MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Mansell
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la Mansell »

Pričate gluposti dečeci dok Markec piše povijest...ali i pričanje gluposti spada u demokraciju,nažalost :mrgreen:
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Kakve gluposti? Predugo pratim moto gp. Jos od doba Noricka Abea na bijelo-crveno-crnoj yamahi, Crivilliea, Micka Doohana i ostalih da ne bi vidio u sto se ovaj sport pretvara. Ocito podilazenje hondi i njenim zeljama od ogranicenja motora i kolicine goriva do nedavne promjene guma na stetu yamahe. Slucajno ili ne nakon proslogodisnjeg dostizanja honde od strane yamahe. Previse podudaranja da bi bila slucajnost. K tome dorna je preuzela i wsbk kako bi osigurala da odmetnici ne pređu u to natjecanje.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Pošto pratim motogp malo duže(još od vremena Robertsa,Kenny-a,kao vozaća naravno))siguran sam da je riječ o dominaciji jednog vozača,u kombinaciji sa odličnim motorom(Hondom)Ponovo se postavlja pitanje kako to da Pedrosa sa tako dominantnim motorom nije stalno prvi,ili drugi,recimo.Eto,danas se ugurao u top 5.Pošto je Pedrosa jedan prosječni vozač,sa tako dominantnim motorom morao bi biti barem drugi,a nije.
Kad smo već kod dominantnog motora,njega je vozio recimo Freddie Spencer u sezoni 1985,kad je sa NSR 500 i NSR250 osvojio obje kategorije,sa 250 toliko nadmoćno da uopće nije morao voziti zadnje dvije utrke...u klasi 250 je prelazio po 4-5 vozača na ravnini,bez slipa(recimo na starom Hockenheimu,kroz šumu)
Taj čovjek se čudi Markecu,čude mu se i Rainey,Schwantz,Doohan,Rossi...svi mu se čude,a vi se*ete po njemu i umanjujete njegove uspješne vožnje na račun tamo nekih propisa koji su uništili Yamahu,Ducati(samim tim i motogp)
I sad ćete se kao prebaciti na superbike,ha ha stvarno jadno.
Neću ulaziti o nove polemike jer me nećete uvjeriti u suprotno.Vi samo živite u svojem svijetu,u svojem uvjerenju i navijajte za crveni Ducati ili za Yamahu.Doči će i njihovo vrijeme,kad tad.Možda i Marc jednom bude vozio za njih,kad pobjegne od Honde(kao Rossi)A do tada možete komotno pratiti samo WSBK...uživajte
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Sve 5 . Samo kada si stavio usporedbu Pedrose napravio si veliku gresku. On naime nije materijal za prvaka. Hknda ga drzi kao pokrice za druge vozace. Covjek je uspio izgubiti od svakog timskog kolege. Oni koji su bili imalo dobri postali su lrvaci. Kao recimo Stoner. Izgubio je i od Haydena naslov na istome motoru. A danas gubi i od privatnih timova. A ti i dalje uzivaj u ovom plasticnom moto gpu.
Zadnja izmjena: Dani, dana/u 18 svi 2014, 17:57, ukupno mijenjano 1 put.

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Napisao sam da je Pedrosa jedan PROSJEČAN vozač.I stojim iza toga.Uspoređujem ga sa Marcom jer su timski kolege i pretpostavljam da voze ISTI MATERIJAL(koliko to može biti)
Što se pak privatnih timova tiče,recimo Ianonne je danas vozio ss,zbog propisa,isto kao i jučer na kvalama.
uživam :biggrin:
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Nisam skužio ovo s Iannoneom, zašto je to vozio? Ali danas nije imao vožnju za pamćenje...
Samo neka se trkaju.
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

dmarijon je napisao/la:Nisam skužio ovo s Iannoneom, zašto je to vozio? Ali danas nije imao vožnju za pamćenje...
To je neka caka u propisima,koja ni meni nije potpuno jasna,Jučer je kvale vozio isto na supersoftu(ostali na softu)Inače,to nije prvi put,tako da to malo baca sjenu na njegove rezultate.Isto tako ima i neka caka sa gorivom u propisima,nefabričke momčadi mogu koristiti više goriva u utrci od čisto fabričkih,međutim ako ima plasman utop3 onda mu se za slijedeću utrku smanjuje litraža,ako bi bio prvi,onda u slijedećoj mora koristiti istu količinu kao fabrički...neznam točno,trebalo bi sve to proučiti.
Namjera je svakako ta da se što više izjednače fabričke,polu-fabričke i ne-fabričke momčadi,što će naravno biti vrlo teško.

