Testiranja - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Testiranja 2014.

Post Postao/la Cuky »

slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

To je to za danas.

Mclaren 92 kruga ukupno. Nije loše!

EDIT: Cuky, par sekundi sam zakasnio vidim :D
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

par sekundi je razlika između PP i ispadanja u Q1 :D

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da, vremena nisu relevantna ali sigurno je da će razlika biti puno puno veće nego prošle godine. Moglo bi biti vesel veselo i s preticanjem zaostalih bolida.
Samo neka se trkaju.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

HAM says cars are very different to drive compared with last year, ALO says they are the same. Not sure what that tells us...
haj sad mu ga znaj :-)
Alonsista hasta la muerte..
RoD

Post Postao/la RoD »

Pozdrav svima, molio bih nekog od uvaženih tehnički podkovanih članova da mi pojasne zašto kod ovih turbaka nema "kihanja"? Ili ima a ja gluh? :oops:
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Kihanja?
I like to race, not to do laps alone.
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

RoD je napisao/la:Pozdrav svima, molio bih nekog od uvaženih tehnički podkovanih članova da mi pojasne zašto kod ovih turbaka nema "kihanja"? Ili ima a ja gluh? :oops:

kihali bi oni ali ne mogu jer imaju pimpače mjesto noseva :biggrin:

šalu na stranu, nemam pojma na što misliš kad kažeš "kihanje"
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
dmarijon
Legenda
Legenda

Jedino što mi pada na pamet su neuštimane mašine. A ove su sve, samo to ne.
Makar ovaj zvuk predobro zvuči :D
http://www.youtube.com/watch?v=kzCfsxRJ0w0" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Nestignem pratit testiranja, di je Lotus,kakva su trenutno predviđanja, kakva su za Williams, šta se dešava ovo sa Renaultovim motorima?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Kenny je napisao/la:Nestignem pratit testiranja, di je Lotus,kakva su trenutno predviđanja, kakva su za Williams, šta se dešava ovo sa Renaultovim motorima?
Lotus je jedina momčad koja se nije pojavila na testiranjima. Za sad se Ferrari, Mercedes i McLaren čine dobro. Williams je danas odvezao dosta krugova i ne djeluje uopće loše. Renaultovi se motori pregrijavaju pri najmanjim naporima. Neznamo da li je do bolida ili motora.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Da kužim da Lotusa nema, ali zašto ih nema? jel to moraju bježat sa grida kad im je bolid jedina kurva na gridu? :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Kenny je napisao/la:Da kužim da Lotusa nema, ali zašto ih nema? jel to moraju bježat sa grida kad im je bolid jedina kurva na gridu? :biggrin:
Nisu stigli završiti bolid vjerojatno.

btw Evo nekih vjesti o Renaultu
Whilst each of the Renault customer teams have worries of their own which do not relate to the engine, TJ13 has discovered that the French F1 engine manufacturer now requires around 20 weeks to rectify the problems they are currently experiencing. This takes us up to the British Grand Prix.

Adrian Newey and Christian Horner are reportedly on their way back to Milton Keynes tonight as the scale of the crisis is becoming apparent to the F1 world. As Daniel Ricciardo commented, their guru car designer is literally returning to “the drawing board”.

Simply put, there are components in the Renault engine which will fail should it be pushed beyond around 75%. On top of this, the RB10 has cooling issues for the energy recovery systems, the engine and various other associated components.
Zadnja izmjena: Caldor, dana/u 30 sij 2014, 21:17, ukupno mijenjano 1 put.
dmarijon
Legenda
Legenda

Misliš, boje se ako izađu da bi se netko kao slučajno izvrtio za 180 i krenuo u suprotnom smjeru? :D
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Bitno da je MJ govorio kako je Ferrari u ozbiljnim problemims :roll:
slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

speedy56 je napisao/la:Bitno da je MJ govorio kako je Ferrari u ozbiljnim problemims :roll:
Nisam baš dobio takav dojam :) Neka samo on priča, pa ćemo vidjeti što će biti od toga.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

dmarijon je napisao/la:Misliš, boje se ako izađu da bi se netko kao slučajno izvrtio za 180 i krenuo u suprotnom smjeru? :D
Pa da, ili da bude gužva pred njihovom garažom :biggrin:

Kako mogu do britanije radit motor u Renaultu, a ostali imaju još malo vremena da rade svoje motore?
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

RoD je napisao/la:Pozdrav svima, molio bih nekog od uvaženih tehnički podkovanih članova da mi pojasne zašto kod ovih turbaka nema "kihanja"? Ili ima a ja gluh? :oops:
Neznam sta podrazumevas pod tom `kihajem`, ali kod turbaka se mogu cuti i osetiti dvije osobine:

-turbo rupa,to je nedostatka okretnog momenata(snage) motora na nizim ekretajima.To je proizvod funkcije radne karakteristike turbo motora kod kojih je kriva ovisnosti od drugog ili treceg reda,sto bi rekli jednazba sa `x` na stepen 2 ili 3.Kod atmosferskih motora ta je jednazba linearna karakteristika.
Ove godine da bi se otklonila turbo rupa ERS sistem na osovini turba kod nizih ekretaja radi kao elektromotor,i pomaze turbu da styo prije uhvati visoke okretaje,

-kod WRC turbo motora javlja se ono pucketanje motora kao da se lome svi djelovi u motoru i menjacu.To je jos jedna inzenerska smisalica,sto se radi tako da kod otpustanja pedale gasa ubrizgava benzin u ispushim kolektorima i tamo se naknadno zapaljuje,i tako se javljaju ispusni plinovi koi drze osovinu turba u sto visim okretajima.Naravno to naknadno sagorevanje se cuje kao grmljavina,slicno kao sto je radio RB sa blow difuzorima
`
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Which cars have caught your eye from trackside?

