Testiranja - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Testiranja 2014.
meni je iskreno sva ova priča sa homologacijom motora prije nego ti isti novi motori uopće nastupe u utrci glupost...pa 2006. kad su uvedeni V8 motori, tj. kad se "samo" odrezalo 2 cilindra naspram godine prije imali su cijelu 2006. otvoren razvoj motora i tek su ih prije početka 2007. trebali homologirati.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- nikolaf1
- Početnik
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Ja bi iz navedenih razloga omogucio svima da produze razvoj ovih motora. Premalo je vremena provedeno na stazi sa ovim motorima i svim sustavima... A situacija nije ista kao sa McLarenom, Ferrarijem i Wiliamsom.. ovdje se ipak radi o tome, da ako ovakav motor homologiraju, a tesko da ce napraviti puno toga bez krupnih promjena u strukturi motora, znaci da nece moci nista uraditi tijekom cijele sezone. Meni nije fora da 8 bolida redovito odustaje zbog svima poznate stvari.speedy56 je napisao/la:Ne mora nužno Ferrari ili Merc, Honda dolazi, Cosworth je na pola puta samo nedostaje love koje Red Bull ima ko u priči. To su 2 momčadi (RB, TR) rješene, a Caterham i Lotus mislim da Ferrariju ili Mercedesu nebi bili problem pogotovo novčano jer Renault ima najskuplje motore (barem su takve priče)
A ovu sezonu nek se muče. Mučio se McLaren 2013., mučili su se i McLaren i Ferrari 2009. pa su još uvijek živi i zdravi. Williams je u zadnje 3 sezone imao 2 najlošije u povijesti pa je još tu.
Back to the topic
Ponovno kruže priče o sandbagingu FerrarijaSad, može biti da namjerno puštaju ili imaju dorađen setup za određeni dio (nešto slično kao s 336kph kaj sam jučer pisao)The Ferrari catches the eye with a new best time through the first sector, but Alonso backs off after that and cruises back to the pits.
A jos mi je manja fora da se Renault-u tijekom sezone omoguci da zbog pouzdanosti vrsi zahvate na motoru i taj nacin stekne prednost u odnosu na ostala 2 proizvodjaca koji nece smjeti nista raditi jer su homologirani i nemaju problema sa pouzdanoscu. A tako ce sigurno biti, ako se ne produzi rok. Zato, najbolje rjesenje bi bilo da se produzi rok za homologaciju svima. Tako ce Merc i Ferrari imati mogucnost raditi na svojim jedinicama i to ce biti posteno..
A ovo za sandbaging Ferrari-ja.. Malo prije dorucka, Fernando je odvezao jako dobar prvi sektor, ali je odmah potom u drugom sektoru jako usporio i na kraju kruga usao u boks.
FORZA FERRARI !!!
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Fijasko formule 1?? Otkad ti pratis ovaj sport? Inace je u ovom sportu bio zavrsavati utrke... Jel za tebe fijasko 2005. Kad je jedan od glavnih kandidata za naslov (mclaren) skoro svaku utrku zavrsavao sa samo jednim autom i u strepnji da drugi ne rikne??? Ovo moze biti samo fijasko za renault, jer su imali vremena isto kao i ferrari i mercedes, koji su svoje motore fobro slozili.... To je F1 i puno parametara se mora poslozit da budete na vrhu.... Svi su imali jednako vremena, jedini oni nisu uspijeli slozit motor.... Ko vam je kriv, sad placajte i snalazite se...nikolaf1 je napisao/la:Po meni, treba produziti rok za homologaciju motora. Ostaviti 4 momcadi bez mogucnosti da zavrse prvu utrku sezone je fijasko Formule 1. Takodje, Renault je veoma znacajan faktor u Formuli 1 i onemogucavanje produzetka roka bi znacilo i povlacenje ovog proizvodjaca iz Formule 1. To nikome nije cilj.
