Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Cuky »

http://www.racingfanatic.net/2014/09/fl ... h-for.html" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Za to je Flavio vec izjavio da su "gluposti"
#Briatore about the rumor of #Alonso in #Lotus next year "Let's just say that is a stupid thing, forget it" via @omnicorse
Alonsista hasta la muerte..
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Pitlanetalk piše da je Mclaren Honda Alonso gotov deal, Ferrariju je već placeno 30mil, a Alonso je odbijen i od strane Mercedesa i od strane RB-a, Ferrari je navodno htio Hamiltona za 2015.

Mislim da je to to, da nije jos nista official, ali sve sto je Pitlanetalk napisao u vezi Ferrarija se na kraju ostvarilo

Edit: i zaboravio sam spomenuti da je na danasnji dan Alonso prvi put pobjedio u Hungaroringu 2003. i uzeo naslov 2005.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Hamilton je garancija za dobar ferrari. Vis da ima nos za dobre bolide.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Da, jedino kaj Ferrari hoće Hamija, al nisam baš siguran za obrnuto :biggrin:

Sad kad malo promislim, ovo čak i nije tolko loše, Bianchi će vrlo vjerojatno dobiti priliku, a i oslobit će se mjesto za novog Ferrarijevog vozača u Marussiji (Marcielo? možda bolje da odvozi još jednu sezonu GP2).
Jedini problem je Magnussen, Pitlanetalk govori da bi Button (!) trebao zadržati svoje mjesto, a ne Magnussen - što znači da bi on u ovom slučaju trebao napustiti F1 za sad, kaj bi po meni bila šteta
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da, to sam baš htio napisati. Nedavno čitam da Mclaren između Magnusena i Buttona naginje Buttonu???? Mislim... ovaj je na uzlaznoj putanji, ovaj na silaznoj. To mi je baš čudno.
A za Alonsa... ne znam, ako stvarno ode u Hondu (za što se nadam da ne) vjerujem da je najverojatnije da Vettel dođe na njegovo mjesto.
Samo neka se trkaju.
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

zanimljivo...pitanje je da li je sve ovo kulminiralo baš nakon smrti onog direktora santandera i odlaska di montezemola... da li je samim time Alonso izgubio glavne zaštitnike unutar tima? tko će znat kakvi su bili odnosi unutar tima, tko je tražio kakve preferencije, na osnovu čega, tko je ispaštao? itd. itd.
ovim se otvaraju širom vrata Vettelu da dođe u ferrari
speedy56
Legenda
Legenda

Ja bih prije rekao da (je) Alonso sam bira(o) momčad jer je u igru ušla klauzula o performansama bolida, ne vozača, i isplata ide Ferrariju (da ga se Ferarri htio riješiti bi trebao isplatiti njega da ne vozi (kao Kimija), a od Santandera neće dobiti tu lovu, tu treba spomenuti da Marchionne baš i nebi bio presretan da su bacili tih 30mil)

Vettel je izjavio(baš danas) da će i sljedeće sezone biti u Rb-u (da znam da izjava danas malo znači i da sam sam to nedavno rekao) do kada ima i ugovor. Kimi između redaka govori da će 2015. vjerojatno biti zadnja, pa bi u toj 2015. mogao voziti s Bianchijem npr., a Vettel bi upao 2016. i vozio s Bianchijem. Ova priča je po meni najlogičnija, ali postoji problem da bi Kimi, ako bolid bude dobar, možda poželio malo produžiti taj ugovor (naravno, uz preduvjet da je bio bolji od Bianchija, ako ga Bianchi dobi mislim da je gotova priča).
Pišem toliko o Bianchiju jer jedino njegov prelazak ima smisla za Ferrari (ako nema Vettela). Odličan je, mlad, brz i dio je FDA.

