Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Kimi i Frijns

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la K1M1 »

Baš me zanima šta će se dogodit kad vettel jednog dana ne bude u dominantnom bolidu i počne se žalit na nedovoljno dobar bolid. Dal će onda kolega vidc i po njemu pljuvat ili je samo alonso rezerviran za to.
Meni je takodjer nepojmljivo kako netko može imat tako dvostruka mjerila. Buttonu ili bilo kojem drugom se ne zamjera kad kaže da je bolid kanta, al kad to alonso kaže odmah paljba po alonsu.... I onda obrazloženje da je to zato jer se alonso bori za postolja a button za bodove haha, pa kakve veze to ima nikako da shvatim. Dakle po toj logici da je kojim slučajem ferrari napravio još lošiji bolid (poput mclarena) onda bi alonso smio reć nešto protiv ekipe, al ovako ne smije...
Kako ne kužiš da je ferrariju sve osim naslova prvaka neuspjeh. I sam kažeš kako je ferrari institucija i najveća f1 ekipa, a onda nakon toga govoriš kako bi alonso trebao bit zadovoljan i šutit jer mu je bolid dovoljno dobar za borit se za postolja.
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Alonso-champ je napisao/la:dok svi u F1 svijetu pa cak i veliki DC govore da Alonso izvlaci 110 %
E sa ovime se ne slažem,nikad nisam volio ovakve izraze.Pravilno bi bilo reći izvlači 100% i više od toga ne može nitko
...put u raj nije posut ružama...
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Hehehehehehe! Uživam ovo čitati.
Ne znam da li će vam ove brojke ponešto pomoći u ovoj diskusiji no argumenata za jednu i drugu stranu ima...

2010 godina:
Vettel - 256 bodova, 5 pobjeda i još 5 postolja
Alonso - 252 boda, 5 pobjeda i još 5 postolja
Webber - 242 boda, 4 pobjede i još 6 postolja
Massa - 144 boda, 0 pobjede i 5 postolja
RB je imao 5 odustajanja od čega 3 Vettel a Fer 2 odustajanja jedno je Alonsovo

2012 godina:
Vettel - 281 bod, 5 pobjeda i još 5 postolja
Alonso - 278 bodova, 3 pobjede i još 10 postolja
Webber 179 bodova, 2 pobjede i još 2 postolja
Massa - 122 boda, 0 pobjeda i 2 postolja
RB je imao 4 odustajanja od čega 2 Vettela (pod udustajanje brojim i Italiju kad je završio 90% utrke), a Fer je imao 3 odustajanja od čega su dva Alonsova

Znam da bi tajni agent još i secirao svaku utrku posebno no to je ipak besmisleno i preveliki zahvat za podvlačenje crte...i zar ti se ne čini da je UVJERLJIVO najbolji ipak malo preteška riječ..to su insinuacije koje "zapale" ljude :) ...
Ako ćete nastaviti raspravljati fokusirajte se više na 2012 tu su ovi bolidi ipak bili "puno izjednačeniji" nego 2010.
Zadnja izmjena: Toon, dana/u 13 ruj 2013, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Moze Alonso :biggrin: salim se...slozio bih se s tobom u neku ruku naravno..
Alonsista hasta la muerte..
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

jedino sto ja iz ovog iscitam je da je massa jbno konstantan :D
rFactor F1 HR server Info
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Armanini je napisao/la:jedino sto ja iz ovog iscitam je da je massa jbno konstantan :D
U PM. shebo Massu u 2012 je svega dva puta bio na postolju i imao 122 boda. #-o Odoh ispraviti.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

eh, ipak mu pada ta dobra forma :)

nego
.i zar ti se ne čini da je UVJERLJIVO najbolji ipak malo preteška riječ..to su insinuacije koje "zapale" ljude :) ...
ako se to kojim slucajem odnosi na mene i ako sam ostavio dojam da mi je alonso uvjeljivo najbolji onda da se odmah ispravim..

