Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Vuksa_KC »

Ma samo vas svrstavam u isti koš kao morske ljude :P
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

oooo Ćale, welcome back! :)
već se svi zabrinuli za tebe, nije valjda da si imao tolko posla da se nisi barem mogao javit tu i tamo ovdje u temi. ;) Evo, ni f1nac isto ne vozi s nama, al barem uleti svako tolko s nekim blesavim komentarom. :D
Ćale od Lewisa je napisao/la:Ispišite malo mod i šta se vozi pa ću kroz par dana pokušat pohvatat konce :)
više ne vozimo na svom serveru, sad u zadnje vrijeme smo samo na virtual academy, evo već treću ligu vozimo tamo... prvo su bili megani, onda pors gt3 i sad formula 3...
evo, tu ti je sve što trebaš skinut, i prijavi se i to je to: http://www.raceplace.mk/forum/viewforum ... 4dcd48fac3" onclick="window.open(this.href);return false;

a naravno, trebali bi malo i sami otvorit server pa odvozit malo hgtc ili drm tu i tamo, dugo nismo...

@Mansell - slažem se s ovim što su ti i ostali rekli, moraš znat prihvatit poraz, a ne odmah tražit neke teorije urote. :)
lik je odvozio 850 krugova, a ti kolko?... možda 200-300, setup je vjerojatno doradio do najsitnijih detalja...
slika
MarkoD
Navijam za: Kimi

Post Postao/la MarkoD »

Armanini je napisao/la:
Iskreno, ako tako loše podnosiš poraze ne zaslužuješ ni pobjede
hehe, dobro sroceno i ja bi potpisao da mislim da mansu smeta sto nije najbrzi..
al njega mislim brine mogucnost tog nekakvog varanja i ta sumnja ga izjeda :)
Smatram da je dobra neka količina ljubomore u sportu prema bržem natjecatelju, ali samo dok je to u nekim granicama normale da te motivira da postaneš bolji od njega.
Reći da neko vara samo zato što je brži iako ima nekoliko objašnjenja za to (broj krugova, setup...) je po meni nesportski i jadno.
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Da, jako je jadno to da je nenormalno brzi od svih nas i napravio nas da izgledamo kao da prvi put vozimo rFactor. Ako pogledas snimku njegovog hotlapa mozes vidjet da ima nerealno puno gripa naprijed, a interesantno je to da uopce nema oversteera. Uz taj silan grip, fora je v tome da uopce nema najveca krila, sto se moze vidjet po top speedu njegovom. Cudi me malo sto je vama normalna njegova brzina na Brnu... naravno da drzi vodu to da je brz zbog tolko napravljenih krugova pa je mogao sprobat svaki detalj u setupu, al isto tako ima i par nelogicnih stvari na koje vi ne obracate paznju. Ne mislim dalje komentirat o ovome, svatko ima pravo da misli sto zeli.
A ti Duspara nisi uopce kompetentan da mozes komentirat, prvo se nauci voziti, a ne da seres po forumu. Kolko si ono bodova donio za Hrvatsku u prvenstvima? Pokrij se usima.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ima nerealno puno gripa naprijed, a interesantno je to da uopce nema oversteera.
a?
pa jedno ide s drugim valjda.. ne obratno..

a opak grip naprijed je i s kimijevim setupom.. ja sam fantazirao s krilima i getribom i u 300 krugova nikako da prolazim prvi a da ne padnem ispod 200 kmh.. cim sam stavio kimijev setup odmah prvi krug nisam pao ispod 200.. samo primjer..

a najveca je razlika bila sto je bio vrlo tvrd bolid..

zadnji antiroll vecina makne, il je min, dok je janosh imao prilicno ojacan..

puno je sitnica koje itkekako utjecu, a netko tko si je sam namjestao auto za utrku (pa bio to samo yugo) sigurno zna sto je cemu, malo bolje od nas tu proamatera..

al liku koji nakon 800 odvozenih krugova i nakon 4 godine voznje rfa, i nakon svih osvojenih prvenstava do sad, i liku koji je valjda medju brzima na balkanu i koji se cijeli unese u voznju rec odmah da vara jer je brzi je neznam.. paranoja?

pa po samoj logici - da vara i da ima prednost u rukavu, pa pobogu sto bi radio tolike sate i tolike silne krugove na stazi? zbog cega? nema smisla nikakvog..

