Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Mercedes Grand Prix
taj stari Renaultov bolid je bolid koji je dizajniran za Bridgestone gume, ne za Pirellice. Druga velika razlika je što ima DDD, kojeg aktualni bolidi nemaju. Treća velika razlika je što tada nije bio zabranjen EBD i iako ga taj bolid nema, da ga ima nebi kao sadašnji toliko utjecao na grijanje stražnjih guma jer su ga mogli tada usmjeravati gdje su htjeli. Nadalje, taj bolid nema KERS, nema DRS, a ima F-Duct...nitko se ne buni jer bolid više nema gotovo nikakvih relevantnih poveznica sa ovogodišnjim bolidom. Nadalje, testove sa tim Lotusom ne odrađuje momčad Lotusa niti njihovi vozači. Testove sa tim R30 bolidom odrađuju Pirellijevi vozači, Pirellijevi tehničari i nekoliko Renaultovih (čija je tvornička momčad RB, a ne Lotus) tehničara koji se brinu o motoru. Lotus ne odrađuje testiranje, Lotus IZNAJMLJUJE bolid.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
- ovako pišu skoro svi F1 novinari.Tweeting has been banned from inside the hearing once it's underway...

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
`Orner je isto stigao na saslusanje.Red-Bull-Teamchef Christian Horner ist überraschend zur Anhörung nach Paris geflogen!

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Misliš?gringo73 je napisao/la:- ovako pišu skoro svi F1 novinari.Tweeting has been banned from inside the hearing once it's underway...

Fake C. Whiting je napisao/la:I don't care what Jean Todt says. I'm tweeting.

- mrd
- Profesionalni vozač
F1 technical na svom tviteru ima trenutno najaktuelniji stream događanja:
https://twitter.com/f1technical" onclick="window.open(this.href);return false;
https://twitter.com/f1technical" onclick="window.open(this.href);return false;

- Barry
- Test vozač
Ted Kravitz, live from Paris: “At the moment, I have to say it doesn’t look too good for Mercedes…
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Scuderia
- Moderator
Normalno da ne izgleda dobro
Citirao razgovore sa e-maila izmedju Shovlina i jednog Pirellijevog inzenjera prije testa, i iz toga slijedi da su ovi iz Mercedesa mogli pokupiti jako vazne podatke.Fia-Anwalt Howard zitiert aus einem E-Mail-Verkehr zwischen Mercedes-Chefingenieur Andrew Shovlin und einem Pirelli-Ingenieur vor dem Test – darin werden immer wieder wichtige Daten übermittelt! Dies könnte darauf hindeuten, dass Mercedes wichtige Erkenntnisse aus den Tests gewonnen hat. Und genau das könnte ihnen jetzt zum Verhängnis werden...