nije meni alonso najbolji vozac na gridu.. mislim da je najkvalitetniji, al meni osobno nije najbolji.. bolji i zabavniji mi je lewis, i mislim da i brzi..

kod alonsa ne volim sto je previse "po spagi", ala prost, dakle bez greske i u skladu s mogucnostima, sto je vjerojatno i najbolja odlika koju vozac moze imat jer je to najbolji nacin za maximizirat rezultate (to je taj potencijal bolida), al nije "preko granice" i nije zabavan ko ljuis..
lewis ne fantazira puno kad je na stazi, prasi koliko zeli i koliko se osjeca, manje bitan primjer - kada lewis dodje iza bolida koji zaostaje krug, prodje ga cim ga vidi, nebitno na kojem se djelu staze nadje, odmah to rjesi, dok ce alonso ic na laksu i sigurniju varijantu i radje pocekat par zavoja da bude jednostavnja situacija.. i u takvoj prilicno nevaznoj situaciji izgubit par desetinki..
lewis ce takodjer rjetko kad odustat od napada i od potjere, dok ce alonso cesce ic na siguran finish..

samo opet.. to ne znaci da je lewis brzi nego alonso, kad se gleda sira slika, jer upravo taj lewisov pristup i stil cesto nosi i rizik odustajanja, dok alonsov vise ziceraski puni i puni vrecu bodova.. zato mislim da je alonso najkompletniji/kvalitetniji vozac danas na gridu..
a najbolji.. to je na kraju dana vise stvar osobne preference jer ih se nemoze usporedit nikako dok ne sjede u istom bolidu i u istim uvjetima (sto je nikad)..
mozda eventualno sljedece godine i taj ludi dvojac alonso i kimi, al neznam bas ni da ce to bit bas toliko ravnopravno..
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

@armanini - nije do tebe...citirao sam gorana, gorana007...mislim da vidca ovdje najviše smeta što se nekako sva "krivnja" prebacuje na Ferrari dok se s druge strane svi uspjesi Vettela prepisuju samom bolidu...glupo je sumnjati u vrhunske vozačke sposobnosti Alonsa koji se gomilu puta dokazao svojim doktorskim disertacijama (vožnjama) no i meni se nekako čini da se Vettel poprilično omalovažava...na stranu bolidi (i Alonso je svoje naslove osvajao u nadmoćnim vozilima) biti trostruki (četverostruki) zaredom je fantastičan uspjeh...trebalo je i u momčadi imati muda 3 trke prije kraja ne favorizirati Webbera (kako je to tada suludo izgledalo) i napraviti od Vettela prvaka...
...cijela ova diskusija vidca se svodi (barem meni tako izgleda) na to "nepriznavanje" Vettelovih naslova...možemo mu tražiti mane i gledati navijački koliko god želimo no da je vrhunski vozač koji će možda i povijest ući kao jedan od najvećih (kako ga je krenulo) to mu treba priznati ma koliko to teško bilo...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

yep, djelim misljenje vezano za vettla.. bas smo danas frend i ja komentirali..
a i stranicu prije sam spomenuo kako cijenim vettla.. i jedan sam od rijetkih ovdje koji ga ne omalovazavaju i koji ne kenjkaju stalno po njemu..

al da.. njega *ebe to sto je u toliko dominantnom bolidu pa mu se ne priznaje ni jedna pobjeda.. al i kako i bi kad mu iz boxa javljaju da vozi prebrzo tempo nego sto je potrebno.. dakle ima u svakoj utrci rezerve "koliko mu god treba"..
i zato ga nemozes smjestit uz box "provjerenih".. i to unatoc pobjedi u tru i unatoc pregrst bodova 2008 u tr..

