Done for today. 4;30h in the simulator, 96 laps at Spa. Some interesting things. Tomorrow more! Keep pushing
Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: Fernando Alonso
...put u raj nije posut ružama...
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Jean Todt je otišao nakon 2007. sezone i Kimijeve titule.nikolaf1 je napisao/la: Brawn i Todt iz Ferrari-ja nisu otisli zbog Montezzemola i ovo su sve netacni navodi. Todt je sa mjesta sefa momcadi otisao poslije sezone 2008, jer je htio stati na loptu s obzirom na godine koje je imao i uspjehe koje je iza sebe nanizao. Cekao je da poslije 2004. godine osvoji jos jedan naslov, vrati Ferrari na pravi put i onda se povuce. Zatim je zauzeo rolu CEO Ferrari-ja, a kada je dobio priliku da aplicira za predsjednika FIA, to je ucinio jer je to posao koji mu u ovom momentu odgovara i koji je vrhunac njegove karijere.Dakle, ovo je istinita prica, kad govorimo o Todt-u.
Makar veoma moguce da se sve odigralo ovako prijateljski ja imam malo drugacije viđenje na događaje te 2008. sezone.
Jean Todt nije preuzeo ulogu CEO nakon 2007. On je bio primarno CEO cijelokupnog Ferrarija i Racing direktor od 2004. Veoma visoka pozicija koja čak ima vecu težinu nego predsjednik odbora. Moje mišljenje je da se na kraju 2007 i tokom 2008. godine u ferrariju odigrao "power struggle" odnosno borba za moć između Montezemola i Todta što je i rezultiralo naglim odlaskom iz Ferrarija.
Uredio sam svoj post i izbacio prepostavke al i dalje mislim da te 2008. nisu cvjetale ruže prijateljstva na relaciji Montezemolo-Todt.
- 7Times
- Navijam za: MSC
Ja uopste ne krivim SD ni LDM. Krivi su inzinjeri, tj. nesposobni. They're missing something.
Dalje, Lojzek ide iz Ferrarija? Zasto? Pa jednom je izjavio da je bolje voziti Ferrari nego pobjedjivati sa fabrikom pica.
Dalje, Lojzek ide iz Ferrarija? Zasto? Pa jednom je izjavio da je bolje voziti Ferrari nego pobjedjivati sa fabrikom pica.
- Cuky
- Moderator
nisu krivi inžinjeri jer su oni svi u dosadašnjim karijerama pokazali da znaju posao...i Fry i Tombazis i Baldisserri i Bigois....problem je što nemaju čvrstu ruku koja će donijeti odluke na licu mjesta nego se svaka sitnica provjerava 50 puta da bi se na kraju odustalo od nje
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- 7Times
Cvrsta ruka treba da budu oni sami, oni treba da kreiraju te "sitnice" i da oni odluce sta i kako, ali oni nisu sigurni u ono sto rade. Ja sam spec. ing., ako radim nesto za sta sam siguran da ce da radi kako treba ja to implementiram, ako nisam siguran ili pocnem novi projekat ili probam testirat/prepravit stari.
- Dero
- Profesionalni vozač
To ti je recept za kaos a ne uspijeh. Zamisli da imaš 10 aerodinamičara u timu i da svaki ima svoju ideju i smatra da je njegova izvedba najbolja. Kao i u svakoj firmi tako i u F1 timu postoji hijerarhija i postoje ljudi na čelu tima čije se ideje prate i realiziraju. Kao što ti je Cuky rekao u Ferrariju na čelu nisu nesposobni ljudi ali su nesigurni jer nažalost nemaju prostora za testiranje i prepravljanje a greška može koštati utrke.7Times je napisao/la:Cvrsta ruka treba da budu oni sami, oni treba da kreiraju te "sitnice" i da oni odluce sta i kako, ali oni nisu sigurni u ono sto rade. Ja sam spec. ing., ako radim nesto za sta sam siguran da ce da radi kako treba ja to implementiram, ako nisam siguran ili pocnem novi projekat ili probam testirat/prepravit stari.
- nikolaf1
- Početnik
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Da, da... i mislio sam da je otisao poslije 2007, medjutim greska u kucanju, pa je ispalo poslije 2008. Izvinjavam se.Dero je napisao/la:Jean Todt je otišao nakon 2007. sezone i Kimijeve titule.nikolaf1 je napisao/la: Brawn i Todt iz Ferrari-ja nisu otisli zbog Montezzemola i ovo su sve netacni navodi. Todt je sa mjesta sefa momcadi otisao poslije sezone 2008, jer je htio stati na loptu s obzirom na godine koje je imao i uspjehe koje je iza sebe nanizao. Cekao je da poslije 2004. godine osvoji jos jedan naslov, vrati Ferrari na pravi put i onda se povuce. Zatim je zauzeo rolu CEO Ferrari-ja, a kada je dobio priliku da aplicira za predsjednika FIA, to je ucinio jer je to posao koji mu u ovom momentu odgovara i koji je vrhunac njegove karijere.Dakle, ovo je istinita prica, kad govorimo o Todt-u.
Makar veoma moguce da se sve odigralo ovako prijateljski ja imam malo drugacije viđenje na događaje te 2008. sezone.
Jean Todt nije preuzeo ulogu CEO nakon 2007. On je bio primarno CEO cijelokupnog Ferrarija i Racing direktor od 2004. Veoma visoka pozicija koja čak ima vecu težinu nego predsjednik odbora. Moje mišljenje je da se na kraju 2007 i tokom 2008. godine u ferrariju odigrao "power struggle" odnosno borba za moć između Montezemola i Todta što je i rezultiralo naglim odlaskom iz Ferrarija.
Uredio sam svoj post i izbacio prepostavke al i dalje mislim da te 2008. nisu cvjetale ruže prijateljstva na relaciji Montezemolo-Todt.
Sto se tice odnosa Ferrari-ja i Todt-a, moje vidjenje koje se zasniva na objektivnim cinjenicama koje su se tada pojavile, da je Todt jednostavno zelio stati na loptu ( u Ferrari-ju je bio od 1993 do 2008 sef momcadi ), a u isto vrijeme obogatiti svoju karijeru predsjedavanjem FIA-om, te tako zaokruziti karijeru u auto-moto sportu. Kada mu istekne mandat, ako ne bude reizabran, on ce skoro sigurno otici u trajnu mirovinu i oprostiti se od autosporta. Po svemu sudeci, odlucio je zaokruziti svoju karijeru, a to je ucinio na najbolji moguci nacin. Ostace upamcen kao jedan od najuspjesnijih sefova momcadi, sa ogromnim brojem trofeja, kao i sa titulom predsjednika FIA, organizacije pod cijom je kapom cijelu karijeru radio i osvajao.. Jer, jos od 2000-te godine, Todt je vec imao ogroman utjecaj u Ferrari-ju i to nije smetalo nikome. Od 2004 je imao jos veci utjecaj i tada nije nikome smetalo.. Dakle nije u pitanju borba za pozicije i utjecaj, vec je istina blize ovom mom zakljucku. Naravno, mnogi novinarcici su to prikazali pocetkom 2008 kao svadju izmedju ove dvojice, sto su oni uvijek ostro demantirali. Novine su novine, ali ocito ostavljaju posljedice godinama unazad.
FORZA FERRARI !!!
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- nikolaf1
- Početnik
http://www.autosport.com/news/report.php/id/109107
Ferrari-jevo sluzbeno priopcenje. Objasnili su odnos Alonsa i Ferrari-ja, kao i dolazak Allisona.
Uglavnom, prema njihovom priopcenju, sve ide u dobrom smjeru. Alonso nema nikakav problem sa momcadi. Ferrari kosoliduje redove i balansira tehnicki odjel za sljedecu sezonu.
Ferrari-jevo sluzbeno priopcenje. Objasnili su odnos Alonsa i Ferrari-ja, kao i dolazak Allisona.
Uglavnom, prema njihovom priopcenju, sve ide u dobrom smjeru. Alonso nema nikakav problem sa momcadi. Ferrari kosoliduje redove i balansira tehnicki odjel za sljedecu sezonu.
FORZA FERRARI !!!
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Bila bi fora da Alonso ode iz Ferrari-ja a da sljedeće godine Ferrari bude imao najbolji bolid na gridu.
U tom slučaju Alosno bi vjerovatno obukao crveni kombinezon i stao ispred onih bikova koji trče ulicama u Pamploni...

U tom slučaju Alosno bi vjerovatno obukao crveni kombinezon i stao ispred onih bikova koji trče ulicama u Pamploni...

- F1NAC
- Moderator
-
Evo jedna s jednog od foruma
.........

- wolfman
- HNL kladionica super velemajstor
- Navijam za: Vettel
and take vettel's helmet 

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Hahahhahahahaha pa jel nije bilo price da je alosa htio red bull nakon one sezone u mclarenu ali ih je odbio?? 

McLaren u <3
- 7Times
Da, ali je frajer trazio previse.
-
- Početnik
- Navijam za: Alonsa
I zasto frajer? Zasto da ne trazi kada poseduje kvalitet! Sta mislis koliko je tvoj miljenik uzeo od mercedesa za tri godine? Ili mislis da neko trazio manje?7Times je napisao/la:Da, ali je frajer trazio previse.
-
- Legenda
Iduće godine Alonso dolazi u Red Bull. Uz Ricciarda. Vettel u Ferrari, uz Kimija. Vettel u Ferrariju uzima naslov 

Samo neka se trkaju.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ako je statistika na Formula1.com točna (pretpostavljam da jest), Alonsov zadnji podij, u Silverstoneu, mu je bio 91.

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Ajde barem je najava kise,mozda crveni traktori mogu profitirati na tome.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Alonso nema sreće na ovoj stazi
Sutra očekujem da će završiti utrku na 1.zavoju
Sutra očekujem da će završiti utrku na 1.zavoju
...put u raj nije posut ružama...
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
"Možda se nismo mogli boriti za pole, ali mislim da smo imali brzinu za četvrto, peto ili šesto mjesto," dodao je Alonso
Baš utješno!
Baš utješno!
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
- Barry
- Test vozač
mind games. nema od ovoga nista. i da padne kisa s pocetka start pod SC, kasnije su svi daleko ispred. podijum uz dosta sretnih okolnosti i dobrih taktickih poteza (kojih ferr bas i nema) mozda. daj Boze da grijesim.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Alonso napisao na twitteru da on i Massa nisu imali goriva za po još jedan krug.