Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
King iCool
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la King iCool »

Čudno mi je malo da su oba vozača tako spora na ravnici. Pa već na polovici one duge ravnine udaraju po limiteru, čak smo sporiji od RB-a po pitanju top speeda. Ne kužim zašto imaju tako kratku 7. brzinu...
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Kad god vidim žutu kacigu na mclarenu zabrijem da je to Hamilton. A onda kada vidim vrijeme kruga shvatim da to ipak nije on. :badgrin:
Mogao bi Button sutra zakuhati poredak ako ostane dovoljno dugo na stazi.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Upravo sam pročitao jednu odličnu činjenicu za nas! A to je da je u Kini Mclaren zapravo bio najuspješnija momčad!! Na postolju su bila čak 4 naša bivša vozača. :D
Kimi,Alo,Lewis i DC :)
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Nisam znao da je stanje kod srebrnih toliko očajno da se hvale sa bivšim vozačima na podiju :P

No ajmo sad malo ozbiljnije :)
McLaren follows Mercedes sidepod trend
[ http://www.f1technical.net/images/devel ... idepod.jpg ]

McLaren has introduced a modified sidepod bodywork design that features a bump on top of the sidepod. In fact it looks like the fat lady sat atop of the sidepod, creating this new version. The idea is to draw a little bit more air down onto the exhaust more rapidly, helping the curving down of the exhaust gases aft of the exhaust channel. The difference of course is clear because of McLaren opting to paint less of the car's bodywork in silver.

The design is not new at all and follows a trend set by Mercedes as their F1W04 features a similar dent in the middle of the sidepod, creating a mild U-shape in the upper surface. Lotus have recently done a similar design by applying it on their ramp style sidepods.

As an aside, also note that McLaren ran without gills underneath the upper frontal wishbone, hinting at either modified internal cooling channels or simply because the Chinese GP weather posed less of a challenge than the burning heat of Malaysia.
IZVOR

McLaren MP4-28 - revised rear diffuser
[ http://www.formula1.com/wi/full/ta_arti ... e_1053.jpg ]

To reduce the pitch sensitivity problem with their car, in China McLaren have cut sections from the sides of the rear diffuser. This may reduce the ultimate amount of downforce available, but brings improved driveability for Button and Perez. This modification is accompanied by a totally new sidepod design around the exhaust area.
IZVOR
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Pa s nečim se moramo hvaliti ako nam već trenutačno rezultati ne daju razlog za to...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Najave za Španjolsku: McLaren updates for Spain: FW, RW, sidepods, deflectors, exhaust, floor, engine cover. Nose stays high & they keep pullrod-front. Puno toga, samo da bude funkcionalno. ;)
slika
maric
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la maric »

gringo73 je napisao/la:Najave za Španjolsku: McLaren updates for Spain: FW, RW, sidepods, deflectors, exhaust, floor, engine cover. Nose stays high & they keep pullrod-front. Puno toga, samo da bude funkcionalno. ;)
kako me podsijeca na ferrari prosle godine, puno novih stvari, ali malo dobrih
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Samo što McLaren nije Ferrari, u Kini su već izgledali miljama bolje nego u Maleziji, a do kraja sezone borit će se i uzimat pobjede. Specijalnost im je da tijekom sezone brzo napreduju i bit će sigurno opasni već u Španjolskoj siguran sam.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Domi je napisao/la:Samo što McLaren nije Ferrari, u Kini su već izgledali miljama bolje nego u Maleziji, a do kraja sezone borit će se i uzimat pobjede. Specijalnost im je da tijekom sezone brzo napreduju i bit će sigurno opasni već u Španjolskoj siguran sam.
Čisto sumnjam... U Kini su bili bolji, ali Buttonov je rezultat više plod taktičke prirode nego performansi auta.
maric
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la maric »

Domi je napisao/la:Samo što McLaren nije Ferrari, u Kini su već izgledali miljama bolje nego u Maleziji, a do kraja sezone borit će se i uzimat pobjede. Specijalnost im je da tijekom sezone brzo napreduju i bit će sigurno opasni već u Španjolskoj siguran sam.
pa sta ti kazem, mclaren ce tesko do postolja, a pobijeda je nemoguca misija
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

mclaren je gadno zeznuo na startu 2009. godine,već pretkraj te sezone su se borili za pobjede a 2010. , 2011. i 2012. su redovno imali bolide za pobjede. ja ne sumnjam da će oni napredovat do kraja sezone, imaju infrastrukturu,imaju ljude, imaju novce. imaju i buttona koji možda nije talent kao neki ali sigurno zna šta hoće.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Čaša je napola puna...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Toon je napisao/la:Čaša je napola puna...
slika