i sigurno da bi bila druga prica da je recimo 2010 dosao u ferrari il mcm koji bi bio dominantan koliko i rbr.. sasvim bi ga se drukcije prihvacalo..
ja nemam bas definirano misljenje o njemu, a najvise zbog izjave pred godinu dve, kada su ga pitali (mislim kad je bio u topgearu) dal ce poharat sve rekorde u buducnosti, on je odgovorio da nema pojma ni dal ce za 5 godina bit u f1.. to mi je nekako zasmetalo i samo to mi je stalno negdje u glavi i zbog tog ga ne dozivljavam kao "pravog vozaca".. koliko god to bilo bedasto..

a odvozit sezonu bez greske, kao sto je recimo ova i nije toliki uspjeh kad si stalno napred i imas brzine u bolidu da te ama bas nitko nemoze ugrozit.. da se vozi blizu 100% mogucnosti bolida, onda da, al dok se voze krugovi koji su prilicno ispod mogucnosti onda je to samo obavljanje posla..
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Armanini ne doživljava Vettela kao "pravog vozača" zato što je u intervjuu u emisiji koja je poprilično neozbiljna i više se svodi na zajebanciju izjavio da ne zna da li će za 5 godina bit u f1 što može značit svašta nešto... na kraju krajeva, tko može bit siguran u to gdje će biti i šta će raditi za 5 godina?
i onda sam ja baba koja se hvata za sitnice :D

Toon je otprilike skontao šta želim reći...ja imam osjećaj da Vettela još uvijek smatraju prosječnim vozačem i prolaznom senzacijom koji će za sezonu-dvije sigurno propast kao žeton i formula 1 će se konačno vratiti u ruke dvojici koji to zaslužuju po defaultu jer se eto tako očekivalo od 2007., od odlaska schumachera i dolaska hamiltona...

i nema potrebe za potezanjem bilo kakvih uvreda na regionalnoj osnovi, pa makar i u šali.
kakav "veliki" DC? šta su sad svi u penziji postali "veliki"...i schumacher smatra vettela najboljim,ne vidim baš neku težinu u toj izjavi, previše je tu zavisti i nepristrasnosti, pa čak i više nego kod nas običnih smrtnika.
za voziti se stalno naprijed treba i startati utrku naprijed. iskreno, meni je nevjerojatno da je ferrari jedini bolid koji misteriozno konstantno ima dosta lošije rezultate u kvalifikacijama nego u utrkama. nitko nikad nije pokušao ponuditi nekakvo realno objašnjenje za to... to se uzelo zdravo za gotovo i tako je već par sezona. čak se i mercedes uspio popraviti i prestao je biti žderač guma a jedan ferrari se godinama muči u kvalifikacijama.

znači gledaju se uvijek rezultati onog lošijeg vozača i po tome ocjenjuje bolid? e to je tek kriminalan kriterij koji jedino i samo jedino može reći ponešto o (ne)kvaliteti tog lošijeg vozača a ne o bolidu. tvrdite jedno a onda se pozovete na taj kriterij koji vas u potpunosti pobija.
PRIMJER: sezona 2012.,webber kao lošiji vozač red bulla završava 6., button kao lošiji vozač mclarena završava 5. , dakle mclaren je bio bolji bolid od red bulla odnosno vettel je osvojio naslov u bolidu koji ne da nije bio UVJERLJIVO najbolji nego nije uopće bio najbolji... eto koliko je taj kriterij sulud i besmislen i nemojte molim vas više spominjati massu kao mjerilo brzine ferrarija.

i ne, red bull definitivno nije uvjerljivo najbolji bolid od polovice 2009. do 2012. u prosjeku vjerojatno najbrži, ali uvjerljivo najbolji NE, čak bih rekao da je u tom periodu jako blizu između mclarena i red bull-a...2010. i 2012. i ferrari je sveukupno bio tu negdje, prosjek mu kvari 2011.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Armanini ne doživljava Vettela kao "pravog vozača" zato što je u intervjuu u emisiji koja je poprilično neozbiljna i više se svodi na zajebanciju izjavio da ne zna da li će za 5 godina bit u f1 što može značit svašta nešto...
vjeruj mi da sam bio apsolutno 100% siguran da ces reagirat na to.. kao da si nasao nesto bitno.. daj vidc ko proljev si,,

kakve veze ima karakter emisije? pitanje je bilo na mjestu i nije bila zajebancija, zajebancija moze bit odgovor.. mah.. cemu da se trudim..