Zbog toga bi odobrio produzenje roka za homologaciju ( primjerice za 1 mjesec, maksimalno 2 ), ali uz uslov da to vazi za sve proizvodjace motora, dakle i Mercedes i Ferrari. Tako bi jedino bilo fer prema svim sudionicima ovog sporta.
McLaren u <3
- nikolaf1
- Početnik
To je bio fijasko Newey-a, kao sto ce i ove godine to biti. Pratim F1, vjerojatno dosta duze od tebe. Fijasko Formule 1 sam napisao u smislu toga, sto je FIA natjerala momcadi da naprave smijesne 1.6 V6 motore, potrose brdo para i da to sve urade bez kilometra odvezenog na stazi sa tim motorima i da motor homologiraju prije pocetka sezone. To je po meni suludo i za sav ovaj cirkus je kriva FIA. Promijeniti cijelu koncepciju bolida sa 12 dana dana testiranja prije sezone je totalna ludost. Kao sto je Cuky napisao, 2006-te godine su cijelu sezonu razvijali V8 i homologirali pred pocetak sezone 2007. I to je sasvim normalno, da ti motore odvezu bar jednu sezonu kako bi se izvrsila homologacija. Ovako, nijedan proizvodjac ne zna u potpunosti sta homologira, jer je za ovoliko malo vremena na stazi nemoguce biti siguran u sustave na posve novom motoru, ali posve novom..McLewis je napisao/la:Fijasko formule 1?? Otkad ti pratis ovaj sport? Inace je u ovom sportu bio zavrsavati utrke... Jel za tebe fijasko 2005. Kad je jedan od glavnih kandidata za naslov (mclaren) skoro svaku utrku zavrsavao sa samo jednim autom i u strepnji da drugi ne rikne??? Ovo moze biti samo fijasko za renault, jer su imali vremena isto kao i ferrari i mercedes, koji su svoje motore fobro slozili.... To je F1 i puno parametara se mora poslozit da budete na vrhu.... Svi su imali jednako vremena, jedini oni nisu uspijeli slozit motor.... Ko vam je kriv, sad placajte i snalazite se...nikolaf1 je napisao/la:Po meni, treba produziti rok za homologaciju motora. Ostaviti 4 momcadi bez mogucnosti da zavrse prvu utrku sezone je fijasko Formule 1. Takodje, Renault je veoma znacajan faktor u Formuli 1 i onemogucavanje produzetka roka bi znacilo i povlacenje ovog proizvodjaca iz Formule 1. To nikome nije cilj.
Zbog toga bi odobrio produzenje roka za homologaciju ( primjerice za 1 mjesec, maksimalno 2 ), ali uz uslov da to vazi za sve proizvodjace motora, dakle i Mercedes i Ferrari. Tako bi jedino bilo fer prema svim sudionicima ovog sporta.
FORZA FERRARI !!!
- McLewis
- Veteran
Svejedno, ja vidim da jedino renault ima probleme... I mercedes i ferrari voze... Neweyovo ili cije remek djelo, ali znamo svi da mercedes nije bio sinonim za pouzdanost sve do 2006. Ili cak 2007.
V10 je dosta cesto rikavao.... Ja sam opcenito da se sve smije razvijati, auto, motor bilo sta ali eto....
V10 je dosta cesto rikavao.... Ja sam opcenito da se sve smije razvijati, auto, motor bilo sta ali eto....
McLaren u <3
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
vidc je napisao/la:da,to je tako jednostavno... ferrari i mercedes će vrlo rado red bullu dat motor i pomoći im da ih sustignu...
Pa za dobre pare bi...a RB onda neka tuzi Reno jer im nije dao valjani motor.
Jbg...Sad ce ferari i merc zakljucat motore a reno ce jos dva mj razvijat.
Ko da nije dosta kaj ce honda doc sljedece godine sa godinu dana razvijanja i ispravljanja gresaka u pogonskoj jedinici koje ce imat mrec reno i ferrari ove godine.
