FORMULA 1 team - Sahara Force India F1 Team [1991-2018]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: FORMULA 1 team- FORCE INDIA

Post Postao/la Cuky »

navodno će sutra biti predstavljene samo nove boje na bolidu iz 2014. dok bi novi bolid trebao po prvi puta biti viđen u Jerezu

EDIT: Zbog toga što aerodinamička testiranja odrađuju u Toyotinom tunelu malo su u zaostatku i bolid VJM08 će zbog toga biti viđen tek u Barceloni

EDIT2: Novi sponzor Force Indije je dosadašnji sponzor Saubera, Jose Cuervo tekila. Logo će se pojaviti na bolidima, kombinezonima vozača i timskoj odjeći
http://www.forceindiaf1.com/Home/News?pageNumber=1" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Prijenos predstavljanja ovdje u 15:00 GMT (16:00 po našem)
http://www.forceindiaf1.com/TheNewForce" onclick="window.open(this.href);return false;

EDIT: Bolid pod pokrovom. Po nosu bi se reklo da bi možda ipak mobli vidjeti VJM08 danas
slika

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Kao i svake godine, nekom timu se slesi sajt tokom web otkrivanja.
Evo spanjolske verzije koja radi: http://www.escuderiatelmex.com/TheNewForce/" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Force India
slika

EDIT: stavljena studijska fotka umjesto streama
Zadnja izmjena: Cuky, dana/u 21 sij 2015, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

hebeno izgleda. podsjeca me na minardi s tom crnom i bijelom (uz ostale boje)

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

još fotki:
slika
slika
slika
slika

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Prednji kraj mi baca s tim bojama na mclarenov iz 2005
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ljepo izgleda, kao i predhodnik, jel njima prošla i jedna sezona da nisu mjenjali livery
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Beam wing na 2. slici?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da. Koliko sam shvatio centralni dio bolida (pokrov motora i kokpit) te prednje krilo su prošlogodišnji, nos je ovogodišnji, a stražnje krilo iz 2013 (ima to donje krilo i dublje je nego što pravila dozvoljavaju od 2014.)

@Kenny
2008 su imali neku nabrzaka sklepanu bijelo-zlatno-crveno
2009 i 2010 su imali identično obojane bolide uz sitne razlike da se linije uklope sa oblikom bolida
2011 su imali identične boje kao i prethodne dvije godine (bijelo-narančasto-zeleno) ali u drukčijem rasporedu na bolidu
2012 i 2013 su imali ponovno nov raspored boja koji se između te dvije sezone nije mijenjao (kao i prethodno kada su 2 godine zaredom imali isti dizajn)
2014 su bili crni sa narančastim, bijelim i zelenim detaljima i puno šarenih sponzora po bolidu
2015 ovo gore

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Nemojte me krivo shvatiti, ali ja u ovoj momčadi još uvijek vidim Jordan, ili duh Eddieja Jordana. Nekada sam bio totalni fan Eddie Jordana ( nedavno sam čitao Ivana Capellija, pa sam shvatio da je Eddie uvijek gledao zaraditi, za razliku od Giancarla Minardija ), a njegova ekipa u periodu od 1991. do 1999. mi je bila naj/naj, iako nemam neku određenu ekipu za koju navijam. Uvijek sam bio za ove koji se bore u sredini poretka, i za one ekipe, koje su bile na dnu; znači Minardi, Tyrrell, Brabham, Ligier, Jordan, Arrows, March......

Uglavnom i dr. Vijay Mally-ija želi okrenuti lovu, i naravno vrlo je sličan i sposoban baš kao Eddie.
Ali mi je ovaj Indijac OK. Najviše zato, jer ga je Bernie Ecclestone, na neki način ponižavao i obeshrabrivao, kada je dr. Vijay preuzimao Midland/Spyker ( to su bili plitki F1 interesi ). Bernie je znao za njega reći, kako je on obični vlasnik pivovare i aviokompanije,.... itd., itd,.... bla, bla,..... i tu nema trajnijeg F1 angažmana.

Dr. Vijay Mally-a okreće dobro lovu, ali je i pravi racer. I svaka mu čast. Nadam se da će i dalje imati dobre, a i sve bolje F1 uspjehe. Jako me ova momčad podsjeća na ono što volim u F1: borba, da se iz osrednjosti uspije do vrha. Eddie Jordan je to postigao u manje teškim vremenima, ali nje dugo opstao.

Vozači su im OK. Kada me radni kolega priupitao, onako usput, što ako Fernando uzme godinu mirovanja, za koga ću navijati? Odmah sam rekao za NIcu Hulkenberga. Naravno nije čuo za njega, jer ne prati toliko F1. Ali Nico je pravi trkač, vozačina i za mene bolji od Meksikanca.

