Testiranja - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: Testiranja 2013.

Post Postao/la speedy56 »

Alonso was the quickest of all so far today in the first sector, set a personal best in the second, but lost out in the third.
Autosport
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

lol ove supersoftice se jako brzo raspadaju u krugu :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Poredak prema najboljim vremenima u Barceloni, obje ture testiranja:

slika

Usporedbe radi, ovdje su prošlogodišnja vremena iz Barcelone, prvi stupac najbolja vremena GP vikenda, i najbolja vremena testiranja:

slika

Zanimljivo kako je TAD Mercedes imao skoro identična vremena na testiranjima i u kvalifikacijama. Ali super je vidit i kako su Caterhami vozili ispod 1:23 usred zime, a na kvalama iznad 1:25. Slično su, ali manje, "usporili" i Force India, STR, pa čak i Sauber. ;)
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

verovatno su lovili sponzorske ugovore pa su vozili sa bolidima znatno ispod dozvoljenog minimuma u kg
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Gringo promako ti je Lotus koji je sporiji u utrci čak 4 desetinke i RBR koji je sporiji 3 desetinke nego na testiranjima
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

nije kvaka ni u kg ni u hvatanju sponzora..... stvar je u gumama, jer se ovdje mogu koristiti mekse gume, tj sve komponente a na gp vikendu samo dvije propisane smjese....
McLaren u <3
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

McLewis je napisao/la:nije kvaka ni u kg ni u hvatanju sponzora..... stvar je u gumama, jer se ovdje mogu koristiti mekse gume, tj sve komponente a na gp vikendu samo dvije propisane smjese....
To se odnosi na top 4 ekipe, a za ove s dna i neke momčadi iz sredine...razlog nisu gume.Ne znam koje bi to razlike u gumama trebale bit da Caterham ima vrijeme RBR-a ili Mercedesa na testiranju, tj da su 6-7 desetinki sporiji od najbržeg vremena. Osim ako RBR nije odvezao najbolje vrijeme na full wet, a Petrov na ultra-super-mega soft. :D Dašta je nego lažiranje, drugima, jer oni znaju di su.

Evo pogleda na brojke, tko je koliko odvezao,

Vozači:
1. Nico Rosberg Mercedes 251 1168
2. Lewis Hamilton Mercedes 230 1070
3. Fernando Alonso Ferrari 222 1033
4. Felipe Massa Ferrari 206 958
5. Max Chilton Marussia 202 940
6. Sergio Perez McLaren 201 935
7. Charles Pic Caterham 199 926
8. Nico Hulkenberg Sauber 197 917
9. Jenson Button McLaren 194 903
10. Esteban Gutierrez Sauber 191 889
11. Romain Grosjean Lotus 186 865
12. Giedo van der Garde Caterham 174 809
13. Jean-Eric Vergne Toro Rosso 173 805
14. Adrian Sutil Force India 171 796
15. Paul Di Resta Force India 169 786
16. Sebastian Vettel Red Bull 165 768
17. Daniel Ricciardo Toro Rosso 152 707
18. Pastor Maldonado Williams 151 702
19. Mark Webber Red Bull 149 693
20. Valtteri Bottas Williams 147 684
21. Jules Bianchi Marussia 136 633
22. Kimi Raikkonen Lotus 50 232
23. Davide Valsecchi Lotus 16 74

Momčadi:
1. Mercedes 481 2239
2. Ferrari 428 1992
3. McLaren 395 1838
4. Sauber 388 1806
5. Caterham 373 1736
6. Force India 340 1582
7. Marussia 338 1573
8. Toro Rosso 325 1512
9. Red Bull 314 1461
10. Williams 298 1387
11. Lotus 252 1173
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