Kad i gore napisal sarkastican post na moj. pa evo ti i odgovore. Da bolje jebenih 7 nego iligalnih 11. Jer iskreno rađe budem pogledal legalno prvenstvo sa 7 bolida nego ilegalno sa 11 i faking renom i RB i retardiranim horerom koji se svima smiju u facu.
A to kaj su Merc pogotovo (jer izgleda da je njihov najbolji) a onda i ferrari sve napravili u roku bit ce ko i prosle godine sa gumama.
Nema veze kaj imate bolid koji super radi s ovim gumama evo vam usred sezone nove.
Da, netreba im dat dodatni rok, da netreba im se omogucavat..jbg znali se specifikacije, niste uspjeli napraivit motor u njihovi8m okvirfima, jbg. imat ce te slabiji motor (jer mogu rjesit pouzdanost na taj nacin sigurno), a ekipe ce uzet nove motore sljedece godine. Hondu, cosworth , merc, ferari, ko zna mozda jos neko dođe za par godina.
A jbg reno ...nek se potrudi dogodine
I like to race, not to do laps alone.
- McLewis
- Veteran
Ja mislim da renaultu nije toliki problem ni pouzdanost vec snaga, tj da bi motor radio moraju smanjit snagu,... Caterham se po jerezu zadnji dan vozao normalno... Kad su maknuli ers... Tako da tko vas j.... Sami su prijetili da ce se povuci ako se ne uvedu v6 turbo motori, sad ste ga dobili pa se trkajte s njim... Pametni francuzi....
McLaren u <3
- nikolaf1
- Početnik
Ovaj put to je jedino Renault. Osnovni razlog ovolikih problema je odluka Briatorea dok je bio u Renault-u, da momcadi same obezbjedjuju KERS sustav ( Red Bull je na pocetku koristio Magneti Marelli, a kasnije su konstruirali svoj KERS ). Renault se povukao iz F1 i od tada oni nemaju dodira sa sustavima za povracaj energije. I sada je glavni problem u integraciji svih sustava za povracaj energije sa motorom, sto oni ne mogu da postignu jer jednostavno nemaju iskustva s tim, kao Ferrari i Mercedes koji su te sustave godinama unazad razvijali.McLewis je napisao/la:Svejedno, ja vidim da jedino renault ima probleme... I mercedes i ferrari voze... Neweyovo ili cije remek djelo, ali znamo svi da mercedes nije bio sinonim za pouzdanost sve do 2006. Ili cak 2007.
Mercedes nije bio sinonim za pouzdanost, ali si u tim godinama mogao svaku utrku donijeti potpuno nov motor, sa novom koncepcijom. Razvoj je bio u neogranicen. Mogao si testirati dan-noc po privatnoj stazi. Vazdusni tunel je mogao raditi 24/7..Zato su se desavali kvarovi motora u tim godinama. Konstruktori su tjerali te motore do maksimuma. Izvlacili sve bez straha od toga da imaju 6 motora na raspolaganju u cijeloj sezoni. Sve je bilo drugacije.
A ovo je sad totalno druga situacija. Po meni, najvise zbog FIA-e koja kao da nema dodira sa Formulom 1, pa donose pravila "ofrlje".. Gore sam napisao, da su pravila o homologaciji do 28.2 ( sa 12 dana testiranja na stazi! ) suluda za ovu situaciju i novu eru koja pocinje. I zbog svih razloga koje sam napisao, ja sam za opciju da se produzi rok, ali za sve proizvodjace. E sad, sta ce FIA uraditi, to je druga stvar i tu se najmanje mi pitamo. Ja samo ne zelim da Renault vrsi zahvate na motoru pod parolom pouzdanosti, a ostali ne mogu nista dirnuti, pa na kraju sezone imaju 50 KS vise od ostalih, najefikasniji, sa najmanjom potrosnjom i najvecom fleksibilnoscu kod mapiranja rada. Samo to ne zelim, a to ce se sigurno desiti, ako se zvanicni homolacijski rok ne produzi.. To nije fer, jer nekima zavezete ruke, a drugi mogu da rade sto hoce..
