Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Antimon
Ja sam: Vozač
Navijam za: Kimi Webber

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Antimon »

Joj dečki al ste ga zabrazdili :schock: .... kao da ste u Saboru #-o

svatko ima pravo na svoje mišljenje, al ostavimo se rasprave.... trebamo krenuti dalje, završiti ovu ligu.
budimo složni kao u prethodne dvije i uspjeh neće biti upitan.
idemo dati sve od sebe, ja ću makar smetati konkurenciji ;-)

mogli bi koji put odvesti hgtc ili drm... ne pamtim kad sam zadnji put to vozio :)
MarkoD
Navijam za: Kimi

Post Postao/la MarkoD »

evo jedna zanimljivost.

Ako netko voli voziti brdo
http://www.balkansimracing.com/forum/in ... opic=185.0" onclick="window.open(this.href);return false;
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

Nema me par dana, a ono Zločin i kazna na forumu.. vi baš imate volje...
Da si neke komade nađete momci, pa da se njima žalite kako vam je teško? Probajte, pomaže :D

nego, kaćemo mi neki mod dignuti negdje pa voziti, super su ove lige, ali meni dosadi nakon par sati, modovi su mi toliko neatraktivni, nema mi gušta, kao da igricu igram !!??!??!?! :)

Nego, netko je spomeuo da voli OW i to vintage, već sam jednom pitao, ali ne znam da li je itko bio reagirao...
Onaj F1 SR 1992 LE godina, jel netko probao, mene je taj mod oduševio, od grafike, zvuka, filinga... to je godina kad su Mansel i Patrese čini mi se bili u Canon Williamsu, Sena narvno u Mclarenu, mislim da je Prost još bio u Ferrariju, ili je već bi Mc, a Schumi u Beneton Fordu!! nemam sad instaliran da čekiram.. ustvari, idem sad instalirati baš...

Dosta je velik ima 900mb, ali meni je to jedan od najboljih F1 modova koje sam probao.
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

link
harrahotto

Vuksa_KC je napisao/la:link
davno sam to skinuo, vidim da je sa verzija 1.01...
http://rfactorcentral.com/detail.cfm?ID ... %20F1-1992" onclick="window.open(this.href);return false;
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Ok, thnx.
Da, nema ništ novije, pogledal sam još par lokacija.
harrahotto

evo probao sam to je valjda taj...
nisam sad skidao sa ovog linka, ali kako sam prije samo sa rf centrala skidao, onda nema biti nikoji drugi..
ali kakav zvuk, probajte mc hondu... zlo...
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Onaj F1 SR 1992 LE godina

da.. jedan od najjacih modova uopce u rf..
doduse ja ga nisam isprobao, vec samo 1991 kojeg smo i vozili..

samo sto je tu stvar kao i inace kod f1 sto to nije za povremeno utrkivanje jer se na stazi medjusobno ne vidimo, razlike su prevelike jer su bolidi zahtjevniji.. barem su bili 1991..

al mogli bi veceras mozda isprobat..

ja bi mozda mogao probat otvorit portove ako se prestanem durit..
iako utorak je, trebalo bi na sepang..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

razlika je u tome što je ovaj mod LE (League Edition) gdje su bolidi ne 100% jednaki, ali vrlo blizu poradi ligaškog utrkivanja, dok je 1991 mod HE (Historical Edition) gdje svaki bolid ima zasebnu fiziku i performanse
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

1991 ima le i he..

