MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la speedy56 »

Moto3 nisam gledao, a nažalost nisam niti cijeli Moto2.
Dobra borba Reddinga i Espargara.
Dali je bio kakav sudar na početku jer sam na grafici vidio da je dosta vozača ispalo iz utrke, a i Nakagami je bio dosta loš.

Jedva čekam MotoGP!
Lorenzo u kvalifikacijam uber blizu Marquezu, što znači da bi u utrci mogao biti i bolji jer su Yamahe tokom cijele sezone bolje u utrci. Nadu ulijeva i Rossijevo zagrijavanje :)
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Bravo za Marqueza mali je strašan =D>
...put u raj nije posut ružama...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Chuck Norris je napisao/la:Bravo za Marqueza mali je strašan =D>
Apsolutno. Šteta što je kontakt s Pedrosom izbacio Danija i iz trke, a i iz borbe za naslov. Dobro se Rossi iskobeljao iz one "gužve" za treće mjesto. Jedini među Španjolcima u sve 3 kategorije. ;)
Sad FRenault 3.5.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Nije mi još jasno šta se desilo s Pedrosom. Jer moralo je biti nešto u vezi kontakta s Marquezom. Kao da mu se naslonio na nešto što ga je na izlazu zeznulo.
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

dmarijon je napisao/la:Nije mi još jasno šta se desilo s Pedrosom. Jer moralo je biti nešto u vezi kontakta s Marquezom. Kao da mu se naslonio na nešto što ga je na izlazu zeznulo.
Da, slomio mu je senzor traction controla, tako da je Pedrosa otvorio gas bez TC-a i lansiralo ga. Q'rčeva sreća!
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Ne mogu ni zamisliti kako se osjeća...
- godinama drugi, nikako do titule
- došao mladi rookie kolega i ima više bodova. Odmah postao glavna zvijezda
- on je ispred u utrci ali ga ovaj na silu hoće preći
- pokvari mu senzor tractiona i zbog toga ga sruši
- prestigne ga i još pobijedi
- pedrosa se realno može sada oprostiti i od ovogodišnjeg naslova...

strašno :)
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Eto im sad tc. Neka malo voze i bez toga, pa bi vidjeli koji je od ovih iz moto 2 materijal za moto gp, a ne ovako. Šteta za Lorenza, imao je Honde na distanci i onda jedan lagani pad. Da li je to ta potrošnja goriva? Tko će ga znat. Uglavnom prvenstvo je danas riješeno.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Dani je napisao/la:Eto im sad tc. Neka malo voze i bez toga, pa bi vidjeli koji je od ovih iz moto 2 materijal za moto gp, a ne ovako. Šteta za Lorenza, imao je Honde na distanci i onda jedan lagani pad. Da li je to ta potrošnja goriva? Tko će ga znat. Uglavnom prvenstvo je danas riješeno.
Mislim da bi najverca zrtva ukidanja TC-a bio jucerasnji pobjednik. Steta za Lorenza, ocekivao sam zescu borbu na kraju, ali ga je ona jedna mala greskica kostala dvoboja sa Marquezom. Rossi se nekako iskopeljao iz borbe za trece mjesto i razbio Spansku monotoniju na podiju, cestitam!

Zao mi je Pedrose, ni kriv ni duzan. Marques je odlican vozac, mada me dosta nerviraju njegovi bansai potezi, strah me samo da nekog nece ubiti (jucerasnji pad Pedrose i ono klizanje po stazi me podsjetilo na Sic-a i samo sam cekao kada ce neko pokupiti Pedrosu ili motor)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
dmarijon
Legenda
Legenda

:D :D :D
"Upitan da prokomentira incident Hondinih vozača, svoje mišljenje ponudio je i Valentino Rossi. Naravno, u svom poznatom stilu.
“Nisam vidio sudar, no mislim da bi bilo najbolje kad bi Marca suspendirali na sezonu ili dvije. Život bi mi bio puno lakši!”"
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda

Marquez pokazao zašto je prvak!
2. Rossi (!)
3. Crutchlow
4. Lorenzo
5. Pedrosa

Lorenzo je kasno izašao na stazu i imao samo 2 brza kruga. Na početku se činilo da će se ta kocka isplatiti, ali kad su ostali ušli u zadnji brzi krug se je vidjelo da je taj još jedan falio i Lorenzu.
Sutra bi moglo biti jako zanimljivo.
Nadam se da će Yamahe (sve, a pogotovo Rossijeva) poletjeti na startu i skinuti Marqueza. Lorenzo koji je odličan, ako ne i najbolji u prvom/prvim krugu/krugovima je tek u drugom redu.