A ti Duspara nisi uopce kompetentan da mozes komentirat

joj mans, shvati vise da svatko! ima pravo na komentar, kakvo ti je to postavljanje - onaj tko nije medju najbrzima nemoze se raspravljat? ne budi tako balav..

Kolko si ono bodova donio za Hrvatsku u prvenstvima?
zbog marka i vozimo prvenstva.. alo..

daj ne budi toliko balav i razmazen.. no need..
rFactor F1 HR server Info
slika
MarkoD

Post Postao/la MarkoD »

Mansell je napisao/la:Da, jako je jadno to da je nenormalno brzi od svih nas i napravio nas da izgledamo kao da prvi put vozimo rFactor.
E, to je razlog da mu čestitaš, a ne da ga vrijeđaš ;)
Mansell je napisao/la: A ti Duspara nisi uopce kompetentan da mozes komentirat, prvo se nauci voziti, a ne da seres po forumu.
E pa vidiš, ovakav odgovor sam i očekivao. Problem je samo u tome što ne vidiš da si sada rekao jako malo o meni, a jako puno o sebi. Pokazao si prije svega da si bahat, balav i da te lako isprovocirat (a još ranije i da ne znaš gubiti), a mislim da je to što si istaknuo da sam spor sporedna stvar.

A sad da ti i konkretno odgovorim.
Nisam kompetentan ni najmanje komentirati tvoju vožnju jer si višestruko bolji vozač od mene, tu se slažemo. Ali ja nisam ni komentirao kakav si vozač, komentirao sam kakav si sportaš, ili u krajnosti kakav si čovjek. A ako ja nemam pravo komentirati kakav si ti vozač jer sam ja loš vozač (""prvo se nauci voziti"), onda bar imam pravo komentirati kakav si ti sportaš jer si što se toga tiče nikakav. Ozbiljno ti savjetujem da popraviš svoj stav jer je i stav jedna od glavnih odlika pravih pobjednika.
Kolko si ono bodova donio za Hrvatsku u prvenstvima? Pokrij se usima.
:lol:

Žao mi je ako misliš da sam ja taj koji se treba pokrit ušima ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nova Korea za rFactor...macci design je autor, staza rađena od 0 kao i 2010 (prva verzija koju je napravio)
slika

http://www.mediafire.com/download/txsa2 ... _v1_MD.exe" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Čuj Arma,puno gripa naprijed automatski znači malo gripa otraga,a on ima puno i naprijed i otraga.Obično je u setupu tako da negdje dobiješ a negdje izgubiš,to bi ti valjda trebalo biti jasno.On je dobio svugdje,a izgubio nigdje.Setup je uvjek kompromis nečega,obično top speeda i gripa.I nemojte se previše zamarati brojem krugova,to može biti i fol,zar ne ?
Sjetite se samo onog Mercedes 190E kupa kojeg smo vozili,kako je Antiša preko noči postao brz,nitko ga nije mogao pratiti,a svi znamo kako je to završilo.(nije imao čistu instalaciju)
Ja nikad nisam tvrdio da je Janos spor,ali sam izrazio veliku sumnju u njegovu brzinu i još sam rekao da ako se to ponovi u Sepangu,onda ja definitivno izlazim iz ovog,jer mi to jako smrdi i ne želim sudjelovati u tome.Koliko je Janos stvarno brz,vidjelo se u Porsche kupu,pogledajte rezultate (samo race 1 od svake staze,to je jedino relevantno,race 2 je lutrija,u tome se barem svi slažemo)
I još nešto,Arma,ako misliš da vozimo zbog Marka(Duspare,valjda)onda se varaš,možda vi vozite zbog njega,ja sigurno ne.Ja vozim zbog uživancije i druženja,nije mi teško podjeliti setup,jer ništa ne skrivam(i onaj sa puno gripa napred je moj,samo za info),ali nisam toliko naivan da vjerujem u to da je neko preko noći brži sekundu po krugu...to nema veze sa priznavanjem ili nepriznavanjem poraza.To su čiste gluposti,napisane od čovjeka koji nikad u životu nije pobjedio ni jednu utrku,ali je spreman popljuvati nekoga koji "nezna priznati poraz".Potrudit ću se svakako pronaći u čemu je kvaka,a onda ću to i napisati na ovom forumu,javno, ne skrivajući to kao zmija noge(ili kao Janos setup)
Ono "balav" nebi komentirao ovaj put,lijep je dan,iako je zahladilo malo :biggrin:
MarkoD