gringo73 je napisao/la:
McLewis je napisao/la:nije kvaka ni u kg ni u hvatanju sponzora..... stvar je u gumama, jer se ovdje mogu koristiti mekse gume, tj sve komponente a na gp vikendu samo dvije propisane smjese....
To se odnosi na top 4 ekipe, a za ove s dna i neke momčadi iz sredine...razlog nisu gume.Ne znam koje bi to razlike u gumama trebale bit da Caterham ima vrijeme RBR-a ili Mercedesa na testiranju, tj da su 6-7 desetinki sporiji od najbržeg vremena. Osim ako RBR nije odvezao najbolje vrijeme na full wet, a Petrov na ultra-super-mega soft. :D Dašta je nego lažiranje, drugima, jer oni znaju di su.
Ma ja sam mislio na ove ekipe koje odvoze na gp vikendu sporija vremena nego na testiranjima ;)
McLaren u <3
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Meni se čini da je stvar (možda i najvećim dijelom) prilagodbom bolida na pace race. Na stvarne uvjete.
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Konačno sam došao do podataka o top speedu na testiranju. :biggrin:
Team Vozač Top-Speed
1. Marussia -Bianchi 320,5 km/h
2. Ferrari -Alonso 316,7 km/h
2. Sauber -Hülkenberg 316,7 km/h
2. Force India -Sutil / Di Resta 316,7 km/h
5. McLaren -Button 315,8 km/h
6. Lotus -Räikkönen 314,9 km/h
6. Mercedes -Hamilton 314,9 km/h
8. Toro Rosso -Vergne 311,2 km/h
8. Williams -Maldonado 311,2 km/h
10. Red Bull -Webber 307,7 km/h
Izvor:AMuS
Podaci sa poslednja dva dana testiranja u Barceloni.
Što se tiče Ferrari-ja situacija je potpuno obrnuta u odnosu na prošlogodišnje testiranje. ;)
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

:<> RB stalno na zacelju,ali kad se dele pehari uvjek se pojave prvi
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

super analiza testiranja

LINK
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Zahvaljujući Ferrariju i Mercedesu, ova tema može bit aktivna i prije polovice sezone.
Marc Priestley (bio je mehaničar za McLaren 10 godina) je dao svoj osvrt na ova nedavna testiranja. U vezi Mercedesa:
Priestley pointed out that as the FIA were unaware of the test, they were not on hand to monitor what Mercedes were doing:“When you go to an aero day, for example, quite often you’ll get an FIA representative there, they’ll send somebody along. You have to inform them the test is happening. Quite often they’ll send somebody along just to make sure things are in order and you’re not doing something you shouldn’t be, more mileage than you should be, things like that.”
That meant there was nothing to stop Mercedes from testing whatever they like: “From that point of view they’ve got an open book to put on whatever sensors, whatever testing and development equipment they want on it.”

Malo o Ferrarijevom, "legalnijem", testu:
“They can still bolt sensors onto the car, if they’ve got new sensors that they want to try out they can still put them on, they can still get mileage onto certain parts – there are some some parts which will carry over from 2011 to 2013. Probably not major suspension items but electrical boxes or wiring harnesses or perhaps they can put a wing on – something they just need to get mileage on. The rules permit running a two-year-old car which is what Ferrari did, so in that sense there is nothing beyond that which says you can’t run a 2011 car with a 2013 front wing on it, for example, it doesn’t actually specify that in the regulations.”
Drugim riječima, obje momčadi su se okoristile testiranjima, a za pretpostaviti da je Merc imao puno više koristi. Da je Ferrarijeva igra skroz bezopasna, vjerujem da bi se bolidi ostalih momčadi iz 2011. "stalno" vrtili po Silverstonu ili Barceloni. Navodno bi FIA ovih dan-dva trebala nešto konkretnije reči vezano za ovu temu.

LINK - pročitati opširniji tekst!
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

malo da kazem samo za Ferrari. Ferrari je u Barceloni odrzao voznju kao Corse Clienti, i nije bilo F1 ekipe toliko nego samo oni ljudi koji odrzavaju te bolide.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

F1NAC je napisao/la:malo da kazem samo za Ferrari. Ferrari je u Barceloni odrzao voznju kao Corse Clienti, i nije bilo F1 ekipe toliko nego samo oni ljudi koji odrzavaju te bolide.
Spada li Pedro de la Rosa kao službeni test vozač u F1 ekipu?
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

gringo73 je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:malo da kazem samo za Ferrari. Ferrari je u Barceloni odrzao voznju kao Corse Clienti, i nije bilo F1 ekipe toliko nego samo oni ljudi koji odrzavaju te bolide.
a ko kaže da je de la Rosa vozio? Mozda i najvjerovatnije je to vozio neki clan Corse clienta
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Hornerova izjava, prevedena na GP1.hr
Ferrarijeva pozicija je drukčija. Iako su koristili službenog vozača (Pedra de la Rosu), to nije bio ovogodišnji bolid.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

