Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferari
Re: Formula 1 team - Red Bull Racing
ovo je prosto ko pasulj za inzenere f1,samo se trebalo setiti,a takav je samo jedan
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
e jebi ga sad, to su već teorije zavjere... čuj misle da je ilegalno i da će red bull u dogovoru s FIA-om zabranit upotrebu toga... onda bi mercedesov ddrs bio zabranjen na startu da je ilegalnoVuksa_KC je napisao/la:Ma znaju oni za to, ali pretpostavljam da većina smatra da je to ilegalno ili će na žalbu drugih (RB prvenstveno) postati ilegalno. Zato vrijeme fokusiraju na pronalaženje drugih rješenja. Sve više vodi tome da je RB zaštićena vrsta.
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Stvar je u tome što su Mercedes i RB išli iz različitih razloga sa razvojem DDRS-a.vidc je napisao/la:iskreno, meni nije jasno kako druge ekipe nisu uspjele napraviti ovaj DDRS. nemoguće je da je jedino newey taj koji je skontao da se zrak koji ulazi kroz rupe na bočnim stranicama stražnjeg krila kad se DRS aktivira ne mora nekakvim cijevima voditi do prednjeg krila da bi se postigao sličan efekt. dovoljno je taj zrak "pustiti" iza beam winga te tako smanjit drag i dobiti na brzini na pravcu.
ne znam,meni ne izgleda komplicirano toliko da inženjeri koji rade u formuli 1 to ne mogu riješiti...
Mercedesu nije trebala dodatna brzina na pravcu jer su tu i prošle sezone bili jaki. Njima je trebalo nešto što će ustabiliti bolid kada je u zavoju otvoren DRS. A to su postigli tako da uz, recimo tako, otkidanje stražnjeg downforcea otkinu i dio prednjeg tako da se ravnoteža ne poremeti puno kod otvaranja DRS-a.
RB je uvijek kao na tračnicama, a ima problem sa maksimalnom brzinom. Tako da su oni nisu trebali brinuti toliko o ravnoteži sa otvorenim DRS-om nego su izveli ovo iz razloga da još povećaju maks. brzinu
To je bar moje viđenje zašto su tako različiti sustavi...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- vidc
- Veteran
ovo ima smisla ako su obje ekipe istovremeno počele s razvojem sustava. ideja je mercedesova, a red bull je to prilagodio svom bolidu. možda red bullov ddrs nije toliko efikasan kao mercedesov jer je mercedes od početka bolid zamišljao s tim cijevima koje vode do prednjeg krila. vjerojatnije je da je red bull zbog jednostavnosti napravio ovu verziju jer je komplicirano kroz ionako tijesno spakovan bolid gurati dvije cijevi cijelom dužinom a ne zato što oni imaju viška downforcea u odnosu na mercedes pa mogu stall-ati samo zadnje krilo. a i nisam baš primjetio da mercedes koristi DRS u zavojima...Cuky je napisao/la: Stvar je u tome što su Mercedes i RB išli iz različitih razloga sa razvojem DDRS-a.
Mercedesu nije trebala dodatna brzina na pravcu jer su tu i prošle sezone bili jaki. Njima je trebalo nešto što će ustabiliti bolid kada je u zavoju otvoren DRS. A to su postigli tako da uz, recimo tako, otkidanje stražnjeg downforcea otkinu i dio prednjeg tako da se ravnoteža ne poremeti puno kod otvaranja DRS-a.
RB je uvijek kao na tračnicama, a ima problem sa maksimalnom brzinom. Tako da su oni nisu trebali brinuti toliko o ravnoteži sa otvorenim DRS-om nego su izveli ovo iz razloga da još povećaju maks. brzinu
To je bar moje viđenje zašto su tako različiti sustavi...
ali svejedno mi nije jasno zašto druge ekipe dosad nisu napravile nešto slično kao red bull, stvar je jednostavna: napravi rupe u bočnim stranicama krila, proširi malo bočne stranice da napraviš kanal i zrak spusti do beam wing-a. s obzirom da su skoro sve ekipe imale iskustva s f-ductom, pravljenje testne verzije ovog sustava ne bi trebala koštati puno a ni velika pamet da se istestira kako treba.
- Cuky
- Moderator
vjerovatno nisu željeli ulagati resurse u nešto čija budućnost nije bila sigurna, a vidi se da je od slijedeće sezone i zabranjeno.
S druge strane, momčadima kao Ferrari je sigurno prioritet dovest bolid na vrhunac, pa kad više nikako ne ide brže probati sa nečim novim.
S druge strane, momčadima kao Ferrari je sigurno prioritet dovest bolid na vrhunac, pa kad više nikako ne ide brže probati sa nečim novim.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Vuksa_KC
- Veteran
Naravno da nije zabranjen kad k**** vrijedi, bila bi drukčija priča da su konkurentni.vidc je napisao/la:e jebi ga sad, to su već teorije zavjere... čuj misle da je ilegalno i da će red bull u dogovoru s FIA-om zabranit upotrebu toga... onda bi mercedesov ddrs bio zabranjen na startu da je ilegalnoVuksa_KC je napisao/la:Ma znaju oni za to, ali pretpostavljam da većina smatra da je to ilegalno ili će na žalbu drugih (RB prvenstveno) postati ilegalno. Zato vrijeme fokusiraju na pronalaženje drugih rješenja. Sve više vodi tome da je RB zaštićena vrsta.
- vidc
- Veteran
pa evo vidjelo se na suzuki. rb donio ddrs i razvalio u kvalifikacijama. ipak vrijedi rekao bihVuksa_KC je napisao/la:Naravno da nije zabranjen kad k**** vrijedi, bila bi drukčija priča da su konkurentni.vidc je napisao/la:e jebi ga sad, to su već teorije zavjere... čuj misle da je ilegalno i da će red bull u dogovoru s FIA-om zabranit upotrebu toga... onda bi mercedesov ddrs bio zabranjen na startu da je ilegalnoVuksa_KC je napisao/la:Ma znaju oni za to, ali pretpostavljam da većina smatra da je to ilegalno ili će na žalbu drugih (RB prvenstveno) postati ilegalno. Zato vrijeme fokusiraju na pronalaženje drugih rješenja. Sve više vodi tome da je RB zaštićena vrsta.
- Vuksa_KC
- Veteran
Ja sam mislio na Mercedesov DDRS.
- vidc
- Veteran
pa ista je filozofija. ako je postojao problem legalnosti sustava, onda se to odnosilo na legalnost sekundarne uloge DRS-a, odnosno da li se smije aktivacijom DRS-a utjecati na "ostalu" aerodinamiku bolida. svi su nakon starta sezone znali da je to dozvoljeno i koliko ja vidim jedino je red bull, tj. newey odlučio to iskoristiti i mislim da nije slučajno da je red bull uništio konkurenciju u kvalifikacijama nakon što je stavio taj sustav na bolid. možda će baš ovo donijeti ključnu prednost u borbi za naslov i smiješno je da jedan ferrari i mclaren koji imaju tolike novce nisu pokušali implentirati istu stvar...Vuksa_KC je napisao/la:Ja sam mislio na Mercedesov DDRS.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
drugi nisu implementirali ovaj sustav od proste pricine zbog toga sto je zabranjeno da se bushe rupe u shasiju,a bez bushenja se nemogu instalirati cjevi do prednjeg krila.Normalno genijalac A.Nj. je osmislio nacin sto nemora da se zrak nosi do prednjeg krila nego moze do difuzora.da su se ostali setili na ovo i oni bi to implementirali.
drug nacin je izrada nove shasije sa rupama,i nanovo prolazak na krash test shta je skupo
drug nacin je izrada nove shasije sa rupama,i nanovo prolazak na krash test shta je skupo
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Helmut Marko izjavio, (bolje receno lupio i ostao ziv) da je moguce da je Massa preko team radia dobio poruku da ce se uskoro pojaviti Vettel, pa da mu malo zasmeta....

- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Čim nešto iskemijaju sa difuzorom, odmah su neuhvatljivi. Onda se pitaju kako Red Bull fura kroz 130R sa otvorenim DRS-om.
Avanti FER, Avanti!!!
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Horner veli da nema nista od onih prica da se ide na ruku Vettelu.Christian Horner behauptet, dass es in Südkorea keine Absprachen zugunsten von Sebastian Vettel gibt - Gespräch mit beiden Fahrern vor dem Rennen
Hah, ako kojim slucajem Webber uspije dobro startati, tijekom utrke stize poruka : " Cuvaj gume, ili KERS je strgan, ili neces imati dovoljno goriva da dodjes do kraja, ako ovako nastavis voziti ".

- Matt_77
- Početnik
- Navijam za: McLaren
Opet su uspjeli propuhati difuzor i u zavojima, odnosno kada gas nije pritisnut...iritira me ova njihova dominacija, ali moram priznati da su opet pronašli genijalno rješenje
http://www.formula1.com/news/technical/ ... /1018.html
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Kriva je Fia koja to ne standardizuje.Matt_77 je napisao/la:Opet su uspjeli propuhati difuzor i u zavojima, odnosno kada gas nije pritisnut...iritira me ova njihova dominacija, ali moram priznati da su opet pronašli genijalno rješenje

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Nisu pronašli nikakvo genijalno riješenje, nego su ga prekopirali. Ovu komoru Ferrari ima već godinu dana na svom autu.Matt_77 je napisao/la:Opet su uspjeli propuhati difuzor i u zavojima, odnosno kada gas nije pritisnut...iritira me ova njihova dominacija, ali moram priznati da su opet pronašli genijalno rješenje

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Matt_77
- Početnik
- Navijam za: McLaren
Ali kod Red Bulla stvar funkcionira (kao i sve što naprave), a kod Ferrarija to nije slučaj (bar ne u tolikoj mjeri)...isto tako, ne vjerujem da je to samo kopirano, vjerojatno su Newey i ekipa to dodatno razradili i pronašli još koji način da dodatno iskoriste taj sustav...
- Barry
- Test vozač
gary anderson o radu preporodjenog red bull-a http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/20118852
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- F1NAC
- Moderator
- Barry
- Test vozač
http://www.as.com/motor/articulo/ferrar ... smot_9/Tes nije valjda da i ovdje muljaju nesto :O
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
jbg kolega,neznam ti ja taj jezikBarry je napisao/la:http://www.as.com/motor/articulo/ferrar ... smot_9/Tes nije valjda da i ovdje muljaju nesto :O

daj bar malo o cemu pise

Alonsista hasta la muerte..
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Je kolko sam ja shvatil zalili su se na mclaren i ferrari radi hlađenje kocnica. Sad tocno oko cega, nisam dobro cul.
Darkness rises when silence dies
- Barry
- Test vozač
use google chromeAlonso-champ je napisao/la:jbg kolega,neznam ti ja taj jezikBarry je napisao/la:http://www.as.com/motor/articulo/ferrar ... smot_9/Tes nije valjda da i ovdje muljaju nesto :O![]()
daj bar malo o cemu pise

- Barry
- Test vozač
oko automatskog otvaranja/zatvaranja sistema za hladjenje.elder je napisao/la:Je kolko sam ja shvatil zalili su se na mclaren i ferrari radi hlađenje kocnica. Sad tocno oko cega, nisam dobro cul.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
ne bih se čudio,al kako je to Ferrari doznao...btw thx za translation 

Alonsista hasta la muerte..