Testiranja - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Testiranje 2012.

Post Postao/la Vuksa_KC »

Jel to neka familija od onog Magnussena Jana?
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Je, to mu je sin. I čini se da je dobar. Uostalom nebi ga mclaren uzimao da nije... :)
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Ok, samo nek se sin Nikija Laude drži podalje od ovoga:)
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Vuksa_KC je napisao/la:Ok, samo nek se sin Nikija Laude drži podalje od ovoga:)
Što god to značilo!? Hm, je, ovo je testiranje mladih vozača, ali Nicolas Prost baš i nije više tako mlad. Koliko me sjećanje služi.
A niti Mathias Lauda, sin Nikija Laude, nije baš mlađahan. Kao što su to; Frijns, da Costa, Magnussen,.... Niti taj Van de Garde, ne puca od mladosti. Ali je vraški uporan. A i njegovi sponzori.

Sjećam se, jednom prilikom, Alain Prost je dao izjavu, da se njegov sin nikada ne bude utrkivao ( to je bilo otprilike, početkom 90-tih ).
Isto tako, Michael Schunacher je rekao i za svoju djecu, da ne budu vozili utrke, tj. da se ne budu profesionalno bavili auto sportom. Tko zna! :biggrin:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Zar jedan Schumacherov sin već nevozi kart?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

pospani gad je napisao/la:
Vuksa_KC je napisao/la:Ok, samo nek se sin Nikija Laude drži podalje od ovoga:)
Što god to značilo!?
Sjećam se da je ili Jergović ili neko rekel da dečko jednostavno nije talent i da je imal dosta Grosjean/Maldonado trenutaka.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Kenny je napisao/la:Zar jedan Schumacherov sin već nevozi kart?
Da, ali mislim da nije onako profesionalno dobio pristup kartu, kako mu je otac Michael počimao karijeru. I koliko se sjećam, bračni par Schumacher ima kćer i sina. Bila bi fora da mu se kćer profesionalno bavi autosportom, pa da jednoga dana dođe u F1 kao vozačica, i sve F1 muške vozače razvali, kao što je Michael, jednom davno.

Vuksa_KC je napisao/la:
Sjećam se da je ili Jergović ili neko rekel da dečko jednostavno nije talent i da je imal dosta Grosjean/Maldonado trenutaka.
Aha. Lauda junior je totalka sa obje lijeve noge što se tiče utrkivanja. Ali Alainov sin baš i nije bez žice za utrkivanje. Iako je "ostario", volio bi ga vidjeti, bar jednu cijelu sezonu u F1.

Moja mašta radi, 343 km/h...... :biggrin:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

F1 2012 Yas Marina testing: Day 2 - Morning Session in Abu Dhabi
slika

Final classification
slika
Autosport je napisao/la:Antonio Felix da Costa moved Red Bull to the top of the timesheets on the second day of the Abu Dhabi young driver test.

On his final day in the RB8 before handing over to this year's Formula Renault 3.5 champion Robin Frijns, the Portuguese driver worked his way down to a 1m42.679s.

While that was just over two hundredths of a second slower than yesterday's fastest time, set by Kevin Magnussen for McLaren, it proved easily enough to end day two on top.

Oliver Turvey, who managed 62 laps in a busy afternoon for McLaren, finished just under half a second down the road in second.

Edoardo Mortara, taking over from Nicolas Prost at Lotus, and Sauber reserve driver Esteban Gutierrez finished the day third and fourth.

The Mexican recently enjoyed his first competitive taste of F1 machinery when he stood in for Sergio Perez, who was struggling with illness, for the first practice session of the Indian Grand Prix.

He was the day's busiest driver, completing 93 laps, and will remain with Sauber for the third and final day tomorrow.

Gary Paffett, on duty for McLaren in the morning before handing over to Turvey, was fifth fastest ahead of Johnny Cecotto Jr (Toro Rosso) and Giedo van der Garde in the Caterham.

The Dutchman focused on aero and set-up work in the morning before switching to long runs and tyre management in the afternoon, racking up 72 laps in total.

Lewis Hamilton sealed pole position for the 2012 Abu Dhabi Grand Prix with a best qualifying lap of 1m40.630s.
slikaslikaslika
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

zašto ove godine nisu brži od Lewisovog kruga u kvalifikacijama?. lani, ako se dobro sjećam su ukupno na trećem danu bili oko 2 sekunde brži od polea kako se staza ubrzavala pa su svaki dan bili oko sekunde brži nego prethodni
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Mislim da je do ovogodišnjih guma koje su dosta bolje od prošlogodišnjih koje su se raspadale na slabo gumiranim stazama .
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