Inače, Bradl je pao u prvome zavoju na FP4. Slomio je desni gležanj.
Pad nije izgledao posebno strašno, ali se je vidjelo kako mu je motor pao na taj gležanj i tako ga "vukao".

EDIT:
Evo i video
Tko nema VideoPass neka mi samo pošalje PM, neću ovdje objavljivati da ne bi neki gost promijenio pass.
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Pedrosa si je vratio ono iz Aragona.
Lorenzo je (gle čuda) vodio od prvoga kruga dok ga Dani nije prešao. Marquez je išao u napad odmah poslije njega i dobio ga, ali je Lorenzo to odmah vratio. Oni su se tako ganjali dobar dio utrke dok je Pedrosa bildao prednost i kad je Marquez prešao Lorenza već je bilo kasno (ali i imam dojam da baš i nije ganjao pobjedu jer je na kraju bio jako zadovoljan).
Rossi je završio 4.

Ovdje možete pogledati utrku u HD-u, pa ako nekoga zanima neka mi pošalje PM da mu dam acc za VideoPass. Jedan kolega s drugog foruma ima jedan viška i podijelio je s narodom =D>
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Dobra trka, ustvari dvojobi poput onog JL vs MM uvijek podignu raspoloženje. Stvarno odlična stvar. A drago mi je i za Pedrosu, iako mi se svini da svima njima kasno:

Marquez will become World Champion in Australia under the following circumstances:
- Marquez wins and Lorenzo finishes third or lower
- Marquez finishes second, Lorenzo fifth or lower and Pedrosa does not win
- Marquez finishes third, Lorenzo eighth or lower and Pedrosa does not win
- Marquez finishes fourth, Lorenzo 11th or lower and Pedrosa does not win or finish second
- Marquez finishes fifth, Lorenzo 13th or lower and Pedrosa does not finish on the podium
- Marquez finishes sixth, Lorenzo 14th or lower and Pedrosa does not finish on the podium
- Marquez finishes seventh, Lorenzo 15th or lower and Pedrosa does not finish on the podium
- Marquez finishes eighth, Lorenzo fails to score and Pedrosa does not finish in the top four

Ne znam jeste gledali Moto2, ali onaj sudar je izgledao užasno i stvarno je sreća da nitko nije ozbiljnije povrijeđen.
slika
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

borba lorenzo-marquez genijalan :klanjanje:
gringo73 je napisao/la:Ne znam jeste gledali Moto2, ali onaj sudar je izgledao užasno i stvarno je sreća da nitko nije ozbiljnije povrijeđen.
pod reklamama prebacim s formule na motogp i vidim svi u pitu,neke odgode se dole vrte,prošla me jeza
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

kad sam vidio na moto2 onaj salto uf jeza
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
speedy56
Legenda
Legenda

Čuvali su njih svi mogući anđeli jer ako su ovi svi preživjeli...
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

da se to desilo ovima napred bilo bi krvavo
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Lorenzo je na početku kvala odradio 2 (tad najbrža) kruga s ovim "dodatkom". Nesvakidašnja situacija! :shock:

Sutrašnja trka će također bit nesvakidašnja situacija. Razlog su gume. Stavljena je nova podloga na stazu i svi vozači hvale, dobar grip, nestale silne grbe, ali problem je da gume ne mogu izdržat cijelu trku. Race direction je maloprije donio odluku da će vozači morati mijenjati motor barem jednom u trci, tj. neće moći voziti više od 14 krugova na jednom setu guma. S obzirom da će trka imati 26 krugova prozor za promjenu motora je 12-14. Evo cijele objave:
1. The race distance will be 26 laps.
2. Every rider will be required to enter the pits and change to his second machine with fresh tyres at least once during the race.
3. No rider is permitted to make more than 14 laps on any one slick rear tyre.This means that a bike/tyre change before lap 12 will require a second bike/tyre change to finish the race.
4. Riders using “Factory” and “Satellite” machines will be required to use the “hard” option tyre (B51DR). Extra quantity will be allocated by Bridgestone.
5. Riders using CRT machines will be required to use CRT “hard” option tyre (B50DR). Extra quantity will be allocated by Bridgestone.
6. The pit lane speed limit zone will be extended both on entry and exit, and the exit route to rejoin the track will be marked by a white line in the runoff area. Crossing this line whilst rejoining the track from pit lane will result in a penalty.

