upravo to,nista nije mogao,bio je u sendvicu sa svih strana,naprijed Perez,lijevo Kimmi,desno mislim da Button,i to sve na oko 30 cm....Slash je napisao/la:Pa da. Ali zaustavi si gore video na 0:04 pa mi molim te reci šta je Alonso mogao napravit?
Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: Fernando Alonso
Alonsista hasta la muerte..
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Za ovaj sudar bi najrealnije bilo reći da su se oboje našli na krivom mjestu u krivo vrijeme. Jednostavno, oboje su tražili što bolju putanju za zavoj, došao im je s desna McLaren i onda snalazi se tko može. Nažalost, dok su oboje gledali desno, Alonso je manje gledao u lijevo i došlo je do kontakta koji mu je probio gumu. Za mene je dakle obična nesreća bez ičije krivice, ali ako bi morao tražiti krivca rekao bih da je krivica 60-40 na stranu Alonsa
EDIT: Evo i slika

Alonso u sendviču između Buttona i Kimija, a Kimi između Fernanda i trave i nijedan nije imao kamo
EDIT: Evo i slika

Alonso u sendviču između Buttona i Kimija, a Kimi između Fernanda i trave i nijedan nije imao kamo
Zadnja izmjena: Cuky, dana/u 07 lis 2012, 12:19, ukupno mijenjano 2 puta.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
jedina krivica Alonsa je sto je dozvolio da mu ugasi motor,nista vise,a oba odustajanja (Spa i Suzuka) su posledice Lotusovih bolida.Definitivno sampion su odlucili vozaci Lotusa,grozanu je ovo 6-ti udes na startu.Sat je mnogo za jedan tim,mnogo je.Gledaju svoja posla,za druge ih upoce nije briga.Ja bi ih poslao na Mars,pa neka se tamu utrkuju do besvesti
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ovdje se ne radi o tome. apsolutno nije bitno da li je kimi pametno postupio pokušavši preći alonsa s vanjske strane i da li je to moguće. isto kao ni što alonsu nije bilo pametno s vanjske strane napasti vettela u italiji jer putanja zatvara prostor s vanjske strane u tom zavoju, ali svejedno vettel je bio dužan ostavit prostora alonsu tad kao što je alonso po pravilu morao ostaviti prostora za kimijev bolid. naravno, u pitanju je start i alonso se malo trznuo kad mu je button doletio s desne strane... ali ako ćemo gledati pravila onda je ovo alonsova 100% krivica.Chuck Norris je napisao/la:Jedini način da Kimi prođe zavoj je da abgasa i proba sa unutarnje strane proći,on nikako s vanjske strane nije mogao proći onaj zavoj pored Alonsa ,Pereza pa i ButtonaKenny je napisao/la:Di je Kimi trbao, na travu?Slash je napisao/la:Ja bih rekao da je Kimijeva greška, Alonso je već bio u sendviču, nije imao kuda.
Danas nije bio Alonsov dan,kad je već tako nadam se da će mu onda tako biti do kraja dana pa da mu i Real večeras izgubi
a najgore mi od svega što alonso krivicu svaljuje na raikkonena...
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Alonso je bio ispred, tako da je više Kimijeva greška koji je možda trebao pustiti gas. U svakom slučaju ovo je za mene tipičan trkaći incident u kojem nema potrebe upirati prstom u nekoga. Dodir jedva da je postojao.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Vuksa_KC
- Veteran
- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Fernando Alonso gubi naslov ove godine zbog talijanskog šlamperaja u Ferrarijevoj momčadi, a ne zbog Kimijeve slučajne, mikrometarske greške. Pozz,....
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- vidc
- Veteran
mala ispravkapospani gad je napisao/la:Fernando Alonso gubi naslov ove godine zbog talijanskog šlamperaja u Ferrarijevoj momčadi, a ne zbog svoje slučajne, mikrometarske greške. Pozz,....

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Dobra fora, nema što.vidc je napisao/la:mala ispravkapospani gad je napisao/la:Fernando Alonso gubi naslov ove godine zbog talijanskog šlamperaja u Ferrarijevoj momčadi, a ne zbog svoje slučajne, mikrometarske greške. Pozz,....