The McLaren seems to be a nice car to drive. The front end isn't exceptionally positive, but it looks well-balanced and changes direction well. There is no sign of the inherent understeer of 2013.

The Ferrari looks like it is missing a bit of downforce. In the medium-to-high-speed corners, especially the one onto the back straight, you can hear a bit of tyre squeal and in the lower speed corners the rear is giving up on corner exit.

With these turbo engines being quieter, you can now hear the tyres crying enough.

The difference between Kimi Raikkonen and Fernando Alonso is that Fernando loves to leave big black lines on the track, primarily to make a point to the team about where the car needs improving.

The Mercedes looks good, rides the kerbs well but does have a little understeer. Perhaps that is because it is set up to protect the rear tyres.

The Mercedes-engined Williams looks good with Felipe Massa driving as it did with Valtteri Bottas.

The front end is positive but not at the expense of the rear and in the middle of the chicane, the car changes direction well.
Gary Anderson

Izgleda da trenutno McLaren vodi glavnu riječ, pa Mercedes, Williams i Ferrari.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja volim GA-ove analize uzeti sa malo rezerve...čisto iz razloga što na Ferrariju uvijek nađe nešto što mu se ne sviđa, nešto za prigovorti, dok je po njemu McLaren i prošle godine izgledao OK na prvim testovima...

Ali ovaj put mislim da nije ništa krivo procijenio, bar koliko možemo vidjeti po onim kratkim snimkama koje tu i tamo osvanu na yt

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

gjoko-mkd je napisao/la:
Neznam sta podrazumevas pod tom `kihajem`, ali kod turbaka se mogu cuti i osetiti dvije osobine:

-turbo rupa,to je nedostatka okretnog momenata(snage) motora na nizim ekretajima.To je proizvod funkcije radne karakteristike turbo motora kod kojih je kriva ovisnosti od drugog ili treceg reda,sto bi rekli jednazba sa `x` na stepen 2 ili 3.Kod atmosferskih motora ta je jednazba linearna karakteristika.

Da nemisli name blow off?

Ove godine da bi se otklonila turbo rupa ERS sistem na osovini turba kod nizih ekretaja radi kao elektromotor,i pomaze turbu da styo prije uhvati visoke okretaje,

-kod WRC turbo motora javlja se ono pucketanje motora kao da se lome svi djelovi u motoru i menjacu.To je jos jedna inzenerska smisalica,sto se radi tako da kod otpustanja pedale gasa ubrizgava benzin u ispushim kolektorima i tamo se naknadno zapaljuje,i tako se javljaju ispusni plinovi koi drze osovinu turba u sto visim okretajima.Naravno to naknadno sagorevanje se cuje kao grmljavina,slicno kao sto je radio RB sa blow difuzorima
`
slika
speedy56
Legenda
Legenda

After a race distance for Nico this morning, Lewis will drive this afternoon to even up mileage this week #TeamEffort
Stvari se za Mercedes za sada odlično, ako ne i najbolje odvijaju.

Inače, vremena neću niti spominjati jer je prvi Alonso s 1:35 (kiša), nego ću broj krugova
Rosberg - 91
Alonso - 68
Magnussen - 57
Kobayashi - 46
Sutil - 43
Massa - 34
Juncadella - 32
Kvyat - 8
Ricciardo - 7
Bianchi - 5
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

pregled na LCD monitor , izgleda dobro jednostavno
slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

na f1.nl je došlo do greške kod objave vremena pa je ispalo da je Fernando od 2. bio brži čak 78 sekundi...sad je naravno ispravljeno, ali ovako je izgledalo:
Driver Team Chassis Time Diff. #
1. Alonso Ferrari F14 T 0:13.151 82
2. Juncadella Force India VJM07 1:31.578 +78.427 50
3. Magnussen McLaren MP4-29 1:32.260 +79.109 85
4. Hamilton Mercedes GP W05 1:35.651 +82.500 12
5. Massa Williams FW36 1:36.069 +82.918 49 PIT
6. Rosberg Mercedes GP W05 1:36.951 +83.800 91 PIT
7. Sutil Sauber C33 1:39.941 +86.790 55 PIT
8. Bianchi Marussia F1 Team MR03 1:40.966 +87.815 12 PIT
9. Kobayashi Caterham CT05 1:43.193 +90.042 54 PIT
10. Kvyat Toro Rosso STR9 1:44.016 +90.865 8 PIT
11. Ricciardo Red Bull Racing RB10 1:45.374 +92.223 7 PIT

Dobar taj F14-T, prođe stazu u Jerezu za 13 sekundi :D

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Magnussen okrenuo 100 krugova. Fernando je blizu s 93, a Mercedes je prešao tu granicu s 119 krugova, ali s dva vozača.
Caterham radi velike stvari za Reanult - 54 krugova do sad
slika
Zaključano