EDIT: Evo pronašao sam neke detalje oko novih pravila (ne idu bas na ruku Hondi) #-o http://www.motopuls.hr/index.php/compon ... avila.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Jedan stari članak. Vidio je doktor što se sprema.
http://www.motorcyclenews.com/mcn/sport ... rt-motogp/" onclick="window.open(this.href);return false;
@mansell gdje to piše da ne ide na ruku hondi? Koliko vidim po tome ne ide ni yamahi, samo u korist ducatija koji ni unatoč tome ne može složiti motor.
Rossi and his MotoGP rivals will only be able to use six engines for the entire 18-race world championship next year, and the Italian has voiced major concerns about the restrictions.

His first worry is that Yamaha will have to sacrifice performance to gain durability, with Rossi’s YZR-M1 down on power after restrictions limited riders to five engines for the final seven races in 2009.
To je bilo 2009.

A prošle godine:
The Honda’s real advantage over the Yamaha is in fuel consumption, though. Both Cal Crutchlow and Valentino Rossi voiced their concerns over the Yamaha’s weakness in comparison to the Honda. “Valentino and I are at the limit with fuel. One race he runs out, the next I run out,” Crutchlow said. “We are in big trouble with 21 liters, so imagine with 20,” Valentino Rossi said.

“For me the big problem is the heavy and tall riders have a double disadvantage compared to the small and light rider because you have to use more fuel so you are more in the sh*t.” Crutchlow could laugh off the prospect of the fuel being dropped from 21 liters to 20 liters for 2014 (“I’m not on a Yamaha next year,” he joked) but Rossi is seriously worried. It is already hard enough to fight with the Hondas, with one liter less it will be almost impossible.
Ove godine su još smanjili spremnik. I jel sad trebaš biti lumen ili kaj da vidiš kome se pogoduje?

O gumama:
Yamaha, on the other hand, finds itself on the raw end of the tire situation. With two manufacturers producing bikes which are so very different in philosophy, changes made to the spec tire tend to create winners and losers. Two years ago, it was Honda who lost out when the new softer front tire was introduced. This year, Yamaha is on the receiving end, as the stiffer rear construction has sacrificed edge grip, the holy grail for the M1.

Valentino Rossi summed the situation as pithily as usual. Teams and riders only find out exactly what the impact of a particular change Bridgestone has decided on after it has already been made, or, as Rossi put it, 'when you are already ****ed!' Both Rossi and Lorenzo spent the day working on solutions for the lack of edge grip, but it was Jorge Lorenzo who was hit hardest. Lorenzo is the king of corner speed, and needs the edge grip to be able to maintain the lean angle for longer. The Spaniard was also struggling with the new electronics Yamaha had brought, to assist with the clutchless downshifts. This changes the behavior of the bike under braking, and in combination with the new tire, leaves Lorenzo much slower than he wants to be. Where was the bike worse? Corner entry, mid-corner and corner exit, Lorenzo said. In other words, everywhere.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

nije nijedno ni drugo al stravican sudar u trci u Irskoj, Britanski superbike. Umro je vozač Simon Andrews

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=x73I_7S ... e=youtu.be[/youtube]
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Užas, prvo sam pomislio da ga pregazio motor iza njega, ali sam onda vidio da je udario u ovaj rubnjak
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

nije mi jasno kako to da uopće voze na tako neosiguranoj stazi :schock:

trebalo bi organizatore dobro kazniti...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Čekaj, oni tak na cesti voze utrku s ovim beštijama? #-o

Izrezao sam par sličica iz videa jer na prvu nisam vjerovao
slika
slika
slika
slika

Gore se djeca vide na onoj tribini...
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

pa jeste gledali kad isle of man? pa to idu samo oni s celicnim mudima vozit.JBG znaju sto ih ceka,vjerovatnost da ce doc do cilja u jenen komadu je 50:50
BTW. ove trke tipo northwest 200 ili isle of man TT voze na svoju odgovoronost
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Michelin novi dobavljač guma od 2016 !
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Baš tako.. jeste vi gledali kada Isle of man. Koliko je mrtvih od kada je te trke. ALi svejedno, nema potrebe ovdje postavljati ovakve slike.

