FORMULA 1 team - Sahara Force India F1 Team [1991-2018]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
pospani gad
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Re: FORMULA 1 team- FORCE INDIA

Post Postao/la pospani gad »

Cuky je napisao/la:moguće s obzirom da su na Sky-u pričali da je javna tajna da dogodine za Sauber voze Hulkenberg i Gutierez
Gotovo potvrđeno:

http://mladenjergovic.com/sauber-mijenja-sve" onclick="window.open(this.href);return false;

Šteta zbog Kamuija. Velika šteta! :(
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Will Buxton piše da su glavni kandidati za drugog vozača u FI, Senna i Bianchi. Sve sam se nekako nadao da bi Kobayashi mogao ovdje uletit...izgleda ništa od toga.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ma ne znam. Kobayashi je dobar. I svima drag. Ali ipak, nekako znamo što može, gdje mu je strop. To je to. Zato sam uvijek za nove vozače, koje tek treba pomno promatrati.
Na kraju, samo se nadam da neće Senna uletiti. On mi nikako ne leži.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

November 15 2012

Auto Motor und Sport is reporting that Force India will switch engines from 2014.

"There are rumours Force India will in 2014 change from Mercedes to Ferrari engines", it reported.

The report by journalist Michael Schmidt said the Silverstone based team's denials so far have "not been energetic enough to make you believe them".

Reportedly, the reason for Force India's decisions could be price, with engine costs rising from about EUR 8 million at present to in some cases over EUR 20m in 2014.

While, there is also report that Toro Rosso will change from Ferrari to Renault engines, considering Red Bull can then able to supply its Faenza based satellite with Renault-compatible gearboxes, KERS and hydraulics from 2014.
jel se to otvara mjesto Bianchiju za 2013 . ?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Je li ovo jedini tim koji se još nije odlučio za drugog vozača? Kako god, još uvijek - između Sutila i Bianchia - navijam za Bianchia!
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Force India "is in crisis" and it is possible the Silverstone based team "could collapse" - Magazin "Italiaracing" tvrdi da je FI u ozbiljnim problemima, kao lančana reakcija na Mallyaine ekonomske probleme. Navodno je Bernie već aktivirao plan za spašavanje momčadi. Ova priča je stara već nekoliko dana na netu.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ovo mi je malo cudno , tik se blize testiranja i predstavljanje bolida a oni jos nemaju line up .. ??
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Stvarno bi bilo šteta da se momčad, ne daj Bože, uruši. Svake godine su u uzlaznoj putanji i jedni su mi od dražih timova srednjeg reda koji sigurno imaju potencijala napredovati i u borbi za postolja.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

Domi je napisao/la:Stvarno bi bilo šteta da se momčad, ne daj Bože, uruši. Svake godine su u uzlaznoj putanji i jedni su mi od dražih timova srednjeg reda koji sigurno imaju potencijala napredovati i u borbi za postolja.

meni bas suprotno.. ne bi suzu pustio da odu il da ih netko kupi..
najvise zbog vlasnika i njegove ideje poslovanja, i ciganskog placanja vozaca..
u jednom je intervjuu rekao da se njegov poslovni uspjeh temelji najvise na njegovoj iznimnoj uspjesnoti prezentiranja proizvoda debelo iznad njegove vrijednosti i da on napravi rucak koji izgleda kao da vrijedi 500e, a on ga plati 50.. dakle - prodavanje magle..

iako da.. kao tim su stvarno ok i cesto jedini napreduju konstantno od nizih timova (ne bi ih ja stavio u srednji red - srednji red su lotus, merc), imaju dobre i odlicne vozace i da.. s te strane bi bio gubitak..
al sve dok placaju vozace 250k e, a jedan virgin plati glocka 2m onda :/
rFactor F1 HR server Info
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Armanini je napisao/la:
Domi je napisao/la:Stvarno bi bilo šteta da se momčad, ne daj Bože, uruši. Svake godine su u uzlaznoj putanji i jedni su mi od dražih timova srednjeg reda koji sigurno imaju potencijala napredovati i u borbi za postolja.

