Testiranja - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: Testiranja 2013.

Post Postao/la speedy56 »

Cuky je napisao/la:Ferrari vrši aero testove pa ne mogu do maksimuma pritiskat...ne mogu sad sa moba stavit, ali na f1 technical gforumu imaju slike F138 sa obješenim senzorima na njemu
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/u ... 2013-1.jpg Na ovoj slici se vide senzori...
https://dl.dropbox.com/u/5521387/ferr-m ... 2013-2.jpg ...a na ovoj su označene neke sitnice za hlađenje (navodno su jučer imali nekakvih sitnih problemčića na tu temu)

EDIT:
Sad sam vidio da su danas malo spustili auspuh. Najvejrojatnije zbog puštanja zraka iz sidepodsa.http://i3.photobucket.com/albums/y62/So ... a2f6e1.jpg
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Rezultati 2. dana testiranja
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

checo isto brz kao lewis, da li je to slika koju ćemo gledati ove sezone? nadam se da nije.
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

mrd je napisao/la:checo isto brz kao lewis, da li je to slika koju ćemo gledati ove sezone? nadam se da nije.
tko zna sta je tko testirao, ja se ne uzimam za nikakva vremena od kvalifikacija u melbourneu.... jenson je jucer imao 1:18,8 a grosjean danas 1:18,2 ... vremena ne govore nista... dok webber nije ni ispod 1:19 prosao...
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

vec neka realnija slika ce se viditi u barceloni i tamo se vec moze uzimati vremena u obzir. Ovo u Jerezu neki vjezbaju tipo kvalifikacijski setup ( grosjean) jedan krug brzi pa hladi jedan krug pa sljedeci je sporiji od prvog itd pa u box , a i webber je radio long runove oko 1.23,24 massa je radio malo kraci oko 1.21, 22 tako neš ..
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
maric
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la maric »

F1NAC je napisao/la:vec neka realnija slika ce se viditi u barceloni i tamo se vec moze uzimati vremena u obzir. Ovo u Jerezu neki vjezbaju tipo kvalifikacijski setup ( grosjean) jedan krug brzi pa hladi jedan krug pa sljedeci je sporiji od prvog itd pa u box , a i webber je radio long runove oko 1.23,24 massa je radio malo kraci oko 1.21, 22 tako neš ..
massa je radio 10-15 krugova zaredom(i to vise puta), pocevsi od 1.20-1.22, odakle ti to da je webber radio long runove, napravio je najvise 8 krugova zaredom, a vremena su bila 1.24-1.25, naravno nitko ne zna koje kolicine goriva su u pitanju
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

rosberg odradio 18 krugova do sada i sa bolidom sve oke!!!! cudo, mora da ce danas caterham ili marussia bit 1. :) evo ferrari prvi puta postavio konkurentnje vrijeme, tj. massa odvozio 1:19,005
McLaren u <3
popidipupi
Navijam za: SCH

Post Postao/la popidipupi »

Ferarri napokon pokazao zube :D 1:17.879
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

I umirem od smijeha, sjetivši se citata M. Jergovića koji sam stavio pod temu Ferrari.
Samo neka se trkaju.
popidipupi
Navijam za: SCH

Post Postao/la popidipupi »

Ah Jergović :D To vrijeme je postigao sa stintom od 5-6 krugova što znaci da moze to jos puno bolje.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

the best we had last year in Jerez with a 2012 car was 1:18.419
A prošle godine se i DRS smio koristiti gdje god su htjeli. Ove godine i na testiranju imaju određena mjesta gdje smiju