Race Direction

A za one koji prate i Moto2, podatak da je Redding slomio zglob na desnoj ruci. #-o
slika
wolfman
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

zanimljivo,možda se i probudim :D
oće Redding vozit?
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

wolfman je napisao/la:zanimljivo,možda se i probudim :D
oće Redding vozit?
Neće, a za Japan će vidit nakon operacije. Inače, Moto2 će se vozit samo 13 umjesto 25 krugova, a bit će puno bodovanje. Moto3 će voziti "punu" trku. Satnica: Moto3 - 04:00, Moto2 - 05:20, MotoGP - 07:00.
A sutra je i finale WSBK u Jerezu.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Konačno vikend za uživanje. Od zore do sumraka, a nema niti Tarantina, niti Rodrigueza.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Sutra će biti ludnica!
Dali je i prije bilo takvih utrka gdje su vozači morali mijenjati motor?
Kada je ovo bilo objavljeno? Pretpostavljam tokom vikenda jer nisu prije 10 dana znali da će gume toliko (ne)trajati.

Pedrosa opet na staroj (ne) formi. Proziran.
Lorenzo i Marquez očekivano lideri. Nisam pratio rezultata treninga pa nisam znao tko je gdje. Mislio sam da će Marquez to opet uzeti.
Nadam se da će Rossi kao u Koreji malo zapapriti.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

speedy56 je napisao/la:Sutra će biti ludnica!
Dali je i prije bilo takvih utrka gdje su vozači morali mijenjati motor?
Kada je ovo bilo objavljeno? Pretpostavljam tokom vikenda jer nisu prije 10 dana znali da će gume toliko (ne)trajati.

Pedrosa opet na staroj (ne) formi. Proziran.
Lorenzo i Marquez očekivano lideri. Nisam pratio rezultata treninga pa nisam znao tko je gdje. Mislio sam da će Marquez to opet uzeti.
Nadam se da će Rossi kao u Koreji malo zapapriti.
Ove godine nije bilo takvih slučajeva, ali prije je - ali ne zbog ovakvih razloga. Pravilo "flag to flag" (tj. bez prekida) uvedeno je 2005. Znači kad je kišna trka i staza se suši, vozač sam odlučuje kad će ići na promjenu, ako to želi. Isto tako kad je suha, i padne kiša za vrijeme trke čim suci mahnu bijelim zastavama opet je na vozači odluka. Ako uđe sa slickovima smije izaći samo na wet, i obrnuto. Kad je vrijeme "šugavo" i kad postoji mogućnost kiše, drugi motor je uvijek pripremljen i stand-by s kišnim set-upom. Zadnja Capirossijeva pobjeda je bila u Motegiju baš u takvoj trci. (nostalgija ;))
Pedrosa je bio najbrži na 3. i 4. treningu, ali ovdje nije pogodio krug. Marquez je imao padove i na 2. i 3. treningu.
Sutra se zna kad su zamjene moguće pa je to malo predvidljivo, ali svejedno će bit zanimljivo vidit ko će bit najbolji u naskakivanju. :D
slika
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

Dajte linkove za utrku ??

Jel SP TV prenosi ??
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Nova promjena: MotoGP će voziti 19 krugova s obaveznom promjenom u 9. ili 10. krugu.
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Lorenzo dobio pobjedu, Marquez crnu zastavu!
1 krug kasnije je ušao u boks. Mislim da ne neće praviše buniti jer ako je netko kriv onda je to on. Po govoru tijela se vidjelo da je svjestan toga.
Pedrosa je zbog prevelike brzine u pit laneu morao dati 1 poziciju natrag - Marquezu, koji je iza njega bio 1,5 sec i tu je izgubio priključak s Lorenzom.
Rossi je dobio troboj za 3. mjesto s Crutchlowom i Bautistom koji je trajao pola utrke, odn. nakon bokseva.

Lorenzo sad ima 18 bodova zaostatka za Marquezoms dvije utrke do kraja. Lorenzo je prvak (ako i u MotoGP-u vijedi pravilo o više pobjeda) ako pobijedi obje utrke, a Marquez u obje zavši treći, jer će u tom slučaju imati 2 pobjede više.
Problem za Lorenza je:
1. Ako Lorenzo vodi, a Marquez je 3., Pedrosa je vjerojatno 2. i vjerojatno će to mjesto dati Lorenzu
2. Motegi, sljedeća utrka u Japanu, odgovara Hondama.

18 bodova nije puno, ali nije niti lako za nadoknaditi.

Tko god pobijedi - Lorenzo ili Marquez će tu titulu 1000000% zaslužiti.

Utrka u Japanu počinje u 06h, taman prije Formule 1. :)
Jedva čekam sljedeći vikend!
slika
Odgovori