aha da.. nema :=
neznam zasto mi u glavi uvijek da ima..
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Pročitao sam sve postove (i onaj najduži u povijesti foruma :D ), al se nisam htio ukljucivat, jer uopce ne kužim oko čega ste se vi zakačili... Totalna glupost... i onda prvo mans prijeti da vise nece vozit jer je ovaj 1 sec brzi od njega, pa arma prijeti da ce otic jer mu je vuks našto ružno rekao... ma dajte, ne budite djeca. :)
Armanini je napisao/la:ovo je ionako zadnja ta nacionalna liga, jedan od najvecih razloga zasto sam odmah htio maknut svaku sumnju od janosha da ne mislimo o tome nego se zabavimo jos tih 4 utrke, a onda sto i kamo bimo vidjeli..
zašto???
pa nikad nas nije bilo ovoliko, 50 ljudi je postavilo vrijeme na brnu, server je bio pun na utrci, taman smo se lijepo uhodali.... stvarno bi bilo šteta da je ovo zadnja liga... koji je razlog?? prelaze na rf2, nemaju para za server?? :?
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Pa Janosh je po fejsu nekaj pisal tipa 'nažalost mislim da nam je ovo zadnje' i tak nešt...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

zašto???
pa nikad nas nije bilo ovoliko, 50 ljudi je postavilo vrijeme na brnu, server je bio pun na utrci, taman smo se lijepo uhodali.... stvarno bi bilo šteta da je ovo zadnja liga... koji je razlog?? prelaze na rf2, nemaju para za server?? :?
da bas je zato banana.. bas to sto kazes - taman se lijepo uhodali, nakon onih pizdarija i gluposti pogotovo na porscheima, ovdje je sve puno bolje, "mirnije" i svi su skuzili da je za neki rezultat neophodan trening..

slika

pazi ti grida :) i jos bi moglo vise, sad kad je promjenjen rfm.. doduse sumnjam da ce nas se opet skupit toliko..

neznam razlog, samo je napisao da je ovo zadnje.. nikako da pitam..
al svejedno.. dobri su "temelji" udareni, mislim sto se tice communitya.. skupilo se bas puno vozaca, tako da ukoliko je recimo do servera pa to se bar lako rjesi, pogotovo jer nas je milijon..

server je pretpostavljam "lokalni" na kompu u tom race place centru, pa moguce da je nes u tome..

a rf2.. jok.. neki lik bas pred malo pitao janosha da nek organizira ligu sa rf2, obzirom da je izasao neki f3 mod, al predaleko je to sve.. ne sama igra, vec ce imat jako mali broj vozaca kupljenu igru.. a jos je i manje zapravo do same igre, vec je do kompova, ako gledas prema nekom standardu, gdje mi imamo recimo to tako prosjek kompova, ostali na balkanu ce imat toliko slabije.. oja pretpostavka barem :)

a cemo vidjet sto bude..

ovo funkcionira super i skupi se uvijek min 20 vozaca na utrci jer nitko ne mari previse za bodove pa nikom ne pada interes vec je primarno druzenje i utrkivanje za gust..

veceras kratke utrke pa ajmo vidjet kakvo je stanje :)

janosh mi rekao da je na tom sepangu uvijek los i da ga veseli sto je ispred kimija :)
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

A mene veseli što zaostajem samo pola sec, za razliku od brna. :)
Uzalud nama što njemu ne paše staza, kad on još uvijek ima taj super setup, samo možda malo preradjen. Tako da nisam ni očekivao razliku manju od pola sec. Jedino nam preostaje da skužimo tu caku, al za to bi mi trebalo možda 500 krugova, što sigurno ne namjeravam tolko vozit. :)
Baš me zanima kolko ce mans ici, koliko se sjecam njemu je ovo jedna od naj staza... Ovdje bi trebalo bit nesto izjednacenije nego na brnu izgleda, al ipak teško da netko može ugroziti vett... ovaj.. janosa. :)

A sad malo na server odvozit koji race, ako bude nekoga...
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