Post Postao/la MarkoD »

Mansell je napisao/la:Čuj Arma,puno gripa naprijed automatski znači malo gripa otraga,a on ima puno i naprijed i otraga.Obično je u setupu tako da negdje dobiješ a negdje izgubiš,to bi ti valjda trebalo biti jasno.On je dobio svugdje,a izgubio nigdje.Setup je uvjek kompromis nečega,obično top speeda i gripa.I nemojte se previše zamarati brojem krugova,to može biti i fol,zar ne ?
Sjetite se samo onog Mercedes 190E kupa kojeg smo vozili,kako je Antiša preko noči postao brz,nitko ga nije mogao pratiti,a svi znamo kako je to završilo.(nije imao čistu instalaciju)
Ja nikad nisam tvrdio da je Janos spor,ali sam izrazio veliku sumnju u njegovu brzinu i još sam rekao da ako se to ponovi u Sepangu,onda ja definitivno izlazim iz ovog,jer mi to jako smrdi i ne želim sudjelovati u tome.Koliko je Janos stvarno brz,vidjelo se u Porsche kupu,pogledajte rezultate (samo race 1 od svake staze,to je jedino relevantno,race 2 je lutrija,u tome se barem svi slažemo)
I još nešto,Arma,ako misliš da vozimo zbog Marka(Duspare,valjda)onda se varaš,možda vi vozite zbog njega,ja sigurno ne.Ja vozim zbog uživancije i druženja,nije mi teško podjeliti setup,jer ništa ne skrivam(i onaj sa puno gripa napred je moj,samo za info),ali nisam toliko naivan da vjerujem u to da je neko preko noći brži sekundu po krugu...to nema veze sa priznavanjem ili nepriznavanjem poraza.To su čiste gluposti,napisane od čovjeka koji nikad u životu nije pobjedio ni jednu utrku,ali je spreman popljuvati nekoga koji "nezna priznati poraz".Potrudit ću se svakako pronaći u čemu je kvaka,a onda ću to i napisati na ovom forumu,javno, ne skrivajući to kao zmija noge(ili kao Janos setup)
Ono "balav" nebi komentirao ovaj put,lijep je dan,iako je zahladilo malo :biggrin:
neću se sada zamarati prvim odlomkom koji nije baš točan jer stvarno nije bitno, odgovorit ću ti na ovaj zadnji dio jer očito da neke stvari nikako ne možeš skužiti, jer ne radi se tu ni o broju bodova, ni o broju pobjeda, ni o rezultatima.

Ja znam da nitko od vas ne vozi zbog mene, vjerujem da svi voze radi svog gušta i zabave. Jedino za tebe nisam siguran, za tebe imam dojam da voziš zbog pobjeda, ali to je moj dojam, to ne mogu znati. Isto tako ni ti ne možeš znati da li sam ja ikad u životu pobijedio u utrci. To što je Arma napisao da vozite zbog mene se odnosilo samo na to da sam vas ja upoznao sa tom ligom i pozvao da vozite tamo, naravno da nije mislio na to da neko ne vozi radi gušta nego radi mene, to je jednostavno glupo :D

