Formula 1 team - Williams Racing [FW44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Kenny
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Williams i MS

Re: Formula 1 team - Williams

Post Postao/la Kenny »

Meni su vremena na FP1 i FP2 veliko razočaranje, nekako sam očekivao bolji rezultat, kad ništa od toga
2013: FP1: 1:29.443, FP2: 1:28.852
2012: FP1: 1:29.415 FP2: 1:34.108, FP3: 1:26.470

Svih 5 vremena su od najbržeg Williamsa, a to je Maldonado, zanimljivo. Po ovim vremenima iz FP1 ove i prošle sezone nema nikavog napredka, a potpuno novi bolid rađen :? . Jel netko zna jel prošle sezone bila kiša na FP2? vidim da su svi prošle sezone na FP2 radili puno sporija vremena
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:Meni su vremena na FP1 i FP2 veliko razočaranje, nekako sam očekivao bolji rezultat, kad ništa od toga
2013: FP1: 1:29.443, FP2: 1:28.852
2012: FP1: 1:29.415 FP2: 1:34.108, FP3: 1:26.470

Svih 5 vremena su od najbržeg Williamsa, a to je Maldonado, zanimljivo. Po ovim vremenima iz FP1 ove i prošle sezone nema nikavog napredka, a potpuno novi bolid rađen :? . Jel netko zna jel prošle sezone bila kiša na FP2? vidim da su svi prošle sezone na FP2 radili puno sporija vremena
kisa je bila
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Izgleda da će ova sezona biti kao i ona 2011
Maldonado kaže da znaju di je problem, ali i ne kako popraviti to
http://www.autosport.com/news/report.php/id/106245" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

za njih vrijedi isto kao i za mclaren, najbolje bi im bilo da izvade iz garaže prošlogodišnji bolid... :doubt: ;)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

K1M1 je napisao/la:za njih vrijedi isto kao i za mclaren, najbolje bi im bilo da izvade iz garaže prošlogodišnji bolid... :doubt: ;)
nece na proslogodisnji bolid al se vracaju proslogodisnjem konceptu auspuha , ovogodisnji bas nisu "prokuzili"
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Velike promjene u momčadi,. Claire Williams promovirana u glavnog zamjenika (ko na divljem zapadu)...KLIK NA LINK

EDIT:
U Williamsu se nadaju da će veliki update bolida koji se sprema za Španjolsku promijeniti bolid nabolje. Mike Coughlan (tehnički direktor) izjavljuje kako sada nakon dvije utrke puno bolje razumiju bolid i probleme koje imaju i da vjeruju u poboljšanja (kako mi sve ovo poznato zvuči - kao da sam nešto takvo već ćuo ove, prošle i tko zna koje godine u mnogim momčadima)...
LINK
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Koliko se meni čini imaju 3 različita krila
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

2. slika je novo krilo, ova ostala su korištena već na testovima i u prvim utrkama
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

koja kanta od bolida... katastrofa, 4 utrke, 0 bodova
nek vrate prošlogodišnji bolid...
slika
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

K1M1 je napisao/la:koja kanta od bolida... katastrofa, 4 utrke, 0 bodova
nek vrate prošlogodišnji bolid...

Zbilja užas ove sezone za jedno takvo ime...i jako velika šteta za F1...puno bi zanimljivije bilo i da se oni krenu lagano vračati barem na neku sredinu poretka...ovako samo još više padaju prema dnu gdje im nikako nije mjesto...
1982 UCV 1919
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Williams je dobio novog sponzora: ASTANA će od španjolske biti riječ koja će se nalaziti na bolidima ove momčadi - riječ je o Kazahstanskoj investicijskoj grupi (TAK Group) koja se želi na ovaj način promovirati. Toj financijski moćnoj grupi ovo je "prvi pokušaj" marketinga preko F1 i na taj način se nadaju da će ih svijet bolje upoznati te da će obje strane imati velike koristi od ovoga.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ovi se pogubili skroz....
Williams test 2012 parts on FW35
[ http://www.f1technical.net/images/devel ... ams-fw.jpg ]

Pastor Maldonado was seen running in the Williams FW35 featuring the stepped nose and front wing of last year's FW34. Williams have lost the direction for its aerodynamic development, and as updates do not bring the expected progress, the team is now checking the efficiency of the car with better known elements, such as the 2012 nose cone and a front wing used late in the 2012 season.