FORZA FERRARI !!!
- McLewis
- Veteran
Sve to stoji, i mclaren je prosle godine bio totalna truba pa nisu smjeli vise testirat od drugih... Tako da ako si zahebao stvar snosi se s time i gotovo.... Oni su najvise inzistirali na ovima motorima... Sami su znali u sta se upustaju i koji sustavi ce se koristit... Sad najbolje da je briatore kriv jer je renault 5 godina poslije njegovog odlaska iz F1 napravio los motor??? Kazem, znali su u sta se upustaju, i jos jednom kazem oni su najvise inzistirali na ovim
Motorima.... Pravila su jednaka za sve.... Tko vam je kriv... Prvi su pokazivali slike svog motora, prvi su se hvalili kako su ga poceli razvijati, najvise se pricalo o njima, prvi su se hvalili kako su upalili motor jos prosle godine.... Evo vam sada pa se trkajte...
Motorima.... Pravila su jednaka za sve.... Tko vam je kriv... Prvi su pokazivali slike svog motora, prvi su se hvalili kako su ga poceli razvijati, najvise se pricalo o njima, prvi su se hvalili kako su upalili motor jos prosle godine.... Evo vam sada pa se trkajte...
McLaren u <3
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
@zonesk
To sam za gume i ja htio napisati, ali mislim da se ove dvije situacije ne mogu uspoređivati. U teorij možda da jer su neke momčadi tom promjenom vidno profitirale, ali je to bilo nužno zbog toga jer su gume bile opasne za sve i trebala je promjena.
Ovo je sasvim drugo, nije opasno nego je sporo.
Po meni su tu dvije opcije
Prva je da se ništa ne dira i da su motori danas homologirani i Renault je vriti
Druga je da se homologacija pomakne, ali na sam kraj sezone (10.-11. mjesec) zbog Honde, da i oni i tko god želi postati dobavljač motora moraju homologirati motore u 10. mjesecu za iduće xy godine (recimo 3, i 3 godine nitko novi ne ulazi). Jer da sad rješavamo problem Reanult i pomaknemo homologaciju za mjesec dana, a još uvijek imamo Hondu koja može čarobirati oko motora dok su ovima vezane ruke je u najmanju ruku besmisleno. Coswoth će također, ako misli upasti do kraja ljetne pauze vjerojatno sklopiti deal s momčadima i oni će također homologirat onda. Ne vidim problem u tome da bi se krajem ove godine trebala zaključati vrata novim dobavljačima jer ovako i onako ih već sad ima dosta, a i ne dolaze neki novi svakog dana.
Ona momčad Haas (il kak se već zove) je rekao da će ići s Ferrarijem, a Pure je propao već odavna
To sam za gume i ja htio napisati, ali mislim da se ove dvije situacije ne mogu uspoređivati. U teorij možda da jer su neke momčadi tom promjenom vidno profitirale, ali je to bilo nužno zbog toga jer su gume bile opasne za sve i trebala je promjena.
Ovo je sasvim drugo, nije opasno nego je sporo.
Po meni su tu dvije opcije
Prva je da se ništa ne dira i da su motori danas homologirani i Renault je vriti
Druga je da se homologacija pomakne, ali na sam kraj sezone (10.-11. mjesec) zbog Honde, da i oni i tko god želi postati dobavljač motora moraju homologirati motore u 10. mjesecu za iduće xy godine (recimo 3, i 3 godine nitko novi ne ulazi). Jer da sad rješavamo problem Reanult i pomaknemo homologaciju za mjesec dana, a još uvijek imamo Hondu koja može čarobirati oko motora dok su ovima vezane ruke je u najmanju ruku besmisleno. Coswoth će također, ako misli upasti do kraja ljetne pauze vjerojatno sklopiti deal s momčadima i oni će također homologirat onda. Ne vidim problem u tome da bi se krajem ove godine trebala zaključati vrata novim dobavljačima jer ovako i onako ih već sad ima dosta, a i ne dolaze neki novi svakog dana.