A sad, ako te najviše muče moje pobjede i moji bodovi, te na njima zasnivaš sve svoje argumente (ako se to može zvati argumentima, jer po meni "šuti, ti si sporiji od mene" nije argument), onda ću te vjerojatno razočarati. Ponavljam opet, niti jedna stvar koju sam napisao se nije odnosila na tvoju vožnju, sve se odnosilo na tvoj stav, tvoju bahatost i tvoj preveliki ego. Spusti se na zemlju, shvati da si ti na temelju svojih rezultata u jednoj igrici daješ za pravo srat po mojim rezultatima i uspjesima o kojima ne znaš ništa. Shvati već jednom da ja tebi govorim o nekim univerzalnim sportskim vrednotama tipa fair play, poštenje, kolegijalnost, povjerenje, itd., a ne o tvojoj vožnji. A o tome ti i te kako imam pravo i osnove govoriti. Evo ti copy-paste iz članka sa stranice mojeg triatlonskog kluba, to je izvještaj sa zadnje utrke na kojoj sam nastupio(u 8. mjesecu):
Druga utrka je bila utrka sprinta. Na toj utrci su se našli najbolji triatlonci u Hrvata što se ove discipline(Kros triatlon) tiče. Tako smo kronološki završavali ovim redoslijedom prvo vaš trener(moja malenkost) ulazi u cilj kao 8. muški te osvaja 5. mjesto u kategoriji seniora s vremenom 57:26. Dalje seljedeći Trimaxovac ulazi u cilj Antonio Đabija na cilj kao 9. muški natjecatelj te 6. u kategoriji seniora. Nakon toga u cilj ulazi naš Marko Duspara kojemu je ovo prvi povratnički triatlon nakon teške operacije prošle godine. Te završava kao prvi u katagoriji Juniora, pa nas ta medalja posebno veseli! :)
Kopirao sam ti to da shvatiš nekoliko stvari:
1. rFactor nije jedina stvar na svijetu niti si ti najvažniji čovjek na svijetu jer si među najboljim igračima rFactora na balkanu.
2. Ne seri po tuđim rezultatima i uspjesima ako o njima ne znaš ništa
3. Najvažnije, mislim da ti je to dovoljan dokaz da jesam pobijedio na bar jednoj utrci i da ćeš prestati to koristiti kao ultimativni argument ;)
I smatram da ova rasprava ne vodi nikuda i nema smisla dalje ju voditi, naša razmišljanja i stavovi se stvarno u potpunosti razlikuju. Od kad znam za sebe bavim se sportom i nemam namjeru prestati, stoga su mi usađena neka osnovna sportska načela. Pa tako za razliku od tebe ne razlikujem sportaše po njihovim rezultatima, jednako cijenim onoga koji je trenirao cijelu godinu da bi istrčao maraton za 2:30h kao i onoga koji je trenirao cijelu godinu da bi završio prvi maraton u životu pa makar i za 5 sati. Vidiš, jedan od njih će biti duplo sporiji od drugog, ali su prošli isti put, istu muku, isti trud, istu radost, isti užitak da bi došli do svojeg cilja. Za mene su oba postigla rezultat na kojem bi im čestitao i kojim se mogu ponositi. Ti ne kužiš tu stranu sporta jer da ju kužiš mi nebi nabijao na nos i isticao da si najbrži(ili drugi najbrži ;) ) sim-rejser u Janošovoj ligi. Dok te neke stvari ne shvatiš nema smisla dalje tu raspravljat jer se sigurno nećemo složiti.
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Postovi su vam se Armaninizirali :D
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

daj vozate vi nesto tako popodne ili samo navecer ? :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Druga utrka je bila utrka sprinta. Na toj utrci su se našli najbolji triatlonci u Hrvata što se ove discipline(Kros triatlon) tiče. Tako smo kronološki završavali ovim redoslijedom prvo vaš trener(moja malenkost) ulazi u cilj kao 8. muški te osvaja 5. mjesto u kategoriji seniora s vremenom 57:26. Dalje seljedeći Trimaxovac ulazi u cilj Antonio Đabija na cilj kao 9. muški natjecatelj te 6. u kategoriji seniora. Nakon toga u cilj ulazi naš Marko Duspara kojemu je ovo prvi povratnički triatlon nakon teške operacije prošle godine. Te završava kao prvi u katagoriji Juniora, pa nas ta medalja posebno veseli! :)
Mene ne zanima tvoj triatlon i mislim da ti je jasno da se moja opaska odnosila na sim utrkivanje. A sto se tvog poziva na utrkivanje tice, nisi ti mene pozvao, mene su zvali i ovdje:
slika
Ostalo necu komentirati, ali cini mi se da ovdje ima dosta ljudi koji se vesele kad me netko pobjedi, a ti si samo jedan od njih.
MarkoD