padobranac je napisao/la:zašto ove godine nisu brži od Lewisovog kruga u kvalifikacijama?. lani, ako se dobro sjećam su ukupno na trećem danu bili oko 2 sekunde brži od polea kako se staza ubrzavala pa su svaki dan bili oko sekunde brži nego prethodni
Mislim da si nešto pobrkao. ;)
Prošlogodišnji pole je bio Vettelovih 1:38.481, a najbolja vremena testiranja 1.dan 1:40.011, 2.dan 1:40.188 i onda treći 1:38.917.
Ove godine pole je bio 1.40.xxx, a sad "klinci" voze 2 sekunde sporije...slično stanje prva dva dana kao i prošle godine. Dakle sutra možemo očekivat "glory laps".
slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Mclaren je danas testirao novo prednje krilo bez R flapova sa novim vertikalnima usmirivačima. RB je donio novu verziju DRD sustava. I Lotus je ponovo testirao svoj DRD zajedno sa sa starim ispusnim sustavom i bodyworkom.
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slikaslikaslika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ajme meni, ovaj Reb Bull je pregazio nekog aliena??!!! :(
A gdje je Ferrari? Čim LDM počne s velikim motivirajućim izjavama - nije dobar znak.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

dmarijon je napisao/la:Ajme meni, ovaj Reb Bull je pregazio nekog aliena??!!! :(
A gdje je Ferrari? Čim LDM počne s velikim motivirajućim izjavama - nije dobar znak.
Ferrari je ispucao svoje u Magnyu
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Day 3 - Morning Session Times
slika

Final
slika
slikaslikaslika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Testiranja 2013.

Raspored testiranja za ovu godinu:

05.02. - Circuito Permanente de Jerez
06.02. - Circuito Permanente de Jerez
07.02. - Circuito Permanente de Jerez
08.02. - Circuito Permanente de Jerez

19.02. - Circuit de Catalunya
20.02. - Circuit de Catalunya
21.02. - Circuit de Catalunya
22.02. - Circuit de Catalunya

28.02. - Circuit de Catalunya
01.03. - Circuit de Catalunya
02.03. - Circuit de Catalunya
03.03. - Circuit de Catalunya

Za prvi set testiranja, u Jerezu, trenutno su najavljeni ovi vozači:

slika
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Testiranja 2013.

Post Postao/la Alonso-champ »

Weather forecast for Jerez tests are quite nice: Sunny in four days with temperature around 17-20 C
Alonsista hasta la muerte..
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Pedro Martinez de la Rosa :biggrin: nisam to znao. Zašto Alonso neće testirat?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

Kenny je napisao/la:Pedro Martinez de la Rosa :biggrin: nisam to znao. Zašto Alonso neće testirat?
kaze radi na fizickoj spremi te je odlucio propustiti prva testiranja.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

evo sutra nam počinju testiranja prva ove godine.
ja bi zamolio ako nije problem da se tu stavi link praćenja tih testiranja a koliko me sjećanje služi to je bila neka španjolska stranica koju ja ne mogu naći.
naravno ako ima još neka bolja stranica neka se stavi bio bih jako zahvalan.
slika
peki
Navijam za: ferrari

Post Postao/la peki »

http://www.f1today.net/en/" onclick="window.open(this.href);return false;
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Trenutno su se popunile neke rupe, i svi osim Marussije su potvrdili svoje postave za Jerez.

slika

Što se tiče linkova, i ja sam prije pratio preko tih španjolskih stranica, ali od prošle godine sam oslonjen uglavnom na http://live.autosport.com/" onclick="window.open(this.href);return false; KOmentari su na engleskom, bitnije vremena postave, druga opcija je bio skysportf1 opet radi različitih komentara. Najvjerojatnije će netko stavit link one ruske stranice kad (i ako) bude opet radila, radi vremena po krugovima. Grčka stranica http://www.msfree.gr/f1" onclick="window.open(this.href);return false; je jedno vrijeme znala izbacivat vremena, ali ko zna kakvo je tamo stanje ove godine. ;) Uglavnom, sutra će se više toga znat, a vjerujem da će se informacije ovdje podijelit.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

jel to znaci da je Bianchi 2. vozac ? bas gledan tu na forumu nema nikakvih vijesti
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

F1NAC je napisao/la:jel to znaci da je Bianchi 2. vozac ? bas gledan tu na forumu nema nikakvih vijesti
koliko kužim, to još uvijek ništa ne znači. Ako dobro pratim, ipak je Senna najbliže tome.
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Iz Pirellija:
Testing facts:

Each car will have a maximum of 35 sets of Pirelli’s new P Zero soft, medium and hard compounds available in Jerez, including the Cinturato intermediate and wet tyres if needed. The supersoft will not be seen in Jerez as its characteristics are not suited for the track.
Teams are allowed a maximum of 100 sets of tyres per car each year for testing purposes, and they are permitted to choose any combination of compounds they would like to test within their allowance.
The 4.428-kilometre track, which contains some slow corners as well as medium to fast bends, puts particular emphasis on the rear tyres, which have to work hard to provide traction over a wide range of usage conditions.
This year’s sporting and technical rules regarding tyre use are unchanged from 2012. However, as a result of the modifications made to the 2013 construction – largely a more rigid belt package – a set of tyres is now about two kilogrammes heavier than it was last year. This has been compensated for by adjusting the minimum weight of the car accordingly.
High degradation of the rear tyres is expected, as the tarmac roughness of the surface in Jerez is the highest of all the tracks visited during the year.
slika
Zaključano