O Bože dragi...nadam se da ovo nije istina....F1NAC je napisao/la:Na twitteru i dalje je Alonso aktualan. Vise njih uglavnom isto pise
Gazetta are reporting this morning that after the accident, Alonso struggled to remember some aspects of his life and still does. They say he's suffering from retrograde amnesia and is currently unlikely to make the first race of the season
Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: Fernando Alonso
Alonsista hasta la muerte..
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
sve ovo mi ne izgleda najbolje. bio je bez svijesti u autu, gubitak pamčenja..Alonso, 33, is now resting at home in Spain after being flown to hospital by helicopter following Sunday's crash in pre-season testing in Barcelona.
Dennis says Alonso was unconscious "for a few seconds" after the incident at the Circuit de Catalunya.
The new Formula 1 season begins in Melbourne on 15 March.
Dennis said a final decision on Alonso's fitness would be taken by doctors but added that the two-time world champion was "completely fine".
Asked if Alonso would line up on the grid in Melbourne, Dennis said: "I'm not a doctor, but I can't foresee any reason why not.
"There is a process of tests laid down by the FIA and I can't see any reason why he won't sail through it, but it's not for me to determine.
Dennis said Alonso, who is earning $40m a year with McLaren after leaving Ferrari, was "pushing very hard to get in the car".
He added: "All he wants to do at the moment is to race and test."
Although McLaren initially said Alonso was concussed in the accident, Dennis said that tests had revealed that not to be the case.
"He is physically perfect," Dennis said. "There is no concussion, anything. He had the symptoms at one stage but nothing that shows (on scans)."
Dennis also confirmed the accuracy of a report in Italy's Gazzetto Dello Sport newspaper on Thursday that claimed Alonso had retrograde amnesia following the accident.
But he added that some loss of memory was "nothing abnormal" for accidents such as this.
Dennis denied that McLaren was withholding any facts but said further investigations may reveal more information.
u prvotnim izjavama to se nije spominjalo, govorilo se o nekim drugim stvarima koje se sad pokazuju da ipak nisu bile...

veli "to je normalno kod ovakvog sudara"? pa ak je to normalno, kak to da nitko drugi nije imao takvih problema kod ovak "jakog" sudara.
Kaj bi onda Webberu trebalo bit nakon one "avionske nesreće" - dan danas bi imal problema sa pamćenjem
nebi me čudilo da za par dana izjave da ga je ipak stresla struja, da je zbog tog bil u nesvjesti i da je to uzrok privremenog poblema sa pamćenjem
Michael is faster than you!!
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
šta se događa s Fernandom Alonsom?!?
nešto ovdje nije dobro... zašto Alonso na twitteru ne napiše nešto?!
aktivan je na tom svom accountu bio sve do subote koliko vidim... da je sve zaista ok i da se on stvarno samo odmara kod kuće, mislim da bi čovjek nešto napisao, poručio svojim navijačima
nešto ovdje nije dobro... zašto Alonso na twitteru ne napiše nešto?!
aktivan je na tom svom accountu bio sve do subote koliko vidim... da je sve zaista ok i da se on stvarno samo odmara kod kuće, mislim da bi čovjek nešto napisao, poručio svojim navijačima
- F1NAC
- Moderator
Mozda se nemoze sifre sjetit ( šala,šala,šala
)
Nadam se da ce proc sve brzo

