Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Re: Formula 1 team - Red Bull Racing
Ferrari queries legality of Red Bull RB8 with FIA
Ferrari this week asked a question to the FIA about F1 world championship contender Red Bull’s RB8 car, according to the Spanish sports daily AS.
The report said Ferrari, whose Fernando Alonso is pushing to catch runaway title leader Sebastian Vettel, asked the governing body if Red Bull is allowed to use a system whereby it changes the fluid levels of two tanks between qualifying and the race.
“It seems that this is one of the tricks (Adrian) Newey has used to improve the car,” read the media report.
The FIA reportedly replied that the fluid levels could be changed in the event of an imminent failure, but if not, the car would theoretically need to start the race from the pitlane.
The report added that Ferrari neither confirmed nor denied the story, instead insisting that it is common for teams to ask the FIA for clarifications.
Ferrari this week asked a question to the FIA about F1 world championship contender Red Bull’s RB8 car, according to the Spanish sports daily AS.
The report said Ferrari, whose Fernando Alonso is pushing to catch runaway title leader Sebastian Vettel, asked the governing body if Red Bull is allowed to use a system whereby it changes the fluid levels of two tanks between qualifying and the race.
“It seems that this is one of the tricks (Adrian) Newey has used to improve the car,” read the media report.
The FIA reportedly replied that the fluid levels could be changed in the event of an imminent failure, but if not, the car would theoretically need to start the race from the pitlane.
The report added that Ferrari neither confirmed nor denied the story, instead insisting that it is common for teams to ask the FIA for clarifications.
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Kao su postrožili pravila i nema fleksi krila....

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
pise u pravilima koliko krilo moze da bude flexi tj da 'radi'
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Mali se smije, znači ništa od svega.Ted Kravitz @tedkravitz
Still on the Vettel trail - He just emerged from stewards smiling along with Renault and Red Bull engineers.. More soon
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
in twitter "Renault powered cars are allowed a special dispensation system for reliability which moves cooling liquid Optimizing weight distribution"
ako je ovo istina neka se goni FIA u k****Ferrari & Mercedes are not allowed to use this special system & have asked for permission already. FIA said no. via FabioC BlogF1.it"

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
I onda nek neko kaže da Red Bull nema protekciju kod FIA.
- Matt_77
- Početnik
- Navijam za: McLaren
Isuse i Bože, ovo je nevjerojatno više ako je istina....pa kaj im još neće dopustiti...a ja taman krenuo (naivno) hvaliti njihovu profesionalnost i stručnost, ali oni svaki put isto...a FIA sve dopušta.....McLaren je jedinu revolucionarnu stvar imao onaj pod i to je zabranjeno, a RB ima krila, spuh, pomicanje težišta, čudnovate mape i to je sve u redu, pod izlikom pouzdanosti Renaultova motora...a jbg, ko je kriv Ferrariju i Mercedesu kaj su napravili dobre motore kojima ne trebaju čudni sustavi koji ih drže na životu
- F1NAC
- Moderator
taj bolid ko da je napravljen od plastike tu se sve uvija da bace uteg na njega bi ga zgnjeciliCuky je napisao/la:Kao su postrožili pravila i nema fleksi krila....
[ http://www.gaiaconscience.com/img/trucorb2.gif ]

- Matt_77
- Početnik
Kad je aerodinamika presudna...treba staviti motor, 4 kotača i vozi...pa da vidimo i Red Bull i vozače...za ovo danas moraš bit doktor za fluide i doktor prava da znaš objasniti svoje shvaćanje pravila, predaleko je to sve otišlo od korijena automobilizma... isto vrijedi i za ova glupa pravila zbog kojih sada, 4 sata nakon kvala, još ne znamo rezultate...F1NAC je napisao/la:taj bolid ko da je napravljen od plastike tu se sve uvija da bace uteg na njega bi ga zgnjeciliCuky je napisao/la:Kao su postrožili pravila i nema fleksi krila....
[ http://www.gaiaconscience.com/img/trucorb2.gif ]
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
stjuardi jos jednom razmatraju Fetelovo zaustavljanje,Horner kaze da se radi od `problemu sa gorivom` a spekulacije su da je bilo nedovoljno goriva u bolidu.ceka se novo izvjesce za nekih 10-15 minuta
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Ma jedino kaj Vettel moze dobiti od fia-e je pomaknuce na 1 mjesto jer hamilton nije imal dobro zavezanu tenisicu, tak da 100% nebu dobil nikavu kaznu
Darkness rises when silence dies
- F1NAC
- Moderator
ako ne dobi kaznu onda cijelo ovo prvenstvo nema smisla