Ona momčad Haas (il kak se već zove) je rekao da će ići s Ferrarijem, a Pure je propao već odavna

- nikolaf1
- Početnik
Kriva je Briatoreova odluka o sustavima za povracaj energije. On nije zelio da ih dijeli sa ostalim momcadima, jer je tu vidio potencijal za ostvarivanje prednosti. Medjutim, dugorocno ta je odluka napravila problem Renault-u jer su oni na nivou 2010-te po pitanju tih sustava, kada su se i povukli ( na kraju te sezone ).McLewis je napisao/la:Sve to stoji, i mclaren je prosle godine bio totalna truba pa nisu dmjeli vise testirat od drugih... Tako da ako si zahebao stvar snosi se s time i gotovo.... Oni su najvise inzistirali na ovima motorima... Sami su znali u sta se upustaju i koji sustavi ce se koristit... Sad najbolje da je briatire kriv jer je renault 5 godina poslije njegovog odlaska iz F1 napravio los motor??? Kazem, znali su u sta se upustaju, i jos jednom kazem oni su najvise inzistirali na ovim
Istina je da su oni najvise utjecali na uvodjenje V6 motora, cemu sam ja bio protivnik od zacetka te ideje do dana danasnjeg.
Ali, ova situacija je generalno losa i prijeti da napravi cirkus od sezone. Nekoliko utrka ce odustajati, pa ce onda odjednom postati najjaci jer ce im FIA omoguciti da poprave pouzdanost, dok ce ostali koji su danas homologirali motor moci mahati usima jer oni nisu mogli nista dirati.
Najbolja solucija je pomaknut rok za homolagiju svima. Po meni, najbolje bi bilo do kraja godine, zbog Honde koja ima mogucnost da cijelu ovu godinu razvija motor. Tu je i Cosworth... na kraju godine ili na pocetku sljedece, homologacija za sve i kraj price. Ko je bio najbolji u razvoju imace i najbolji motor i zdravo..
Mali osvrt na temu

FORZA FERRARI !!!
- McLewis
- Veteran
Da ali to opet nije posteno prema hondi, a ni prema cosworthu jer bi homologirali motore bez i jednog km na stazi???
McLaren u <3
- speedy56
- Legenda
A još manje je pošteno da oni (Honda, Cosworth) mogu cijelu ovu sezonu vrtiti krugove gdje god i kad god hoće.
Ne mora nužno na kraj ove sezone, može 28.2.2015., ali mislim da nebi bilo dobro još jednu zimu razvijati motore
Ne mora nužno na kraj ove sezone, može 28.2.2015., ali mislim da nebi bilo dobro još jednu zimu razvijati motore

- Cuky
- Moderator
Znači, Renaultova tvornička momčad je 2009. razvijala sustave za obnovu energije. Renault se nije povukao iz F1 nego je svoju tvorničku podršku iz svoje momčadi (sada Lotus) prebacio u Red Bull koji je nastavio sa radom na sustavima za obnovu energije za potrebe svoje momčadi. Znači, Renault je prvo sam, a kasnije zajedno sa RB-om radio na KERS-u i sad odjednom neznaju kako to sve funkcioniraju??nikolaf1 je napisao/la:Kriva je Briatoreova odluka o sustavima za povracaj energije. On nije zelio da ih dijeli sa ostalim momcadima, jer je tu vidio potencijal za ostvarivanje prednosti. Medjutim, dugorocno ta je odluka napravila problem Renault-u jer su oni na nivou 2010-te po pitanju tih sustava, kada su se i povukli ( na kraju te sezone ).

