par krugova pred pad da, al taman krug dva prije pada kada je marquez uhvatio lorenza i hayden se priblizio rossiju, obe yamahe su ubrzale tempo, lorenzo taj krug odvezao svoj best, a i rossi se ubrzao i poceo il lov na cala odnosno dovija il defensive za 3 mjesto.. i onda je krug poslije imao vecu gresku, dvojac ispred se malo udaljio, a hayden je dosao na samu guzicu, sa brzim motorom i namjerom

a kako je lomio do tad, nastavio je na granici i dalje i preko nje :=
i mnogi ostali su bili nemirni na pojedinim djelovima, rossi je plesao na izlazima da ostane sto uze, nekako po sredini za one sikane, al marquez - svak put kad je on bio u kadru za kocenje ja mislio nema sanse da na vrijeme uspori i ostane na asfaltu.. stvarno je lozio poslije ko veliki..
neka neka pedrosi malo prednosti, marquez je prakticki favorit u tom odnosu.. al pedrosa konacno lici na nekog vozaca koji zeli pobjedjivat i koji konacno vidi dohvatljiv naslov.. neka ga konacno ozlijede postede i mogla bi bit napeta sezona do kraja..
ima staza na kojima ce yamaha bit jaca, a i ubrzat ce valjda i sam motor..
a tu je i cal koji se namece za factory, tu je mozebitno dovi iako sumnjam da ce ducati igdje bit konkurentan i za neka 5. mjesta, sredina je zanimljiva sa bautistom, bradlom kojem ce doduse bit jedini cilj zavrsit utrku sad, hayden je tu negdje.. ima borbi konacno kroz cijeli grid (tih 10-ak motora barem).. ovi crti me ne zanimaju ni najmanje, kao da ih nema, a imam osjecaj da nikog u motogp svijetu ne zanimaju.. pocevsi od prijenosa, a i samih kometatora koji im daju vaznost jednaku koju ima bmw safety car..