Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la dmarijon »

alternator je jedina nada... :)
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Kad vidim da je Massa na 2. mjestu nakon bokseva što bi tek Fernando radio
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ovo je katastrofa.
slika
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Sto se dogodilo uopce, jeli neki kvar na bolidu ili?
slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

Nije se koristio retrovizorima. Skrenuo na Raikkonena.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

bježao od McLarena (mislim da je Hamilton) i stražnjim kotačem udario u prednje krilo Raikkonena i tako si probio gumu.

Trenutak nepažnje i gotova utrka

slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Titula odeeeeeeeeee!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

5 je utrka još do kraja, a vi već otpisujete naslov. Lijepo je i Fernando rekao u intervjuu za Sky nakon 10-ak krugova: "Today it happened to me, next time it can happen to Vettel"

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Vettelu je krenulo zadnje dvije utrke, ali sezona je potpuno varljiva... . Koreja bi opet mogla prevagnuti na stranu Alonsa. Jedino što je sigurno je - da je neizvjesno
Ali Kimi mu je ovaj cijeli vikend bio suđen.
Samo neka se trkaju.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Malo i njemu zaštekali retrovizori danas.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ne znam šta da napišem. :(
Posle ljetnje stanke Alonso je i doslovno na streljani i možda je i dobro ovo što se desilo da se prekine ta agonija i san koji je očigledno neosvarljiv-naslov prvaka sa ovakvim Ferrari-jem.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

dok god postoji i 1% šanse za naslov nada se ne gubi...jedino je problem što Brundle kaže da RB u koreju dolazi sa novim djelovima

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Cuky je napisao/la:dok god postoji i 1% šanse za naslov nada se ne gubi...jedino je problem što Brundle kaže da RB u koreju dolazi sa novim djelovima
Nadam se da će im novi djelovi raditi kao što novi djelovi rade u Ferrariu
...put u raj nije posut ružama...
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Kad kazem da titula ode ,ne mislim da je malo dokraja,vec na formu Ferrarija.Sljedeci put nece Hamilton pogrijesiti u setupu,Jenson nema kaznu zbog mjenjaca itd.Ferrari nije sposoban napraviti bolid koji ce startati iz prvog startnog reda i to je to.Pratio sam race-pace i danas i svi su tu negdje,ako je neko i nesto brzi tesko je preteci.
Ovo kukanje na probleme sa zracnim tunelom nam moze nagovjestiti 1,5 sekundi zaostatka u Australiji 2013.
I ovo danas s Alonsom...race incident ali si puno izlozeniji ovome ako startas van prvog startnog reda,tako da ta sranja o sreci ne piju vode.
Opet cu reci volio bih da grijesim ali da Ferrari moze do pole-a po suvom ove godine je po meni SF.
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Cuky je napisao/la:dok god postoji i 1% šanse za naslov nada se ne gubi...jedino je problem što Brundle kaže da RB u koreju dolazi sa novim djelovima
To sto kaze i nije problem,jer i Ferrari donosi nove dijelove svaku utrku.Problemje sto ce Red-Bullovi raditi.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Alonso Fernando je napisao/la:Kad kazem da titula ode ,ne mislim da je malo dokraja,vec na formu Ferrarija.Sljedeci put nece Hamilton pogrijesiti u setupu,Jenson nema kaznu zbog mjenjaca itd.Ferrari nije sposoban napraviti bolid koji ce startati iz prvog startnog reda i to je to.Pratio sam race-pace i danas i svi su tu negdje,ako je neko i nesto brzi tesko je preteci.
Ovo kukanje na probleme sa zracnim tunelom nam moze nagovjestiti 1,5 sekundi zaostatka u Australiji 2013.
I ovo danas s Alonsom...race incident ali si puno izlozeniji ovome ako startas van prvog startnog reda,tako da ta sranja o sreci ne piju vode.
Opet cu reci volio bih da grijesim ali da Ferrari moze do pole-a po suvom ove godine je po meni SF.
Slažem se osim ovog djela da su po pace tu negdje.RB je danas bio drestično brži bolid Vettel je s laganim krstarenjem bio brži od sviju,gume im najduže mogu izdržati da je bilo potrebe Vettel bi ih danas sve za krug mogao ostaviti
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Chuck Norris je napisao/la:
Nadam se da će im novi djelovi raditi kao što novi djelovi rade u Ferrariu
Uzalud se nadaš, kod Red Bulla će dijelovi raditi, nisu oni šeprtlje kao u Ferrari-ju. ;)
Kada Ferrari ništa nije mogao u Suzuki, kada se u obzir uzme da ima još pet utrka i karakteristike tih staza, jednostavno THE GAME IS OVER što se tiče Alonsovog pokušaja osvajanja naslova prvaka.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/103180" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo mi je super
Alonso, who said his team had not introduced any updates in the last six races, saw team-mate Felipe Massa finish in second position in the race, but the Spaniard admitted it was just thanks to the circumstances that his team can achieve a result like that given its current pace.

