Testiranja - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Kenny
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Re: Testiranja 2013.
Zašto je Lotus odvozio samo 4 kruga?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Rezultati 2. dana u Barceloni

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Najbolja vremena po sektorima danas:
S1 - 22.774s (Raikkonen)
S2 - 30.774s (Vettel)
S3 - 28.207s (Perez)
Usporedbe radi, u prošlogodišnjim kvalama najbrži kurg odvezao je Hamilton 1:21.707, a najbolja vremena po sektorima bila su:
S1 - 22.616 (Hamilton)
S2 - 30.751 (Hamilton)
S3 - 28.321 (Maldonado
S1 - 22.774s (Raikkonen)
S2 - 30.774s (Vettel)
S3 - 28.207s (Perez)
Usporedbe radi, u prošlogodišnjim kvalama najbrži kurg odvezao je Hamilton 1:21.707, a najbolja vremena po sektorima bila su:
S1 - 22.616 (Hamilton)
S2 - 30.751 (Hamilton)
S3 - 28.321 (Maldonado

-
- Legenda
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
15:51 Alonso goes green in the first two sectors but his lap unravels in the third and a 1m24.094s is comfortably slower than his today best.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Checo na softicama, za ostale neznam.dmarijon je napisao/la:Gume? Tražim ali ne mogu naći.

- Cuky
- Moderator
Možda greška u zadnjem sektoru?F2004_the_best_ever je napisao/la:15:51 Alonso goes green in the first two sectors but his lap unravels in the third and a 1m24.094s is comfortably slower than his today best.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ovo se cini malo ozbiljnim
edit:ESPN F1 ✔ @ESPNF1
Perez: "We always have a lot of degradation but not this much ... It's a bit of a worry, but we're still learning" #F1
ESPN F1 ✔ @ESPNF1
Perez: "If it's still this bad in Melbourne we'll need ten stops to get through the race" #F1
Sergio Perez says the degradation of this year's Formula 1 tyres is a big concern, admitting he has been surprised by how 'weak' the rubber is.
McLaren driver Perez developed a reputation for being easy on tyres in 2012, but said the situation was too difficult at the moment.
"It's extreme. The degradation is very difficult. It's a big surprise," said Perez. "Normally in winter testing we see a lot of degradation, but never this much.
"We are going to have a race here so it's a bit of a worry. But we are still learning about the tyres and I think once we go racing I hope things will change.
"I hope it changes, because if we are in this situation in Melbourne we are going to see something like seven or 10 stops."
The Mexican was quickest on day two of the Barcelona test on Wednesday, and he was at least happy to have managed to complete his programme.
"The summary is positive. Today has been a very important day for us. We managed a lot of mileage and we completed the programme, so I'm very happy in that respect. The conclusion is we have a lot of work to do before Melbourne.
Sergio Perez, McLaren, Barcelona F1 testing, February 2013"It's the same approach that we had when we started testing. We have to maximise every chance to make this car better before we get to Melbourne."
He refused, however, to draw conclusions about where McLaren stands at the moment.
"We have focused on ourselves. All we know as a team is that there is a lot of work to be done in the next couple of days. Where we are we don't really know. The car has a good base, but this base has to be improved for the first race.
"The team is working very hard to try to find more, and we need to find quite a bit more for the first race."
Zadnja izmjena: F1NAC, dana/u 20 vel 2013, 20:55, ukupno mijenjano 1 put.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Matt_77
- Početnik
- Navijam za: McLaren
Perez, Vettel - Soft ; Raikkonen, Alonso - Medium ; Hamilton - Harddmarijon je napisao/la:Gume? Tražim ali ne mogu naći.
sa Autosporta
- FerrariF1
- Početnik
- Navijam za: Ferrari - RAI - HAM
Onda HAM je dosta brz bio sa ovim gumama
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
-
- Legenda
Da, možda čak i brži od Pereza. A tko će ga znati. Relatvno je to. No, neki stručnjaci kraj staze bi nešto iz svega ovoga i mogli izvući.
Samo neka se trkaju.
- speedy56
- Legenda
Sve je to manje-više možda/valjda/vjerojatno itd...
Nisam niti baš siguran da su ova vremena za usporedbu jer je netko vrijeme napravio ranije (mislim da je Perez dosta rano odvezao ovo vrijeme), a netko kasnije. To su već razlike od par sati, a ne kao u recimo kvalama 1h, samim time se i temperatura mijenja. I onda na kraju toga gume kod svih nisu iste, kao i količine benzina.
Nego, kako to da je degradacija tako velika? Temperatura, malo podataka o gumama, nešto lošiji set up??
Nisam niti baš siguran da su ova vremena za usporedbu jer je netko vrijeme napravio ranije (mislim da je Perez dosta rano odvezao ovo vrijeme), a netko kasnije. To su već razlike od par sati, a ne kao u recimo kvalama 1h, samim time se i temperatura mijenja. I onda na kraju toga gume kod svih nisu iste, kao i količine benzina.
Nego, kako to da je degradacija tako velika? Temperatura, malo podataka o gumama, nešto lošiji set up??