F1NAC je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:
a ko kaže da je de la Rosa vozio? Mozda i najvjerovatnije je to vozio neki clan Corse clienta
A tko kaže da je Hamilton vozio? Neki tamo lik željan slave?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mozda hamiltona nije bilo (ili je promjenio kacigu), ali Rosberg je sigurno bio,a testirali su s ovogodisnjim bolidom tako da su prekršili pravilo i sad su u prednosti, nebi bilo fer da sad odjednom i Mercedes "zna" menađirat gume. To je onda pljuska i Lotusu i Force indiji i Ferrariju i ostalima koji su napravili dobar posao preko zime za razliku od nekih
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

F1NAC je napisao/la:mozda hamiltona nije bilo (ili je promjenio kacigu), ali Rosberg je sigurno bio,a testirali su s ovogodisnjim bolidom tako da su prekršili pravilo i sad su u prednosti, nebi bilo fer da sad odjednom i Mercedes "zna" menađirat gume. To je onda pljuska i Lotusu i Force indiji i Ferrariju i ostalima koji su napravili dobar posao preko zime za razliku od nekih
Ne znam koliko dugo pratiš f1, ali ne bi bilo prvi puta da netko ima neku prednost koja je prvo dozvoljena, a onda naknadno zabranjena ( mass dumperi, michelin specijalne gume, savitljiva podnica, mclarenova kočnica......)

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dani je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:mozda hamiltona nije bilo (ili je promjenio kacigu), ali Rosberg je sigurno bio,a testirali su s ovogodisnjim bolidom tako da su prekršili pravilo i sad su u prednosti, nebi bilo fer da sad odjednom i Mercedes "zna" menađirat gume. To je onda pljuska i Lotusu i Force indiji i Ferrariju i ostalima koji su napravili dobar posao preko zime za razliku od nekih
Ne znam koliko dugo pratiš f1, ali ne bi bilo prvi puta da netko ima neku prednost koja je prvo dozvoljena, a onda naknadno zabranjena ( mass dumperi, michelin specijalne gume, savitljiva podnica, mclarenova kočnica......)
pratim dosta dugo i znam za to al jbg to je F1 desavalo se i desavat ce se
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ali te su sve stvari tehnološkog karaktera koje su tada procijenjene da nisu u duhu pravila i morale su biti uklonjene sa bolida. Znanje o gumama i njihovo odlično korištenje koje imaju Lotus, Ferrari, Force Indija...to nije ni blizu tim zabranama...kako ćeš nekome zabraniti znanje??

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Cuky je napisao/la:ali te su sve stvari tehnološkog karaktera koje su tada procijenjene da nisu u duhu pravila i morale su biti uklonjene sa bolida. Znanje o gumama i njihovo odlično korištenje koje imaju Lotus, Ferrari, Force Indija...to nije ni blizu tim zabranama...kako ćeš nekome zabraniti znanje??
Bingo! Se sjećaš priče oko blown difuzora i ddd-a? Tada je Whitmarsh spomenuo upravo to : "kako zaboraviti nešto što znaš?"

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Istina...ali postoji razlika:
EBD, DDD i F-Duct su (kao i mass damper, McLarenova kočnica, fleksi podnica i Michelin preširoke gume) OPIPLJIVI djelovi bolida koje se može ukloniti. Korištenje guma, tj. njihovo čuvanje nije ništa što se može sa 2 šarafa skinuti nego se radi o setupu bolida. O tome se radi. Da imaju zbog nekog federa (lupam sad bezveze, čisto za primjer) prednost da bolje čuvaju gume, a ne zato jer su se bolje pripremili za njih onda bi bilo pošteno reći "skinite to, nije u redu". Ali oni nemaju ništa takvo

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Sutra počinje testiranje na Silverstonu, evo tko će kad voziti:

slika

Ferrari i Caterham će vjerojatno danas objavit svoja imena. Ricciardo u RB8, priprema?
slika
Zaključano