meni bas suprotno.. ne bi suzu pustio da odu il da ih netko kupi..
najvise zbog vlasnika i njegove ideje poslovanja, i ciganskog placanja vozaca..
u jednom je intervjuu rekao da se njegov poslovni uspjeh temelji najvise na njegovoj iznimnoj uspjesnoti prezentiranja proizvoda debelo iznad njegove vrijednosti i da on napravi rucak koji izgleda kao da vrijedi 500e, a on ga plati 50.. dakle - prodavanje magle..

iako da.. kao tim su stvarno ok i cesto jedini napreduju konstantno od nizih timova (ne bi ih ja stavio u srednji red - srednji red su lotus, merc), imaju dobre i odlicne vozace i da.. s te strane bi bio gubitak..
al sve dok placaju vozace 250k e, a jedan virgin plati glocka 2m onda :/
Idi na more i platit ćeš kavu 25 kn, a idi u neki grad, koji nije na moru istu tu kavu ćeš platit 7kn :biggrin:

Ni meni se kod njih nesviđa da tako slabo plaćaju vozače, ali zato ni neće bolje vozače uspjet dugo zadržat u timu
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kenny je napisao/la: Idi na more i platit ćeš kavu 25 kn, a idi u neki grad, koji nije na moru istu tu kavu ćeš platit 7kn :biggrin:

Ni meni se kod njih nesviđa da tako slabo plaćaju vozače, ali zato ni neće bolje vozače uspjet dugo zadržat u timu

hm.. nije bas dobra usporedba..

on je pricao da napravi rucak na svojoj jahti i potrosi puno manje nego sto ostali potrose, al napravi da izgleda i bolje od ostalih..

ta kava ugostitelja na moru kosta vise nego ugostitelja koji nije na moru, porezi i sva davanja su proporcionalno veca, nije da si ugostitelj spremi toliko vise u djep..
a ako stavis u racunicu gdje pijes tu kavu, i "uzitak" koji dobijes ispijajuci kavu na moru - pogled na rivu/more, leprsave haljinice, polugole curke, cehinje i brazilke - tko to moze platit :D a kava u nekom kaficu koji nije na moru je samo upravo to - kava.. i kao takva je i za tih 7kn zapravo preskupa..

a da bi isao na rucak na jahtu kod nekog indijca radije nego na ostale.. hm i ne :? ups, malo sam se mozda odao zasto mi nije pretjerano simpatican tim :oops:
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Interesting rumors about Force India, they'll probably start the season with the 2012 chassis and 2013 livery.
It seems they have failed the crash test 3 times, due to incorrect use of materials that are not exactly first choice
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

čudi me da nema komentara na ovo...da su ovo kojim slučajem Marussia ili HRT onda bi se pričalo o neozbiljnosti i o tome kako nemaju što tražiti u F1. Ali su oni bar na početku sezone (makar ne za testiranja, ali za prvu utrku) imali manje-više spreman bolid

Uglavnom, žalosno je na što je spala momčad koja se nekad ravnopravno borila sa Ferrarijem, McLarenom i Williamsom za naslov prvaka
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

i oni predstaljaju danas novi bolid jel tako? jel ima kakav stream?
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Ima na sajtu ali piše da je ekskluzivno za članove (ima i dugme 'get invited' ali ne znam kako radi).
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Di Resta kao jedini vozač otkriva.

slika

slika

slika

Za 10 minuta Paul će ga provozat po stazi, prvi '13 bolid na asfaltu. ;)
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

nekako su mi konzervativni ovi dizajni za 2013. Nije mi baš kao prošle godine, ono - wauuu
Samo neka se trkaju.
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

slika
Jako mutna (u svakom smislu te riječi) slika na kojoj di resta izražava svoje zadovoljstvo novim momčadskim kolegom, Brunom Sennom. Navodni tvit je navodno izbrisan.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Ako je istina, naravno da će biti zadovoljan! Imat će kolegu od kojeg će (najvjerojatnije) biti brži.
Samo neka se trkaju.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:
Uglavnom, žalosno je na što je spala momčad koja se nekad ravnopravno borila sa Ferrarijem, McLarenom i Williamsom za naslov prvaka
:?: sto ovaj tim ima zajednocko s tim timom?

btw, tesko ce bit nadmasit ovako ruzan bolid :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ima zajedničko to što je to taj isti tim, pod drugim vlasnikom, imenom i bojama