Sljedeći tjedan će puno toga otkriti
Edit
Cca godinu dana staro
@pitlanetalk Mark Webber thinks Raikkonen/Alonso line-up is only short-term strategy for Ferrari, with a move on Vettel planned for 2016. #F1 #Formula1
Kaj više čitam po netu sam sve uvjereniji da je gotovo.
@pitlanetalk @ElPollatron We are putting our credibility on the line. And we're deleting our twitter if it turns out false. But it won't.
Ako Hamilton uzme ovu titulu (a najvjerojatnije hoce) na vidim razlog da napusti Mercedes i riskira s Ferrarijem.
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

To je izgleda to,ode Alonso opet na noge Dennisu...jaooo..sta mu to treba..

@vidc,imas pravo,i ja mislim otkako je otisao Dominicali pa i sad LdM da se je tu srusilo sve..vjerovatno taj Matiacci dosao skros sa drugacijom politikom u tim i tu je puklo sve...ne znam,ja mu zelim od srca da osvoji taj toliko zeljeni treci naslov,al bogami bice tesko..McLaren i sad ima najbolji motor pa nista..sto se tice Buttona i Magnusena i ja bih zadrzao Kevina al Denis vec zna ;-)
speedy56
Legenda
Legenda

I jos nesto kaj sam jucer uzeo s dozom rezerve pa nisam gore napisao je da do jucer o Alonsu na Mclarenovoj stranici nije pisalo nista, jucer se pojavio tekstić koji završava svrstavanjem Alonsa među velikane sporta ;)
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Mislim da će mu odlazak iz Ferraria biti velika greška,bez obzira što mu Ferrari nije svih ovih godina pružio dostojan bolid.U sljedećim sezonama jedinu prijetnju Mercedesu vidim u Ferrariu
...put u raj nije posut ružama...
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

da, ovo zadnje definitivno...

Neznam po cemu / s cime ce to McLrnHonda ili RB biti bolji u odnosu na Mercedes ili ferrari.
I like to race, not to do laps alone.
speedy56
Legenda
Legenda

Ti, mi, vi, ja neznamo, ali Nando je vidio i procijenio oba programa, a ne vjerujem da bi namjerno odabrao ono kaj mu se čini lošijim

Da je imao doj de će Ferrari imati bolji bolid vozio bi on i besplatno ili barem smanjio financ. zahtjeve ;)
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ja mislim da je on na neki način istjeran. nisu ga direktno istjerali, ali su ga doveli u takvu situaciju inzistirajući na uvjetima na koje su znali da on neće pristat.
naravno, još uvijek ništa nije službeno ali čim se naveliko priča o tom, nešto se događa. što se tiče mclarena, mogli bi oni biti dobri a Honda iznenadit s motorom. plus su doveli onog lika iz red bulla koji je bio valjda desna ruka newey-u. a da budem iskren, i situacija oko neweya mi malo smrdi. možda newey prelazi u ferrari s vettelom?
speedy56
Legenda
Legenda

Newey je potpisao ugovor s Red Bullom (pritom ne mislim da F1 momčad nego baš RB) upravo zato da ga ne uzmu druge momčadi.
Ne vjerujem da bi baš potpisivao to, a zna da će za god-dvije morati to stornirati
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

hm... ja ne pušim tu priču da se on želi bavit nekim drugim stvarima u red bull-u, nekako mi zvuči neuvjerljivo.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

vidc je napisao/la:ja mislim da je on na neki način istjeran. nisu ga direktno istjerali, ali su ga doveli u takvu situaciju inzistirajući na uvjetima na koje su znali da on neće pristat.
Mislim da to nema nikakve veze što pišeš.
Alonso bi pristao na sve uvjete samo da ima pobjednički bolid i u tome je jedino problem
Zašto bi ga Ferrari direktno ili indirektno istjeravao kad ih je on sve ove godine vukao da ne budu u rangu Force Indie
speedy56 je napisao/la:Ti, mi, vi, ja neznamo, ali Nando je vidio i procijenio oba programa, a ne vjerujem da bi namjerno odabrao ono kaj mu se čini lošijim

