Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- speedy56
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Re: Formula 1 team - McLaren
Paaaaaa ako mene pitate....

Zadnja izmjena: speedy56, dana/u 25 sij 2014, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
ta crveno-bijela nema baš nikakvog smisla na McLarenu...takva je bila samo i jedino zbog Marlbora...da je bio neki drugi sponzor bio bi i bolid druge boje
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
I meni se nekak cini da bude. Sumnjam da ce propustiti FI sezonu samo tako, ne vjerujem da bi otisao iz Lotusa da mu je to jedina opcija (jer opet kolko god da su losi u F1 je). Tako da u trenutku kada je odlazio vjerujem da je bio vec duboko u dogovorima s McLarenom.
Plus Martin (koliko se pise o tome) nije uopce u planovima za ovu sezonu da bude TP. A ako Sam postane TP, onda fakat si pucaju u gume.
Vjerujem da bude u Jerezu, a ako ne onda Bahrain sigurno. (nadam se za dobrobit formule).
Plus Martin (koliko se pise o tome) nije uopce u planovima za ovu sezonu da bude TP. A ako Sam postane TP, onda fakat si pucaju u gume.
Vjerujem da bude u Jerezu, a ako ne onda Bahrain sigurno. (nadam se za dobrobit formule).
I like to race, not to do laps alone.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
For those asking no news yet on when the McLaren will run, delay related to 'rear end' of car, said a source - Adam Cooper

- Cuky
- Moderator
Sky reports that McLaren have a serious problem with the Merc engine and will probably not run today

- gringo73
Ted Kravitz has been down at McLaren – who are yet to appear out on track today - and I’m afraid to say that the news isn’t good, folks:
“It is a hydraulic and electrical installation problem – in other words, everything won’t fit together. Part of the problem is that to fix it, you have to take everything apart, then identify the problem, repair it and then put everything back together again. And such is the complexity of these cars, that’s more or less a four-hour plumbing job each way.
“It’s therefore no surprise that the team are saying it is very unlikely they are going to be testing today. Jenson’s interview slot at 5pm has been cancelled as he is probably not going to have much to say. Hopefully we will hear from him tomorrow.”

- Cuky
- Moderator
ali sad meni nešto nije jasno...dobili su sve specifikacije da bi uopće mogli dizajnirati bolid, bolid je sastavljen u tvornici da sve to skupa vide kako štima...i sve to super prošlo i sad kad su došli na stazu ga ne mogu ponovno sastavit? čudno...

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Mislim da je to "everything won’t fit together" u kontekstu nešto kao: ne radi pa moraju rastaviti i natrag sastavit bolid.Cuky je napisao/la:ali sad meni nešto nije jasno...dobili su sve specifikacije da bi uopće mogli dizajnirati bolid, bolid je sastavljen u tvornici da sve to skupa vide kako štima...i sve to super prošlo i sad kad su došli na stazu ga ne mogu ponovno sastavit? čudno...
Pošto dalje stoji " Part of the problem is that to fix it, you have to take everything apart, then identify the problem, repair it and then put everything back together again" znači da je sve sastavljeno. Baem sam ja tako zaključio
- mrd
- Profesionalni vozač
- Caldor
- Profesionalni vozač
Opet smo prekomplicirali bolid 

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Moze mi netko pojasnit zakaj nismo vozili danas? Sta nije radilo?
McLaren u <3
- F1NAC
- Moderator
kao da slazes igračku na daljinski i taman kad stisnes gas nema reakcije. moraju rastavit bolid i opet sastavit sve da upali bolid

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
imali su probleme sa električnim instalacijama i hidraulikom. Kad su u MTC-u sklopili bolid i pokrenuli ga po prvi puta sve je radilo, rastavili su ga, u Jerezu sastavili i neće iđe oće stoji

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Mora da ga je neki crnogorac sklapao kad mu se ne radi haha
McLaren u <3
- gringo73
I to 4 sata za rastavit sve, uklonit kvar, i opet 4 sata za sastavit sve. Aaaali, pripreme za izlazak su tu.F1NAC je napisao/la:kao da slazes igračku na daljinski i taman kad stisnes gas nema reakcije. moraju rastavit bolid i opet sastavit sve da upali bolid

Ajmo!!!

Stražnji kraj!

- F1NAC
- Moderator
pa ovo izgleda kao beam wing zar nije to zabranjeno??.
EDIT:
Akoto bude legalno cini se da je MCM pronasao prvu rupu u pravilima. Njihov zadnji ovjes tj. vilice(wishbones) se ponasaju ako beam wing. Interesantan dizajn. Izgleda zadnjica kao triple deck difuzor
EDIT:
Akoto bude legalno cini se da je MCM pronasao prvu rupu u pravilima. Njihov zadnji ovjes tj. vilice(wishbones) se ponasaju ako beam wing. Interesantan dizajn. Izgleda zadnjica kao triple deck difuzor

- gringo73
Pa nije zabranjen. Zna se gdje se ne smije ništa postaviti, a stvar je da beam wing gubi na funkciji otkako je ispuh pomaknut na novu poziciju.F1NAC je napisao/la:pa ovo izgleda kao beam wing zar nije to zabranjeno??.
EDIT:

IZVORThe lower beam wing has been a method by which the teams have been able to extract additional downforce for a number of seasons now. Currently the rules permit bodywork between the rear wheels up until a point 400mm above the reference plane. However the 2014 rules stipulate that no bodywork is allowed in the region above 150mm from the reference plane (with the exception as always being the 150mm central zone shown roughly in green on the image below, allowing the teams to still utilise Monkey Seats)The Beam Wing itself offered a means of structural integrity to the Rear Wing and so we may see a return to the Rear Wing stabilizers inside the 150mm central portion to alleviate this.

- F1NAC
- Moderator
pa zabranjen je beam wing, vidis na crtezu. Ovo sa ovjesom je dobro izvedeno, posto nije dio straznjeg krila

- gringo73
Sad gledam, a da to nije neka mjerna "sprava"?!F1NAC je napisao/la:pa zabranjen je beam wing, vidis na crtezu. Ovo sa ovjesom je dobro izvedeno, posto nije dio straznjeg krila

- F1NAC
- Moderator
meni izgleda kao da je to spojeno uz ovjes, a opet u pravilima stoji da ovjes mora bit aeroneutralan , znaci nesmije utjecati na protok zraka

- gringo73
Ma da, ja sam u glavi prebacio pravila s 2014. na 2013.F1NAC je napisao/la:meni izgleda kao da je to spojeno uz ovjes, a opet u pravilima stoji da ovjes mora bit aeroneutralan , znaci nesmije utjecati na protok zraka
[ http://images.scribblelive.com/2014/1/2 ... 93_800.jpg ]

EDIT
Paolo Filisetti na svom twitteru: "Intersting the "roll up shutter" rear suspension design of the Mp4/29. Interessante la sospens. post. a"tapparella" della Mp4/29"
Scarbs: "Still can't work out the McLaren rear suspension, the fairings appear to be aerofoil shaped and attached to the wishbones...? So either theyre not moving with the wishbone (Likely) or theres more to it"