ugl, mali je rekao da ni nezna dal ce bit u f1 za 5 godina, dal ce imat zelju uopce bit u f1..
meni se taj odgovor urezao jer mi nije bio po volji.. simple as that.. sto sad ti oces iz toga izvuc? meni ces izvlacit smisao da.. pravog si nasao..

ocekivao bih odgovor - da, trudit cu se bit najbolji, ili - da, nadam se da cu i u buducnosti bit u pravom timu, il - da, nadam se da cu jedan dan vozit za ferrari, il da - porusit cu sve rekorde i ne odlazim dok ne srusim..

ovakav odgovor mi je bio bahat i ne na mjestu..
što može značit svašta nešto.
nemoze znacit svasta nesto, moze znacit samo ono sto je on htio da znaci..

iako mi je jedna od najjacih strana vettla upravo njegov odnos i izjave, ovo mi je bilo lose.. uzeo 2 naslova pa mu kao f1 nije nesto posebno napeta i kao nezna da ce imat interesa u f1 za 5 godina..
na kraju krajeva, tko može bit siguran u to gdje će biti i šta će raditi za 5 godina?
nemoj samo filozofirat gdje tome nije mjesto..
koji k ti sad pokusavas opravdavat vettlovu izjavu koju nisi ni cuo? sta zelis postic time?
pisemo usputni dojam o vettlu, ja napisao svoj dojam o vettlu i ti mi ides fantazirat? ah..
i onda sam ja baba koja se hvata za sitnice
nemoj mjesat kruske i jabuke, nemoj pokusavat nac namjestenu loptu u mom postu.. samo ces si sam posrat u usta..

primjeti da ja nisam nigdje kritizirao vettla zbog izjave, i primjeti da necu sad 3 dana pisat kako je vettel smece jer nema respekt prema f1.. njegovo pravo, kao i moje da mi zbog toga nebude drag..
primjeti da s druge strane ti trkeljas o alonsu kojeg ne volis.. probaj primjetit razliku.. znam da nemozes jer ni ne zelis, shvatili smo da si nazalost just trol, jer ako nisi onda je jos gore..

nitko nikad nije pokušao ponuditi nekakvo realno objašnjenje za to..
?
ti kao pratis sto se desava u f1? rusis si kredibilitet svakom izjavom..
pa cijeli su bolid prakticki radili na novo kako bi probali rjesit problem optimalnog i dovoljnog zagrijavanja guma u jednom krugu.. od kud si ti pao?
da - te kvalifikacije se voze najcesce samo jedan krug.. od kud si ti pao?

i ne, red bull definitivno nije uvjerljivo najbolji bolid od polovice 2009. do 2012.
presmjesan si vidc.. al ono - do te mjere da se s tobom vise nema smisla pisat o f1..
jel ti pogledas uopce koju utrku?

koji smjesan lik..

stvarno za neke izgleda da nije..

pa djeca nisu toliko zaludjena i smjesna..

ajd stvarno sad over..
tema je alonso, nije vettel.. neznam ni sto zalazis ovdje..
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

opet se sve spušta na osobnu razinu i vrijeđanje,nažalost. nemam namjeru više raspravljat dok ne stekneš osnovnu kulturu diskusije!
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