- F1NAC
- Moderator
meni je to sve smijesno, prvo mjenjaju motore a cilj im je da momcadi sve manje troše. Pa pobogu trošit ce jos vise ako se homologiraju motori a nisu ni kilometar odvozili u uvjetima jednog trkaćeg vikenda (FP,Q,R) i još uz to smanje broj motora po sezoni ma di je tu logika?? pitam se koliko in je IQ kad donose ovakve odluke

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- nikolaf1
- Početnik
Mislio sam na to da se Renault povukao iz F1 kao momcad i oni kao kompanija vise nisu imali dodira sa tim sustavima. Bas tako govori Tafin, Horner i Marko. Znaju kako funkcionira, nego ne mogu da integriraju sve sustave da rade kako treba. Dolazi do pregrijavanja i sl.. Inace, Renault je prije polovice sezone 2009, kada je KERS i uveden, prestao koristiti KERS sustav u bolidima, kao i BMW.Cuky je napisao/la:Znači, Renaultova tvornička momčad je 2009. razvijala sustave za obnovu energije. Renault se nije povukao iz F1 nego je svoju tvorničku podršku iz svoje momčadi (sada Lotus) prebacio u Red Bull koji je nastavio sa radom na sustavima za obnovu energije za potrebe svoje momčadi. Znači, Renault je prvo sam, a kasnije zajedno sa RB-om radio na KERS-u i sad odjednom neznaju kako to sve funkcioniraju??nikolaf1 je napisao/la:Kriva je Briatoreova odluka o sustavima za povracaj energije. On nije zelio da ih dijeli sa ostalim momcadima, jer je tu vidio potencijal za ostvarivanje prednosti. Medjutim, dugorocno ta je odluka napravila problem Renault-u jer su oni na nivou 2010-te po pitanju tih sustava, kada su se i povukli ( na kraju te sezone ).

Ferrari i Merc ocito imaju iskustva i napravili su odlican posao glede ERS-a, sto evo i vidimo.
@ FINAC - U zadnje vrijeme nema puno logike kada se govori o tehnickim pravilnicima u F1.

FORZA FERRARI !!!
- F1NAC
- Moderator
ovo danas ni nimalo dobro za Renault. Lotus gori, RB se ni ne pokreće... A to je najskuplji paket (novac) lol

- McLewis
- Veteran
A di ce vrtit krugove kad su testiranja zabranjena??speedy56 je napisao/la:A još manje je pošteno da oni (Honda, Cosworth) mogu cijelu ovu sezonu vrtiti krugove gdje god i kad god hoće.
McLaren u <3
- F1NAC
- Moderator
razni prototipovi nevezani za F1?McLewis je napisao/la:A di ce vrtit krugove kad su testiranja zabranjena??speedy56 je napisao/la:A još manje je pošteno da oni (Honda, Cosworth) mogu cijelu ovu sezonu vrtiti krugove gdje god i kad god hoće.

- Cuky
- Moderator
McLewis je napisao/la:A di ce vrtit krugove kad su testiranja zabranjena??speedy56 je napisao/la:A još manje je pošteno da oni (Honda, Cosworth) mogu cijelu ovu sezonu vrtiti krugove gdje god i kad god hoće.
Isto kao što je Ferrari svoj V6 testirao u LaFerrari autu, isto kao što je Renault (navodno) svoj V6 testirao u FR3.5 bolidu...zabranjena su testiranja za F1 bolide, ne i za ostale aute

- McLewis
- Veteran
Da, svejedno ali honda i cosworth su kasnije i poceli razvijati svoje motore? Tako da ja ne vidim
Tu nista sporno... A ostali imaju godinu dana iskustva u utrkama... Tako da...
