sam ih vise pratio zbog Alonsa, ali to je to.

Vettel nije vozac kojeg mrzim, ali imam misljenje o njemu i bas me briga za njega.

I bez obzira na to, F1 bez ferrarija (mozda jos jednog / dva tima) bi mi bila nezamisliva i nebi je vjerojatno vise pratio. Barem ne u toj mjeri ko sto sada.
I like to race, not to do laps alone.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Ga sam mclarenovac teski, ali uvijek prvo pratim jesmo li ispred ferrarija pa onda sta je sa ostatkom ;)
McLaren u <3
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:Prelaskom u ferrari i dobar dio tih koji su ga mrzili sad vise ne mrze.
Prije bi reko da Ferrari nebi bio zamisliv bez F1, razliku da je toliko poznatiji od naprimjer Lamborghinija ga čini upravo ta F1, a iz F1 su i drugi veliki timovi odlazili pa je ona preživila, pa bi tako i njih preživila
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Kenny je napisao/la:
Prije bi reko da Ferrari nebi bio zamisliv bez F1, razliku da je toliko poznatiji od naprimjer Lamborghinija ga čini upravo ta F1, a iz F1 su i drugi veliki timovi odlazili pa je ona preživila, pa bi tako i njih preživila
Netko tko je u F1 od samih njenih pocetaka da je napusti??? Nebi prezivjela....
McLaren u <3
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

McLewis je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
Netko tko je u F1 od samih njenih pocetaka da je napusti??? Nebi prezivjela....
A gle bilo je i drugih timova koji su tada krenili i povukli se F1 ih je preživila, povuko se Lotus i njih su isto preživili, a spada među najbolje timove u povjesti F1, drugi timovi koji su se borili za prvenstva, bili dragi ljudima su se povukli i F1 je opet preživila, ali OK ti manji timovi su manji, imaju manje navijača to stoji, ali ti ostali navijači bi nastavili pratit F1 zbog utrkivanja, zbog te Formule, možda bi i našli neki drugi tim, vozača za koga da navijaju, a i da nebi pratili bi F1 i dalje. Kako ljudi koji navijaju samo za vozača, kada taj ode u penziju nađu nekog novog za koga će navijati. Za F1 bi mogao biti problem da se zajedno povuku Ferrari, Mclaren i Williams jer su imak 3 stara tima. A za sve koji prate F1 samo zbog Ferrarija toplo im preporučam da prate neko natjecanje di su samo Ferrarijevi auti i biti će najsretniji na svjetu jer Ferrari uvjek pobjeđuje
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Kenny je napisao/la:
A gle bilo je i drugih timova koji su tada krenili i povukli se F1 ih je preživila, povuko se Lotus i njih su isto preživili, a spada među najbolje timove u povjesti F1, drugi timovi koji su se borili za prvenstva, bili dragi ljudima su se povukli i F1 je opet preživila, ali OK ti manji timovi su manji, imaju manje navijača to stoji, ali ti ostali navijači bi nastavili pratit F1 zbog utrkivanja, zbog te Formule, možda bi i našli neki drugi tim, vozača za koga da navijaju, a i da nebi pratili bi F1 i dalje. Kako ljudi koji navijaju samo za vozača, kada taj ode u penziju nađu nekog novog za koga će navijati. Za F1 bi mogao biti problem da se zajedno povuku Ferrari, Mclaren i Williams jer su imak 3 stara tima. A za sve koji prate F1 samo zbog Ferrarija toplo im preporučam da prate neko natjecanje di su samo Ferrarijevi auti i biti će najsretniji na svjetu jer Ferrari uvjek pobjeđuje
Poenta je pobjediti druge, biti bolji od drugih. ;)
A oko toga ko šta kome toplo preporučuje, mogu misliti kako se osjećaju navijači koji nemaju ni nadu da će njihov tim u skorije vrijeme osvojiti titulu ili biti bar u borbi za titilu, koje su to frustracije. Dante Alighieri "Ostavite svu nadu, vi koji ulazite..." (Pakao), ali navijači tih timova nemogu ni nadu ostaviti kada počinje nova sezona F1 jer ni nadu nemaju da će se njihov tim boriti za titulu.
Navijači Mercedesa, Red Bulla, McLaren Honde i Ferrarija jedini imaju nadu da će se njihov tim boriti za titulu, ako ne sada bar za 2-3 godine, navijači ostalih timova nemaju tu nadu. Čovjek bez nade je kao biljka bez vode.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Sada će vam tata to objasniti :D :
F1 simbioza - udruživanje krovne organizacije i jedne momčadi (ferrari) radi obostrane koristi. Odnos ovih aktera u simbiozi je poprilično turbulentan te je povremeno parazitski (štetan za nekoga od njih). Također je bitno napomenuti da je je taj odnos ponekad i komenzalski (kada jedan ima korist a drugi ni korist ni štetu) kao i da može biti mutualan (povoljan za oboje). Ovaj posljednji spomenuti (mutualan) je najčešće korišten kod ova dva aktera - spomenuti organizmi (akteri) u ovom odnosu žive uvijek zajedno i iz toga vuku prednosti koje su bitne i jednom i drugom za preživljavanje....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ko vam je kriv ca vas ni bilo 1950 :D Loosers
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Poenta je pobjediti druge, biti bolji od drugih. ;)
A oko toga ko šta kome toplo preporučuje, mogu misliti kako se osjećaju navijači koji nemaju ni nadu da će njihov tim u skorije vrijeme osvojiti titulu ili biti bar u borbi za titilu, koje su to frustracije. Dante Alighieri "Ostavite svu nadu, vi koji ulazite..." (Pakao), ali navijači tih timova nemogu ni nadu ostaviti kada počinje nova sezona F1 jer ni nadu nemaju da će se njihov tim boriti za titulu.
Navijači Mercedesa, Red Bulla, McLaren Honde i Ferrarija jedini imaju nadu da će se njihov tim boriti za titulu, ako ne sada bar za 2-3 godine, navijači ostalih timova nemaju tu nadu. Čovjek bez nade je kao biljka bez vode.
Isto tako tog Ferrarija nigdje nije bilo od početka 80ih, pa sve do kraja 90ih, pa kada su se njima mogle desit takve sezone, valjda mogu ponekad i boljima

