Na ovoj slici se vidi zakrpa one majstorske rupe iz Jereza

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
zato jer ih ove godine iz prvenstva (ja sam shvatio da misliš na borbu za naslov) može izbaciti jedino to što su se opustili prošle godine pa požurili sa radom na ovom bolidu i kiksali. Jer nije li malo čudno da je više od pola kilometraže koju su napravili Renault motori (zaključno sa jučerašnjim danom, ako sam dobro zapamtio brojke koje sam jučer pročitao, od Renaultovih 1108km gotovo 750km je odradio Caterham) odradio Caterham koji je bolid predstavio kasnije nego RB? A imaju identičan motor, što bi značilo da nije baš sve u motoruvidc je napisao/la:aha, a palac gore zato ako će iz prvenstva totalno eliminirati prvake?
Newy je prije par dana i izjavio da je greška njegova, a ne od Renaulta, a koliko sam ga razumio da su prekasno počeli raditi bolidCuky je napisao/la:istina, nije im FIA sklepala bolid, ali ih nije ni kažnjavala zbog djelova za koje su dokazali da nisu zadovoljavali pravila nego su ih samo upozoravali da to više ne rade. Moj komentar se odnosio na ovo:zato jer ih ove godine iz prvenstva (ja sam shvatio da misliš na borbu za naslov) može izbaciti jedino to što su se opustili prošle godine pa požurili sa radom na ovom bolidu i kiksali. Jer nije li malo čudno da je više od pola kilometraže koju su napravili Renault motori (zaključno sa jučerašnjim danom, ako sam dobro zapamtio brojke koje sam jučer pročitao, od Renaultovih 1108km gotovo 750km je odradio Caterham) odradio Caterham koji je bolid predstavio kasnije nego RB? A imaju identičan motor, što bi značilo da nije baš sve u motoruvidc je napisao/la:aha, a palac gore zato ako će iz prvenstva totalno eliminirati prvake?
to nije bio traction control, vec gasenje određenog broja cilindra na niskim okretajima,samo pametno mapiranje motoraThe Greatest je napisao/la:Teško će ove godine naći način sa propuhaju zadnji kraj zbog položaja auspuha. Isti slučaj je sa traction controlom zbog raznih restrikcija na motoru. Ako ne izmisle nešto novo, Red Bull više neće biti 2 sekunde brži od ostalih, a to znači da će Vettel morati da zagrebe za još jedan naslov.
Oponašao je traction control. Ista stvar samo drugo pakovanje.F1NAC je napisao/la:to nije bio traction control, vec gasenje određenog broja cilindra na niskim okretajima,samo pametno mapiranje motoraThe Greatest je napisao/la:Teško će ove godine naći način sa propuhaju zadnji kraj zbog položaja auspuha. Isti slučaj je sa traction controlom zbog raznih restrikcija na motoru. Ako ne izmisle nešto novo, Red Bull više neće biti 2 sekunde brži od ostalih, a to znači da će Vettel morati da zagrebe za još jedan naslov.
EDIT:
Infiniti vjerovatno neće produzit ugovor s RB nakon 2015
LINK
O čemu pričaš ti? Kakvo rezanje nogu? Mapiranje motora koje je imao Red Bull prošle godine je toliko ispolirano da je imalo efekat traction controla, pa kako god to zvali.vidc je napisao/la:možda da vozačima odrežu noge?doziranje gasa na izlazu iz zavoja oponaša traction control...
Naravno, to niko ne spori.dmarijon je napisao/la:Što se toga tiče, Red Bull je ispao jednostavno pametniji od ostalih. To je to.