@toon
kolega,samo da znate da sam ja iznenađen...i uvređen :-D

pa od tebe sam očekivao nešto ozbiljnije...prvo nisam očekivao da izmišljaš...zbilja ne vidim da si me citirao
napisao sam da ga šefovi momčadi proglašavaju 2012.g suvereno najboljim...pazi,on za 71 bod u njihovom ocjenjivanju prestiže Vettela...jednostavno,ne mogu shvatiti da neko zanemaruje tu činjenicu...to nisu ljudu s ceste nasumce odabrani,to nisu ljudi kojima je F1 neki hobi,to su ljudi kojima je f1 život i novac...ako itko zna kakva je razlika između bolida onda su to oni...i sigurno su to i vrednovali...i ja se slažem da je izraz najbolji često i u subjektivnoj domeni,al ne mogu shvatiti da neki da ne velim kaj,ismijavaju to i postavljaju neke svoje teorije koje su prestrašne...
ne shvaćam da svaki post mora biti obojen navijačkim strastima...ja nemam problema napisat da je Alonso odvozio katastrofalan Monaco,ali neki imaju probema napisati da je "njihov" vozač bezgrešan...pritom u totalnoj mjeri preskaču statistiku i ona im ne služi ničemu...ali naravno,neke rezultate i situacije treba objasniti...to je ono gdje ti mene prozivaš da bi ja tražio utrku po utrku...
evo,ja nažalost zbog posla nemam vremena,pa ti ak imaš samo analiziraj tri Alonsove iz 2012g...dotakni se gdje je bolid u to vrijeme bio po suhom,u kojem uslovima je došao do rezultata na treningu i naravno osvrni se na ta dva Alonsova odustajanja...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la:opet se sve spušta na osobnu razinu i vrijeđanje,nažalost. nemam namjeru više raspravljat dok ne stekneš osnovnu kulturu diskusije!

normalno da je na osobnoj razini kad raspravljam s tobom - s osobom..
ne vrijedjam tebe kao osobu, vec ovo sto nakenjas ovdje.. posebice da rbr nije nabrzi auto zadnjih 4 godine, a svakom malom djetetu je jasno da je.. (isti su auti sve te godine, ne moze ne bit najbrzi).. da se ne mjenjaju pravila sljedece godine, 95% bi opet bio dominantan..

vettlovu olako odvozenu 2012, kada je vec bio dvostruki i kada je bio puno opusteniji i vozio puno opustenije i lakse sto se odrazilo na rezultate ti pripisujes nekom tamo super brzom ferrariju odnosno sporijem rbru.. ne stoji nikako..

ja kulturu imam vrlo ispeglanu, pa kod starijih bakica uvijek dobro prolazim (one cijene kad je netko kulturan), ovdje nemam potrebu za prikazivat se kulturnim, kad raspravljam s sebi slicnima.. jedino cu bit kulturniji kad odgovaram nekom starijem clanu (starijem po godina naravno)..

a kad mi netko uzima receno i to pokusa okretat ovako i onako i nadat se da ce ispast nes sto moze uzet kao sebi korist, tada mi nije ni na kraju dnevnog reda da budem kulturan prema nekom tko u osnovi provocira i tko mi pocne filozofirat gdje tome nije mjesto..

da ne shvatis krivo, moje misljenje o tebi se ne mjenja, i dalje si mi super simpa lik, sjecam te se sa servera kao vrlo duhovitog i zabavnog, i mozemo se zajebavat i bit najbolji, al o f1 nemozemo nazalost vise pricat, jer nisi od te materije jbga :)
ako itko zna kakva je razlika između bolida onda su to oni
ma neznaju.. vidc zna :)
sry, al jos mi je smjesno da netko misli kako rbr nije najbrzi jos od polovice 2009..
pravi si don kihot :=
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

gdje sam ja napisao da red bull nije najbrži bolid od sredine 2009.?
prije ikakvih usporedbi s "djecom" i komentiranja mog (ne)znanja molio bih prvo da se pročita ono što sam napisao a ne površno pročitat i komentirat da je "kenjkanje" i "seruckanje".
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

i ne, red bull definitivno nije uvjerljivo najbolji bolid od polovice 2009. do 2012.
hm.. tko tu koga je?

i da - najbrzi i najbolji je isto.. ako je cilj bit najbrzi i ako se tako osvaja prvenstvo..
da prvenstvo osvaja bolid koji se najmanje kvari onda bi ferrari bio najbolji..

