Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la speedy56 »

Chuck Norris je napisao/la:Po meni za ovo odustajanje ne krivim nikoga.Kockali su i nije uspjelo,da su otišli u boks vjerovatno bi se borio da dođe do kojeg boda.Da je izdržao jo malo mogao je ostati u borbi za postolje.Ispalo je na žalost ovako,loša sreća
Slično kao i u Suzuki - :sranja:
Meni je čak i drago da je odustao SADA, a ne u jednoj od posljednjih 5 utrka. Barem je tako nekako uvijek. Za primjer uzimam prošlu sezonu - Vettel je imao pehova u prvom dijelu sezone, a Alonso u drugom.

Mene zanima kakav će pristup utrci imati Alonso u Kini. Ima zaostatak od 22 boda koje što prije treba minimalizirati (po mogučnosti do Španjolske) i ima u kvalifikacijama odličnog Massu i (trebao bi imati) ima dobar bolid. Ja se nadam da će to u njegovoj glavi prouzročiti kemijsku reakciju sličnoj onoj u drugoj polovici 2010. i da neće previše kalkulirati.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Chuck Norris je napisao/la:Po meni za ovo odustajanje ne krivim nikoga.Kockali su i nije uspjelo,da su otišli u boks vjerovatno bi se borio da dođe do kojeg boda.Da je izdržao jo malo mogao je ostati u borbi za postolje.Ispalo je na žalost ovako,loša sreća
Ja krivim, kockali su se a vjerovatnoća da će dobit je bila 1%. Vettel i Massa su prvi otišli u box po slick u 5 krugu, vidjeli smo kako je Vettel opipavao stazu, ovaj mokri dio staze 1-2 vozio kao po jajima, tako da bi i Alonso morao izdržati sa onim krilom 5 krugova, a vjerovatnoća da to krilo preživi na bolidu 5 krugova je bila veoma mala, a i da je ostalo na bolidu gubio bi sigurno 5-6s po krugu sa tim krilom, što je jednako jednom zaustavljanju u boxu. A bolje je izgubiti 20s na jedan dodatni box nego to vrijeme izgubiti vožnjom sa polomljenim krilom i riskirati odustajanja.
Alonso je trebao ući u box po inter u 1 krugu, posle iskoristiti 4 seta novih slick guma po 2 medium i hard i voziti kvalifikacione krugove i pritiskati do kraja. ;)
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

I uz fenomenalnu vožnju doći najdalje do 8.mjesta.Ne,hvala riskirao je nije išlo
Vidi lako je sad pametovati,ja sam u onom trenutku pomislio ajmo izdrži još 2,3 kruga i dobro je.I zaista je izgledalo da će moći izdržati.Da,Vettel i Massa su ušli u 5.krugu ali ne znači da se nije moglo ranije.Samo je u prvom sektoru bilo malo mokrije i tu je trebalo pripaziti
...put u raj nije posut ružama...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Chuck Norris je napisao/la:I uz fenomenalnu vožnju doći najdalje do 8.mjesta.Ne,hvala riskirao je nije išlo
Vidi lako je sad pametovati,ja sam u onom trenutku pomislio ajmo izdrži još 2,3 kruga i dobro je.I zaista je izgledalo da će moći izdržati.Da,Vettel i Massa su ušli u 5.krugu ali ne znači da se nije moglo ranije.Samo je u prvom sektoru bilo malo mokrije i tu je trebalo pripaziti
A šta fali 8 mjestu, možda baš ti bodovi zafale na kraju godine, znamo za koliko je izgubio naslov 2010 i 2012 ;) .
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Normalno da je sada bolje i 8.mjesto ali volim da su pokušali riskirati.

Evo šta kaže Alonso,zanimljiv ovaj boldani dio
“Today, unfortunately, we were very unlucky. After making a good start, I touched with Vettel at the second corner: it was a surprise to find him there, almost stopped and I don’t know what speed he was doing. Despite the fact the car was damaged, it didn’t seem to be too bad and, together with the team, we decided to keep going, because if we’d stopped immediately and then again on lap 3 or 4 to fit dry tyres, we would have dropped too far back and definitely lost the chance to finish up the front. It’s easy to criticise this decision, but at the time it seemed like the right one. It was certainly a shame, because here we could have fought with the Red Bulls, but circumstances didn’t help and apart from the wisdom of the decisions we took, bad luck really played its part, when you think how many off-track excursions there were in Australia without any consequence and even here when the cars first went out on track. Now we are already focusing on the coming races in China and Bahrain, where we hope to do better than last year, so that we arrive in Europe with as many points as possible.”
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Ja krivim, kockali su se a vjerovatnoća da će dobit je bila 1%. Vettel i Massa su prvi otišli u box po slick u 5 krugu, vidjeli smo kako je Vettel opipavao stazu, ovaj mokri dio staze 1-2 vozio kao po jajima, tako da bi i Alonso morao izdržati sa onim krilom 5 krugova, a vjerovatnoća da to krilo preživi na bolidu 5 krugova je bila veoma mala, a i da je ostalo na bolidu gubio bi sigurno 5-6s po krugu sa tim krilom, što je jednako jednom zaustavljanju u boxu. A bolje je izgubiti 20s na jedan dodatni box nego to vrijeme izgubiti vožnjom sa polomljenim krilom i riskirati odustajanja.
Alonso je trebao ući u box po inter u 1 krugu, posle iskoristiti 4 seta novih slick guma po 2 medium i hard i voziti kvalifikacione krugove i pritiskati do kraja. ;)
U tom trenutku nitko nije znao kako ce se razvijati stanje na stazi i koliko ce trebati da staza bude spremna za dry gume. Nikako ne opravdavam ne ulazak u boks ali u danom trenutku brojevi i postotci uvjeta na stazi su bila nepoznanica.
Lako biti general poslije bitke ;)
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

