Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Toon
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: mclaren

Re: Formula 1 team - Mercedes Grand Prix

Post Postao/la Toon »

Gospodin kojemu sam prije navodio samo inicijale je "progovorio" i potvrdio sumnje da on stoji iza svega...no normalno, ne osjeća se krivim.
R.B. LINK
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

@gringo
nisam ni ja pravnik ali ako je FIA-e imala prste u svemu tome,a očito jest,koji klinac sada zovu MGP na saslušanje i eventualnu kaznu.Ako je platini rekao manđukiću da zabije gol rukom i ovaj to učini zašto bi manđukića kažnjavali.To je za mene apsurd.Mislim glupo je da o svemu tome raspravljamo.Ali čemu ekipu MGP kazniti ako su se legalno prijavili za test,odradili ga sa Pirrelijem i to je sve FIA-a znala.Onda čemu farsa,čemu sud za tu ekipu.
Šta če ih oni zvati i reći im:Ej čujte oni iz ferrarija i red bulla su se žalili mada smo Vam mi to odobrili dajte moramo vas malo kazniti.Malo ih moramo smiriti.Pojeo vuk magare.
Zanima me da je test odradio red bull ili ne daj Bože Mclaren što bi ih isto tako trebalo kažnjavati.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

gringo73 je napisao/la:Nisam pravnik, ali mislim da su pravila/pravilnik iznad svakog ugovora/dogovora. Po meni je kršenje Sportskog pravilnika FIA-e, a ovo je FIA-ino prvenstvo, stvar zbog koje Merc treba odgovarat! Ne može Mandžukić zabit gol rukom i reč; rekao mi je Platini da mogu, i da taj gol bude legalan. Pravila su pravila! Ima li netko iz FIA "suodgovornosti" u ovome, to je priča za sebe, iako vezana za ovo. Naravno, nemamo sve podatke, ali kršenje pravila je kršenje pravila, bez obzira na okolnosti.
Aj nazovi Maradonu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Dani je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:Nisam pravnik, ali mislim da su pravila/pravilnik iznad svakog ugovora/dogovora. Po meni je kršenje Sportskog pravilnika FIA-e, a ovo je FIA-ino prvenstvo, stvar zbog koje Merc treba odgovarat! Ne može Mandžukić zabit gol rukom i reč; rekao mi je Platini da mogu, i da taj gol bude legalan. Pravila su pravila! Ima li netko iz FIA "suodgovornosti" u ovome, to je priča za sebe, iako vezana za ovo. Naravno, nemamo sve podatke, ali kršenje pravila je kršenje pravila, bez obzira na okolnosti.
Aj nazovi Maradonu.
I Henrya.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Dani je napisao/la:
Aj nazovi Maradonu.
Super napomena! ;) Svi se slažemo da je gol bio zabijen rukom, jel to u redu - nije! Za razliku od nogometa, koji je još uvijek poprilično primitivan po pitanju nadzora, ovdje srećom to nije primjer, i takve prijestupe je relativno lako primjetit, a onda i primjereno kaznit. I zato mi je drago da Mercedes neće proć nekažnjeno.
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

ali je jedna stvar iz svega ovog dobra izašla: pogledao sam snimku kompletne konferencije šefova ekipa (bili su Domenicali, Horner, Whitmarsh, Monisha i Brawn) i kažu svi da su u Monaku 6 timova razgovaralo o tome da bi od slijedeće sezone htjeli vratiti testiranja unutar sezone. Jedino se još moraju sa malim momčadima dogovoriti (jer ne žele da oni ostanu podređeni opet zbog novaca) hoće li biti ograničeno na 8 ili 10 dana testiranja u sezoni te kako će ta testiranja koristiti gumari i dobavljači za testiranje svojih komponenti
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

gringo73 je napisao/la:I zato mi je drago da Mercedes neće proć nekažnjeno.
Prejudiciraš nešto ili imaš neko "duboko grlo"...sa ostalim tvojim ću se složiti...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Toon je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:I zato mi je drago da Mercedes neće proć nekažnjeno.
Prejudiciraš nešto ili imaš neko "duboko grlo"...
Tako se priča po Splitu, pothodnik kod Prime3. :biggrin:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nema spasa Mercedesu...sad sam u ovom isječku naletio na izjavu Laude u kojoj kaže da je sve čisto

Kako znamo da je uvijek kontra onog što Lauda kaže...crno se Mečki piše

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Haha u pravu si. Danas je na rtl-u rekao da će biti troboj mercedes-redbull-mercedes. Ispravio ga je voditelj
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Ovo je isto blesavo da red bull se zali na mercedes, ako se ne varam kad je pirelli usao u F1 jedini tko je bilo u njihovoj tvornici je bio niko drugi nego Vettel. Neznam kaj vozac ima traziti u tvornici gde se rade gume osim da dođe do podataka koje mu daju prednost nad drugima. To je moje misljenje.
Darkness rises when silence dies
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ne volim Vettela, ali što je on tu pogrešno napravio? Umjesto da je kao svi drugi lijeno čekao da dobiju gume na testiranje on je išao raspitivat se da bi unaprijed znao prilagoditi se njima. To ti je isto kao kad imaš grupni rad na nekom seminaru na faksu: jedan će se raspitivati, tražiti podatke i ubit se od posla, a drugi doći na gotovo i onda kad odgovaraju kukat kako oni to ne razumiju

slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

i ono najvažnije,nigdje ni u jednom pravilniku nešto takvo (raspitivanje i prikupljanje informacija od proizvođača guma) nije zabranjeno,stoga ne vidim zašto je to usporedivo s mercedesovim testom??
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