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ma pirelli opet radi sranja i izmišlja toplu vodu. Pa imali smo genijalne utrke pred kraj sezone sa normalnim gumama. Opet će se dogoditi da jedna ekipa pogodi setup i dominira prvenstvom.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Meni se čini da Ferrari najbrže troši gume.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Za takvu tvrdnju bi ipak trebalo sačekati long run i sljedeći test u Barceloni.Bernardinac je napisao/la:Meni se čini da Ferrari najbrže troši gume.

- speedy56
- Legenda
Tako je. Svi ovi stintovi su prekratki da bi se izvukao nekakav zaključak.F2004_the_best_ever je napisao/la: Za takvu tvrdnju bi ipak trebalo sačekati long run i sljedeći test u Barceloni.
Danas su recimo samo Perez i Vettel napravili kakav-takav stint, ali to su bila jako spora vremena (oko 1:31 - 1:32)
Zadnja izmjena: speedy56, dana/u 20 vel 2013, 21:21, ukupno mijenjano 1 put.

- F1NAC
- Moderator
ja mislim da je Vettel imao jedno zaustavljanje za promjenu guma u jednom stintu

- Bernardinac
- Rezervni vozač
Alonso even say you have only one lap to eveluate the new pieces on the car, because after the first lap the tyre is dead.
- F1NAC
- Moderator
to vise manje svi govore da je degradacija guma ekstremnaBernardinac je napisao/la:Alonso even say you have only one lap to eveluate the new pieces on the car, because after the first lap the tyre is dead.

- Cuky
- Moderator
A evo što je Perez rekao:Bernardinac je napisao/la:Alonso even say you have only one lap to eveluate the new pieces on the car, because after the first lap the tyre is dead.
I hope it changes, because if we are in this situation in Melbourne we are going to see something like seven or 10 stops.

- Bernardinac
- Rezervni vozač
Da, manje više svi to govore.F1NAC je napisao/la:to vise manje svi govore da je degradacija guma ekstremnaBernardinac je napisao/la:Alonso even say you have only one lap to eveluate the new pieces on the car, because after the first lap the tyre is dead.
Meni su zanimljiva Alonsova zadnja dva stinta od 10 krugova.
Oba počinju sa 1:23.900 i do desetog kruga vremena padnu za 5 sek. Vjerojatno pritiska do maximuma kako bi vidjeli koliko te gume mogu?
Također slično kod Hamiltona i Pereza u kraćim stintovima.
Gume jednostavno propadaju i svi značajno uspore.
Posrani Pirelli čim ih malo "nagaziš" gotovo, i svi moraju usporiti da ih ne poderu. Ako ovako ostane to neće biti utrkivanje već "očuvavanje" ili ne znam kako već da nazovem to sranje!
- Cuky
- Moderator
Nitko, ali baš nitko ne pritišće do maksimuma na testu...nitko ni neće do kvalifikacija..
Također, jučer je jedan stint Alonso krenuo sa 1.30.xxx, a završio na 1:23.xxx
Također, jučer je jedan stint Alonso krenuo sa 1.30.xxx, a završio na 1:23.xxx

-
- Legenda
Hoćeš reći da je dobrovoljno usporavao?
Kako god ali kada krenu pritiskati do maksimuma (ako se ništa ne promjeni s gumama) može biti samo još gore.
Kako god ali kada krenu pritiskati do maksimuma (ako se ništa ne promjeni s gumama) može biti samo još gore.
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
ne želim ništa govorit jer nemam pojma što rade...jedino što mogu vidjet su vremena, kao i svi mi koji nismo zaposlenici u ekipama