Mike Coughlan, the team's technical director said "We were running different parts across the two cars this morning to try to improve our overall performance. We were happy with what we saw with Pastor’s car, but we made some changes this afternoon which didn’t work as we wanted, so we will be comparing the data from this morning to bring back the performance"

Indeed, the car appeared to work well with the older nose, which may point to a problem of airflow interaction between the front end of the car and the leading edge of the floor. Despite the progress, AmuS have learned that the team will be unable to use the 2012 spec elements as they might fail the beefed up front wing strength test.

Ahead of the season, there were already strange things going on at Williams. During winter testing the FW35 sometimes appeared with a lower nose, and other times with a very high nose, similar to the FerrariF138. The team was undecided even then, but denied there was a struggle going on. Instead they mentioned "ongoing evaluations" as the reason. Since then, the team also reverted from their ramp exhausts to a version similar to the 2012 layout.
IZVOR

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ako je vjerovati pisanjima (AMuS je uglavnom pouzdan), Williams će od 2014. biti "na" Mercedesu. Ugovor je dogovoren, očekuje se skora službena potvrda.
Mislim da moraju bit rekorderi, u zadnjih (skoro) 10 godina imali su motore: BMW, Coswoth, Toyota, opet Cosworth, Renault, i onda dogodine Mercedes...mjenjaju ih ko čarape. :shock:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a ako gledaš od početka od sredine 80-ih...Honda, Judd, Renault, Mecachrome, BMW, Cosworth, Toyota, opet Cosworth, opet Renault...9 promjena dobavljača motora u niti 30 godina...

slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

A rezultata ni u najavi!
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Da su u Mercedesu i Williamsu i malo pametni napravili bi suradnju ko Williams sa BMWom i Mercedes sa Mclarenom, očito je da ni jednima ni druguma nejde samostalno Mercedes od kako je kupio Brawn nema nikakve rezultate, a Williams samo prodaje svoje dionice nekim bezveze likovima i isto nema nikakve rezeultate
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Evo i potvrde, Williams-Mercedes od 2014.

http://www.gp1.hr/williams-mercedes-od-2014-godine/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Valtteri Bottas feels his breakthrough third place on the Montreal grid will be worth little if he cannot turn it into his first Formula 1 point-scoring finish in the Canadian Grand Prix.

The Williams driver was the surprise of qualifying after he put the struggling squad in third position, only behind Sebastian Vettel and Lewis Hamilton.

Williams is yet to score a point this year, and while Bottas admitted the result was a boost for the team, he conceded he has to finish the job on Sunday.

"Of course I'm happy but there's no points given in qualifying," said Bottas. "It's nice to be up there but the race is tomorrow and that's what counts in the end.

"But of course it's a much better position to start than in any previous races and even in some of those races we were very close to the points, so it should be a great chance to get some points finally."

Bottas believes the race will prove tough if it is dry, as he is aware that the Williams does not have enough pace over long runs.

"It might be tricky again. If that's the case it's going to be about the right strategy, being at the right time with the right tyre," he said.

"A good start is important and basically after that is about trying to keep as many quick cars behind me as possible because the pace in the dry is still not quite enough for a top 10. So it's going to be tricky."

The Finn has also promised to jump in to the St Lawrence river in celebration if he scores a strong result.

"I'm used to swimming in frozen lakes in Finland, so it's no problem."
KLIK
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Hehe, baš bi dobro bilo vidjeti kupanje...samo što mu dođe "strong result" - po sadašnjem bilo koje mjesto među 10 je za njih "strong result"...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ovo se zove auspuh i po

:biggrin:
slika
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Williams ovaj vikend slavi 600. start pa neka ima je sretan :festa2:
slika
Neznam što piše na ovoj bijeloj liniji na dnu bočnih stranica, ali ću pokušati saznati.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Možda sve utrke williamsa? Ili pobjede?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Pat Symonds replaces Mike Coughlan at Williams Formula 1 team - Symonds je napustio Marussiju i već sljedeći mjesec (19.08.) preuzima dužnost tehničkog direktora u Williamsu. Kao što je netko primjetio; otišao je čovjek iz Spygate, a došao iz Crashgate. :D
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

speedy56 je napisao/la: Neznam što piše na ovoj bijeloj liniji na dnu bočnih stranica, ali ću pokušati saznati.
Isprika svima za zavareni štap na Seninom volanu.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

gringo73 je napisao/la:Pat Symonds replaces Mike Coughlan at Williams Formula 1 team - Symonds je napustio Marussiju i već sljedeći mjesec (19.08.) preuzima dužnost tehničkog direktora u Williamsu. Kao što je netko primjetio; otišao je čovjek iz Spygate, a došao iz Crashgate. :D
Mislim da je ovo odličan potez za Williams, samo da još love nabave i može nešto da bude od njih
slika
Odgovori