Post Postao/la MarkoD »

Mansell je napisao/la:
Mene ne zanima tvoj triatlon i mislim da ti je jasno da se moja opaska odnosila na sim utrkivanje. A sto se tvog poziva na utrkivanje tice, nisi ti mene pozvao, mene su zvali i ovdje:
slika
I triatlon je utrkivanje, a mislim da sam dosta puta objasnio da pišem o nekim drugim kvalitetama koje su univerzalne za svaki sport i svako natjecanje ;)
Ja samo objašnjavam na što je Arma mislio jer ako sam ja dobro shvatio njega i tebe došlo je do nesporazuma. I to je poprilično nebitna stvar uostalom :)
Mansell je napisao/la: Ostalo necu komentirati, ali cini mi se da ovdje ima dosta ljudi koji se vesele kad me netko pobjedi, a ti si samo jedan od njih.
ne može me bit manje briga za to :D
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Vuksa_KC je napisao/la:Postovi su vam se Armaninizirali :D
Zato se u zadnje vrijeme i držim izvan rasprava...izgleda da je "Armanizacija" postala vrlo zarazna bolest na ovom forumu pa se držim na sigurnoj udaljenosti :badgrin:
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ke veze ima tiratlon s rfactoron ? :D Ter ne tečemo na rfactoru :D
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Mansell je napisao/la: Ostalo necu komentirati, ali cini mi se da ovdje ima dosta ljudi koji se vesele kad me netko pobjedi, a ti si samo jedan od njih.
ja se veselim samo kad te ja pobijedim. :biggrin:

a za ovu situaciju stvarno nzm što bih rekao, ja vjerujem da se janos zbilja potrudio, napravio vrh setup i vrti tih krugova za poludit... treba čovjeku čestitat, ne odmah pomišljat na neko varanje...
al opet, kad gledaš taj njegov onboard sa brna baš ostaneš paf, kolko to čudo ima gripa, ludnica...

al mislim da moraš malo i sebe pogledat, ne samo janosa, jer pazi, odvozio si 3 puta manje krugova od njega, u kvalama si bio sporiji ne samo od njega nego i od mene što baš nije često (pogotovo u ow modovima), race si završio iza baneta... tako da ono, čak i da nije bilo janosa nebi uzeo pole ni pobijedio tako da i po tome vidiš da na brnu nisi bio na onoj top razini kao inače...
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

a da neko digne server na pol sata pa jedan đir ?
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

K1m1,možda to i je stvar setupa,ali onda u njemu postoji neka caka,neka"rupa",koja daje nevjerovatan grip,a da to ne utječe na top speed.Možda je prisutna još neka paralelna instalacija nečega,koja utječe na performanse auta,opet navodim Mercedes 190E i Antimona.Istina je i da nisam bio na visini u Brnu,nije bilo ni brzine ni koncentracije(što nema veze sa brojem krugova)Imao sam sigurno drugo mjesto,pogledaj reply,ali sam pretjerao sa forsiranjem,dvaput se izvrtio i završio iza Baničevića...Pogledaj par mojih krugova,koliko je to vožnja na granici,pa onda pogledaj Janoseve,ti si pametan dečko,sve bi ti trebalo biti jasno.
Neću više o tome,odvozit ću Sepang,a nakon toga,kao što sam rekao...Ova tema je za mene završena.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Čuj Arma,puno gripa naprijed automatski znači malo gripa otraga
wrong.. jedno ne iskljucuje drugo, prednji i zadnji kraj na bolidu nisu medjusobno ovisni..
Setup je uvjek kompromis nečega
naravno.. samo to ne znaci da se nemoze sredit prednji kraj bez da sjebes zadnji, jer zadnji se moze sredit drugim stelanjem..
i pazi najvaznije - pricamo o modu koji iako je prilicno dobar i vrlo zabavan nije bas neki vrh realnosti tako da kao i u mnogim modovima bude propusta oko nekih podataka koji su pogresni ili nemaju negativni efekt kod povecavanja.. tako da je prilicno nespretno pricat o tome dal je moguce napravit tako dobar setup ko sto je janosh napravio jer opet - taj setup nisam napravio ja nego neki tamo lik koji je duplo stariji od tebe i kojem sigurno nece predstavljat gust varat u virtualnom svijetu.. hackeri i chiteri su redom djeca od 12-13 godina..
naravno, ne mislim ni ja da je nemoguce, al nemam takav feeling nimalo..