Vidjet' ćemo. Želim im, ako je moguće, bolju godinu od prošle. Ali jako me brine, ne izlazak novog bolida na stazu, odmah od 1. veljače, na stazi Jerez.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky to sam i mislio da su mjenjali raspored boja i neke razlike da su bile kako su bolidi obojani. Jel neko zna zbog čega su prošle sezone i ove promjenili boje na bolidu iz te svoje tradicionalne narandžaste, bjele i zelene?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

koliko je meni poznato nema neki poseban razlog osim želje da se malo promijeni imidž. Konstantno su bili bijeli sa narančastim i zelenim detaljima, pa su ovaj puta išli na tamnu kombinaciju. Bolid je predstavljen (i prvih nekoliko utrka nastupao) sa kompletno narančastim bokovima, no u toku sezone potpisali su ugovor sa Smirnoffom čiji su logo smjestili na bokove koje su onda obojali u crno.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Force India neće biti u Jerezu
As a grey and cloudy morning shrouds our HQ in Silverstone, we are hard at work to prepare for the 2015 season.

We have chosen not to run the old (2014) car in Jerez. The learning opportunities with which we would have been presented at this test would have been very limited, so we decided to switch our focus on Barcelona

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Cuky je napisao/la:Force India neće biti u Jerezu
As a grey and cloudy morning shrouds our HQ in Silverstone, we are hard at work to prepare for the 2015 season.

We have chosen not to run the old (2014) car in Jerez. The learning opportunities with which we would have been presented at this test would have been very limited, so we decided to switch our focus on Barcelona
Nadam se da ova izjava, da će se što bolje pripremiti za Barcelonu ( tj. za početak sezone 2015.-e ), nije neko političko obećanje. Ne bi trebali imati problema sa financijama, niti sa organizacijom tehničkog kadra. Ne sviđa mi se što kasne sa završetkom bolida. Samo da ne pobude kao sa Renaultom ( Lotusom ) prošle godine.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
speedy56
Legenda
Legenda

A imaju dobar razlog zašto kasne s bolidom, a i nema nekog smisla testirati stari bolid razvijen u starom zračnom tunelu (na taj sam razlog mislio) s starim PU na stazi koja s stazama u kalendaru nema neke veze.

Druga stvar bi bila da je planu bilo voziti bolid za 2015., svejedno s kojim PU jer bi barem nešto naučili, ovako potroše 4dana i nešto kinte
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

woa
F1 insider claims Force India 'insolvent'

The latest team in serious peril is Force India, according to an insider.

The Silverstone based team announced on Wednesday that it is sitting out the first test of the 2015 pre-season at Jerez.

The reasons for the decision have not been well explained, but technical boss Andrew Green has said it was a "conscious decision" to trade the test for more "development time".

But insider Ralf Bach, who writes for Sport Bild and TZ Munchen, writes on his blog f1-insider.com that the very future of the team is "far from certain".

The off-track troubles of Vijay Mallya are well known, and Force India's co-owner Subrata Roy is even in jail.

Bach reports that at the F1 strategy group meeting in London on Tuesday, it emerged that Force India is "facing financial collapse" and is currently insolvent.

The situation means the 2015 car is delayed "because important parts suppliers have not been paid".

Bach added: "If no money flows in the next four weeks, it is said even the opening two races in Australia and Malaysia are endangered.

"The team is for sale," he claimed, "and Renault is interested as it wants to cut the cord to Red Bull and once again have a bigger presence in formula one."

Meanwhile, Bach also claimed that Pastor Maldonado's place at Lotus is in doubt, as his and the Enstone team's major Venezuelan backer, the state-owned PDVSA, is in crisis over the dramatic fall in oil prices.

He wrote: "Bernie Ecclestone is apparently looking for a buyer for Lotus, because he wants to get rid of the uncomfortable Gerard Lopez.

"He has been trying for some time but so far has found no one."
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Pazite ovo:

http://paddocktalk.com/news/html/story-270902.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ne mogu vjerovati, da bi zato što nije uplaćen novac od strane Sirotkinovih sponzora/managera, ekipa FI propustila prvo i bitno zimsko testiranje!!?? :roll: :roll:

Što mislite o ovoj glasini?
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

I mi kod nas u Makedoniji imamo problema sa Sahara grupom,neznam dali znate da je gazda ove firme u pritvoru u Indiji(Subrata Roj) za pronevere od nekoliko milijarda dolara.Kod nas je trebalo graditi nešto kao što je ‚‚palma jumeirah‚‚‚u Dubaiu samo na Ohridskom jezeru.

Mislim a i svi kod imaju takav stav,da će za brzo vreme Sahara grupacija rasprodati svoju imovinu da bi gazda izašao iz zatvora
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mislim da njima ovo prvo testiranje i nije toliko bitno s obzirom da su ionako imali namjeru voziti prošlogodišnji bolid sa prošlogodišnjom PU. Jedino novo bi bile gume, pošto je Pirelli promijenio konstrukciju stranjih guma.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

jedan clanak koji se pojavio na f1technical
The article claims that EPM, the monocoque manufacturer for Force India, did produce but not deliver the monocoque for 2015 as some bills weren't paid. Total debts are said to be around 50m €. Wages aren't paid currently for the FI staff and the lack of money makes it unlikely that the team will be at Melbourne.
slika
speedy56
Legenda
Legenda

:(
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Force India says chassis and fuel cell paid & delivered. New car ready for last test. Next test with old car. AMuS:
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Pa i to je nešto,bolje nego imati dva bolida manje u Australiji
Odgovori