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:ima zajedničko to što je to taj isti tim, pod drugim vlasnikom, imenom i bojama

kako je to isti tim?
sto je isto u tom timu od prije? vjerojatno nije ni cistacica ista..
nema veze taj tim sa onim od prije..

il je onda i sad mercedes nekadasnja honda? japanci slazu bolid?

kao sto je kimi dobro odgovorio kad su ga pitali koliko mu znaci uspjeh u takvom velikom povijesnom timu - kaze da nis posebno jer tim nema nikakve veze sa timom od nekad naravno..

taj lotus je pak zapravo jedini tim koji mjenja vlasnike, imena i ustroj kao carapae, al ostaje vise manje isti tim po pitanju ljudstva..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Eddie Jordan je znao prošle i pretprošle sezone u razgovorima prije i nakon utrka kada bi se FI spomenula reći da zna ljude koji su tamo još od kad je on bio vlasnik...momčad je u istoj tvornici kao i kada je Jordan bio vlasnik...

Lotus nema, osim imena, veze sa tim prethodnim timom Lotusa...ovaj tim Lotusa jedine veze ima sa Benettonom i Renaultom...znaš možda zašto se bolidi zovu E20 prošle godine i E21 ove sezone?? To je zato jer su to 20. i 21. bolidi dizajnirani i proizvedeni u tvornici u Enstone-u, dakle tvornici koju su prije koristili Benetton i Renault...

Kad si već spomenuo originalni Lotus, evo i zašto ovaj Lotus nema veze sa njime, nikakve osim imena:
1994. je zadnja sezona u kojoj se natjecao Team Lotus
1995. je ostatke te ekipe kupio Pacific GP i 1995. se spojena ekipa zvala Pacific Team Lotus
na kraju 1995. se ta momčad povukla iz F1 i krenula sa natjecanjem u F3000, a 1997. su se natjecali i u utrkama sportskih automobila, da bi 1998. ekipa bila ugašena zbog loših rezultata...kasnije su se zajedno sa Lolom (proizvođač bolida) uključili u Champ Car pod imenom HVM Racing, a 2006. je udio kupio Paul Stodart i tim se zvao Minardi Team USA. Ta ekipa je živa i sada i natječe se pod imenom HVM Racing u IZOD Indy Car seriji...

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:čudi me da nema komentara na ovo...da su ovo kojim slučajem Marussia ili HRT onda bi se pričalo o neozbiljnosti i o tome kako nemaju što tražiti u F1. Ali su oni bar na početku sezone (makar ne za testiranja, ali za prvu utrku) imali manje-više spreman bolid

Ostala u borbi sa Williamson, nažalost za Williams da je tako nisko spao. Za FI nisu ni tako slabi rezultati sada, zadnje sezone Jordanove su bile preslabe, Spyker i kako je to išlo do FI je isto bilo preslabo, do 2009 je FI isto bila uvjerljivo na začelju i od 2009 im je krenilo na bolje
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:Eddie Jordan je znao prošle i pretprošle sezone u razgovorima prije i nakon utrka kada bi se FI spomenula reći da zna ljude koji su tamo još od kad je on bio vlasnik...momčad je u istoj tvornici kao i kada je Jordan bio vlasnik...
ma ok, prisjecam se i ja toga, al tim ko tim nema veze sa prijasnjim.. isto tako mozes rec da je zapravo taj jordan (ako cemo rec da je to isti tim) puno napredovao u odnosu na zadnje sezone jordana i da je zapravo bolji tim, jer zadnje sezone je jedino minardi bio iza jordana.. naravno da to nema veze s vezom jer se tim promjenio 95% (ovih 5 su ti sto ih navodis ajde :)

Lotus nema, osim imena, veze sa tim prethodnim timom Lotusa...ovaj tim Lotusa jedine veze ima sa Benettonom i Renaultom...znaš možda zašto se bolidi zovu E20 prošle godine i E21 ove sezone?? To je zato jer su to 20. i 21. bolidi dizajnirani i proizvedeni u tvornici u Enstone-u, dakle tvornici koju su prije koristili Benetton i Renault...

da, zato i kazem, jedino mozes rec za sadasnji lotus da je isti tim jer osim celnika i mudonja ostalo je isto.. i sadasnji lotus mozes zvat reno (ja ga zovem).. iako je i to nespretno obzirom da nisu vise tvornicka momcad..
slika
Odgovori