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Cuky je napisao/la:
A prošle godine se i DRS smio koristiti gdje god su htjeli. Ove godine i na testiranju imaju određena mjesta gdje smiju
Smiju oni ako hoće koristiti DRS tokom čitavog kruga ali su se momčadi dogovorile da koriste DRS samo na dva pravca. ;)
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Danas vozi Vettel? Dvije sekunde sporiji od Masse? Znam da ništa ne znači, ali ipak ...
Samo neka se trkaju.
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

dmarijon je napisao/la:Danas vozi Vettel? Dvije sekunde sporiji od Masse? Znam da ništa ne znači, ali ipak ...
ali ipak... su mclareni prosle godine bili u prosjeku na testovima za skundu sporiji od svih, pa u melbourneu BUM!!! ali naravno da lijepse izgleda kad se odvozi brze vrijeme...
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Cuky je napisao/la:
Smiju oni ako hoće koristiti DRS tokom čitavog kruga ali su se momčadi dogovorile da koriste DRS samo na dva pravca. ;)
pa to znači da su određena mjesta gdje smiju...malo sam se nezgodno izrazio, ali shvaćena je bit ;)

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Pojavile su se špekulacije da je juče Grosjean koristio DRS tokom čitavog kruga možda je to danas uradio i Massa.
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Smijesno je da su se kao dogovorili na 2 pravca koristiti DRS, a na slobodnim treninzima i u Q1,Q2 i Q3 koriste kad hoce pa zasto i ovdje nebi
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

na slobodnim treninzima i kvalifikacijama od ove sezone DRS mogu koristiti samo u DRS zoni, nigdje drugdje. Pravilo je doneseno "iz sigurnosnih razloga"

Sa formula1.com:
DRS use
For safety reasons, in 2013 drivers are only able to utilise the Drag Reduction System (DRS) overtaking aid within the designated DRS zones during practice and qualifying. Previously drivers had been free to deploy the system as they pleased in these sessions.
EDIT: Massa opet ispod 1:18, ovaj puta 1:17.886

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Cuky je napisao/la:
Ali su prošle godine vozili sa starom komponentom super soft guma, ove danas su još mekanije. Ima tu puno faktora koji utječu na vrijeme.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

istina King. Ali, u Jerezu na testu ove godine nemaju na raspolaganju super soft...citat koji je na 1. stranici postavio gringo:
Testing facts:

Each car will have a maximum of 35 sets of Pirelli’s new P Zero soft, medium and hard compounds available in Jerez, including the Cinturato intermediate and wet tyres if needed. The supersoft will not be seen in Jerez as its characteristics are not suited for the track.
Teams are allowed a maximum of 100 sets of tyres per car each year for testing purposes, and they are permitted to choose any combination of compounds they would like to test within their allowance.
The 4.428-kilometre track, which contains some slow corners as well as medium to fast bends, puts particular emphasis on the rear tyres, which have to work hard to provide traction over a wide range of usage conditions.
This year’s sporting and technical rules regarding tyre use are unchanged from 2012. However, as a result of the modifications made to the 2013 construction – largely a more rigid belt package – a set of tyres is now about two kilogrammes heavier than it was last year. This has been compensated for by adjusting the minimum weight of the car accordingly.
High degradation of the rear tyres is expected, as the tarmac roughness of the surface in Jerez is the highest of all the tracks visited during the year.

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Uglavnom, na mekanijoj komponenti. Ali gledaj, sva ta vremena su u principu jako spora još. Niti jedna momčad neče otkriti svoje karte na testiranjima tako da se ne može zaključiti tko je kako brz. Ja sam siguran da bi ove veće momčadi mogle ići ispod 1:15 da se radi o nečemu važnom...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Gary Anderson o odnosu prema novim gumama:
"The teams are battling with new Pirelli tyres this season, with softer sidewalls, and it may be that means they have to run either higher ride-heights to compensate for the movement in the tyres or run the cars stiffer. Higher ride-heights mean less downforce; stiffer cars means problems over bumps and kerbs. This test is about making those decisions, and they're made harder by the very aggressive surface of the track, which not only wears the tyres out quickly but produces grip the cars won't have elsewhere.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

King iCool je napisao/la:Uglavnom, na mekanijoj komponenti. Ali gledaj, sva ta vremena su u principu jako spora još. Niti jedna momčad neče otkriti svoje karte na testiranjima tako da se ne može zaključiti tko je kako brz. Ja sam siguran da bi ove veće momčadi mogle ići ispod 1:15 da se radi o nečemu važnom...
schumacher je 2004 isao 1:15.650 .. sumnjam da mogu ovi bolidi brze
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Rezultati 3. dana
slika