toliko vozača na toliko startova utrka može na ovakav način spominjati druge vozače tako da je ovo u svakom slučaju suvišno. mislim, u pitanju je start po mokrom i tu se mora biti super esktra giga mega tera oprezan. da je vettel namjerno ovo napravio ja bih ga smatrao najvećim vozačem ikada,definitivno. mislim, po mokroj stazi u prvom krugu gdje ne znaš ni kakav je grip ni gdje ga ima ni gdje ga nema i znati koliko treba prikočiti da te alonso iz napuca i ošteti svoj bolid a da tebi ne bude ništa. to je genijalnost!!!
peki
Navijam za: ferrari

Post Postao/la peki »

let's go Fernando , maske su pale idemo po naslov
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Alonso na startu mora da bude malo pažljivi a ne da ide grlom u jagodne, i u Australiji u prvom krugu u zavoju br.9 samo malo je falilo da prednjim krilom udari u Massu i evo sada se to desilo sa Vettelom, on je iza i on mora da vodi više računa od onog vozača koji se nalazi ispred.

@Dero
General posle bitke, pa jesu li ti ljudi u Ferrariju amateri ili profesionalci, jesu li dobro plaćeni za svoj posao ili ne, oni moraju mnoge situacije da predvide i u svakom trenutku moraju da raspolažu sa dosta informacija pa jel mi danas živimo u kamenom dobu ili 21 stoljeću.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

F2004_the_best_ever je napisao/la: @Dero
General posle bitke, pa jesu li ti ljudi u Ferrariju amateri ili profesionalci, jesu li dobro plaćeni za svoj posao ili ne, oni moraju mnoge situacije da predvide i u svakom trenutku moraju da raspolažu sa dosta informacija pa jel mi danas živimo u kamenom dobu ili 21 stoljeću.
Živimo mi u 21. st ali to ne znači da mogu izmišljati informacije. nisu završili ni jedan krug -> znači bez ikakvih su informacija. Da se ovo dogodilo u 5. krugu ne bi rijeci rekao ali ovako stvarno nije bilo prostora za neku objektivnu odluku osim bacanja novcica.
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Alonsohaterima ne mozes objasniti,tim je preuzeo rizik,nije proslo ,idemo dalje.
Lik navija za Ferrari a pjeni pola dana kako se Ferrari mora kazniti. #-o
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:toliko vozača na toliko startova utrka može na ovakav način spominjati druge vozače tako da je ovo u svakom slučaju suvišno. mislim, u pitanju je start po mokrom i tu se mora biti super esktra giga mega tera oprezan. da je vettel namjerno ovo napravio ja bih ga smatrao najvećim vozačem ikada,definitivno. mislim, po mokroj stazi u prvom krugu gdje ne znaš ni kakav je grip ni gdje ga ima ni gdje ga nema i znati koliko treba prikočiti da te alonso iz napuca i ošteti svoj bolid a da tebi ne bude ništa. to je genijalnost!!!
ma ti si lud :D btw alonso nije nis mogao blokirao je kotac i bolid je jednostavnoklizio u vettela
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Alonso Fernando je napisao/la:Alonsohaterima ne mozes objasniti,tim je preuzeo rizik,nije proslo ,idemo dalje.
Lik navija za Ferrari a pjeni pola dana kako se Ferrari mora kazniti. #-o
Kakve to veze ima što ja navijam za Ferrari, jel to znači da ja njih trebam podržavati i u odlukama kojima se ugrožava sigurnost vozača na stazi. Za razliku od vas nekih Alonsovih navijača koje smatrate da je Alonso bezgrešan ja smatram da Ferrari nije bezgrešan. ;)
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Oh kako plemenito od tebe.Kao istinski navijac Ferrarija i Alonsa mislis na sigurnost ostalih...ma rasplaka me..
Chuck Norris
Veteran
Veteran