Da je imao doj de će Ferrari imati bolji bolid vozio bi on i besplatno ili barem smanjio financ. zahtjeve ;)
Toga se i bojim jer je dosada uvijek imao loše procijene
...put u raj nije posut ružama...
speedy56
Legenda
Legenda

Ima i nešto u vidcevim riječima.
Riješiti se Alonsa, napraviti mjesta za Vettela i dovesti Neweya.
Neweya nisu mogli dovesti sada da posloži ekipu jer znaju da bi Alonso ostao pod svaku cijenu, nego trebaju čekati.
Nakon Alonsovog odlaska dođe Newey i složi bolid za Vettela, u tu priču se uklapa i onaj upitni predugovor.

Problem je kaj je predugovo potpisao Domenicali, a niti njega ni LdM-a više nema i kaj Allison možda nebi bio najsretniji kad bi Newey uzeo njegovu poziciju (jer ako Newey dolazi onda će voditi cijeli projekt).

Loša procjena je bio Ferrari umjesto Red Bulla (uz pretpostavku da je istina da je Rb bio u igri), ali tu treba uzeti u obzir i Santander koji je odigrao veliku ulogu u prelasku.
McLaren (ako je 2005. potpisao) je za 2007. bila najbolja varijanta, za 2008. također (da nije bilo problema s Dennisom imao bi tamo već 4 uzastopna naslova).
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Nego sta ce im Vettel kad bi mogli imati Alonsa?

Ispade Vettel bolji od Alonsa...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

vettel je mlađi od alonsa i pred njim su tek najbolje godine...
speedy56
Legenda
Legenda

Da, treba uzeti u obzir da i ako Newey dođe, on neće moći složiti onakav bolid za 6mj. Trajati će to barem 2-3 godine (Ferrari se s Schumijem 5 godina slagao,AN je u RB došao 2006.), a najranije bi mogao doći 2016. - dakle oko 2018.-2019. bi njegov pravi Ferkan ugledao svjetlo dana.
Alonso će tada imati 37, još će uvijek vjerojatno voziti, ali neće imati još puno nakon toga (iako smo vidjeli Schumachera kako osvaja pole s 43 godine, a ovi auti su lakši za voziti). Hamilton će imati 34, najvjerojatnije najbolje godine, ali on nije radio s Neweyem. Vettel će imati 32, i najvažnije - dugogodišnje iskustvo rada s Neweyem

A bilo bi legendarno da sad kad se Alonso objavi za Mclaren počnu rumoursi da će Newey isto preći u Mclaren :D
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Vi ste već ovdje potpisali da Alonso ide. Ne peci ražanj dok je zec u šumi.
Ne znam, iako ovjde ima valjda najviše Vettelovih kritičara, i ova njegova sezone njima ide na ruku, mislim da bi Vettel mogao biti dobar čovjek za Ferrari. Naravno, ako poslože bolid.
Vidjeli smo da on može radit čuda ako mu bolid odgovara.
Mislim da je ovaj Ferrari ipak bolji stroj od onog prije Schumija, možda bi im trebalo i manje. A tko zna, i Newey ima godina.... dolaze novi dizajneri genijalci.
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Problem je kaj nemaju neogranicena testiranja. A honda pak vec godinu dana ima gotov motor i testira ga. Ja bise cak kladio da imaju nekog asa u rukavu i da zato ne zele odmah na kraju godine testirati i pokazati kakav je.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

ljudi reć ćete da sam lud, ali ja bih kroz godinu-dvije-tri htio kao Ferrarijev dvojac na gridu vidjeti par Bianchi - Kvyat...kakav Alonso, kakav Vettel...na mladima je budućnost ;)
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Za Bianchija se slažem, Rusa baš i ne bi, nadam se da će Marciello uspjeti ostaviti trag. Ako nista drugo bar ce f1 dobro doci jedan Talijan
slika
Odgovori