to tvoje misljenje da se preko noci ubrzao sekundu je ono gdje najvise grijesis.. ponavljam da sam bio cesto na serveru, a janosh je bio prakticki redovan, i ja sam "svjedocio" postepenom ubrzanju.. tebi je to preko noci sekunda, odnosno usporedjujes njegove performanse sa porscha sa ovim prvnestvom a sasvim je razlicita stvar..
I nemojte se previše zamarati brojem krugova,to može biti i fol,zar ne ?
?
pa prakticki jedini nacin za ubrzanjem je trening i trening..
fol? pisem 3. put da sam ja svjedocio skoro polovici tih krugova..

I još nešto,Arma,ako misliš da vozimo zbog Marka(Duspare,valjda)onda se varaš,
:) joj mans.. zasto volis citat postove kako ti pase da mozes odgovorit nesto sto zelis a sto nema veze s nicim?

naravno da ne vozimo za! marka ili zbog marka, vec je marko razlog zasto vozimo..
da nije ovdje objavio da ce se odrzat ti megani nitko od nas ne bi vozio, takodjer ni ti..
citaj ono sto ti netko pise, a ne odgovarat takvim smjesnim izjavama..
ali nisam toliko naivan da vjerujem u to da je neko preko noći brži sekundu po krugu..
sta.. drugim rjecima mi smo svi toliko naivni?
nista nije preko noci po 4. put..

ja shvacam tvoju sumnju i potpuno mije razumljivo da te brine, nije isto meni koga prakticki briga tko je prvi kad ja nisam ni blizu (iskreno, meni je prilicno drago kad ti rasturas i oduvijek mi je drago vozit s tobom na gridu jer stvarno postujem tvoj speed, tvoju konzistentnost i cesto perfect utrke)..

stvar je u tome sto ti kategoricki tvrdis da janosh vara zato jer je lik bio najbrzi nakon fkng 800 krugova..
a bas da sam taj janosh toliko ne trubi i dosadjuje oko varanja nitko tako ni ti ne bi ni sekundu pomislio da nekto vara.. i to je fact..

Postovi su vam se Armaninizirali
da, to samo znaci da su se konacno mnogi opustili irzazit vlastito misljenje, a ne samo se slagat sa nekim il bit po strani i kad ih nesto smeta..
Zato se u zadnje vrijeme i držim izvan rasprava...izgleda da je "Armanizacija" postala vrlo zarazna bolest na ovom forumu pa se držim na sigurnoj udaljenosti
da, vidis.. to je potpuno oprecno od mog shvacanja.. sve dok je netko voljan raspravljat sa stavom i objasnjenjem i ja sam voljan.. ako nemam nista za rec o temi ili sam prilicno neutralan nema potrebe ni za iznosenjem misljenja koje je najcesce prosjek il nije razlicit..

ja volim kad su ljudi otvoreni i ne vode nuzno racuna kako ce netko prihvatit njihovo misljenje i dal ce se nekom zamjerat..

primjer upravo mans.. ta taj mali mi je zaljepio ruznih komentara ko nitko na ovom forumu, za njega sam bio lik i sa ozbiljnim problemima (mozda sam i jos :/, pa opet mi to trzanje nije bas promjenilo sliku o njemu i iako je mali bahat i prilicno razmazen (jbga, svi smo bili malo takvi u tim godinama) svejedno ga cijenim prilicno, i cijenim to sto izrazuje misljenje i cijenim to sto cvrsto stoji iza svog feelinga, iako je to nesto na cemu moras poradit, jer moras shvatit da si okruzen sa odraslijima i odraslima i da nemozes uvijek bit u pravu i da ima jaaaako puno ljudi koji znaju bolje i vise..
al to je dio sazrijevanja, nis cudno da ti je u glavi da si najpametniji na svijetu i da sve znas samo ti.. svi tako misle ko klinci..
a da neko digne server na pol sata pa jedan đir ?
ja moram sad po sestru, poslije ce bit malo kasno, moremo sutra..
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