FIA bestätigt: Mercedes-Anhörung am 20. Juni
FIA potvrdila, 20.6 saslusanje Mercedesa zbog afere " testiranje guma "
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

Scuderia je napisao/la:
FIA bestätigt: Mercedes-Anhörung am 20. Juni
FIA potvrdila, 20.6 saslusanje Mercedesa zbog afere " testiranje guma "
Ma nece od ovoga biti nista spektakularno. Eventualno novcana kazna i in-season testiranje za sve momcadi, kako bi FIA eto bila fer.
Ne vjerujem da ce FIA dozvoliti neke dodatne skandale. Ipak je velika lova u igri, a s obzirom na krizu, svako se bori za 1 euro sponzorstva, a kamoli nesto vise, te nikom nije u interesu da se pravi cirkus od F1. Tako da ne mislim da ce biti nekog spektakla.
FORZA FERRARI !!!
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

jednako i ja mislim.. formalnosti i procedure radi jos neko saslusanje..
a i obzirom da je to "sudacko tijelo" FIA's International Tribunal, ne kuzim bas logiku svega ako je fia sama dala zeleno svjetlo za testiranje..
nece sami sebi sudit..

a i merc se i dalje pati s gumama, i to daleko najvise od svih tako da em im nisu testiranja pomogla ni k, em se gume ne mjenjaju, em oni i dalje padaju kroz utrku..
rFactor F1 HR server Info
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Armanini je napisao/la:jednako i ja mislim.. formalnosti i procedure radi jos neko saslusanje..
a i obzirom da je to "sudacko tijelo" FIA's International Tribunal, ne kuzim bas logiku svega ako je fia sama dala zeleno svjetlo za testiranje..
nece sami sebi sudit..

a i merc se i dalje pati s gumama, i to daleko najvise od svih tako da em im nisu testiranja pomogla ni k, em se gume ne mjenjaju, em oni i dalje padaju kroz utrku..
Mene je inace, bas zacudila ta Mercedosava dizajnerska filozofija. Mislim, stvarno su otisli previse daleko, pa da toliko "jedu" gume. I prosle sezone su oni imali slicnih problema, ali ove je bas izrazeno, jer je smjesa guma "slabija". Nije mi jasno da nista nisu poduzeli, bas kao da nisu imali nikakvih informacija o novim gumama.
FORZA FERRARI !!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

samo što ovaj International Tribunal nije FIA-ino sudačko tijelo nego neovisno sudačko tijelo, tj. FIA odgovara njemu, a ne obratno

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Mercedes has been summoned to face the FIA's International Tribunal over the test,
cije tijelo je, ako nije fia-ino?
haski tribunal? :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a neznam što onda pišu ovi po f1technical forumu kad kažu da taj sud može kazniti i FIAu ako se dokaže da je ona dala Mercedesu dozvolu za test te time prekršila svoja vlastita pravila

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Cuky je napisao/la:a neznam što onda pišu ovi po f1technical forumu kad kažu da taj sud može kazniti i FIAu ako se dokaže da je ona dala Mercedesu dozvolu za test te time prekršila svoja vlastita pravila
Prema sluzbenom nazivu, ovo je FIA-in Tribunal. I spominje se samo saslusanje Mercedesa i Pirelija, a ne i predstavnika FIA-e. Jer, ako bi FIA mogla biti odgovorna, onda bi se moralo obezbijediti i saslusanje predstavnika FIA-e. Inace sam pravnik, pa ponesto znam o ovoj materiji. :)))))
FORZA FERRARI !!!
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

a neznam što onda pišu ovi po f1technical forumu kad kažu da taj sud može kazniti i FIAu ako se dokaže da je ona dala Mercedesu dozvolu za test te time prekršila svoja vlastita pravila
misli svojom glavom - jel ti to zvuci kao nesto moguce? :)

Jer, ako bi FIA mogla biti odgovorna, onda bi se moralo obezbijediti i saslusanje predstavnika FIA-e.
a tko ce uopce "optuzit" fiu? "sudilo" bi se todtu? kakva bi uopce bila moguca kazna za fiu? novcana? kome bi platili? sebi pretpostavljam :)
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zar nije FIA dozvolila test pirelliju, a pirelli "izabrao" Mercedes? problem je što pirelli nije obavijestio FIA-u gdje će i s kime održati test , odnosno s kojim bolidom-
nikolaf1
Početnik
Početnik

Ja samo govorim da FIA nema veze s ovim, osim sto je Tribunal FIA-in. Pirelli i Mercedes se saslusavaju, a neke spektakularne kazne nece biti..

P.S: Da je FIA odgovorna, onda bi tribunal bio nezavisan, a to bi bio sustinski parnicni spor, gdje bi ostecene momcadi podnijele tuzbu protiv FIA-e.
FORZA FERRARI !!!
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ja samo govorim da FIA nema veze s ovim, osim sto je Tribunal FIA-in.
fia ima sve veze s ovim, ako je tribunal fia-in.. u smislu da su fia-ini ljudi u komisiji koja ce saslusat i odlucivat o potezima..

P.S: Da je FIA odgovorna, onda bi tribunal bio nezavisan, a to bi bio sustinski parnicni spor, gdje bi ostecene momcadi podnijele tuzbu protiv FIA-e.
e to me zanima.. kakav nezavisan tribunal? obican sud? medjunarodni sud?

to mi nije jasno, jer sportska pravila nisu odredjena zakonska pravila, krsenjem istih krse se pravila sportske organizacije, ne krsi se zakon..
gdje bi ostecene momcadi podnijele tuzbu protiv FIA-e.
kome?
slika
Odgovori