a ne da je uvjerljivo najbolji bolid, nego je tom rbru ravno svega par bolida po dominaciji kroz citavu f1 povijest..

ma sam pokusaj da se nekako izokrenu posljednjih 5 godina i osporavanje dominacije rbra je seruckanje..
ajd da pricas negdje nekom tko f1 prati povrsno, a ne ovdje gdje vjerujem gotovo svi pogledamo svaku utrku, neki (io) cesto i 2 puta..
sad neznam kome nesto ne stima..

trebali bi opalit jedno votanje - dal je rbr najbrzi bolid unazad 5 godina, ili je ferrari bio brzi 2 sezone..
ako bi bila 2 glasa za to bi vjerojatno ti otrcao brze bolje kod te svoje susjede s rolanom govedinom i kod nje glasao :=
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ok, onda imamo drugačije poimanje najboljeg bolida... onda je vettel popriličan kripl jer nije sve i jedno prvenstvo osvojio 5 utrka prije kraja s tako uvjerljivo najboljim bolidom... o webberovim plasmanima da ni ne govorim. to je po tome jedino logično objašnjenje
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

o webberovim plasmanima da ni ne govorim
da citiram jednog vrlog f1 znalca:
znači gledaju se uvijek rezultati onog lošijeg vozača i po tome ocjenjuje bolid? e to je tek kriminalan kriterij koji jedino i samo jedino može reći ponešto o (ne)kvaliteti tog lošijeg vozača a ne o bolidu.
onda je vettel popriličan kripl
2011 je skoro jedina godina gdje je lik bio u full attacku.. i pogledaj kako je to izgledalo i kako je demolirao utrke..
aposolutno sve do jedne, osim one njemacke koja mu je prakticki jedina slaba utrka do sad gdje je malo pokleknuo pod pritiskom domace utrke..

poslije nije u istom uzletu, toliko normalno..
+ sto je bernie pronalazio xx nacina kako da napravi od rjesene sezone "neizvjesnu", a kada nikome nije ni jedna zadnja sezona neizvjesna..

ako mislis trkeljat o bolidima i pricat mi o nekim plasmanima, ovim onim. daj pls samo baci oko na broj konstruktorskim bodova.. svakom bi to bilo dovoljno.. i onom koji nikad nije ni cuo za formulu kad bi vidio kolka je to razlika rekao bi - u jbte ovi moraju bit neki opaki..
a cega je to rezultat? sporijeg bolida?

ajd nemam vise volje, jer zapravo ni ne vjerujem da pisem s nekim o tome kako je rbr najbrzi odnosno nije.. urnebes.. ovako nes extremno nisam davno procitao..
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

znači potvrđuješ da čovjeka smatraš prosječnim vozačem koji je jednu sezonu bljesnuo a ostale se mučio u dominantnom bolidu?
šta nije jasno u vezi ovog s drugim vozačima? na vašu tvoju konstataciju da je red bull uvjerljivo najbolji bolid jednostavno sam zaključio da je vettel očito totalno nesposoban, a webber još i gori jer s takvim bolidom čovjek nijednom nije uspio biti drugi ni drugi u poretku.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pa sta je webber nego prosjecan vozac?
a vettla smatram super brzim, samo neznam jos dal da ga smjestim uz bok trojca lewis-alonso-kimi.. da moze s njima sjest za stol trebat ce jos malo popapat..

i neznam koji k stalno dosadjujes s vettlom na alonsovoj temi.. nigdje veze..

to sto ti zakljucujes objesim si macku o rep jer su ti postovi puni neke nervoze i ljutnje jer neznam, valjda ti smeta sto ljudi nisu zaljubljeni u vettla kolko ti..
daj se malo sredi, i skuzi da stalno pises o nekakvom vettlu sto nije nigdje tema rasprave.. samo su ga temi puna usta, a pisali o nekom alonsu, pisali o nekom ferrariju, pisali o nekom rbru.. a ti o tom svom vettlu.. daj pa ne budi toliki proljev, jos ces mi zgadit malca, a imam velika ocekivanja od njega i vidim situaciju gdje nosi crveni kombinezon i gdje ce konacno dobit priznanje.. jasno, ako mu do tad ne dopizdi f1 pa ne ode radit nes drugo..