"Well, it's a bit because of the coincidences in the race that Felipe is second," he said. "Yesterday we qualified sixth and eleventh. We have had the same car for six races, without adding any new bits, and it's a bit thanks to the circumstances...

"Felipe did a perfect race, driving well, but there are cars which are a lot faster making a mistake after another and that has helped Felipe."
Al' kad s istim autom on osvoji postolje, on je naprosto čudotvorac :D.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Covjek je napisao"Felipe did a perfect race,driving well...." Ne znam gdje je pogrijesio.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ništa, očigledno da je ovo era Red Bulla, od 2009 do 2014, 2014 sledi novo miješanje karata pa ćemo da vidimo kome će to odgovarati.
Mada "pračovjek" djeda Berni nije oduševljen zvukom novog motora za 2014 i zalaže se za odlaganje uvođenja novog motora a idot, majmun poglavica LDM ga u tome podržava.
Apsolutno mi nije jasno zašto poglavica LDM podržava Bernija u namjeri da odlože uvođenje novog motora, jer Ferrari trenutno nema najbolji motor, Mercedesovi i Renoovi motori su bolji, i ako se i 2014 budu koristili ovi motori Ferrari će biti u problemima jer izgleda da će tada u perfomansama bolida biti značajnije učešće motora nego sada. ;)
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

U zadnje vrijeme sreća mazi Vettela. Prvo Hamilton odustane sa prvog mjesta i sigurne pobjede, a sada i Alonso. Vidimo po Massi da se danas moglo mnogo sa Ferrarijem, nažalost umjesto da ima prednost od 22 boda, on ima samo 4, a na žalost ne vidim načina da tu prednost Alonso zadrži do kraja, jedini način je da Vettel odustane barem jednu utrku do kraja, a Alonso redovito završava na postolju. Mislim da to ipak nije realno.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Slash je napisao/la:
Al' kad s istim autom on osvoji postolje, on je naprosto čudotvorac :D.
On je samo realan isto je pričao i za sebe kad je dolazio do postolja na ovakav način jer je svjestan da bolid nije na potrebnoj razini
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

Bilo i vrijeme da i alonso prdne na rosu - zakon brojeva sve gazi.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Baš ima sreće ovaj Alonso.Spa sudar u 1.krugu,Monza problemi u kvalifikacijama,danas sudar u 1.krugu nema šta ide ga.Dok jadnom Vettelu ne ide nikako to što je danas odustao Alonso nije njegova sreća,to što je Hamilton prošlu utrku odustao nije njegova sreća to što su suci mu jučer progledali kroz prste nije njegova sreća
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Chuck Norris je napisao/la:Baš ima sreće ovaj Alonso.Spa sudar u 1.krugu,Monza problemi u kvalifikacijama,danas sudar u 1.krugu nema šta ide ga.Dok jadnom Vettelu ne ide nikako to što je danas odustao Alonso nije njegova sreća,to što je Hamilton prošlu utrku odustao nije njegova sreća to što su suci mu jučer progledali kroz prste nije njegova sreća
Ma ovo posle ljetnje stanke je KATASTROFA, čak i u Singapore, jer je Alonso najavljivao borbu za pol i pobjedu a znamo koliko je Ferrari zaostajao za vodećima. ;)
Odgovori