Toon ima i istine u ovome
slika
Mr.E
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la Mr.E »

F1NAC je napisao/la:Horny zeli ukinut koristenje zracnog tunela... koja pi
Super su mi tipovi koji dok pobjeđuju, onda šute i sve im valja, a kad počne tonjenje onda su puni revolucionarnih ideja.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Kenny je napisao/la:Toon ima i istine u ovome
Ne da ima - to jeste ISTINA i prava poruka proroka...
F1NAC je napisao/la:Ko vam je kriv ca vas ni bilo 1950 :D Loosers
...vidim da si bio nepažljiv na satu pa sad moraš više doma učiti kako bi shvatio svu dubinu mojih riječi....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ricciardi vjerovatno nece fp2 vozit. Bolid je rastavljen kompletno

EDIT: Ricciardo je dobio novi ICE ovo prvom nema spasa. Tako da su vec na drugom
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Sve je izglednije da će Vettel ove godine biti ispred Ricciarda. ;)
http://www.motorsport.com/f1/news/marko ... r-problems" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

dmarijon je napisao/la:Sve je izglednije da će Vettel ove godine biti ispred Ricciarda. ;)
http://www.motorsport.com/f1/news/marko ... r-problems" onclick="window.open(this.href);return false;

sa tvojih usta u božji uši :amen:
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Evo ga, već plaču sad da će izać iz F1 ako FIA ne promjeni pravila...Ja bi im rekao: hvala, doviđenja.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Slash je napisao/la:Evo ga, već plaču sad da će izać iz F1 ako FIA ne promjeni pravila...Ja bi im rekao: hvala, doviđenja.
Gle posto je rijec o Red Bullu slazem se s tobom, ali smijer u kojem ide F1 je ocajan.... Znaci sada vise skoro nema nitko mogucnost stici mercedes jer nema razvoja...
4 motora po vozacu??? Pa evo alonso i ricciardo imaju vec samo tri na raspolaganju... Danas kad sam vidio da se kevinu onak lijepo raspao motor, u oblaku dima,,, recite sta hocete ali i to je dio F1 koji nedostaje... Ta spektakularnost tehnike i napredovanja i promasaja iste!
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

McLewis je napisao/la:
Slash je napisao/la:Evo ga, već plaču sad da će izać iz F1 ako FIA ne promjeni pravila...Ja bi im rekao: hvala, doviđenja.
Gle posto je rijec o Red Bullu slazem se s tobom, ali smijer u kojem ide F1 je ocajan.... Znaci sada vise skoro nema nitko mogucnost stici mercedes jer nema razvoja...
4 motora po vozacu??? Pa evo alonso i ricciardo imaju vec samo tri na raspolaganju... Danas kad sam vidio da se kevinu onak lijepo raspao motor, u oblaku dima,,, recite sta hocete ali i to je dio F1 koji nedostaje... Ta spektakularnost tehnike i napredovanja i promasaja iste!
ovo u vezi raspada motora mi se uvijek sviđalo u doba kad su nakon svake sesije mijenjali motore al ovako kad je pazi ovo ne motor nego komadic pogobske jedinice limitiran onda mi je sranje. mercedes je napravio pravi korak i dok su se ostali prckali za prvo mjesto u v8 eri oni su u tisini se raspodjelili i poceli radit na tome. Sve je to lijepo Ross isplanirao. Ako je itko zasluzan za to di je Merc sad to je on.
slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