and here we go again, treba biš poć za novi list pisat kolumne ja bin ti hi čita :D
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Ma kaj, SIM racing časopis by Armanini :D
Glavni headline: Kako sam propustio kart fight dok sam s dekicom i čajekom skidao temperaturu :P
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

nabijem vas svih jednu po jednu :x
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Arma,povlačiš me za jezik pa ti moram odgovoriti,samo u vezi gripa:Ako je grip 100% nečega,ti taj omjer djeliš na prednji i zadnji dio.Dakle,ako želiš neutralan auto,onda to izgleda otprilike 5o% naprijed i 50% otraga.Meni odgovara malo više naprijed (cca 55%) i malo manje otraga(45%).Zašto? Zato jer zadnji kraj lakše kontroliram.U onom mojem setupu,koji ti je dao K1m1 bilo je previše gripa naprijed,a premalo otraga.Nemoguće je imati 100%i napred i otraga,jer to je onda 200%,a to ne postoji.Ovaj postotak je samo simboličan,to može biti i 50%,ili 50 nečega,ali ono se djeli na 2,pa ispadne 25-25 neutralni.To su osnove.Recimo,previše gripa otraga ima za posljedicu da zadnji kotači prejako "guraju"prednje,pa je onda otežano skretanje auta (kod dodanog gasa,naravno)To onda zovemo understeer,dakle stvar je vezana,iako ima i nekih stvari koje možeš promjeniti napred,a da recimo ne utječu na zadnji kraj i obratno.mislim da razumiješ o čemu govorim,iako mi je teško vjerovati da opet nečeš imati neko svoje objašnjenje u vez ovoga .Janosev auto se ponašao kao da je na tračnicama,a ne na trkaćoj stazi,u tom grmu leži zec :biggrin:
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

iako mi je teško vjerovati da opet nečeš imati neko svoje objašnjenje u vez ovoga
pa ofc :P iako si mi ti ovaj put olaksao pa mogu samo tebe citirat:
ima i nekih stvari koje možeš promjeniti napred,a da recimo ne utječu na zadnji kraj i obratno.
sam si shvatio kako nisu medjusobno ovisni prednji i zadnji kraj..

kako si probao objasnit brojevima i odnosima nastavit cu i ja (samo je stvar sto ne pisemo o istoj stvari al ajd, kad smo vec tu :)

ti pricas o underu i overu, a pricamo o kolicini gripa prednjeg odnosno zadnjeg kraja, ne balansu auta..
balans auta je druga stvar, i kao sto sam kazes stvar je preference, netko bolje "upravlja gasom" netko volanom.. ti volis over (kao i 95% sim racera), dok je kod bolida dosta cest odabit under (alonso i drustvo)..

al ne pricamo o balansu auta, ustvari ti sad pricas, al si poceo o kolicini gripa kod janosha kako ispred tako i iza, a ne o karakteru auta..

dakle, uzmimo da je 100 neka maximalna moguca vrijednost gripa koju taj bolid ima, 100 ispred 100 iza..
uzmimo moj los setup koji je imao recimo 60 od mogucih 100 vrijednosti gripa ispred i 50 od mogucih 100 iza..
to nisu postotci balansa bolida, a razlika bi u ovom slucaju u postotcima bila 10%.. neutralan bolid ima razliku jasno 0%.. il 50-50 il 100-100 il 10-10, nebitno koja je "vrijednost" gripa..

dakle, taj moj setup ima 60 od mogucih 100 ispred, janoshev uzmimo da ima maximalnih 100..
to ne znaci da janosh nema vise nis gripa iza, iza je druga prica i grip iza se moze dobit drugim stelanjem nezavisno o prednjem..
uzmimo da je janosh i iza dobio pun k*r*c gripa, recimo 80 od mogucih 100..
u tom slucaju razlika u balansu je 20% i to je razlika u karakteru..
mozda je dobio iza i 90 gripa od mogucih 100..

znam da lose objasnjavam pa cu probat jos na jedan nacin..