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
"Whether or not Whiting consented, it is irrelevant, because testing in relation to Article 22 is a breach, unless it [a rule change] is granted by the World Motor Sport Council," he said.
Howard revealed that Whiting was first phoned by Mercedes team manager Ron Meadows on May 2 about the possibility of running a 2013 car, with team principal Ross Brawn holding a follow-up conversation later in the day.
Howard added: "Whiting was asked a general and non-specific question - the general question on the permissibility of using a 2013 car.
"His preliminary response was that such a test would comply with Article 22 providing purpose was for Pirelli to test its tyre and he would check."
Whiting emailed FIA lawyer Sebastian Bernard the following day to enquire about the situation, and was informed that such a scenario could be possible, but would be subject to Pirelli inviting all the others team to test and demonstrate that it has done so.
Howard said that Whiting informed Brawn of the FIA's legal position, but reiterated that it was not a binding stance.
"This communication was not an agreement by the FIA - it was nothing more than Whiting and Bernard's interpretation of [article] 22."
Ko tu koga je.e ?
Ovo plavo boldano je interesantno iz perspektive onog idiota Hornera.
Howard revealed that Whiting was first phoned by Mercedes team manager Ron Meadows on May 2 about the possibility of running a 2013 car, with team principal Ross Brawn holding a follow-up conversation later in the day.
Howard added: "Whiting was asked a general and non-specific question - the general question on the permissibility of using a 2013 car.
"His preliminary response was that such a test would comply with Article 22 providing purpose was for Pirelli to test its tyre and he would check."
Whiting emailed FIA lawyer Sebastian Bernard the following day to enquire about the situation, and was informed that such a scenario could be possible, but would be subject to Pirelli inviting all the others team to test and demonstrate that it has done so.
Howard said that Whiting informed Brawn of the FIA's legal position, but reiterated that it was not a binding stance.
"This communication was not an agreement by the FIA - it was nothing more than Whiting and Bernard's interpretation of [article] 22."
Ko tu koga je.e ?
Ovo plavo boldano je interesantno iz perspektive onog idiota Hornera.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Scuderia
- Moderator
Mercedesova obrana:So verteidigt sich Mercedes: 1. Die Silberpfeile wollen nachweisen, dass Pirelli den Test durchgeführt hat und Mercedes nur Autos und Fahrer zur Verfügung stelle. 2. Sie werfen der Fia vor, die eigenen Regeln nicht zu kennen. 3. Sie wollen beweisen, keinerlei Nutzen aus dem Test gezogen zu haben. 4. Außerdem will der Mercedes-Anwalt auch Ferrari anschwärzen. Die Roten testeten im April ebenfalls heimlich – allerdings mit einem 2 Jahre alten Auto. Harris: „Jetzt möchte ich noch einmal ins Detail gehen was die unterschiedliche Behandlung von Ferrari und Mercedes von Seiten der Fia angeht...“
1. Zele reci da su Pirelliju samo posudili auto i vozace
2. Dobacuju ( mozda malo krivo zvuci, no tako je ) FiA-i da nisu dobro upoznati sa pravilima
3. Zele dokazati da nisu imali nikakve koristi od testiranja
4. Zele i Ferrari uvuci. Crveni su takodjer u tajnosti testirali, doduse sa dvije godine starijim autom
-zele uci u detalje po pitanju kako FiA tretira Ferrari i Mercedes
Po meni, ovo su sve samo jadni pokusaji, ova njihova obrana se probija odmah, radije neka priznaju krivicu, i neka mole dionicare da budu "milostivi", nego da se i dalje blamiraju sa ovakim jadnim iznosenjem obrane.

- speedy56
- Legenda
Mercedes kaže da (ako su oni u prekršaju) da je i Ferrari također, jer je je razlika između ovogodišnjih i bolida iz 2011. na Catalunyi manja od 0.5 sec

- Scuderia
- Moderator
Na tim testiranjima, Hamilton i Rosberg su vozili sa crnim kacigama, kako ih ne bi prepoznali fotografi.Bei den Tests in Barcelona waren Mercedes-Piloten Hamilton und Rosberg mit schwarzen Helmen unterwegs, damit mögliche Fotografen an der Rennstrecke sie nicht hätten erkennen können. Dafür entschuldigt sich der Rennstall jetzt. Anwalt Harris: „Ja, das war rückblickend falsch.“
Sada se ispricavaju.

- speedy56
- Legenda
Autosport je napisao/la:Mercedes also revealed that Ferrari had another testing opportunity in 2012 with Pirelli, when Felipe Massa was used in its pre-Spanish Grand Prix test and that the team conducted more than 1000 kilometres.

- Dodi_napalm
- Rezervni vozač
- Navijam za: Schumachera
klupko se odmotava... bude tu još svega
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
bit ce hebeno. Nebih volio da se zbog ovakve gluposti kojim slucajem odluce dionicari merca povuc iz natjecanja. trebalo bi izbacit pirellija i zicat nekog drugog za gume samo Berni zajebava pa bi moglo bit problema

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
Pravila ne kažu ništa o brzini nego o tome kakvim su tehničkim pravilima podložni i koje su godište bolidi. A razlika...speedy56 je napisao/la:Mercedes kaže da (ako su oni u prekršaju) da je i Ferrari također, jer je je razlika između ovogodišnjih i bolida iz 2011. na Catalunyi manja od 0.5 sec
2011 pole: 1:20.981
2013 pole: 1:20.718
S time da su gume ove godine brže nego tada. Ako uspoređujemo samo Ferrarijeva najbolja vremena u kvalifikacijama u Barceloni 2011. i 2013.
2011: 1:21.964
2013: 1:21.218
Mercedesova:
2011: 1:22.569
2013: 1:20.718
Čudno, baš čudno, kako npr. Red Bull, McLaren, Lotus ili sam Mercedes nisu godinu dana na to reagirali...baš čudnospeedy56 je napisao/la:Autosport je napisao/la:Mercedes also revealed that Ferrari had another testing opportunity in 2012 with Pirelli, when Felipe Massa was used in its pre-Spanish Grand Prix test and that the team conducted more than 1000 kilometres.