Nadam se da ce proc sve brzo

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...svaki sudar je individualan i milimetar gore ili dolje trzaj jači ili slabiji može dovesti do privremenog gubitka svijesti - pa koliko puta si vidio totalno skršene aute a nikome nije ni dlaka na glavi nedostajala a i isto tako kod nekih naizgled puno manjih vanjskih oštećenja imaš čak i smrtne slučajeve...da ne odugovlačimo - shvaćaš poantu?...a struja - teško, prije vjetar koji je destabilizirao bolid - puše na "refule" pa ga nažalost baš otpuhalo...Igor18 je napisao/la: veli "to je normalno kod ovakvog sudara"? pa ak je to normalno, kak to da nitko drugi nije imao takvih problema kod ovak "jakog" sudara.
Kaj bi onda Webberu trebalo bit nakon one "avionske nesreće" - dan danas bi imal problema sa pamćenjem
nebi me čudilo da za par dana izjave da ga je ipak stresla struja, da je zbog tog bil u nesvjesti i da je to uzrok privremenog poblema sa pamćenjem
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Igor18
- Veteran
Ma ok sve 5.Toon je napisao/la:...svaki sudar je individualan i milimetar gore ili dolje trzaj jači ili slabiji može dovesti do privremenog gubitka svijesti - pa koliko puta si vidio totalno skršene aute a nikome nije ni dlaka na glavi nedostajala a i isto tako kod nekih naizgled puno manjih vanjskih oštećenja imaš čak i smrtne slučajeve...da ne odugovlačimo - shvaćaš poantu?...a struja - teško, prije vjetar koji je destabilizirao bolid - puše na "refule" pa ga nažalost baš otpuhalo...Igor18 je napisao/la: veli "to je normalno kod ovakvog sudara"? pa ak je to normalno, kak to da nitko drugi nije imao takvih problema kod ovak "jakog" sudara.
Al bolidi F1 dizajnirani su da se to ne dogodi prilikom ovakvih sudara, iako o težini sudara mogu govoriti samo na temelju slika oštećenja bolida, mjesta i brzine kojom se kretao u tom trenutku. po slikama to mi izgleda kao tipičan "monte carlo" sudar. udarac u ogradu i onda "klizanje" uz nju.
Možda čak nešto kao ovo ali sa duplo manjom brzinom
Ali da, apsolutno se slažem s tobom, svaki sudar je individualan, milimetar sim tam, nezgodan kut, možda ga je neka krhotina i udarila u kacigu?
Kako god, situacija se ne razvija dobro. Netko na forumu spomenuo je da je FA imao problema sa zdravljem, da mu se zamračivalo pred očima par dana prije sudar, sad potvrda iz mclarena o nesvjesti (nastaloj prilikom udarca) ili prije i privremenom gubitku pamćena.
otkazivanje testiranja, upitnost sudjelovanja u Australiji, alonsova twitter šutnja

Koji se to vrag događa sa F1 vozačima... Kubica, Schumi, JB, sad problemi s Alonsom

edit:
The tangled tale has moved former F1 driver Ivan Capelli to call for more information to be released, “Something strange happened, but in Formula 1 there is often silence.
Michael Schmidt, a highly respected German journalist for Auto Motor und Sport, wonders why McLaren has not released footage from Alonso’s on-board camera. Not only that, at the Circuit de Catalunya, dozens of CCTV cameras capture footage from every inch of the track, “So there must be a film of the accident”, Schmidt insisted. “If there is, why is it being withheld?”
Writing on his blog f1-insider.com, Sport Bild journalist Ralf Bach claimed: “FIA officials were behaving very strangely on Sunday evening – and the Federation is not even responsible for testing.”
Michael is faster than you!!
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Jel se to da mu nije bilo dobro nekim slučajem odma nakon sudara počelo pisati, ili se piusalo i prije? Ja to nigdje nisam vidio tako da mogu reć samo da je neko napisao da se ode na taj sajt i da ljudi klikajuIgor18 je napisao/la:Netko na forumu spomenuo je da je FA imao problema sa zdravljem, da mu se zamračivalo pred očima par dana prije sudar
Kako je neko već napisao, bolio bi te qurac i za twitter i za fanove da ti nije dobro, možda čovjek kući radi neke vježbe, odmara, a ne da se igra sa ti glupostimaIgor18 je napisao/la:otkazivanje testiranja, upitnost sudjelovanja u Australiji, alonsova twitter šutnja

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- speedy56
- Legenda
Zanimljivo mi je kako je Ron jučer na onoj pressici rekao da postoji samo 1 snimka incidenta i da je jako loše kvalitete.
Prije par dana je ovo skočilo na Twitteru

https://twitter.com/f1talks/status/570188853820166144" onclick="window.open(this.href);return false;
Dali funkcioniraju te kamere tokom testiranja?
Znam da momčadi imaju neke ekrane na kojima mogu vidjeti što se događa na stazi, a i na onoj F1 app svako malo stave neki video sa staze u HD-u (vjerojatno s tih kamera, ne vjerujem da kraj ovih montiraju dodatne svoje).
Samo se nadam da će sve biti ok s njim i zbilja bih ga volio vidjeti u Australiji
Prije par dana je ovo skočilo na Twitteru

https://twitter.com/f1talks/status/570188853820166144" onclick="window.open(this.href);return false;
Dali funkcioniraju te kamere tokom testiranja?
Znam da momčadi imaju neke ekrane na kojima mogu vidjeti što se događa na stazi, a i na onoj F1 app svako malo stave neki video sa staze u HD-u (vjerojatno s tih kamera, ne vjerujem da kraj ovih montiraju dodatne svoje).
Samo se nadam da će sve biti ok s njim i zbilja bih ga volio vidjeti u Australiji