A ima i ona da je casa uvijek puna, samo pola je voda a pola zrak :biggrin:

Toon svi smo uz tebe
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Retorika Whitmarsha se pretvara - paket koji donosimo nam "mora isporučiti" bolje rezultate. Ono što mi još nije ubilo nadu je njegovo nezadovoljstvo "I am not delighted. I cannot be delighted. To be honest, I am disappointed about it." - jer smatra da iako su napredovali to nije nikako dovoljno jer je ogromna količina rada svih bila unesena u dosadašnje pokušaje poboljšanja i zato njegovo razočaranje jer su očekivali i puno bolje rezultate. (kao i ja).
Jednostavno ostaje velika nada da će upgrade za Španjolsku donijeti nešto što će ih vratiti u lov na titule..."bumo vidli" su rekli slijepci...LINK
Vergilije je jednom rekao da ne treba ustuknuti pred nedaćom već joj hrabro krenuti u susret (Tu ne cede malis, sed contra audentior ito)
Ferrari-BiH je napisao/la:Toon svi smo uz tebe
A kad sam već tražio po internetu kako se ono gore na latinskom piše odmah iznad je bilo i ovo:
Timeo Danaos et dona ferentes :D
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:mclaren je gadno zeznuo na startu 2009. godine,već pretkraj te sezone su se borili za pobjede a 2010. , 2011. i 2012. su redovno imali bolide za pobjede. ja ne sumnjam da će oni napredovat do kraja sezone, imaju infrastrukturu,imaju ljude, imaju novce. imaju i buttona koji možda nije talent kao neki ali sigurno zna šta hoće.
onda su jos imali hamiltona , kovalainen i nije baš blistao
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

@Toon
Ovom Martinu nista ne vjerujem, moze biti da kuka a ovamo imaju neki batmobil spreman....bolid je odlican ali ga nema ko voziti :biggrin:

A bojis se...ma ne brini Una hirundo non facit ver...to sam samo ja
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

prvi vidljivi "upgrade" (he he) :

Zain on the sidepods for this weekend. Zain is a telecommunications company that is present in 8 countries of the Middle East and Africa and it is partly owned by Vodafone.

slika
slika
karabaja

Post Postao/la karabaja »

Ne poboljša li se Perez, McLaren će (ja se nadam) brzo početi tražiti zamjenu za sljedeću sezonu i vjerujem da će ovaj put tražiti nekoga za koga pouzdano znaju da je top vozač (nadam se!). Jedini takav bez ugovora je, očito, Kimi. Zanimljivost: do sad su 3 vozača iz Lotusa prešli u McLaren, Fittipaldi, Senna i Hakkinen, dva Brazilca i jedan Finac, koji su prije ili kasnije osvajali svjetska prvenstva s McLarenom. Dođe li Kimi u McLaren i osvoji prvenstvo bio bi to zaniljiv nastavak tradicije koja je počela 1974. Bilo bi mi jako drago da se to dogodi (da se Kimi vrati, ne treba osvojiti naslov ) ali mislim da ništa od toga.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Mislim da bi prije došao Hulk. On nam je dužan jednu pobjedu zbog onog sudara u Brazilu prošle godine...Ali ne vjerujem da će se to tako brzo dogoditi,ovu ili sljedeću sezonu sigurno ne. Perez ipak ima dugoročan ugovor.
IH!

Post Postao/la IH! »

Kako lose djeluju ova vremena na treninzima.... #-o
slika
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

IH! je napisao/la:Kako lose djeluju ova vremena na treninzima.... #-o
Po ovome danas smo 6. momčad. Djelovi koji su došli u Kinu nisu ispitivani u tunelu, i zato nam "sve" ovisi o ovom updejtu u Barceloni. Ako to ne bude radilo...ajme!
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Button je na 2. slobodnjaku bio sporiji nego na 1. gdje je samo sa tvrdim gumama vozil. Čudno...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Nagralbusili ste ako Force India bude bolje plasirana od vas , gubite mjesto u top 5
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Ja se samo nadam da neće prekinuti niz od 61 utrku u bodovima. Dosta loše to izgleda.
Znam da je teško samo tako uspoređivat vremena ali ipak...Prošle godine u kvalama Ham vozio 1:32.520,a Button 1:32.711. Ove godine Button 1:33.702,Sergio 1:33.914. Znači oko sekundu sporije...
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Pa kad "A je to dvojac" vodi tim.
slika
Lijevo je Martin , a desno Sam.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Odgovori