Veliki pozz,....
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
to nije shlamperaj,vec `mediteranski sharm`,koji imaju sva auta sa mediteranskih zemalja(krckava plastika na obicnim auta,nezashtrafljeni dio,zaboravljeno neshto da se ugradi tid)
-
- Veteran
But we have been pushing hard since the first test of the winter, so there is no change of approach for these final five Grands Prix and we will keep doing what we have been doing. This has been a near perfect championship for us, with good starts, well planned strategies and a good approach aimed at always maximising the points we could take from each race. We had one zero score in Spa and another in Suzuka, but they were for reasons that were out of our control.”
“We don’t have so many new updates for here, because it has only been four days since Suzuka,” he said. “But we will be working on the car set-up to suit the layout of this track. I remain reasonably confident that we can be competitive this weekend, as we have indeed been for most of the last eight to ten races, because even if we have not been the fastest, we have been in the fight for the podium.”
“I will be attacking all the races, fighting at all of them, trying to maximise our points, just as we have always done, but without overdriving. In the past four races, we have lost a lot of points, with the non finish in Spa, which was out of my hands, then the problem with having to start tenth in Monza after a qualifying problem and lastly, my puncture at the first corner in Suzuka and we can expect the rest of the season to also have some ups and downs.”
...put u raj nije posut ružama...
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Da procitah ranije.Smijesno u najmanju ruku.Dobro su mu Domenicali i LDM natrljali nos.
Svi u timu moraju furati istu spiku,punu praznih fraza i LDM-ovih politickih govora u koje vise niko ne vjeruje ,pa ni oni sami.
Realnost je da ce najmanje 2 tima biti najmanje sekundu brzi u kvalama,da Massa nece u Q3 i da ce Alonso startati ne bolje od 5-6 mjesta(u najboljem slucaju jer i Lotus dolazi s velikim upgrade-om).

Svi u timu moraju furati istu spiku,punu praznih fraza i LDM-ovih politickih govora u koje vise niko ne vjeruje ,pa ni oni sami.
Realnost je da ce najmanje 2 tima biti najmanje sekundu brzi u kvalama,da Massa nece u Q3 i da ce Alonso startati ne bolje od 5-6 mjesta(u najboljem slucaju jer i Lotus dolazi s velikim upgrade-om).
- Ferrari-BiH
- Veteran
Pripreme za Olimpijske igre su u toku 

¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
red bull daje ti krila?
- Barry
- Test vozač
pentathlon 

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
-
- Veteran
Puko Alonso ko kokicaFerrari-BiH je napisao/la:Pripreme za Olimpijske igre su u toku

- Dodi_napalm
- Rezervni vozač
- Navijam za: Schumachera
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Ili su mu šefovi rekli da za Koreju spremaju neki dobar upgrade za bolid ili ga je oraspoložila ona njegova Ruskinja?!
EDIT:
Sutra bi moglo biti zanimljivo osim ako ga opet neko ne izbaci ni krivog ni dužnog iz trke.
EDIT:
Sutra bi moglo biti zanimljivo osim ako ga opet neko ne izbaci ni krivog ni dužnog iz trke.
-
- Veteran
Nije loše,šteta što nije uspio završiti ispred Hamiltona pa da starta sa ćišće strane.Šta je ono bilo u q1!?
Sutra treba biti jako oprezan na startu
-
- Legenda
Možda ne bude loše ni ovako. sa distance gledati borbu vettela i hamiltona, i paziti na kimija iza sebe. pa oko 20 kruga u napad lagano.
ali tko zna, uvijek ispadne nešto deseto
ali tko zna, uvijek ispadne nešto deseto
Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
Brundl kaze:"stuck in the traffic that we didnt saw"Chuck Norris je napisao/la:Nije loše,šteta što nije uspio završiti ispred Hamiltona pa da starta sa ćišće strane.Šta je ono bilo u q1!?
Alonsista hasta la muerte..
- F1NAC
- Moderator
S obzirom da RB ima DDRS jos je i dobro , u trci se nadam da ce moc izazvat oba i Hamiltona

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak

Alonso doveo ponovo Dashu na stazu, zadnji put je bila u Njemačkoj kada je Alonso pobjedio, takođe i u Koreji za sada njeno prisustvo pozitivno djeluje na Alonsa.

Kako je ovaj mehaničar iz Caterhama odmjerava odzada.

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Baš i nema kaj odmjeravati, kost i koža. 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač