Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Domi
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Re: Formula 1 team - Red Bull Racing
Može malo detalja, o čem se radi na ovoj slici ?
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Newey neće biti niti u Suzuki.
Očekujem ga u Indiji (gdje će Vettel matematički potvrditi naslov) i u Brazilu (znate zašto)
Očekujem ga u Indiji (gdje će Vettel matematički potvrditi naslov) i u Brazilu (znate zašto)

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...radi se punom parom na novoj paklenoj mašini...ili (nada umire posljednja) postoje određeni problemi na novom bolidu pa se radi na pokušajima otklanjanja nedaća...a neki će reći "evo - to je pravi radoholičar i svi ćemo se čuditi kada i slijedeće godine isporuči Vettelu genijalan bolid"...speedy56 je napisao/la:Newey neće biti niti u Suzuki.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Riki
- Navijam za: Ferrari - Kimi
http://thejudge13.com/2013/10/04/red-bu ... explained/" onclick="window.open(this.href);return false;
možda ipak nije RB toliko neregularan i možda Vettel ipak nema drugačiji auto od Webera?
možda ipak nije RB toliko neregularan i možda Vettel ipak nema drugačiji auto od Webera?
"Aerodynamics are for people who can't build engines"
2016-Red Bull Ring
2017-Hungaroring
2018-Monza
2019-Hockenheimring
2016-Red Bull Ring
2017-Hungaroring
2018-Monza
2019-Hockenheimring
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Nema sta,prejaki su od ljetne pauze i tu nema sta dodati,molimo Boga,da tako ne bude i sljedece godine....
Alonsista hasta la muerte..
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
hah odlaze vazni ljudi al ih ne puštaju do kraja ugovora
McLaren have confirmed that Red Bull have no “incentive” to release chief aerodynamicist Peter Prodromou early from his contract.
It is believed that Peter Prodromou and possible his number 2 aerodynamicist at Red Bull have both signed contracts to join McLaren, however their contracts are set to run until the end of 2014 with Red Bull showing no sign of releasing them from their contract early.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- speedy56
- Legenda
Bio sam u pravu, Newey je na pitwalluspeedy56 je napisao/la:Newey neće biti niti u Suzuki.

-
- Veteran
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona

Ajmo malo van staze.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
A grosjeana su kaznili u mađarskoj lol
Darkness rises when silence dies
- speedy56
- Legenda
Maaa neeeee...
Ovo ti je najnoviji proizvod Charlija i ekipe.
Dakle, ukoliko voziš krug u kvalifikacijama/treningu smiješ raditi što god želiš kao što i Webber na slici radi jer se misli da nije ostvarena prednost nego da si izgubio vrijeme zbog onih nasilnih astro-turfa (neznam kako se piše i koji je naš naziv).
Problem dolazi ako to isto napraviš u utrci i toliko si nesretan da je geolokacija jednog od drugih vozača vrlo blizu tvojoj (još bolje - ako ste u borbi) ćeš za to vjerojatno dobiti kaznu zbog "leaving the track and gaining an advantage".
Kao što je Grosjean osjetio na svojoj koži.
Ti si stavio onaj 12. zavoj...
Tamo očekujem klasično rezanje (ne ovako ekstremno kao Webberovo) bez sankcija, ali za ostale dijelove sam siguran da će ono gore vrijediti.
Ovo ti je najnoviji proizvod Charlija i ekipe.
Dakle, ukoliko voziš krug u kvalifikacijama/treningu smiješ raditi što god želiš kao što i Webber na slici radi jer se misli da nije ostvarena prednost nego da si izgubio vrijeme zbog onih nasilnih astro-turfa (neznam kako se piše i koji je naš naziv).
Problem dolazi ako to isto napraviš u utrci i toliko si nesretan da je geolokacija jednog od drugih vozača vrlo blizu tvojoj (još bolje - ako ste u borbi) ćeš za to vjerojatno dobiti kaznu zbog "leaving the track and gaining an advantage".
Kao što je Grosjean osjetio na svojoj koži.
Ti si stavio onaj 12. zavoj...
Tamo očekujem klasično rezanje (ne ovako ekstremno kao Webberovo) bez sankcija, ali za ostale dijelove sam siguran da će ono gore vrijediti.

- F1NAC
- Moderator
Čitaj poklonili su nam naslov. Hebote Pirelli. MRŠRed Bull say that changing the design of Formula 1's tyres mid-season was key to Sebastian Vettel's title win.Ferrari's Fernando Alonso was only 21 points behind the German after eight races this season.But the tyres were changed afterfailures at the British Grand Prix in June,and Vettel has won seven out of eight races since."Going back to 2012 tyres for sure helped us," Red Bull designer Adrian Newey said."Our car generally gets quite a bit of its benefit in the high-speed corners and the '13 tyres were much more load-sensitive."It was much easier to damage them if you put too much load into them, so we couldn't really use that high-speed benefit on the '13 tyres."Alonso had already identified the decision to revert to the more durable 2012 tyres as a reason for Ferrari's loss of form.