-
- Veteran
Evo kralj se javio...yeeeees
[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=Wd8BINxvf ... e=youtu.be[/youtube]
https://m.youtube.com/watch?v=Wd8BINxvf ... e=youtu.be
[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=Wd8BINxvf ... e=youtu.be[/youtube]
https://m.youtube.com/watch?v=Wd8BINxvf ... e=youtu.be
- Igor18
- Veteran
-
- Veteran
Koliko sam ga ja skonto kaze da se osjeca perfektno ali da ce doktori tadi zadnju rijec..sto se tice njega on je spreman da se vrati na pistu...nesto sto nam je i Ron juce rekao..
Ma bitno je da on izgleda ok..its a beautiful day
Ma bitno je da on izgleda ok..its a beautiful day

- speedy56
- Legenda
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Kaze da se osjeca ok, zahvaljuje svima na podrsci i zeljama za brzo odzravljenje.
Preporuka doktora je bila da ne sudjeluje u ovome testu, ali kaze da se brzo vidimo na stazi sto bi znaclo da ce bti tu autraili na gridu.
Preporuka doktora je bila da ne sudjeluje u ovome testu, ali kaze da se brzo vidimo na stazi sto bi znaclo da ce bti tu autraili na gridu.
I like to race, not to do laps alone.
- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Ma ne može Ferdo propustit prvu utrku sezone i to još u novoj pili. Trebamo ga 1-2 pobjedu! 

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Vec sam mislio da ovo toon pise hahahahhaha ma sam nek je on ziv i zdrav ev poceli su se vozat bar malo po staziKing iCool je napisao/la:Ma ne može Ferdo propustit prvu utrku sezone i to još u novoj pili. Trebamo ga 1-2 pobjedu!

McLaren u <3
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Evo i na engleskom.
- F1NAC
- Moderator
Ovaj je najjači

After crashing Alonso thought he was still a Ferrari driver
Ralf Bach, a respected German correspondent claims on his blog that speculation of Fernando Alonso’s accident during Barcelona testing being caused when he suffered an electrical shock in the cockpit are still doing the rounds, despite McLaren’s denials.
He said electrocution victims are often confused and suffer memory loss, adding that immediately after Alonso’s impact, the Spaniard thought he was still a Ferrari driver.
Bach reports that while Mercedes and Renault have five electrocution fail-safes built in for the drivers, Honda’s new ‘power unit’ only has three. An electric shock, he added, may also not be seen in the telemetry.
As a result, Autosprint report, the FIA now wants to make the use of functioning on-board cameras mandatory not only at grands prix, but also during testing which would need to be ratified by the World Motor Sport Council.
Currently article 27.2 of the rules dictates that cars must be fitted with a crash ‘black box’ at all times, in order to collect data “relevant to an accident or incident”.
“At any time following an accident or incident competitors must make the data recorder available and accessible to the FIA,” the regulations demand.
In the case of Alonso’s still-mysterious testing crash in Barcelona recently, that data alone may be proving insufficient.
McLaren argues that a strong gust of wind blew the Spaniard off the track, but strong paddock rumours continue to suggest that Alonso fell unconscious before he hit the wall.
Certainly, the impact data suggests Alonso – whose helmet was reportedly not at all damaged – did not hit the wall overly hard.
The car recorded a significant 30G hit, but the accelerometer in the driver’s ear showed a value about half of that.
Indeed, Sergio Perez says Alonso’s crash was “not comparable” to his similarly-lateral hit in Monaco 2011, as “mine had an impact of approximately 60G”.
“I wish him the best and hope he will be back soon,” said the Mexican.
The lack of a widely-accepted official version of Alonso’s testing crash means speculation continues to prosper.

- mrd
- Profesionalni vozač
-
- Veteran
Kakav ce to biti grid bez najboljeg?? Sto kaze @Toon,tuga,cemer i jad..
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Ma ne da mu se i dalje za*ebavati sa losim bolidom.... Haha reko je nedje ja se bum pravil bolestan dok ga ne slozite...
McLaren u <3
- vidc
- Veteran
najboljim su se dešavale i lošije stvari od odsustva s jedne utrke pa je F1 preživjela i nije bila tuga,čemer i jad
-
- Veteran
Nadam se da ce biti jedna trka,sve kako kome,meni licno ce to biti bezveze...
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
O jebemti!
Neće vozit u australiji!? Ovo me malo iznenadilo sad... ali ništa zato, onda će Button pobjedit. 

- F1NAC
- Moderator
cudi me da je tako neaktivan na twitteru. Zna svasta dijelit ili ako nema nis napise ForzaJules. Sve to smrdi