recimo da i ja i janosh imamo potpuno neutralan bolid..
to ne znaci da ja i janosh imamo isti grip bolida, vec imamo isti karakter bolida (balans)..
janosh moze imat duplo vise gripa od mene a da oboje imamo neutralan bolid..
janosh sa recimo 80 vrijednosti gripa ispred 80 iza, a ja recimo sa 40 vrijednosti ispred 40 iza..

primjer bi bio da recimo postelamo identicno auto, al janosh stavi krila 20 20, a ja 10 10..
oboje imamo potpuno isti neutralni bolid, al janosh ima za x vrijednosti vise gripa..
Nemoguće je imati 100%i napred i otraga,jer to je onda 200%,a to ne postoji.
:D kako mislis da 200% ne postoji?
200% je duplo od 100 i to je bas upravo negdje koliko je janosh imao vise gripa od ostalih :D
naravno da se salim, al nemoj nekom rec da ne postoji 200% :) postoji i 1000% :D
.Recimo,previše gripa otraga ima za posljedicu
da, ali krivo postavljas i to te buni..
nije stvar u previse gripa otraga, (to bi znacilo da je puno gripa lose, sto je naravno nonsens) vec u prevelikoj razlici od gripa ispred..
recimo da je takav slucaj i da ne zelis takav auto i takvo ponasanje.. neces smanjivat grip iza, vec ces dodat grip ispred.. ako je to moguce naravno..
i kad to napravis, ne smanjujes vrijednost gripa iza, ona ostaje ista, vec povecavas grip ispred, a smanjujes razliku odnosa..
malo si pobrkao 2 razlicite stvari i zato je konfuzno..

Janosev auto se ponašao kao da je na tračnicama,a ne na trkaćoj stazi,u tom grmu leži zec :biggrin:
hehe pa da.. upravo je u tome stvar.. al nije dobio to nekakvih varanjem, vec setupom..
to je kao da kazes da vettel vara (ustvari kao sto mnogi i smatraju da rbr vara :) jer vozi ko po tracnicama a ne po stazi dok svi ostali izgledaju da voze i da se "muce"..

nego.. probao nagovorit janosha da da set sa brna, al naravno jok.. pa mu rekao nek da kad zavrsi..
a zasto sluzi rf_scan ?
normalno da ima tajna
otkricete fora
sve je u setupu
ja setup nisam dao ni na makedonce

pa to nije neka bog zna sta fora nego kombinacija od vise fore
sve ukupljeno kako treba na svom mestu
dacu vam set posle sampionat to meni ne smeta
nema sta da krijem, nisam prevarant
nije samo setup vec i setiranja volana

tako da cemo se strpit do kraja pa onda svi na brno s tim setupom vidjet koliko i dal cemo se ubrzat :)
e sad, ovo je prvi mod da vozimo open wheel
a ja sam reko, sacemo da vidimo cija majka crnu vunu prede
svi ste se smejali na server
4 x f1 champion nisam bio za dzabe

ja sam f1 vozac, samo kod nas nema zelja za f1 i svi vise vole auta gde ja nisam tolko brz

(naravno da nisam nikog spominjao, vec sam mu rekao da postoji sumnja u regularnost :)

moja finalna je da bi ja bas volio da ti prodje ta frustracija odnosno sumnja, da vratis staro "samopouzdanje" i da istreniras taj sepang, kaze janosh da je tamo uvijek los, i da operes tog janosha ko sto si ga prao do sad i da ga smiris s tim da je najbrzi :)

pretpostavljam da mozda mislis da netko od nas ima nes protiv tebe i da je nekima drago sto nisi bio najbrzi, ja mogu rec samo za sebe da je to daleko od istine i da ja navijam za tebe, ne samo jer smo u istom timu, vec jer smo si svoji..
ok, vjerojatno marko ne misli tako :D al ja sam uvjeren da mi svi ostali mislimo tako nekako, osim mozda kimija i fioreta koji su toliko brzi i koji se mogu i s tobom borit pa jasno da ce oni navijat za sebe :)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

aha :D sad vidim sto mislite s tim mojim postevima.. :)
jedva je prihvatio forum post lol.. ni ne skuzis dok ne postas koliko mozes nasrat :=
slika
Odgovori