- Toon
- Veteran
F1NAC je napisao/la:Čitaj poklonili su nam naslov. Hebote Pirelli. MRŠ

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
ali to nije alibi...jer niti je Vettel dominirao prije promjene niti se nije znalo tko će pobjediti...nakon promjene Vettel ima 7 pobjeda i jedno 3. mjesto (u Mađarskoj)
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
ma nabijen ih na kolac. treba nažgat cilu firmu.Toon je napisao/la:F1NAC je napisao/la:Čitaj poklonili su nam naslov. Hebote Pirelli. MRŠFrustracije izbijaju? Hah, gledaj uvijek im "alibi" može biti da su i prije promjene guma imali prednost tj. Vettel je i prije toga bio vodeći u prvenstvu. S promjenom su samo svoju prednost "još malo" podebljali i osigurali...

- Toon
- Veteran
joj Cuky sve to ovisi s koje ko pozicije to gleda...jedan matematičar bi to mogao "egzaktno izračunati" - nakon osam utrka 21 bod prednosti, nakon 16 utrka 42 boda...karikirano - bio bi samo bolji vozač jer bi u jednakijem bolidu opet bio najbolji... 

- F1NAC
- Moderator
ma muči nuToon je napisao/la:joj Cuky sve to ovisi s koje ko pozicije to gleda...jedan matematičar bi to mogao "egzaktno izračunati" - nakon osam utrka 21 bod prednosti, nakon 16 utrka 42 boda...karikirano - bio bi samo bolji vozač jer bi u jednakijem bolidu opet bio najbolji...

-
- Veteran
Možda bi tako bilo,odnosno vjerovatno bi Vettel uzeo naslov ali to ne mijenja činjenicu da je profitirao promjenom guma usred sezoneToon je napisao/la:joj Cuky sve to ovisi s koje ko pozicije to gleda...jedan matematičar bi to mogao "egzaktno izračunati" - nakon osam utrka 21 bod prednosti, nakon 16 utrka 42 boda...karikirano - bio bi samo bolji vozač jer bi u jednakijem bolidu opet bio najbolji...
...put u raj nije posut ružama...
- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 75876.html" onclick="window.open(this.href);return false;
evo malo da probudimo ilegalnost koju stalno napominjem u red bulla.
znači gary Anderson zapazio da je red bull puno topliji bolid od ostalih bolida na gridu.
da sada ne iznosim tehničke detalje ali dio poda kod nogu vozača (vjerojatno oko fetaljevih stopala) je puno zagrijanijih kod prolaska sporijih krivina (kako se ne zapali Isusa ti za vrijeme utrke
)
I onda je dobri mali debeli Jo Bauer konstatirao da je teorija točna
ali moje mišljenje je kao I do sada a to je
ZNAMO ALI KAO DA NE ZNAMO MADA SE PRAVIMO DA NE ZNAMO ONO ŠTO ZAISTA ZNAMO.
prestrašno je u što se pretvara ovaj sport!!!!
znači gary Anderson zapazio da je red bull puno topliji bolid od ostalih bolida na gridu.
da sada ne iznosim tehničke detalje ali dio poda kod nogu vozača (vjerojatno oko fetaljevih stopala) je puno zagrijanijih kod prolaska sporijih krivina (kako se ne zapali Isusa ti za vrijeme utrke

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Eto ostale momčadi boli q jel RBR legalan ili ne! Čim se nanjuši da je nešto imalo upitno, itekako se se to istjera na vidjelo. FIA je reagirala na tu priču i stavila "tea tray" pod 300 °C i nije bilo reakcije, tj. nije bilo pomicanja. Drugim riječima šuplja priča, a nije jedina iz njegovih usta usprkos stručnosti koju ima.senamozart je napisao/la:http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 75876.html
da sada ne iznosim tehničke detalje ali dio poda kod nogu vozača (vjerojatno oko fetaljevih stopala) je puno zagrijanijih kod prolaska sporijih krivina (kako se ne zapali Isusa ti za vrijeme utrke)

- vidc
- Veteran
http://www.formula1.com/news/technical/ ... /1117.html" onclick="window.open(this.href);return false;
idemo dalje... čekamo sljedeće "dokaze" o ilegalnosti bolida za koju svi znamo samo šutimo. možda se vettel dopingira???
idemo dalje... čekamo sljedeće "dokaze" o ilegalnosti bolida za koju svi znamo samo šutimo. možda se vettel dopingira???
- F1NAC
- Moderator
pocinjes bit dosadan ko proliv NHF. pa imaju pravo se zalit ljudi. tim super za rb sad moru rec da su legalni ca se tega ticevidc je napisao/la:http://www.formula1.com/news/technical/ ... /1117.html

- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
neke kolege na ovoj temi koje neću imenovati jer ne zaslužuju I u laganom su ignoreu glede njihovog postanja zaslužuju samo da im se objasni jedna stvar a to je:
nemam ništa protiv red bulla.ljudi radili,odradili I imaju se pravo radovati.ja im prvi čestitam zaslužili su.
ali...svojim radom su zaslužili uspjeh I kako to več biva sa uspjehom dolaze I "neprijatelji" koji na razne načine ,a potaknuti svojim neuspjehom,destabiliziraju I pokušavaju umanjiti značaj uspjeha red bulla. po meni sasvim opravdano mada to rade na krivi način.osobno mi se to ne sviđa ali mi je drago vidjeti kad se priča o njihovoj ilegalnosti I kad počnu padati jer je to takav način I življenja I product samog uspjeha.
ne trebam razglabati o ferrariju I o njihovoj dominaciji.ferrari najbolji pa se pričalo o ilegalnoj podnici.schumacher je prizivan da je na nekoj vrsti exstazija I što...jedno veliko NIŠTA.prestala dominacija Schumacher otišao I vratio se I vidjelo se koliko zaista vrijedi kad je imao prosječan bolid (koji sam navukao sada smrad na sebe) ali je to realna istina.
tako će I biti sa red bullom.vječno neće stajati na vrhu I jednog dana će pasti jer moraju pasti.
I to tako treba shvatiti.
mene samo ljuti jedna stvar a to je da se tim uspjehom red bulla diskredibilitira ostali dio momčadskih ekipa.
ne mogu doći do izražaja ne mogu se probiti neki godinu dvije neki dugi niz godina (Williams)
e to je ono što ne volim u današnjoj formuli.
nadam se da neimonovani kolega shvati da ničija svijeća nije gorila vječno pa tako ni red bullova.
nemam ništa protiv red bulla.ljudi radili,odradili I imaju se pravo radovati.ja im prvi čestitam zaslužili su.
ali...svojim radom su zaslužili uspjeh I kako to več biva sa uspjehom dolaze I "neprijatelji" koji na razne načine ,a potaknuti svojim neuspjehom,destabiliziraju I pokušavaju umanjiti značaj uspjeha red bulla. po meni sasvim opravdano mada to rade na krivi način.osobno mi se to ne sviđa ali mi je drago vidjeti kad se priča o njihovoj ilegalnosti I kad počnu padati jer je to takav način I življenja I product samog uspjeha.
ne trebam razglabati o ferrariju I o njihovoj dominaciji.ferrari najbolji pa se pričalo o ilegalnoj podnici.schumacher je prizivan da je na nekoj vrsti exstazija I što...jedno veliko NIŠTA.prestala dominacija Schumacher otišao I vratio se I vidjelo se koliko zaista vrijedi kad je imao prosječan bolid (koji sam navukao sada smrad na sebe) ali je to realna istina.
tako će I biti sa red bullom.vječno neće stajati na vrhu I jednog dana će pasti jer moraju pasti.
mene samo ljuti jedna stvar a to je da se tim uspjehom red bulla diskredibilitira ostali dio momčadskih ekipa.
ne mogu doći do izražaja ne mogu se probiti neki godinu dvije neki dugi niz godina (Williams)
nadam se da neimonovani kolega shvati da ničija svijeća nije gorila vječno pa tako ni red bullova.

- FerrariF1
- Početnik
- Navijam za: Ferrari - RAI - HAM
Ti kolega nisi u toku nikako
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
- vidc
- Veteran
naravno da će pasti, samo bih volio vidjeti na koji način je ovo povezano s tvrdnjom "Svi znamo da im je bolid ilegalan ali se pravimo da ne znamo". Bolid je legalan i najbolji.Točka. Jadno mi je kad se hvata za najmanju sitnicu i odmah zaključuje da je bolid 100% ilegalan i da je baš to razlog. ja stvarno ne razumijem zašto tebe ljuti to što red bullov uspjeh umanjuje vrijednosti drugih ekipa... pa to je sport čovječe, naravno da najbolji tim vrijedi najviše, da je najsposobniji,najpametniji itd. itd., to tako ide. ne znači da ostali ništa ne vrijede, ali bi se trebali koncentrirati na sebe a ne na traženje ilegalnih komponenti na red bullovim bolidima. formula 1 je uvijek bila takvasenamozart je napisao/la:neke kolege na ovoj temi koje neću imenovati jer ne zaslužuju I u laganom su ignoreu glede njihovog postanja zaslužuju samo da im se objasni jedna stvar a to je:
što se tiče schumachera... to ti nije trebalo