Ovo s michelinom bi moglo malo izmješati karte. Tko se bolje prilagodi (Honda, naravno... :P )
Samo neka se trkaju.
Marc Marquez

Post Postao/la Marc Marquez »

Marquezov šesti PP ove sezone od isto toliko kvalifikacija. Ima li mu kraja? :)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

jedino ako se umiješa "Dark Mini" iz minidrivers/minibikers serije pa mu skine koji vijak :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Dobra utrka danas bila (meni najbolja sezone), Marquez pratio Lorenza praktički cijelu utrku, a inda zadnjih 7-8 krugova napadi, prolazi i vračanja pozicija. Na kraju Marquez dobio, ali imam dojam da je Lorenzo danas bio bolji, em ga je dosta dugo držao iza, a i kad ga je Marquez napadao je odmah vračao (da ne govorim kako je Honda po pravcu išao brzi vlak kraj Yamahe)

Rossi 3. u 300. startu, a Pedrosa se negdje izgubio. Baš je komentator na BT-u pričao kako za sve na ovom svijetu ima neku teoriju, ali za Pedrosu ništa :)

Moto3 i Moto2 nisam mogao pogledat jer nije bilo struje kod mene, a i roštilj se peko :biggrin:
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

U 15:00 sam krenuo nešto napisati... i nisam se mogao odlučiti da li je do vozača ili motora ... cijelu trku sam to razmišljao. Ali Lorenzo je stvarno bio odličan. Malo mi je bilo i žao da nije dobio. Ako je Honda vlak, šta je onda Ducati na pravcu :)
Nisam ni ja gledao ostale dvije. Idem skidat. Ajmo Fenati!! :D
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda

Podsjetilo me na Silverstone prošle godine, isto je bilo slično Marquez na PP-u, Lorenzo napred na startu, cijelu utrku čuvanje i onda akcija pred kraj
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

dmarijon je napisao/la:U 15:00 sam krenuo nešto napisati... i nisam se mogao odlučiti da li je do vozača ili motora ... cijelu trku sam to razmišljao. Ali Lorenzo je stvarno bio odličan. Malo mi je bilo i žao da nije dobio. Ako je Honda vlak, šta je onda Ducati na pravcu :)
Nisam ni ja gledao ostale dvije. Idem skidat. Ajmo Fenati!! :D
Da,ako je Honda vlak,onda je Ducati raketa :biggrin:
Inače,ovo je staza koja po svojoj konfiguraciji posebno odgovara Yamahi,tako da ova" Markecova" pobjeda vrijedi još više =D>
Opet je dečko pokazao tko je gazda,a kako izgleda,i Rossi će igrati sporednu ulogu u Yamahi, jbg,došle su godine... #-o
dmarijon
Legenda
Legenda

speedy56 je napisao/la:Podsjetilo me na Silverstone prošle godine, isto je bilo slično Marquez na PP-u, Lorenzo napred na startu, cijelu utrku čuvanje i onda akcija pred kraj
Pedrosa iza njih? :D Ove godine to ni pod razno.
Ta međupravila s Ducatoijevim timom - stalno isto. Iannone odličan na početku i onda siguran pad...
Samo neka se trkaju.
Marc Marquez

Strahovito dobra utrka. Lorenzo je nekako prelako pustio ulaz u prvi zavoj u zadnjem krugu... Valjda je mislio da će u nastavku kruga uspjeti proći naprijed.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Prije bih rekao da su mu gume i kočnice bile pri kraju jer je očit hendikep yamahe na ubrzanjima te je to pokušavao nadoknaditi kasnim kočenjima. E kad bi uspijeli inženjeri doraditi taj motor i prilagoditi ga ovogodišnjim gumama. Međutim vidljiva je i činjenica da yamahe i ducatiji pri kraju utrke kaskaju u potrošnji guma i goriva.

slika
Marc Marquez

Dani je napisao/la:Prije bih rekao da su mu gume i kočnice bile pri kraju jer je očit hendikep yamahe na ubrzanjima te je to pokušavao nadoknaditi kasnim kočenjima. E kad bi uspijeli inženjeri doraditi taj motor i prilagoditi ga ovogodišnjim gumama. Međutim vidljiva je i činjenica da yamahe i ducatiji pri kraju utrke kaskaju u potrošnji guma i goriva.
Stekao sam dojam da je baš ubrzanje i brzina usred zavoja jače oružje Yamahe na ovoj utrci.
Odgovori