- Armanini
- Svjetski prvak
hm, sve ovo sto citam tu gore me pocinje zbunjivat.. inace su vozaci maximalno popljuvani kada samo spomenu da se nekom moze nesto pokvarit na bolidu il se moze nac u sudaru il.. ..jer je to sastavni dio utrkivanja.. i onda ih se proziva plac.. svi znamo kako..
i sad je tu u zraku nadanje skoro pa svih za diskvalifikacijom, ovim onim.. svi se nadaju da ce sad fia odjednom promjenit plocu i ic kontra rbra..
pa jeste li onda svi vi placip..?
benneton, williams, mcm, ferrari, brawn, rbr.. sve je to u tocku isto.. uvijek bilo i vjerojatno ce zauvijek i bit..
a prije toga u staroj zlatnoj eri je bilo drukcije, a opet isto - dozvoljeno je bilo svasta, a prakticki nista jos "otkriveno".. i kad je neki malo pametniji nasao neki komad ploce i sjetio se da bi mozda to bilo dobro stavit iza na bolid, taj je bolid bio raketa, a svi ostali hendikepirani..
neznam zasto bi sad odjednom trebalo kamenjem po rbru, kad je cijele sezone najbrzi bolid..
budite musko i prihvatite poraz
meni je teze gledat nemoc ferrarija nego zastitu rbra..
rbr je jedan od najdominantnijih bolida u povijesti f1 i kao takav zaluzuje respekt.. nema ga jer je tim marketinski i kao takav nemoze imat poklonike (bar se nadam) al trazit sad na kraju sezone od fie da spasi sezonu je smijesno..
i sad je tu u zraku nadanje skoro pa svih za diskvalifikacijom, ovim onim.. svi se nadaju da ce sad fia odjednom promjenit plocu i ic kontra rbra..
pa jeste li onda svi vi placip..?
ja se ne sjecam da je bilo drukcije u modernoj eri..za ovo danas moraš bit doktor za fluide i doktor prava da znaš objasniti svoje shvaćanje pravila, predaleko je to sve otišlo od korijena automobilizma
benneton, williams, mcm, ferrari, brawn, rbr.. sve je to u tocku isto.. uvijek bilo i vjerojatno ce zauvijek i bit..
a prije toga u staroj zlatnoj eri je bilo drukcije, a opet isto - dozvoljeno je bilo svasta, a prakticki nista jos "otkriveno".. i kad je neki malo pametniji nasao neki komad ploce i sjetio se da bi mozda to bilo dobro stavit iza na bolid, taj je bolid bio raketa, a svi ostali hendikepirani..
neznam zasto bi sad odjednom trebalo kamenjem po rbru, kad je cijele sezone najbrzi bolid..
budite musko i prihvatite poraz

meni je teze gledat nemoc ferrarija nego zastitu rbra..
rbr je jedan od najdominantnijih bolida u povijesti f1 i kao takav zaluzuje respekt.. nema ga jer je tim marketinski i kao takav nemoze imat poklonike (bar se nadam) al trazit sad na kraju sezone od fie da spasi sezonu je smijesno..
- Matt_77
- Početnik
@Armanini: Slažem se s tvojim postom...naime, ja sam svoj napisao isfrustriran činjenicom da se RB-u opet gleda kroz prste i onda sam krenuo pljuvat po svemu i svačemu...današnja formula je preumjetna i svjestan sam da se to neće mijenjati, a isto tako da ću ja i dalje voljeti sport takav kakav jest...može s reći i da plačem previše, ali je činjenica da RB smije imati na bolidu sve što izmisle, a drugima se slične stvari zabranjuju (McM - podnica vs. RB - krilo ; oba su flexi)....
stoga RB8 zaslužuje respekt kao odličan bolid, ali neka dopuste onda i drugima da se malo igraju s pravilima ili neka RB-u zabrane isto
stoga RB8 zaslužuje respekt kao odličan bolid, ali neka dopuste onda i drugima da se malo igraju s pravilima ili neka RB-u zabrane isto
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
kaze Horner:150ml of fuel is in the car-somwhere..lol
Alonsista hasta la muerte..
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
ma sigurno neki "dihtung" otiso pa probilo i pomjesalo ga s uljem u karteru... koji lazovi...Alonso-champ je napisao/la:kaze Horner:150ml of fuel is in the car-somwhere..lol
McLaren u <3
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Iako mi nisu dragi ( jos od vremena kada je ova ekipa bila Jaguar ), iako jos ima teoretske sanse da Ferrari osvoji konstruktorski naslov, ja cu biti hrabar i reci : Cestitke na obrani konstruktorskog naslova.

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
To se zove hrabrostScuderia je napisao/la:Iako mi nisu dragi ( jos od vremena kada je ova ekipa bila Jaguar ), iako jos ima teoretske sanse da Ferrari osvoji konstruktorski naslov, ja cu biti hrabar i reci : Cestitke na obrani konstruktorskog naslova.

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Evo malo i Neweya u akciji za volanom
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6JTaKZgs ... ture=g-u-u[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6JTaKZgs ... ture=g-u-u[/youtube]
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- F1NAC
- Moderator

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Je*ote pa di je on naučio vozit F1 auto?? Fraer je prilično brz, palac gore!
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- vidc
- Veteran
možda zato što je prošlo testove?
- F1NAC
- Moderator
naravno da je proslo .. 

- vidc
- Veteran

to što se savija ne mora automatski značit da je ilegalno.uz to, ovo je snimka promjene krila s kojim je vettel pokupio onaj DRS znak... možda je bilo i slomljeno
- F1NAC
- Moderator
komentirao je i scarbs koji je rekao da je dosta cudnovidc je napisao/la:
to što se savija ne mora automatski značit da je ilegalno.uz to, ovo je snimka promjene krila s kojim je vettel pokupio onaj DRS znak... možda je bilo i slomljeno