:)

ja sam trebao dobit taj makedonski setup (s kojim su se oni navodno ubrzali svi preko sekunde), jasno uz obecanje da ga necu nikom dat, a da probam na brnu da vidim dal cu se ubrzat, dogovorili se u nedjelju nakon f1 utrke, al kako ja nisam spavao tu noc onda nisam bas bio sposoban :(

ono sto je sigurno "pravi put" su springsi i antiroll.. kad sam napisao janoshu da mi najcesce vec automatski micemo zadnji antiroll, i kako sam s onim kimijevim odnosno mansovim setup odmah isao brzo, a najveca je razlika bila u tvrdoci, njegov je odgovor bio da se smije ipod brka.. sto ce reci da u tom grmu lezi zec :)

ja sam na serveru, al skacem van nutra, jer opet imam sranja s grafikom.. promjenio drivere za grafu pred koji dan sto je uvijek sizifov posao..
preko 250 fpsa, al onako nazubljeno i ne jasno.. a tako sam imao lijepo nastelano prije.. zasto to nemoze ostat :(
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

mozete dat ip i mod servera i stze
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

http://www.raceplace.mk/forum/viewtopic.php?t=465" onclick="window.open(this.href);return false;

tu ti je download

http://www.raceplace.mk/forum/viewtopic.php?t=468" onclick="window.open(this.href);return false;

ip

ala za pol ure si nutre
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ima nešto u ovome sa stražnjim anti-roll barom

Išao sam sad baš iz znatiželje sa F1 2012 modom na Suzuku...sa setupom koji sam si složio najbolje vrijeme mi je do sad bilo 1:31.2xx. Anti-Roll mi je bio na defaultnij 21Nm. Za potrebe testa povećao sam ga na 65Nm i nakon 10-ak krugova najbolje vrijeme mi je bilo 1:29.679. Iako mi je bolid bio malo nestabilniji u brzim zavojima (zapravo, samo u 130R i u T5 (3. po redu u onoj lijevo-desno-lijevo-desno-lijevo kombinaciji), mogao sam puno ranije dodati puno više gasa na izlasku iz šikane na kraju kruga i na izlasku iz hairpina, a isto tako mogao sam jače zajahat unutrašnji rubnik na prvom apexu u šikani na kraju kruga te si time dodatno izravnati izlazak iz nje i još ranije biti na gasu

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja moram priznat da ja shvacam koje sve prednosti odnosno nedostatke donosi koja promjena samo dok citam o tome.. sljedeci dan vec neznam ni 2 stvari koje sam "naucio"..
ANTI-ROLL BARS
Too much anti-roll bar: overall
Car will be very sudden in response and will have little feel
Car will tend to slide or skate rather than taking a set – especially in slow and medium speed corners
Car may dart over one wheel or diagonal bumps
Relatively too much anti-roll bar: front
Corner entry understeer which usually becomes progressively worse as the driver tries to tighten the corner radius.
Relatively too much anti-roll bar: rear
If the imbalance is extreme can cause corner entry oversteer
Corner exit oversteer. Car won’t put down power but goes directly to oversteer due to inside wheel-spin
Excessive sliding on corner exit
Car has a violent reaction to major bumps and may be upset by ‘FIA’ kerbs
Too little anti-roll bar: overall
Car is lazy in response, generally sloppy
Car is reluctant to change direction in chicane and esses
Relatively too little anti-roll bar: front
Car ‘falls over’ onto outside tyre on corner entry and then washes out into understeer
Car is lazy in direction changes
Relatively too little anti-roll: rear
My own opinion is that on most road courses a rear anti-roll bar is a bad thing. Anti-roll bars transfer lateral load from the unladen tyre to the laden tyre – exactly what we don’t want at the rear. I would much rather use enough spring to support the rear of the car. The exception comes when there are ‘washboard ripples’ at corner exits, as on street circuits and poorly paved road circuits.

neznam.. trebao bi nam zvjerko u timu kad nemamo vise colaka :)

al meni se sve manje pocelo svidjat koliko utjecaja ima ovdje setup.. mislim.. glupo za rec jer to zapravo znaci da je mod "dobro" napravljen, al jbte sama voznja nije vise bitna.. mozes vrtit i vrtit i neces se ubrzavat..