McLaren u <3
- F1NAC
- Moderator
McLaren moze svoju telemetriju proslijediti Hondinim inzinjerima i tako da ako motori budu prdili u sezoni sigurno ce Hondini inzinjeri znat recimo di je Mercedesova slaba tocka, unatoc najavama o tajnovitosti Mercedesa.McLewis je napisao/la:Da, svejedno ali honda i cosworth su kasnije i poceli razvijati svoje motore? Tako da ja ne vidim
Lotus gotov i za danas već. Ovo je loše za njih

- speedy56
- Legenda
Najmanji problem je naći nešto u što će staviti motor.
Ferrari na uzeo LaFerrari, Renault navodno njihovu Formulu 3.5
Honda, ako ništa drugo može voziti s starijim bolidima
https://www.google.com/maps/@36.527093, ... !3e5?hl=en
A što ima ta godina dana znači kad ne mogu ništa mijanjati osim jedanput isključivo zbog pouzdanosti?
BTW:
Dal Ferrari to napokon radi simulaciju utrke?
Alonso 75 krugova za sad
Ferrari na uzeo LaFerrari, Renault navodno njihovu Formulu 3.5
Honda, ako ništa drugo može voziti s starijim bolidima
https://www.google.com/maps/@36.527093, ... !3e5?hl=en
A što ima ta godina dana znači kad ne mogu ništa mijanjati osim jedanput isključivo zbog pouzdanosti?
BTW:
Dal Ferrari to napokon radi simulaciju utrke?
Alonso 75 krugova za sad

- McLewis
- Veteran
Svejedno, ali mislim da nece moci bas previse podataka dobit od mercedesa..... Pazit ce tamo netko iz mercedesa da nidu podaci dalje... Mene je osobno strah sta uopce prelaze na hondu, sad kad vidim koju merc zvijer ima...F1NAC je napisao/la:McLaren moze svoju telemetriju proslijediti Hondinim inzinjerima i tako da ako motori budu prdili u sezoni sigurno ce Hondini inzinjeri znat recimo di je Mercedesova slaba tocka, unatoc najavama o tajnovitosti Mercedesa.McLewis je napisao/la:Da, svejedno ali honda i cosworth su kasnije i poceli razvijati svoje motore? Tako da ja ne vidim
Lotus gotov i za danas već. Ovo je loše za njih
A za lotus je dosta lose da... Ali ricciardo je poceo malo vozat....
A mclaren danas ima problema, button samo 20 krugova...
Edit ricciardo odvozio 1,36... Jos ce oni sad u dva dana skinut na 1,31 hahahahhaa
McLaren u <3
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Ma da, ali svejedno McLrn ima taj motor u svojoj garaci i vidi kak se ponasa u utrkama, bez obzira koliki info im daje Merc, vide oni jako puno toga a i sto je bitnije, "testirat" ce motor cijelu godinu i davat inpute Hondi sto je ok, sto nije i sto bi valjalo izbjeci a sto dodati.
I vjerujem da ce bez obzira na ne testiranje motora (dosta je da kopiraju mercov i izmjene detalje radi poboljsanja i testiraju u nekom cestovnom autu ili starom bolidu di god želče) honda biti najbiolji motor na gridu sljedece godine ako se sada zakljucaju (ili za par mjeseci ) motori ostalima.
Jbg godina dana nije malo, ako imaju vec sad gotov motor mogu ga svaka svaki dan testirati kak god žele (osim u F1 autu po trenutnim spec). I mijenjat kaj god žele i kak zele
Ferrari i Merc nakon danas vise ne..:S
I vjerujem da ce bez obzira na ne testiranje motora (dosta je da kopiraju mercov i izmjene detalje radi poboljsanja i testiraju u nekom cestovnom autu ili starom bolidu di god želče) honda biti najbiolji motor na gridu sljedece godine ako se sada zakljucaju (ili za par mjeseci ) motori ostalima.
Jbg godina dana nije malo, ako imaju vec sad gotov motor mogu ga svaka svaki dan testirati kak god žele (osim u F1 autu po trenutnim spec). I mijenjat kaj god žele i kak zele
Ferrari i Merc nakon danas vise ne..:S
I like to race, not to do laps alone.