F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ovo je bilo hebeno sporo :D steta da je otklizao u njega . nema bas srece u zadnje vrijeme u Maleziji (2010 motor +kvacilo , 2011-Hamilton, sad ovo)
slika
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Alonso Fernando je napisao/la:Oh kako plemenito od tebe.Kao istinski navijac Ferrarija i Alonsa mislis na sigurnost ostalih...ma rasplaka me..
Nisam dobro skužio ovo? Pa bi volio da mi pojasniš...znači ako netko navija za Ferrari ili Alonsa nesmije objektivno gledati na ostatak grida i niti najmanje ga nesmije zanimati sigurnost ostalih sudionika utrke !? Inače nije istinski fan Alonsa #-o
1982 UCV 1919
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Dr. DJ je napisao/la:
Alonso Fernando je napisao/la:Oh kako plemenito od tebe.Kao istinski navijac Ferrarija i Alonsa mislis na sigurnost ostalih...ma rasplaka me..
Nisam dobro skužio ovo? Pa bi volio da mi pojasniš...znači ako netko navija za Ferrari ili Alonsa nesmije objektivno gledati na ostatak grida i niti najmanje ga nesmije zanimati sigurnost ostalih sudionika utrke !? Inače nije istinski fan Alonsa #-o
...O shvatio si ti to dobro i to jako dobro! :D
2 božja zapovijed u Bilbliji glasi: 2. Nemoj imati drugih bogova uz mene. Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Toon, ako ćemo već na bibliju, sada bi tebi mogli citirati - oholost, prvi grijeh. :)

Čitam da Alonso nije fasciniran Red Bullom. Nisam ni ja. Nakon ove trke to zvuči čudno, ali vjerujem da će kroz idućih nekoliko utrka Ferrari (čitaj Alonso) biti uspješniji od njih.
Samo neka se trkaju.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Šta je zapravo oholost. Najkraća definicija bi bila dizanje sebe iznad svih ostalih. Prisvajanje prava i privilegija koje nam ne pripadaju. Dizanje iznad zakona. Oholice s prijezirom gledaju i odnose se prema svima i svemu drugome što nisu oni, njima ništa nije sveto, oni su najveći i njima je sve dopušteno, tako bar oni misle.U svijetu kriminala je to najvidljivije. Kriminalci misle da su iznad zakona i iznad drugih ljudi. Misle da im je sve dopušteno, pa i ljudski život oduzeti.
Isprazni elitizam se često održava samo na oholosti. Neobraćanje pažnje na bijedu oko nas je također oholost. Svi egoizmi i sve egocentričnosti niču iz oholosti. Sva nebriga i nemar za druge, za okoliš, za ostale žive vrste također proizlaze iz samodopadnosti i oholosti. Zapravo bi ispravno bilo reći da svi ostali grijesi doista proizlaze iz oholosti. (copy/paste)
- ti tu mene vidiš?!? #-o - dragi moj pa ti sli slijep :shock: . Čak ne znam kako bi ti se tu moglo pomoći. Ovo je iznad mene i mojih mogućnosti :) ...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Držite se Alonsa, a ne Biblije i psihoanalize!
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Toon, svo tvoje ispravljanje "članova koji ne razumiju i koji su subjektivni" zvuči mi pomalo oholo :). No nije bitno, valjda zato služi forum.
Evo, trudim se držati teme, pa ponavljam: Čitam da Alonso nije fasciniran Red Bullom. Nisam ni ja. Nakon ove trke to zvuči čudno, ali vjerujem da će kroz idućih nekoliko utrka Ferrari (čitaj Alonso) biti uspješniji od njih.
Samo neka se trkaju.
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

....ma nije cilj mog posta bilo potaknuti neke rasprave nego mi jednoatavno njegov post nikako nije bio jasan...pa reko mozda je to bio samo sarkazam...jer jednostavno to razmisljanje nikakp nedrzi vodu imalo normalnog navijaca F1...
1982 UCV 1919
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

wnb Gilles :biggrin:

haha

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Alonso je odgovarao na pitanja fanova na twitteru, a jedno pitanje se tiče i ne odlaska u boks u Maleziji:

@xisu_99 Why did you think it was better to stay on track than come in for a pitstop?

FA: Once you’ve seen the result, in hindsight, it’s easy to say it would’ve been better to come in for a pitstop. But it’s a decision that has to be made in a matter of seconds, during which we thought that I could hold on for another lap to make the most of the pitstop and also switch to dry tyres. In any case, the race simulations state that if I would have stopped to change the nose, I would have finished ninth or tenth, so we didn’t lose anything. The problem wasn’t not coming in; the damage was done in the collision and it’s something that we will try to avoid in the future…;)

I jedan dio koji kontrira McLarenovcima kada je Perez rekao da je McLaren najbolji tim...imamo i mi insajdera koji je u obje ekipe bio :D

@jodieparker_ Would you like to end your career at Ferrari?

FA: Yes, that’s what I’m going to do. It’s the best team in the world, there’s nothing above Ferrari.

Kompletan intervju možete naći ovdje:
http://www.fernandoalonso.com/en/cuarta ... era-parte/" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Odgovori