Ne sviđa se ni meni smjer, ali najveći problem je trenutno što nema stabilnosti. Sad će da zaustave Merc uvest novu promjenu pravila veliku od recimo 2017. Tada možda Ferrari napravi daleko najbolji posao. Onda će se ostali pobunit, je nije pošteno nemremo ih stić. Onda 2020. nova promjena pravila. Mislim koja pizda materina, pa kaj su mala djeca. Ostavite sad ove motore idućih 10 godina, a ak do iduće godine ostali ne uspiju zatvorit gap onda su nesposobni i to je to.
+Horner se nije žalio na dosadnu F1 i tražio promjenu pravila za dobrobit sporta kad je Vettel pobjeđivao 9 utrka zaredom. To je bilo skroz ok.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Slash je napisao/la: +Horner se nije žalio na dosadnu F1 i tražio promjenu pravila za dobrobit sporta kad je Vettel pobjeđivao 9 utrka zaredom. To je bilo skroz ok.
Horner nije tražio (ne traži niti Mercedes sada), ali su se pravila mijenjala u RB-doba. Ove V6tice, EBD, mapiranje motora...
I razlika je između ove Mercedes dominacije i RB, a to je da se u vrijeme RB-a aerodinamika (razlog njihove dominacije) mogla (i još se može) razvijati tokom sezone kolko hoćeš. Ajde, postoji ograničeno vrijeme u zr. tunelu, ali se mogu donijeti novi dijelovi svaki vikend.
Sad kod Mercedesa je stvar drugačija, prvo je razvoj PU unutar sezone bio totalno zamrznut (one gluposti da se vade na pouzdansot, troškove itd ne brojim), a sad je (dosta) limitiran

Opčenito mislim da bi trebalo napraviti pravila da su bolidi što sličniji, odn. da nema 1000 različitih kombinacija. Grid bi bio gušći, time utrkivanje bolje, a time i gledanost. I pritom bih probao to složiti tako da se eliminira što više downforcea ili da se barem protok zraka oko bolida složi tako da turbulencije s drugoga bolida u bliskim dvobojima ne utječu toliko na performanse. Slično kako je u GP2 - bolidi imaju solidan downforce, ali se može pratiti boild
Daaaa, ali onda će se javiti neki injženjer (kao Newey prošle sezone) i reći da nema smisla biti u F1 jer se ne može doči do izražaja (on je to rekao u vezi dominacije PU, ali bi bila slična situacija jer bi im pravila umjesto PU zavezala ruke)
Po meni je onda bolja prva opcija s utrkivanjem jer sve ovo kaj danas gledamo u F1 se može koristiti samo u F1, autoindustrija nema nikakve dobiti od toga. Kaj se zadnjih 10g iz F1 našlo u automobilima? Ona priča o F1 kao seriji gdje se testira/razvija tehnologija budučnosti odavna ne drži voduSad oni prodaju priču kao da su novi V6 hibridi bliži autima, istina jesu, ali trend downsizinga je započeo prije dobrih 5 godina, rano su se sjetili :roll:
Dakle troše se enormne količine love za razvoj bolida, manje momčadi to ne mogu pratiti, utrke su osrednje (ne mogu reći loše jer smo prošle sezone imali par solidnih), a proizvođači/autoindustrija se okreče WEC-u di mogu potrošiti manje love, a više razviti tehnologiju koju ćemo danas-sutra vidjeti na cestama

A inače... čini se da F1 ima neki složeni ritam, parne sezone dobre, neparne loše. 2014 ok, 2013 užas, 2012 vrlo ok, 2011 2-3 ok utrke, 2010 dobro, 2009 zijevvv, 2008 dobro.... :biggrin: [tu prestaje, zato 3 točkice]
Kako je krenulo, 2015 će nastaviti ritam
slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Trebaju samo oslobodit razvoj motora, i dati im barem 6 motora za sezonu....
McLaren u <3
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

@Speedy, sve stoji što si rekao. Ali, očito MErcedesova prednost ne leži samo u njihovoj PU pa je licemjerno ovo od Hornera. Da je PU per se tako dominantna onda bi Force India, Williams ili Lotus bili na postolju iza HamRosa.
On je obični jebeni kukaroš. Sad bijesni na Reno, a kad su 4 godine dominirali zbog njihovog mapiranja motora koji je SV tako fantastično koristio nisam čuo nikad riječi hvale od njega za to. A koliko je to SV utilizirao najbolje se vidi po tome da mu je čitava godina trebala da se navikne na vožnju BEZ toga...
Odgovori