Formula 1 team - Williams Racing [FW44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Kenny
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Williams i MS

Re: Formula 1 team - Williams

Post Postao/la Kenny »

Jel netko zna jel imaju potpisan ugovor sa nekim novim sponzorom? jesu dobili kakvu lovu od PDVSA za onaj raskid ugovora?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

neznam za sponzore, ali znam da su malo pojačali osoblje te da će momčad biti sa FW36 na prvom testu u Jerezu....
Williams strengthens team, ready for Jerez

Following their confirmation that the team will be present with its new FW36 chassis at the upcoming winter test at Jerez, Williams also announced a number of engineers that join the technical team.

As part of this process, Jakob Andreasen has joined as Head of Engineering Operations and will work under Chief Technical Officer Pat Symonds. Previously at Force India, Jakob's focus will be on better integrating trackside operations with the continued design and development of the Williams-Mercedes FW36 at the factory.

Jakob is supported by two further appointments in Craig Wilson, Head of Vehicle Dynamics, and Rod Nelson, Chief Test & Support Engineer. Craig returns to Williams from Mercedes to strengthen the engineering team in applying vehicle modelling and analysis to help bring further improvements to on-track performance. Rod joins from the Lotus F1 Team to head up the team's testing programme including leading the group at the factory that provide support and analysis from Grove over all race events.

Reporting directly to Jakob, Max Nightingale is promoted to Head of Vehicle Science to ensure a focus on performance within the new structure which will improve the connection between race operations and on-going development work.

Pat Symonds, Williams F1 Team Chief Technical Officer, said; "Williams is determined to make strong improvements in our competitiveness over the coming seasons and these new appointments continue our aggressive approach in recruiting some of the sport's best talent. We are also committed to allowing our existing talent to grow and showcase their skills in senior leadership roles. Our engineering team for the coming season is looking strong and I'm excited about what we can achieve moving forwards."

IZVOR
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Da, to sam vidio, a u 12 mjesecu su uzeli i nekog iz RBRa i Lotusa, ali džaba to sve ako ostanu bez love
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa ne sjećam se da se ikad pričalo o financijskim problemima i Williamsu u istome tekstu...znam da se pričalo da su ostali bez podosta novaca kad se BMW povukao iz momčadi i kupio Saubera, ali osobno sam mišljenja da je Williams ipak solidan po tom pitanju.

A nebi me čudilo da sponzora (ako su našli) ne otkriju do predstavljanja bolida (i boja) za 2014.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:pa ne sjećam se da se ikad pričalo o financijskim problemima i Williamsu u istome tekstu...znam da se pričalo da su ostali bez podosta novaca kad se BMW povukao iz momčadi i kupio Saubera, ali osobno sam mišljenja da je Williams ipak solidan po tom pitanju.

A nebi me čudilo da sponzora (ako su našli) ne otkriju do predstavljanja bolida (i boja) za 2014.
A čuj stalno je rječ da su svi u problemima sa lovom osim valjda Ferrarija, RBRa, Merca i McMa, da ih drugi nemogu pratit sa tolikom potrošnjom love, a i sa ovim sponzorima koje su do sada imali rezultati su im bili hebeno jadni
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

istina, ne mogu ih pratiti sa količinom novaca. Ali nekad davno je jedna Toyota imala najveći budžet u F1 pa su im rezultati bili nikakvi..

Što se rezultata tiče, bili su im tako-tako...već sam pisao negdje (možda baš u ovoj temi) da je najveći problem bio ukomponiranje EBD tehnologije 2011. i coanda ispuha na kraju 2012. i gotovo cijele 2013. Kad god bi vozili sa standardnim ispuhom bolid bi bio upravljiviji, stabilniji i vozači bi ostvarivali bolje rezultate uključujući i pobjedu 2012.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Williams je jučer (subota) na twitteru objavio da je FW36 po prvi puta pokrenut
slika

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

slika

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Andrew Murdoch je novi Massin trkački inžinjer, mislim da je on i dečko Claire Williams.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

navodno MARTINI bi mogao bit sponzor WIlliamsu ove godine. UFFFF jos da bar bude livrej onako crveno crno plavo bijelo :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Ja sam danas negdje procitao da ce Smedley dobiti neku visoku poziciju u williamsu.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Novi Williams na naslovnici F1 Racinga.

slika

i ostale fotke...

slika

slika
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Evo usporedbe sa FW35 koji je meni bio jedan od najljepsih bolida prosle godine bas zbog ovoga visokog i sirokog nosa.

slika
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Rugoba.

Ne kužim kak ovaj mokey seat može biti iza auspuha? Zar u pravilima jasno ne piše da iza izlaze ispuha ne smije biti nikakav aero dio?
slika

Scarbs:
Williams have added extra cooling outlets beside the roll hoop, not seen these before
slika

More detail, the unusual twisted and slotted wing mounting pillar
slika
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

prednje krilo mi izgleda kao ferarijevo iz zadnjih utrka
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

prednje krilo je isto kao ono koje su koristili prošle godine na zadnjih par utrka, samo suženo sa svake strane za 7,5 cm.

Što se bolida tiče, s obzirom na "strašne" najave sa svih strana zadnjih mjeseci ovaj je bolid fenomenalan.

Što se tiče monkey seat krila...koliko svi pišu vidim da je legalno na tom mjestu imati ga. Nisam točno siguran po kojem članku pravila, ali očito se smije.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

pa ne sjećam se da se ikad pričalo o financijskim problemima i Williamsu u istome tekstu...
williams je zapravo bio pred bankrotom pred par godina i spas su nasli u kersu kojeg su prodavali autima u nekim trkacim serijama i to ih je vratilo u kakvu takvu pozitivu..
bio je dokumentarac o williamsu pred par godina gdje je veliki dio filma bila upravo ta financijska situacija i spas s kersom..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ufff pa di ja onda živim zadnjih godina? ko da sam iz pećine ispao :D

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

pa dovoljno ti je bilo pratit rezultate :).. cesto je uzrok u nedostatku novca..
rFactor F1 HR server Info
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Koliko mogu biti točne ove slike kada je predstavljanje 28.01?
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Kenny je napisao/la:Koliko mogu biti točne ove slike kada je predstavljanje 28.01?
20% :biggrin:
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Koliko mogu biti točne ove slike kada je predstavljanje 28.01?
mogu biti 100%...slike su objavljene u F1Racing časopisu, a model na slici je model kojeg je momčad napravila za testiranje u CFD programu, izradu kalupa po kojima će se praviti pravi djelovi i sl...naravno, bolid koji ćemo vidjeti na stazi će se sigurno razlikovati u nekim detaljima, baš kao što će se i već predstavljeni McLaren i Ferrari razlikovati kad dođu utrke na red.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:
mogu biti 100%...slike su objavljene u F1Racing časopisu, a model na slici je model kojeg je momčad napravila za testiranje u CFD programu, izradu kalupa po kojima će se praviti pravi djelovi i sl...naravno, bolid koji ćemo vidjeti na stazi će se sigurno razlikovati u nekim detaljima, baš kao što će se i već predstavljeni McLaren i Ferrari razlikovati kad dođu utrke na red.
Ako je tako odakle im slike, to treba nekog iz momgadi izbacit ako je dao te slike
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa momčad im je dala slike lol. Isto kao što je pred dvije godine Lotus (današnji Caterham)

slika
Odgovori