aj over, idem krug napravit na brnu.. moram nekako zaboravit ova naklapanja jer ce me progonit u snovima kako netko misli da rbr nije dominantan bolid vec 5 godina.. ajd zivio ti po 5 put..
slika
canzve
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la canzve »

Vidc, budi malo realan covece. Ovo o cemu pises nema veze, i deluje vise pomalo smesno. Niko tebe ne ubedjuje da je Fetel los,ali je bolid neverovatan. To je kao da kazes da Ferari od 2000 do 2004 nije bio odlican bolid, pored naravno sumahera. Pa, lepo ti kaze armanini,pogledaj bodove u konstrutroskom sampionatu. Ili hoces da kazes da je sve fetelova zasluga,ili je i veber imao udela. A, i misljenja sam da je i taj "los" veber mnogo pomogao fetelu u smilsu otkidanja bodova Alonsu,kada je zavrsavao ispred Alonsa na odredjenim trka. I to ti isto govori o dominaciji redbula.
Ali tema je Alonso!
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

još uvijek ne vidim nekakvo logično objašnjenje zašto jedan vozač koji je pa hajdemo po tvome reći prvi iza kimija alonsa i hamiltona u uvjerljivo najboljem i dominantnom bolidu nije sve naslove osvajao 4-5 utrka prije kraja... ili taj bolid nije dominantan ili je vettel toliko lošiji vozač koliko je red bull bolji od ostalih bolida a to je po vašim mjerilima jako puno ili nešto drugo?
zašto dosađujem s vettelom...pa tijek rasprave doveo do toga. šta treba kada raspravljamo o jednom vozaču (timu) i ako u raspravi dođe do spominjanja drugog vozača (tima) odgovor pisati u odgovarajućoj temi?? to mi baš nema smisla
canzve
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la canzve »

Pa 2011 je prilicno dominantno osvojo,a kako je krenulo i ova godina je obecavajuca, vec sada ima 55 bodova vise, i ne vidim ko moze da ga ugrozi. A, u ostalim sezonama je od odmora, tj. letnje pauze redbul pravio korak unapred u odnosu na ostale, uglavnom ferari. Pa i sumaher, mislim sem 2004, nije osvojio naslov 4-5 trke pre kraja, ili hoces da kazes da tih godina ferari nije bio dominantan?
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

jeste, 2011. je prilično dominantno osvojio, i onda zaboravio voziti 2012. pa se mučio ili???
ili je stvar u tome što red bull nije imao uvjerljivo najbolji bolid, odnosno možda jest imao najbrži ali je imao puno više tehničkih problema...a ne sačekaj, bitno je da je bolid brz a ne da završava utrke, tko se još zamara time...
što se tiče schumachera, naslove je s osigurao 4-5 utrka ranije još 2001. i 2002. jer bolid ni tih godina nije imao prave konkurencije.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

jer bolid ni tih godina nije imao prave konkurencije.
tako je.. a vettel ima ni manje ni vise 5 fkng prvaka za konkurente i to u fkng 3 top tima.. cesto i 4..
sta mislis zasto imaju drugi vozaci toliko malo bodova i zasto ne moze recimo ferr konkurirat rbru s konstruktorskim - pa zato jer imaju ispred 5 vozaca koji su brzi i u cesto brzim bolidima koji se bore za fkng postolja.. kazes kako je webber prosjecan vozac, ima vise pobjeda nego massa podija.. a massa vozio 2 godine najbolji bolid kazes.. pa nije tolki panj..
pa jasno da nije 2012 bio jednako dominantan kao 2011, al i dalje je bio neuhvatljiv.. bilo s gumama koje se raspadaju, bilo ne..
slika
Odgovori