- Dani
- Legenda
Zašto čudno? Pa ne bi bilo prvi puta da ferrari ima odeđene benificije.

- Cuky
- Moderator
čudno je jer da se taj test dogodio bilo bi prije godinu dana nekoliko stvari:
1. novine bi pisale o tajnom Ferrarijevom testu
2. RB i McLaren bi se definitivno bunilli pošto su bili u borbi za naslov sa Ferrarijem
Vrlo vjerojatno je to opet bilo sa starijim bolidom, F10 u tom slučaju pa nitko nije ni spominjao
1. novine bi pisale o tajnom Ferrarijevom testu
2. RB i McLaren bi se definitivno bunilli pošto su bili u borbi za naslov sa Ferrarijem
Vrlo vjerojatno je to opet bilo sa starijim bolidom, F10 u tom slučaju pa nitko nije ni spominjao

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
haha ocajnicki potezi sad. neka snose posljedice
Bacat cu tu updateove koje nađem, eto jedan
Bacat cu tu updateove koje nađem, eto jedan
Matt Somerfield @SomersF1 22m
Sounds like Mercedes are doing a good job of deflecting blame onto Pirelli & using the 'tyre test' loophole

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Armanini
- Svjetski prvak
kome to gume odjednom dobro funkcioniraju?I kako to najednom gume dobro funkcioniraju,
lol
nadam se da nece bit posljedica za mercedes.. novi tim, znacajan tim, konacno se razvio i imaju konkurentan bolid, i sad bi mnogi neke kazne i pizdarije.. toliko daleko da ga se zeli izbacit iz natjecanja? pa wtf ljudi.. kakva su to shvacanja..
gadi mi se ovo sve skupa.. da slucajno izbace merc, ja bi prestao pratit f1 ove godine.. neda mi se gledat rbr i setanje do naslova, ferrarijeve pokusaje i nade s jednim vozacem, mcm koji je podbacio gore nego ferrari 2009, lotus koji ce samo opadat iz utrke u utrku..
a neki bi mercedes izbacili jer su pirelli i fia zasrali stvar..
- Cuky
- Moderator
kako u komunikaciji između Mercedesa i FIA-e može krivac biti Pirelli? Nije mi baš jasno, pa Merc je kontaktirao FIA-u po ovome što čitam u prethidnih nekoliko postova

- FerrariF1
- Početnik
- Navijam za: Ferrari - RAI - HAM
Ako kazne mercedes neka kazne i Pirelli i onda neka voze na felgama svi
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
- Dani
- Legenda
I kaj su gospoda iz fia rekli? Sada peru ruke. Mutan mi je ovaj Charlie. Uvijek kad je neko sranje, on je upleten.Cuky je napisao/la:kako u komunikaciji između Mercedesa i FIA-e može krivac biti Pirelli? Nije mi baš jasno, pa Merc je kontaktirao FIA-u po ovome što čitam u prethidnih nekoliko postova

- mrd
- Profesionalni vozač
Ništa za danas.The @FIA will not announce a verdict on the Mercedes/Pirelli tyre test hearing today
Naravno da svi peru ruke i svi su nedužni. Nadam se samo da neće biti drastičnih kazni za tim, ako treba nekoga da lupe neka to bude FIA. Osim ako ne ispliva neko veliko g*vno, onda ok.

- Cuky
- Moderator
Nitko iz FIA-e nije dao službenu potvrdu da se test može odraditi...pročitaj i ovaj dio iz jednog od postova iznad:Dani je napisao/la:I kaj su gospoda iz fia rekli? Sada peru ruke. Mutan mi je ovaj Charlie. Uvijek kad je neko sranje, on je upleten.Cuky je napisao/la:kako u komunikaciji između Mercedesa i FIA-e može krivac biti Pirelli? Nije mi baš jasno, pa Merc je kontaktirao FIA-u po ovome što čitam u prethidnih nekoliko postova

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Kak ćemo nazvat ovu aferu, TESTGATE možda ?
Jako me zanima kakva bude presuda, iako u pravilu nisam za nikakvo izbacivanje momčadi.

Jako me zanima kakva bude presuda, iako u pravilu nisam za nikakvo izbacivanje momčadi.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012