danas na brzinu (onako random) pred utrku promjenim neke sitnice.. i to ne puno.. spustim za 1 cm, napumpam gume za 10 psi il cega vec, i smanjim caster na 5 il 5 i pol od prijasnjih 6.. i stavim krila na 18 20 od prijasnjih 20 22.. mislim da je to tako nekako bilo..

i - ma dan i noc, zaboravio sam kad je pocela utrka da sam nesto i mjenjao i ono zavoji lol, sasvim drugi bolid..
ma 2 sekunde valjda sporije nego sto sam prije vozio..

danas je i rovac rekao indikativnu stvar, upravo kao potvrdu sto cijelo vrijeme pricamo..
kaze da mu je janosh na brnu samo rekao par smjernica kako da stela setup i da je nakon bio brzi preko sekunde..

i taj antiroll zadnji sam povezao iz savjeta mislim integralcu.. on je nesto poslozio i poslao janoshu da mu kaze sta misli jer mu se valjda nije svidjao onaj koji mu je dao i janosh kaze da bi on pojacao jos malo zadnji antiroll.. dakle, ne dodao ukoliko je maknut, nego povecao, dakle vec ga je imao.. a ja gledam 3 dana vozim na nuli :)

neznam.. a i ne zamaram se vise jer jbga, nemozemo promjenit kakav je mod, a i glupo je plakat kako setup radi preveliku razliku ko da smo neki noobovi :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a gle..setup ja prvo i osnovno slažem tako da se ja osjećam ugodno u autu, da se ne borim sa njime nego da se borim na stazi sa ljudima sa kojima se utrkujem. Nekad se potrefi da je taj setup i savršeno brz, nekad je taj setup savšeno spor, ali se spletom sretnih okolnosti nađem na višim pozicijama jer sa njime npr. ne griješim. To je upravo ono što me odbijalo od V8 moda...što god da sam pokušao sa setupom jednostavno nisam mogao napraviti da mi auto bude ugodan. Dok bih vozio turistički sve super, čim bi trebalo pritisnut malkice da se obrani ili napadne pozicija vožnja prestaje biti borba za poziciju i postaje borba sa autom pri čemu uglavnom završavam pored staze.

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Ja ću polako gore, kemijat setup koji mi, kak cuky veli, bude bar omogućaval da ne griješim...puno :D
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

...i još onda zezneš to nešt sa Ristovskim zadnji zavoj i daš Odomazetovu slip, a prešao bi ga.
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Skinuo sam krila na 16 15 da koliko toliko pariram u top speedu, ali ni to nije puno pomoglo jer sam postizao na ravnom 247, a Janosh je isao 250 i bez ikakvih problema prolazio zavoje. Nastojao sam ga pratiti ali to je bilo jednostavno nemoguce jer sam gubio 0.5 sec po krugu. Vozeci maksimalno na limitu u dvostrukom desnom zavoju gubim auto, udaram u ogradu, ostajem bez prednjeg krila i odlazim na remont u boks. Tankiram 64L, mucim se preostalih 19 krugova i zavrsavam sa gumama u crvenom kao treci. Dao sam maksimum, opet naglasavam da nije problem u voznji, covjek ima nesto sto ja nemam. Ako ne uspijem pronaci u cemu je caka njegove brzine, odustajem od ovoga kao sto sam vec kazao jer se ne mislim vise blamirat u ovome.

P.S. Ako je Janoshu stalo do fer utrkivanja i ako je on tako dobar covjek kakvim ga puno ljudi na ovom forumu zamislja, svakako ce udjelit taj svemirski setup ostatku ekipe, pa da onda svi istog konja vozimo, a onda ce se vidjeti tko je bolji vozac.

P.P.S Zamislite, covjek 2 kruga prije kraja utrke bahato odlazi u boks, uzima friške gume i radi najbrzi krug. I jos mu ostane par sekundi prednosti ispred drugoga. Mislim da sam sve rekao.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Ma neće dat, vidiš da i ovi njegovi nemaju.
Odgovori